PDA

Επιστροφή στο Forum : Συντηρηση αδειου ενυδρειου;;;;;


paparatsi
01-05-03, 17:04
Λοιπον εχει βρεθει στον δρομο μου μια εκπληκτικη ευκαιρια για ενα μεταγχειρισμενο ενυδρειο 800 λιτρων. Ο καλος κυριος που το εχει το δινει με φουλ εξοπλισμο(λειτουργει ως θαλασσινο). Το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω χωρο για να το στησω και θα πρεπει να το αποθηκευσω μεχρι να βρω τον καταλληλο χωρο για να μπει το τερας.
Ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης , Πως θα μπορεσω να διατηρησω τις σιλικονες απο το ενυδρειο και το sump σε καλη κατασταση , να μην ξεραθουν και τελικα ειναι αχρηστο , μετα απο ενα χρονο ας πουμε.

Παρακαλω οσους μπορουν να βοηθησουν να απαντησουν αμεσα γιατι απο τις γνωσεις σας εξαρταται αν θα το αγορασω.

Tolis
02-05-03, 00:36
Και απο δικη μου εμπειρια, αλλά και βλεποντας οτι αμετρητα ενυδρεια ειναι σε στοκ στεγνα στα μαγαζια, δεν νομιζω οτι εχει προβλημα η σιλικονη να ξεραθει.

Devilsnake
02-05-03, 00:59
Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι το ιδιαίτερο.

Απλά να αποφύγεις να το αποθηκεύσεις σε χώρο με μεγάλη θερμοκρασία και φυσικά μακριά από απ’ευθείας έκθεση στον ήλιο.

paparatsi
04-05-03, 09:06
Τελικα λυση βρεθηκε :twisted: :twisted: :twisted:

Το ενυδρειο θα το στησω στο σπιτι του αδερφου μου (3 οικοδομικα τετραγωνα απο το δικο μου)

Θα ειναι ετοιμο τον Αυγουστο και σκεφτομαι να βαλω τα πρωτα ψαρια απο αρχες Σεπτεμβριου. Οποτε δεν θα χρειαστει να αποθηκευσω το ενυδρειο για μεγαλο χρονικο διαστημα. Τωρα το θεμα ειναι τι ψαρια θα επιλεξω για να κατοικησουν σε αυτο.

Καποιος γνωστος μου στην Αθηνα μου ειπε παντως οτι εχει καποιες κιχλιδες απο καπου νοτιανατολικα της Αφρικης.Μωρα ειναι ακομα αλλα μεχρι τοτε ολο και καποια θα εχουν μεγαλωσει :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Για να δουμε............