PDA

Επιστροφή στο Forum : προβλημα με diy φωτιστικο

nikosn
23-01-11, 09:56
λοιπον εχω καποιες αποριες...1.προσθεσα αλλες 2 λαμπες οι οποιες προεξεχουν απο το καπακι και λια να μην ακουμπαει στο νερο κατεβασα την σταθμη με αποτελεσμα να φαιν εται ασχημο.να βαλω κανενα αυτοκολητο μαυρο?και 2ον με τα λιτρα που μειωσα και τις λαμπες που προσθεσα ειμαι κοντα στα 1.5w/l.ποια να ειναι η φωτοπεριοδος για αρχη ?

nikosn
23-01-11, 11:25
!!!!

nikosn
23-01-11, 11:27
να ακομα μια..

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ.
23-01-11, 11:35
ειναι πολυ χαμηλα τα φωτιστικα με αποτελεσμα να χανεις λιτρα και να σε χτυπαει το φως οταν κοιτας το ενυδρειο σου εχω και εγω το ιδιο προβλημα και δεν βαζω επιπλεον φωτισμο και εγω σε αναζητηση παταντας ειμαι!!!!

nikosn
23-01-11, 11:36
ακριβως!!!αν βαλω αυτοκολητο μαυρο ομως θα φαινεται ασχημο?

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ.
23-01-11, 11:41
οχι δεν θα φαινεται ασχημο θα κρυψει τον φωτισμο και το μονο μειον θα ειναι τα λιτρα που θα χανεις εγω δεν το εχω κανει γιατι δεν θελω να χασω λιτρα γιατι εχω αρκετα ψαρακια αν δεν εχεις προβλημα με τα χαμενα λιτρα ειναι πολυ καλη λυση

platy
23-01-11, 12:32
δεν υπηρχε αλλη θεση μεσα στο ενυδρειο για τις λαμπες??? γιατι δεν φτιαχνεις ενα καινουριο diy καπακι

nikosn
23-01-11, 12:34
οχι.οπως βλεπεις ειναι οβαλ και δεν μπορεις να τοποθετησεις μπροστα λαμπες.!!!:(:(

nicpapa
23-01-11, 13:55
Και εγώ παρόμοιο πρόβλημα είχα , και έβγαλα το κουτί που έχει με τα εσωτερικά μπαλαστ έκοψα ένα ξύλο θαλάσσης όσο είναι το καπάκι του ενυδρείου το βίδωσα πάνω στο καπάκι και μετά έβαλα ανακλαστήρες και 4 λάμπες πάνω στο ξύλο αυτό και χωράει άλλη μία μελλοντικά ..( το κουτί με τα μπάλαστ μην το ανοίξεις δεν ανοίγουν .. πάρε 2 ηλεκτρονικά και βάλε τα στο έπιπλο).:)

nikosn
23-01-11, 14:12
το ανοιξα .ανοιγει απο πανω και εβαλα 2 ηλεκτρικα...για ξανα πες το πως το εκανες?

Neoklis
23-01-11, 14:26
δεν θα χαλασεις το ενυδρειο για να βαλεις 2 λαμπες... δες εδω
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-x173-neoklis-mods-dsc00282.jpg

Θα παρεις τετοια για Τ5, τα συγκεκριμενα ηταν για Τ8 και ειναι λιγο μεγαλυτερα..
Θα κανεις συνολο 4 ζευγη.
Και θα παισεις τις λαμπες που εχει τωρα με τις δικες σου.. διπλα διπλα..

dizio
23-01-11, 14:32
η καλύτερη λύση πάντα είναι να βγούνε όλα τα ηλεκτρικά από το καπάκι και να κοπεί ο θάλαμος με τα μπάλλαστ. εκεί θα μπούνε και οι καινούριες λάμπες...δε θα έχεις πρόβλημα μετά. το μόνο που μπορείς να κάνεις τώρα είναι αυτό που είπες, αυτοκόλλητο. αλλά είναι κρίμα να χάσεις τα λίτρα
-------------------------
να τος ο λαμπάς :D

nikosn
23-01-11, 14:36
τωρα το εχω κανει και μου φαινεται θα το αφησω ως εχει...τωρα οσον αφορα τις ωρες που θα τα αναβω ?τις εχω ανα 2 με χρονοδιακοπτη

delta66
23-01-11, 15:04
Εκτος του θεματος της τοποθετησης, να υπενθυμισω το θεμα της αποτομης αυξησης του φωτισμου,
Για αρχη εγω θα εβαζα αλουμινοχαρτο κατα τοπους στις καινουριες λαμπες να μη αυξηθει αποτομα η ενταση του φωτισμου και θα εβγαζα λιγο καθε μερικες μερες. (για την αποφυγη πολλων αλγων)
Φυσικα με την αυξηση του φωτισμου θελεις περισσοτερο διοξειδιο

nikosn
23-01-11, 15:08
οπως ειπα και πριν ημουνα καπου στο 0.6w/l και τωρα κοντευω στο 1.5w/l.σκεφτηκα για αρχη να ξεκινησω με μια ωρα και καθε μερα να αυξανω κατα μιση(για τις καινουργεις λαμπες)προτεινετε κατι αλλο?

delta66
23-01-11, 15:14
οπως ειπα και πριν ημουνα καπου στο 0.6w/l και τωρα κοντευω στο 1.5w/l.σκεφτηκα για αρχη να ξεκινησω με μια ωρα και καθε μερα να αυξανω κατα μιση(για τις καινουργεις λαμπες)προτεινετε κατι αλλο?
Ααα κολλησα. Νομιζα οτι εχει εννιαιο τροφοδοτικο και αναβουν ολες μαζι.

Ανεβαζε 15 λεπτα καθε δυο μερες και αναλογα τι θα δεις μπορει να χρειαστει να περιμενεις και πανω απο δυο μερες για την αυξηση.

nikosn
23-01-11, 15:16
οκ!ετσι θα κανω;)