PDA

Επιστροφή στο Forum : πρόβλημα με αλλαγές νερού!


tasos
18-04-03, 17:17
Το ενυδρείο μου (με δίσκους και άλλα ψάρια)είναι 240 λίτρα και όταν κάνω αλλαγές νερου αναγκάζομαι να ρίχνω κατευθείαν από τη βρύση με παράλληλη προσθήκη αντιχλώριου(aqua vital)σε μεγαλύτερες ποσότητες για να <<προλάβω>> το χλώριο!Όταν η αλλαγή είναι πανω από το 20%,έχω τα εξής προβλήματα:
α)ανεβάζει νιτρώδη,β)θολώνει το νερό και αυτά σε δύο με τρεις ώρες από την αλλαγή!Τα ψάρια ασφυκτιούν(έχασα και δίσκο από αυτό)
Πιθανές εξηγήσεις;Δεν ρίχνω αρκετό αντιχλώριο;Έχει κάτι το νερό της βρύσης;Από θέμα ph και σκληρότητας δεν είναι διαφορετικό από του ενυδρείου.Σήμερα πάλι έσωσα την κατάσταση με υπεραερισμό του ενυδρείου.
Βοήθεια!!!!!!!!!!

harris
18-04-03, 18:13
τάσο, για τις αλλαγές νερού,

http://www.malawicichlidhomepage.com/greek/articlesgreek/final_temperature_greek.html

όμως γιατί κάνεις μεγαλύτερες του 20% αλλαγές?

αφού όπως λες τις κάνεις με λάστιχο από την βρύση η διαδικασία δεν θα πρέπει να σου είναι κ τόσο κουραστική οπότε κάνε 10% συχνότερα. θα πρέπει να σου πως όμως ότι το νερό της βρύσης δεν είναι ότι καλύτερο για δίσκους κ πιστεύω ότι οι παράμετροι δεν είναι ίδιοι με αυτούς του νερού του ενυδρείου σου.

κάτι αλλο, το φίλτρο σου είναι στρωμμένο? έχεις μετρήσει την απόδοση του?

tasos
18-04-03, 18:21
Χάρη,οι σκληρότητες είναι 1-2 βαθμους κάτω από το νερό της βρύσης,το ph είναι 7,2 όπως και της βρύσης,και το νερό της βρύσης μου έχει 12,5 νιτρικά-το ίδιο με του ενυδρείου!Τελικά θα καταλήξω στις αλλαγές της τάξης του 10% αφου δέν έχω και άλλο τρόπο να αντιμετωπίσω το πρόβλημα!Ευχαριστώ :)

Tolis
18-04-03, 19:02
Εχεις τσεκαρει τα νιτρικα με δευτερο τεστ? Μου φαινεται περιεργο να εχει τοσο ανεβασμενα νιτρικα το νερο της βρυσης.

tasos
18-04-03, 19:16
Στην αρχή χρησιμοποιούσα της sera που μου έβγαζε ΝΟ3 μηδέν(πράγμα που με ικανοποίησε ώστε να μην το πολυψάξω!)Μου έβαλε ψύλλους στα αυτιά ο johnny98130 όμως και μου έδωσε της tetra,το οποίο είχε τσεκάρει με άλλο ένα της ίδιας εταιρίας,και μου έδωσε τα 12,5 ppm,τόσο στο ενυδρείο όσο και στο νερό της βρύσης!Προτείνεις να μετρήσω και με άλλο τέστ;Τίθεται θέμα αξιοπιστίας των περισσοτέρων,τότε!!Να ανοίξουμε και ένα topic για την αποτελεσματικότητα των τεστ της κάθε εταιρίας.

Giorgos
18-04-03, 20:03
Μήπως κάνεις και συντήρηση στο φίλτρο μαζί με τις αλλαγές νερού;

johnny98130
18-04-03, 22:21
Με τον τασο μενω πολυ κοντα και γιαυτο μετρησα τα νιτρικα του νερου της βρυσης σημερα και μου τα έβγαλε σχεδον 0. Το τεστ που χρησιμοποιησα ειναι το ιδιο με του τασου. Μαλλον ειναι λογικο και αναμενόμενο να εχεις κατι παραπανω νιτρικα απο αυτα της βρυσης αλλιως δεν θα δουλευε το φιλτρο σου. (Ακομα με τα πολλα φυτα που εχεις, κατι παραπανω στο νερο του ενυδρειου επρεπε να μετρας)

Μηπως εχεις χλωρια η ακομα και χλωραμινες(το νερο δεν ειναι μονο απο ΕΥΔΑΠ ειναι και κοινοτικο) και σου καταστρεφουν τα βακτηρια του φιλτρου σου όταν κανεις αλλαγες?
Μηπως το φιλτρο σου κανει πολυωρες διακοπες και δεν υπαρχει ροη νερου για πολλες ωρες?
Μηπως επλυνες το φιτρο σου με νερο της βρυσης? :lol: :lol: