PDA

Επιστροφή στο Forum : Γέννα Duboisi?


evaggelos
27-01-11, 17:12
Εδώ και 1 μήνα έχω 2 θυληκά Duboisi με φουσκωμένο το στόμα τους. Σήμερα παρατήρησα το 1 από τα δύο ότι το στόμα του ξεφούσκωσε. Δεν παρατηρώ κοντά του κάποιο μικρό και αναρωτιέμαι τι έχει γίνει.
Είναι εφικτό ένα θυληκό να μεγαλώσει τα μικρά του μέσα στο ενυδρείο ή είναι δύσκολο?
Σκέφτομαι για την 2η θυληκιά μήπως να έβαζα μέσα στο ενυδρείο ένα διαχωριστικό πλαστικό με τρύπες και να την απομόνωνα έτσι ώστε να μην είναι μαζί με άλλα ψάρια.
Το ενυδρείο μου είναι 700 λίτρα και έχω 11 Duboisi και 9 Ikola. Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε συμβουλή και εμπειρία έχει κάποιος στην αναπαραγωγή μέσα σε ενυδρείο. Εννοείται ότι τεχνικές όπως το striping δεν θέλω με τίποτα να χρησιμοποιήσω στα ψάρια μου. Ευχαριστώ

Πάνος
27-01-11, 17:18
η εμπειρια μου απο τα μολιρος λεει πως τα τροφεους δεν πειραζουν τα μικρα τους....δε ξερω ομως τι γινεται αν εχεις και αλλο ειδος μεσα....
αν εχεις αρκετες πετρες νομιζω πως απλα πρεπει να εισαι παρατηρητικος και υπομονετικος...τα μικρουλια κρυβονται πολυ. και ΔΕΝ θα τα βλεπεις κοντα στη μανα. κι εγω τα δικα μου τα βλεπω περισσοτερο μετα απο καμια βδομαδα που εχουν παρει λιγο τα πανω τους.
την πρωτη θηλυκια την ειχα απομονωσει σε αλλο ενυδρειακι....αλλα μετα ειδα οτι απλως δεν υπαρχει κανενα λογος για κατι τετοιο....εχω ηδη 4 γεννες και μπουκωμενες αλλες 2 που θα τα απελευθερωσουν απο μερα σε μερα.
οσα μικρα εβλεπα εξαρχης τοσα εχω (19) ..δεν ειχα καμια απωλεια.
επισης να ξερεις οτι μεγαλωνουν γρηγορα σε σωστες συνθηκες.
τα πρωτα μου 4 ειναι περιπου 3 μηνων και σε μηκος τα 2/5 του ενηλικου ψαριου ;)

domresvanis
28-01-11, 09:43
Eαν δεν θελεις να της παρεις τα μωρα απο το στομα θα εχεις τελικα λιγοτερα πιτσιρικια αλλα θα ειναι πιο υγειη,θα μεγαλωσουν πιο γρηγορα και θα σου δωσουνε μωρα απο την πρωτη ισως φορα που θα παρουνε αυγα στο στομα.
Αυτο ειναι το φυσιολογικο και το καλυτερο ισως που θα μπορουσες να κανεις απο την στιγμη που δεν σε νοιαζει η ποσοτητα αλλα η ποιοτητα.
ΑΛΛΑ δεν θα πρεπει κατα την γνωμη μου να χωρισεις τισ θυλικες απο την ομαδα γιατι αρκετα συχνα αν τις απομακρυνεις παραπανω απο μερικες ωρες μετα δεν τις αποδεχονται στην ομαδα με αποτελεσμα να αρχισουν τα προβληματα..
Επειδη τα 11 Duboisi που εχεις ειναι οριακα δεν πρεπει για κανενα λογω να ρισκαρεις να μειωθουν ουτε κατα 1 γιατι μετα θα τα χανεις το ενα μετα το αλλο και δυσκολα μπορεις να ανατρεψεις την κατασταση.
Απλα βαλε πολλες πετρες και κρυψωνες ωστε να κρυφτουν τα μικρα για 2-3 εβδομαδες..
Μετα δεν θαχεις κανενα προβλημα.....
Επισης θα ηταν καλο να βαλεις 5-6 Duboisi και Ikola ακομα αν εχεις την δυνατοτητα.Θα πρεπει ομως να ειναι μικροτερα απο αυτα που εχεις για να μην σου τα σκοτωσουν αυτα που ηδη εχεις..
Συγχαρητηρια για τις γενες.