PDA

Επιστροφή στο Forum : εξωτερικα φιλτρα

lefterisafrica
24-01-11, 23:47
μολισ σημερα εκλεισα το καινουργιο μου ενυδρειο juwel 350γωνιακο.το ετοιμαζω για malawi.λεω να βαλω και εξωτερικο φιλτρο για την καλυτερο φιλτραρισμα του νερου,τη φιλτρο προτεινετε και τη βιολογικα?:p

johnbaz
25-01-11, 00:00
Καλογεμιστο φιλε!εννοειτε οτι θα πας κ σε εξωτερικο φιλτρο!η φιλτρανση πρεπει ναναι 4-5 φορες ο ογκος των συνολικων λιτρων σου εφοσων πας σε αφρικανες.αλλα θα σου πουν οι εμπειροτεροι επι της μαυρη ηπειρου!

tsoum
25-01-11, 00:05
μολισ σημερα εκλεισα το καινουργιο μου ενυδρειο juwel 350γωνιακο.το ετοιμαζω για malawi.λεω να βαλω και εξωτερικο φιλτρο για την καλυτερο φιλτραρισμα του νερου,τη φιλτρο προτεινετε και τη βιολογικα?:p

Βιολογικό seachem matrix, substrat pro, siporax. Το πρωτο είναι το καλύτερο αλλα και το ακριβότερο. Το τελευταίο είναι το φθηνότερο (5€/λιτρο το χυμα) αλλα και αυτό για το οποίο δινουν το μικρότερο εμβαδό ανα λίτρο (270 τ.μ./ λιτρο). Για το matrix αν θυμάμαι καλά δινουν 700τμ/λ. Ολα αυτά είναι νουμερα βεβαια, αλλα δεν μπορουμε να κάνουμε τίποτα αλλο απο το να εμπιστευτούμε τις εταιρίες. Α και το substrat βρισκεται καπου στην μεση. Και στην τιμή, (~10€ το λιτρο) και στον χωρο αποικισης. Διαλέγεις και περνεις! :D

lefterisafrica
25-01-11, 00:29
και για φιλτρο τη προτεινετε

Konstantin79
25-01-11, 00:34
Απο την προσφατη μου αγορα συστηνω ανεπιφυλακτα το jbl e900. Δουλευει για ενυδρειο μεχρι 300lt με 900λτ/ω, αθορυβο κ με μεγαλη χωρητικοτητα. Πραγματικα ειδα διαφορα σε σχεση με το εσωτερικο της juwel που ειχα. Αλλιως, πας στο δυνατοτερο τους που ειναι το e1500 για ενυδρεια απο 300-600λτ.