PDA

Επιστροφή στο Forum : "ΕΙΔΗ" ΣΚΑΛΑΡΙΩΝ ( ?? )

OlgaM
23-01-11, 20:27
Αλήθεια, υπάρχει διάκριση των σκαλαριών στο αν είναι άγρια ή ήμερα ανάλογα με την εξωτερική τους εμφάνιση ( ? ). Γιατί έχω την εντύπωση ότι τα ασημένια με τις μαύρες ρίγες είναι τα πιο επιθετικά και survivors, ενώ τα χρυσά είναι πιο "μπλαζέ". Σύμπτωση ή προέρχονται από διαφορετικά μέρη και έχουν άλλο temper? Ευχαριστώ!

platy
23-01-11, 21:00
η εξωτερικη εμφανιση συνηθως δεν εχει να κανει με το χαρακτηρα...πιστευω οτι εχει να κανει με το φυλλο του σκαλαριου κ ακομα καλυτερα με την διεκδηκιση της περιοχης του ...αυξημενη επιθετικοτητα παρατηρειται σε ενυδρεια που υπαρχει μεγαλος πληθυσμος σκαλαριων και ανεπαρκή σημεια για να ορισουν το χωρο τους..

Γιώργος Κ
23-01-11, 21:19
Και τα σκαλαρια ειναι κοπαδοψαρα ... αν δεν υπαρχουν αρκετα για να δημιουργησουν κοπαδι τοτε η επιθετικοτητα τους δε μοιραζεται. Μπορουν να καταληξουν σε πολυ σοβαρους καυγαδες με τραυματισμους και οτι συνεπαγονται.

Φυσικα για ολα αυτα απαιτουνται αρκετα λιτρα να τα "υποστηριξει".

Esprit
24-01-11, 15:20
Σε ένα ενυδρείο δλδ 240 λίτρων πόσα σκαλαράκια θα μπορούσαν να μπουν αν συνυπάρχουν με καμιά 20αριά ακόμα πιο μικρά ψαράκια (κοπαδάκι)?

delta66
24-01-11, 15:28
Σε ένα ενυδρείο δλδ 240 λίτρων πόσα σκαλαράκια θα μπορούσαν να μπουν αν συνυπάρχουν με καμιά 20αριά ακόμα πιο μικρά ψαράκια (κοπαδάκι)?
Η ερωτηση που κανεις ειναι παγιδα :D

Για σκαλαρια προτιμαται ενυδρειο με πανω απο 50-55 υψος (νερου), 40-50 λιτρα το ατομο, να ειναι σε ομαδα 6-7 ατομα και πανω, και να αποφευγονται για συγκατοικοι τα μικρα τετρας.

Ξαναρωτα τωρα παλι.

Esprit
24-01-11, 15:42
Η ερωτηση που κανεις ειναι παγιδα :D

Για σκαλαρια προτιμαται ενυδρειο με πανω απο 50-55 υψος (νερου), 40-50 λιτρα το ατομο, να ειναι σε ομαδα 6-7 ατομα και πανω, και να αποφευγονται για συγκατοικοι τα μικρα τετρας.

Ξαναρωτα τωρα παλι.

ΟΚ λοιπόν, ας ξεχάσουμε τους συγκάτοικους τους οποίους θα διαλέξουμε όταν έρθει η ώρα και σίγουρα θα είναι κατάλληλοι να συνυπάρξουν με τα σκαλάρια!

Υψος έχω περίπου 50cm και σε λίτρα είμαι στα 240 (μικτά μάλλον) οπότε λες θα μπορέσω να βάλω 6 σκαλαράκια?

manos_samos
24-01-11, 16:09
καλυτερα αν θες να τα βαλεις σε αυτα τα λιτρα βαλτα μονα τους....

delta66
25-01-11, 01:08
ΟΚ λοιπόν, ας ξεχάσουμε τους συγκάτοικους τους οποίους θα διαλέξουμε όταν έρθει η ώρα και σίγουρα θα είναι κατάλληλοι να συνυπάρξουν με τα σκαλάρια!

Υψος έχω περίπου 50cm και σε λίτρα είμαι στα 240 (μικτά μάλλον) οπότε λες θα μπορέσω να βάλω 6 σκαλαράκια?
Ναι ξεκινα με μια 6αδα και βλεπουμε.
Αναλογα τη ικανοτητα της φιλτρανσης, τις ισορροπιες αναμεσα στα ψαρια, και την εμπειρια που θα αποκτησεις, μπορει να βαλεις κανενα ακομα πιο μετα.