PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με το tetra test analy set


FOUS
12-05-03, 02:34
Πήρα απο το aquaristic shop στο ίντερνετ το kit με τα τεστ της tetra (tetra test analy set)
Έχει test για NH3,ΝΟ2, ΝΟ3,GH,KH,O2,PH
Δυστυχώς έχει οδηγίες γερμανικά γαλλικά ιταλικά, τα οποία δεν γνωρίζω, και ΟΧΙ αγγλικά.
Γενικώς έβγαλα άκρη με το πώς θα γίνουν οι μετρήσεις, πόσα ml και πόσες σταγόνες θέλει το κάθe τεστάκι, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα :

Στο σετ συμπεριλαμβάνεται και ένα μικρό πλαστικό δοχειακι (ependorf) χωρητικότητας 1.5 ml μέσα στο οποίο υπάρχει μια γκρί σκόνη :!: Δέν κατάλαβα κάπου αν αναφέρεται κάτι για την χρήση της. Σημειοτέον ότι υπάρχει και μιά μικρή πλαστική σπατουλίτσα, μάλλον για την δοσολογία και το ανακάτεμα της σκόνης.
Αν γνωρίζει κάποις κάτι ,ας βοηθήσει.
Ευχαριστώ.

FfF
12-05-03, 10:33
Προφανως το δοχειακι αυτο περιεχεται στο test για ΝΟ3, ετσι?
Λοιπον, αφου εχεις ριξει 14 σταγονες απο το 1ο μεγαλο μπουκαλακι ανακινεις ελαφρα και ριχνεις 7 απο το 2ο (μικροτερο, ισο με το 3ο). Χωρις να ανακινησεις ριχνεις μια γεματη σπατουλιτσα απο τη γκρι αυτη σκονη και υστερα κλεινεις το καπακι και ανακινεις καπως πιο δυνατα για 20δευτ. Ριχνεις και 7 σταγονες απο το 3ο κουνας ελαφρα περιμενεις και 10 λεπτακια και ....ελπιζω να σου βγει κιτρινο.
Παντως ενταξει να μην εχουν αγγλικα οι οδηγιες, δεν εχουν ομως ουτε τα σχηματακια που εχουν ολα τα test της tetra?

lasal
12-05-03, 12:54
Αν θέλεις κάποια μετάφραση που δεν μπορείς να την βρείς στα αγγλικά αλλα μόνον στα γερμανικά γράψε μου.....

thediscusman
12-05-03, 14:01
Αν θέλεις στο site της tetra έχει αναλυτικές οδηγίες στα αγγλικά για όλα τα test.http://www.tetra-fish.com/

FOUS
15-05-03, 17:03
Ευχαριστώ πολύ παιδιά, τελικά βρήκα την άκρη. Πάντως η αλήθεια είναι πως τα τεστ της tetra από το aquaristic shop δεν είχαν ούτε αγγλικό ενχειρίδιο ούτε τα σκαριφηματάκια που βρήκα στο site της tetra :!: Δεν καταλαβαίνω την νοοτροπία της tetra, εντάξει αν υποθέσω πως τα προίοντα που έχει η aquaristic shop τα προμιθεύεται από τον γερμανό αντιπρόσωπο αλλά αυτό το made in Germany γιατί είναι το μόνο που γράφτηκε στα Αγγλικά σε όλες τις συσκευασίες :?: Πάντως δεν νομίζω να γράφτηκε για τους γερμανούς καταναλωτές,αυτοί ξέρουν γερμανικά.