PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόσθετες λάμπες και ασφάλεια

mpoumpoula
23-01-11, 21:04
Καλησπέρα. Πριν λίγες μέρες έκανα μετατροπή στο καπάκι του 98λιτρου aquael και πρόσθεσα (εκτός από τις υπάρχουσες 2χ11watt λάμπες) και 2 Τ8 των 20 watt η μία. Οι λάμπες αυτές έχουν συνδεθεί με το σύστημα glo της hagen με τα στεγανά ακροφύσια και το ηλεκτρονικό ballast. Το ερώτημα είναι: Επέιδή δεν είναι μεγάλη η απόσταση του νερού από τις λάμπες, υπάρχει κίνδυνος ή τα στεγανά ακροφύσια είναι ασφαλή;;
Ευχαριστώ εκ των προτερων...

nikosn
23-01-11, 21:06
απολυτως ασφαλη!;)

mpoumpoula
23-01-11, 21:57
απολυτως ασφαλη!;)

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση γιατί ένα 'αγχος το είχα:rolleyes:

tsoum
23-01-11, 22:01
Εγώ είχα κανει πατέντα με μια Τ8 15 βατ. Δεν είχα ακροφυσια και συνεδεσα την λαμπα με το καλώδιο με απλα (ξεχασα πως τα λένε. Αυτα που συνδεεις τα καλώδια μεταξυ τους).... Και μετά το τυλιξα μερικές φορες με χαρτοταινία. Μια φορά η λάμπα επεσε μεσα γιατί δεν ήταν καλά στερεωμένη, και συνεχιζε να είναι αναμενη. Εσύ αποκλείεται να έχεις πρόβλημα.

mpoumpoula
23-01-11, 22:03
Εγώ είχα κανει πατέντα με μια Τ8 15 βατ. Δεν είχα ακροφυσια και συνεδεσα την λαμπα με το καλώδιο με απλα (ξεχασα πως τα λένε. Αυτα που συνδεεις τα καλώδια μεταξυ τους).... Και μετά το τυλιξα μερικές φορες με χαρτοταινία. Μια φορά η λάμπα επεσε μεσα γιατί δεν ήταν καλά στερεωμένη, και συνεχιζε να είναι αναμενη. Εσύ αποκλείεται να έχεις πρόβλημα.

Πλακα κανεις!!!!!!!!!!!!! Απιστευτο!!!!!!!!

tsoum
23-01-11, 22:10
Σοβαρά!:D Εχει συμβεί 2 ή 3 φορές! Καλα για πιτσιλισμα δεν το συζητάω... Ορισμένα πράγματα είναι πολύ πιο ανθεκτικά απότι πιστευουμε!:D

Το ενυδρείο μου π.χ. είναι 60*30*40, με 5αρι τζάμι χωρίς καμια κοντρα και δεν έχει κανενα πρόβλημα! (εργοσταστιακό κινεζικο)

mpoumpoula
23-01-11, 22:55
Σοβαρά!:D Εχει συμβεί 2 ή 3 φορές! Καλα για πιτσιλισμα δεν το συζητάω... Ορισμένα πράγματα είναι πολύ πιο ανθεκτικά απότι πιστευουμε!:D

Το ενυδρείο μου π.χ. είναι 60*30*40, με 5αρι τζάμι χωρίς καμια κοντρα και δεν έχει κανενα πρόβλημα! (εργοσταστιακό κινεζικο)

Μια χαρά οι Κινέζοι!!!!!!

kingrim
23-01-11, 22:59
μην κανεις χαζα πειραματα και να βαλεις την λαμπα καλα ωστε να μην την ριχνεις στο νερο... μερικα πραγματα ειναι πιο ανθεκτικα απο οτι πιστευουμε και μερικες φορες εισαι λιγοτερο ανθεκτικος απο οτι πιστευεις....

tsoum
23-01-11, 23:17
Χαχα! Το επιασα το νοημα! Απλα επειδή είναι ανοιχτό το ενυδρείο, και κανα ποδαράκια απο σωλήνα pvc γι'αυτο εγινε αυτό. Τώρα το στερέωσα και με λίγη ταινία πανω στο κανονικό φωτιστικό για να μην εχω αλλες τετοιες ιστορίες. Κ δεν ήταν πειραμα, αλλα λαθος.

συνεδεσα την λαμπα με το καλώδιο με απλα (ξεχασα πως τα λένε. Αυτα που συνδεεις τα καλώδια μεταξυ τους).... Και μετά το τυλιξα μερικές φορες με χαρτοταινία.

Υ.Γ. τώρα μου ήρθε! Κλεμα! Απο την μια στα καλώδια, απο την άλλη βιδωμένη στην λάμπα. Κ δεν εννοούσα πατέντα αλλα DIY.;)

mpoumpoula
23-01-11, 23:29
μην κανεις χαζα πειραματα και να βαλεις την λαμπα καλα ωστε να μην την ριχνεις στο νερο... μερικα πραγματα ειναι πιο ανθεκτικα απο οτι πιστευουμε και μερικες φορες εισαι λιγοτερο ανθεκτικος απο οτι πιστευεις....

Σωστός..........

delta66
24-01-11, 10:01
Υ.Γ. τώρα μου ήρθε! Κλεμα! Απο την μια στα καλώδια, απο την άλλη βιδωμένη στην λάμπα. Κ δεν εννοούσα πατέντα αλλα DIY.;)
Και αυτο θελει μονωση.
Ειτε με διαφορα καπακια που εφαρμοζουν ακριβως στη λαμπα, και βοηθεια με σιλικονη.
Ειτε με θερμοσυστελομενα 2 μεγεθη, ενα να αγκαλιαζει τη λαμπα και ενα να σφιγγει πιο πισω πανω στην κλεμα.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=11966
http://www.youtube.com/watch?v=vekkD7JLi9Q

tsoum
24-01-11, 13:30
Ναί, αυτό είπα. Το είχα μονο με χαρτοταινία, και μετά το πρώτο μπλουμ εβαλα και μονωτική για ασφάλεια.

QS-Plan
24-01-11, 13:32
Χαχα! Το επιασα το νοημα! Απλα επειδή είναι ανοιχτό το ενυδρείο, και κανα ποδαράκια απο σωλήνα pvc γι'αυτο εγινε αυτό. Τώρα το στερέωσα και με λίγη ταινία πανω στο κανονικό φωτιστικό για να μην εχω αλλες τετοιες ιστορίες. Κ δεν ήταν πειραμα, αλλα λαθος.

Και η κάσα που θα σε κουβαλάνε 4, DIY θα είναι....

tsoum
24-01-11, 13:35
:D! Απο κοντρα πλακέ θαλάσσης με ενα-δυο χερια βερνίκι και μια μαυρη ριπουλίνη! Τζι Τζι! Θα ήθελα και κανα-δυο αεραντλίες με μπαταρία, να μου κάνουν αερα γιατι νομίζω πως θα έχει λίγο ζεστη 3 μετρα κάτω! :D

kingrim
24-01-11, 13:58
3 μετρα κατω θα εχει κρυο και υγρασια εκτος εαν θελεις να πεις οτι στην κολαση που θα πας θα εχει ζεστη αλλα και 100 αεραντλιες να εχεις εκει την πατησες:)

delta66
24-01-11, 14:10
Ναί, αυτό είπα. Το είχα μονο με χαρτοταινία, και μετά το πρώτο μπλουμ εβαλα και μονωτική για ασφάλεια.
Εδεσες τωρα με τη μονωτικη.
Δλδ δεν περναει νερο απο τη μονωτικη ταινια? zw

Neoklis
24-01-11, 14:27
Καλό είναι να προσέχουμε τι λεμε ορισμενες φορες για να μην ωθούμε και άλλο κόσμο προς λάθος κατευθύνσεις.

Σιγουρα η χαρτοταινια και η μονωτικη δεν ειναι ο σωστος δρόμος.

QS-Plan
24-01-11, 14:34
Με αφορμή τις επικίνδυνες "πατέντες" ???, ένα χρήσιμο κι ελπίζω αχρείαστο λίνκ ...

http://www.hlektrodynamikh.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=81:ilektroplixia-energeies&catid=40:electricity&Itemid=68

tsoum
24-01-11, 15:48
Δεν είπα οτι είναι σωστό η μόνωση με χαρτοταινία. Είπα οτι δεν εχει κανεναν λόγο να ανησυχεί με το ετοιμο συστημα της Hagen, οταν εγώ επαθα αυτό και δεν έγινε κάτι.

@delta66. Το ενυδρείο είναι ανοιχτό, χωρίς καπάκι, οπότε η υγρασία που εχει να αντιμετωπίσει η χαρτοταινία είναι μηδαμινή, αφού όλη φευγει στον χώρο.

kingrim
24-01-11, 15:52
οταν εχει να κανει με θεματα ασφαλειας τσουμ πρεπει να προσεχεις 1000 φορες πριν πεις κατι μπορει εσυ να μην επαθες κατι καποιος αλλος μπορει να παθει.

οπως αυτο που λες για το καπακι το αναφερεις Τωρα για πρωτη φορα εαν καποιος διαβαζε πριν λιγα λεπτα θα το εβαζε και σε κλειστο καπακι ;)

αν και με ανοικτο καπακι δεν ειναι σωστο μονο με κλεμα σιλικονη/ θερμοσυστελομενο/ στεγανα ακροφυσια και ξανα ολα τα DIY( και οχι μονο ) με ρευμα βγαζεις τις πριζες πριν βαλεις το χερακι μεσα

tsoum
24-01-11, 15:55
οπως αυτο που λες για το καπακι το αναφερεις Τωρα για πρωτη φορα εαν καποιος διαβαζε πριν λιγα λεπτα θα το εβαζε και σε κλειστο καπακι ;)

αν και με ανοικτο καπακι δεν ειναι σωστο μονο με κλεμα σιλικονη/ θερμοσυστελομενο/ στεγανα ακροφυσια και ξανα ολα τα DIY( και οχι μονο ) με ρευμα βγαζεις τις πριζες πριν βαλεις το χερακι μεσα

Για το πρώτο συμφωνώ. Ηταν λάθος μου.

Για το δευτερό... σορρυ αλλα δεν σε καταλαβαίνω! :D Το οτι βγαζεις τις πριζες, αυτό είναι αυτονοητο. Ολο το προηγούμενο κομματι δεν μου κανει νοημα. :rolleyes:

kingrim
24-01-11, 20:31
μακαρι να ειναι αυτονοητο το αλλο κομματι ουτε εγω καταλαβαινω που το εγραψα