PDA

Επιστροφή στο Forum : Περιεργο προβλημα σε sun-sun HW-302

kotsos83
22-01-11, 11:35
Μαλλον μου το ματιασαναι,δεν εξηγηται διαφορετικα.Εχω το συγκεκριμενο φιλτρο περιπου 2 χρονια.Πριν 1 μηνα προσαρμοσα επανω στο μπαστουνι το σκιμερ(δεν το ειχα πριν),το αποτελεσμα μετα απο διακοπη ρευματος το φιλτρο σταματαει και δεν ξαναξεκιναει,το ιδιο και οταν το βγαλω απο τη μπριζα για να κανω αλλαγη νερου.Και ποτε ξεκιναει???Ανοιγω τα αυτακια του,βγαζω το καπακι,αδιαζω λιγο νερο απο το καδο,το ξανακλεινω(με το κλεισιμο πατωντας τη λαβη που ασφαλιζει τραβαει αυτοματα το νερο που του λειπει απο το ενυδρειο,σωστα?),μετα στη πριζα και ολα οκzwzw
Μπορει κανεις να το εξηγησει???:smt120

golf4470
22-01-11, 12:11
Μια χαρα κρατησε ο κινεζος 2 χρονια :) Τα εβγαλε τα λεφτα του με το παραπανω

Sotiris7
22-01-11, 12:30
Μπορεί να θέλει και αυτός αλλαγή νερού............ :D:D:D

kotsos83
22-01-11, 12:31
Μια χαρα κρατησε ο κινεζος 2 χρονια :) Τα εβγαλε τα λεφτα του με το παραπανω
Ναι μια χαρα,και ακομη κραταει μονο που αυτο που κανει τωρα ειναι λιγο παραξενο,μηπως τραβαει αερα απο το σκιμερ και μπλοκαρει η φτερωτη?το σκιμερ σε πιο υψος το τοποθετουμε?ακριβως στην επιφανεια η πιο κατω?

kingrim
22-01-11, 13:06
το σκιμερ πρεπει να επιπλεει εχει εναν σταθερο σωληνα (αυτος με την γωνια) και εναν ακομα (αυτον με το χτενακι) που κινειτε μεσα στον σταθερο ετσι ωστε να επιπλεει στην σταθμη του νερου
βγαλε την φτερωτη και καθαρισε την

kotsos83
22-01-11, 13:18
το σκιμερ πρεπει να επιπλεει εχει εναν σταθερο σωληνα (αυτος με την γωνια) και εναν ακομα (αυτον με το χτενακι) που κινειτε μεσα στον σταθερο ετσι ωστε να επιπλεει στην σταθμη του νερου
βγαλε την φτερωτη και καθαρισε την
Εγω το εχω σταθερο,δεν επιπλεει(εχω χασει καποια κοματια απο τα σωληνακια),η φτερωτη ειναι οκ.:rolleyes:

bokostas
22-01-11, 19:38
Δοκίμασε να βγάλεις το σκίμερ, για να δεις αν συνεχίζει να υπάρχει το πρόβλημα, μάλλον θα λυθεί, πιστεύω ότι για κάποιον λόγο τραβάει αέρα
και δεν το αφήνει να πάρει μπρος μετά από διακοπή.
Αν είναι όντως έτσι, τότε ή καταργείς το σκίμερ και το δουλεύεις χωρίς αυτό, όπως έκανες σχεδόν 2 χρόνια, ή το ξεκινάς χειροκίνητα, όπως κάνεις τώρα.
Ή δοκίμασε να βουλώσεις με κάποια τάπα την είσοδο του σκίμερ, μετά να το βάλεις στην πρίζα κι αν πάρει μπρος, μετά μπορείς να βγάλεις την τάπα.
Είναι επίσης πιθανό, εξαιτίας κακής σύνδεσης του σκίμερ, να αδειάζει από νερό ο σωλήνας εξαγωγής, όταν σταματάει να δουλεύει το φίλτρο.
Αντί λοιπόν να το ανοίγεις και ν΄αδειάζεις λίγο νερό, πιθανότατα αρκεί να τρομπάρεις μερικές φορές με το μπουτόν επαναπλήρωσης.
Δεν μου έχει συμβεί, οπότε μόνο εικασίες μπορώ να κάνω, αλλά πιστεύω ότι φταίει η σύνδεση του σκίμερ με το μπαστούνι εξαγωγής.

kotsos83
22-01-11, 22:09
Δοκίμασε να βγάλεις το σκίμερ, για να δεις αν συνεχίζει να υπάρχει το πρόβλημα, μάλλον θα λυθεί, πιστεύω ότι για κάποιον λόγο τραβάει αέρα
και δεν το αφήνει να πάρει μπρος μετά από διακοπή.
Αν είναι όντως έτσι, τότε ή καταργείς το σκίμερ και το δουλεύεις χωρίς αυτό, όπως έκανες σχεδόν 2 χρόνια, ή το ξεκινάς χειροκίνητα, όπως κάνεις τώρα.
Ή δοκίμασε να βουλώσεις με κάποια τάπα την είσοδο του σκίμερ, μετά να το βάλεις στην πρίζα κι αν πάρει μπρος, μετά μπορείς να βγάλεις την τάπα.
Είναι επίσης πιθανό, εξαιτίας κακής σύνδεσης του σκίμερ, να αδειάζει από νερό ο σωλήνας εξαγωγής, όταν σταματάει να δουλεύει το φίλτρο.
Αντί λοιπόν να το ανοίγεις και ν΄αδειάζεις λίγο νερό, πιθανότατα αρκεί να τρομπάρεις μερικές φορές με το μπουτόν επαναπλήρωσης.
Δεν μου έχει συμβεί, οπότε μόνο εικασίες μπορώ να κάνω, αλλά πιστεύω ότι φταίει η σύνδεση του σκίμερ με το μπαστούνι εξαγωγής.
Κατι τετοιο θα κανω,και γω τα σκεφτηκα ολα αυτα που λες,ευχαριστω.

kingrim
23-01-11, 16:31
99% EINAI απο την λαθος τοποθετηση του σκιμμερ

kotsos83
23-01-11, 18:00
99% EINAI απο την λαθος τοποθετηση του σκιμμερ
100%.Eνταξει το εφτιαξα,εβαλα το σκιμερ σωστα να επιπλεει και ολα οκ.Παμε για αλλα 2 χρονια σουπερ λειτουργιας:D:D:smt041