PDA

Επιστροφή στο Forum : pearl-blue


akis&nikol
27-01-11, 00:59
για σας παιδια.εχω ενα ενυδρειο 170 λιτρα και εχω ενα γκουραμι μπλε με 2 θυλικες.σκεφτομαι να βαλω αλλημια ακομα.η ερωτιση μου ειναι η εξης...γινεται να βαλω αλλο ενα αντοιστιχο χαρεμακι απο περλε γουραμια?θα ταιριαξουν η θα εχω προβληματα?????????

georod7
13-03-11, 01:48
σας περνει να βαλετε αλλο ενα τριο ;)!

LeeHook
13-03-11, 11:57
Το πρόβλημα μπορεί να προκύψει από την επιθετικότητα του μπλέ αρσενικού.
Τα Pearl είναι τα πιό ήρεμα γκουράμι. Τα μπλέ είναι κάπως άγρια.
Θα μπορούσες ίσως να βάλεις άλλο ένα χαρέμι μπλέ.

aggelopsaro
13-03-11, 17:40
Το πρόβλημα μπορεί να προκύψει από την επιθετικότητα του μπλέ αρσενικού.
Τα Pearl είναι τα πιό ήρεμα γκουράμι. Τα μπλέ είναι κάπως άγρια.
Θα μπορούσες ίσως να βάλεις άλλο ένα χαρέμι μπλέ.
Βρε παιδια πως διαχωριζετε θυληκο και αρσενικο στα γκουραμια?

HLIASKR
14-03-11, 08:22
Το αρσενικο εχει πιο μακρυ και πιο μυτερο το επανω πτερυγιο.

LeeHook
14-03-11, 09:11
Δυστυχώς οι διαφορες είναι δυσδιάκριτες οταν ακόμη είναι μικρά. Μιλάω για τα pearl στα οποία έχω εμπειρία (μέχρι να βρω θηλυκό για τον αρσενικό μου έχω χαρίσει κανα δυό που μου βγαίναν επίσης αρσενικά).
Γενικά στα γκουράμι αυτό που τα ξεχωρίζει είναι τα πιό μακρυά και μυτερά πτερύγια πλάτης και ουράς. Στα pearl επίσης στο αρσενικό κοκκινίζει ο "λαιμός" του. Όλα αυτά βέβαια όταν ενηλικιωθούν. Υπάρχει ακόμη η περίπτωση οταν έχουμε ένα κυρίαρχο αρσενικό στο ενυδρείο και έχουμε κι ενα ακόμη αρσενικό, αυτό κατά κάποιον τρόπο να "κρύβεται" χωρίς να κοκκινίζει ο λαιμός του.
Στα dwarf έχουμε τελείως διαφιρετικά χρώματα μεταξύ αρσενικού και θηλυκού. Το θηλυκό εδώ έχει ένα ξεθωριασμένο ασημένιο χρώμα γι αυτό τον λόγο και δεν τα συναντάς συχνά στο εμπόριο. Δεν είναι όμορφα όπως τα αρσενικά και δεν τα παίρνει ο κόσμος.
Ένας άλλος έμεσος τρόπος είναι να δούμε πιό γκουράμι κάνει φωλιά με φυσσαλίδες. Αυτό είναι και το αρσενικό. Βέβαια η συμπεριφορά αυτή αρχίζει επίσης με την ενηλικίωση.