PDA

Επιστροφή στο Forum : Ασβεστολιθικές Πέτρες

mikrosaquaristas
22-01-11, 12:13
Σε τι είδους ενυδρεία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πέτρες και άμμο χαλίκι απο την χώρα μας?
γιατί εδώ μόνο ασβεστολιθικά υπάρχουν....
Μάρμαρα
Πέτρες Καρύστου
Στρογγυλό χαλικάκι απο παραλίες
φανταστικά σκηνικά μπορείς να πλάσεις!!!!

Ξέρω ότι μπορείς σε Ενυδρεία με Κιχλίδες Μεγάλων Λιμνών
άλλα???

tsoum
22-01-11, 13:47
Γκαπυ και χρυσόψαρα. Αλλα αυτό που λές είναι πολύ λάθος. Εγώ εχω μαζέψει απο την Πινδο (Βασιλίτσα Γρεβενών) καταπληκτικές πετρες και χαλίκι που δεν είναι ασβεστολιθικά.

mikrosaquaristas
22-01-11, 13:50
χαίρομαι που υπάρχουν και μη ασβεστολιθικές πέτρες στην χώρα-και με έβγαλες απο την πλάνη που προσπάθησα (δόλια) να ρίξω τα πλήθη που θα διάβαζαν το πόστ
:D:D:D

τουλάχιστον εδώ όσες ωραίες πέτρες έχω στην συλλογή μου αντέδρασαν με το ξύδι....και με πήρε απο κάτω.....
τι πέτρες θα τις έλεγες αυτές που βρήκες και σε τι περιοχή ήταν? ποτάμι-βουνό-λίμνη

OlgaM
22-01-11, 16:38
Kαλησπέρα. Ρίχνοντας ξύδι ελέγχουμε αν είναι ασβεστολιθικές οι πέτρες? Έχω μία η οποία δεν έχω διευκρινίσει ακόμη τι είναι και δεν είμαι πολύ πρόθυμη να ρίξω aquaforte. Ευχαριστώ

tsoum
23-01-11, 04:19
Βουνο-καραβουνο. Το νερό ηταν πολυ μακρια, αν και υπαρχουν πολλα ρυακια απο εδώ κ απο εκεί.

Παντως εχω παθει την πλάκα μου. Στο πλαϊ του δρόμου υπάρχουν κατι μαυρες πέτρες, που έχουν θαλασσίνα κοχύλια μεσα! Σε κανει να σκέφτεσαι πως πολλυυυυυυυυυυυυυυυυυ παλια, Ειμασταν τουλάχιστον ενα χιλιόμετρο μεσα στην θάλασσα.:smt120:smt120:smt120 Στο συγκεκριμένο σημείο το υψόμετρο είναι γύρο στα 700-750 μετρα αν θυμαμαι καλα.

Θα ανεβάσω απο μεθαυριο αμα θελεις φωτο απο τις πετρες που έχω μαζέψει!

maikl
23-01-11, 07:10
Kαλησπέρα. Ρίχνοντας ξύδι ελέγχουμε αν είναι ασβεστολιθικές οι πέτρες? Έχω μία η οποία δεν έχω διευκρινίσει ακόμη τι είναι και δεν είμαι πολύ πρόθυμη να ρίξω aquaforte. Ευχαριστώ

Με τπ ξυδι δε θα εχεις σιγουρα αποτελεσματα.
Το HCL (σπιρτο-aquaforte) ειναι η σιγουρη λυση;)

mikrosaquaristas
23-01-11, 10:25
Θα ανεβάσω απο μεθαυριο αμα θελεις φωτο απο τις πετρες που έχω μαζέψει!

Ευχαριστώ
καλή ιδέα
να πάρω μιά εικόνα
όσο για κοχύλια σε υψόμετρο κι εγώ έχω συναντήσει ούκ ολίγες φορές και είναι σίγουρα απο την εποχή των κατακλυσμών....που αναφέρουν και οι θρησκείες αλλά και η επιστήμη