Επιστροφή στο Forum : Ενυδρείο 120x45x45
Χαιρεται. Αυριο μεθαυριο, θα εχω ενα ενυδρείο στις παραπανω διαστάσεις. Απ'οσο ξέρω έχει 5 κοντρες πανω κάτω. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πόσες κόντρες χρειάζονται για αυτό το μήκος. Θα μπορουσα να βγάλω καποια απο τις πάνω κόντρες; Τόσες πολλές ίσως αποδειχθούν προβληματικες οσο αφορά τα λαστιχα, τα καλώδια και τις ταϊστρες κτλπ.
Βασικά, στην μια γωνία θα έχω το εσωτερικό φίλτρο του Rio 180, και θα δουλευει και ενα 2213 (μαλλον) παραλλήλα. Η εισαγωγη του θα είναι στην αλλή γωνία, αλλα θέλω η εξαγωγή του να είναι προς την μεση για να κυκλοφορεί καλύτερα το νερό.
Αυτό που σκέφτηκα φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Πως είναι, πως το σκέφτομαι να γίνει. Θα ήταν ασφαλές να γίνει με τις 2 κόντρες έτσι; Δεν θελω να ανοίξει ξαφνικά και να τρέχω.... Είναι και 240 λίτρα... :smt120
φιλε τσουμ, το δικο μου που ειναι 120,40,70 μηκος,πλατος,υψος
εχει την κοντρα οπως το σχεδιο 1 στη μεση δλδ.
και μου το εφτιαξε επαγγελματιας απο θεσ/νικη.
σε λιγες μερες κληνει χρονο και δεν ειχα κανενα προβλημα.
και τα λιτρα μου ειναι 330.
οποτε πιστευω θα εισαι ενταξει.
Το ξέρω πως δεν θα εχει πρόβλημα έτσι όπως είναι. Εγώ ρωτάω αν μπορώ να αλλάξω θεση τις κόντρες, χωρις να εχω καποιο πρόβλημα.
Το ξέρω πως δεν θα εχει πρόβλημα έτσι όπως είναι. Εγώ ρωτάω αν μπορώ να αλλάξω θεση τις κόντρες, χωρις να εχω καποιο πρόβλημα.
ααααα δεν εχω μπει σε τοσο προχωρημενα πειραματα!! :D:D
καπιος εμπειροτερος τοτε ας πει με σηγουρια.
Αν μπορέσεις να βγάλεις τια παλιές κόντρες χωρίς να κάνεις ζημιά δεν βλέπω γιατί όχι!!
Αυτη ήταν η αμέσως επόμενη μου ερώτηση!!! :D:D:D . Δηλαδή πιστευεις πως δεν θα έχει πρόβλημα το ενυδρείο με 2 κόντρες στο 1/3 και στα 2/3 του μήκους του;
Πριν 1,5 χρονο κολλησα ενυδρειο φιλου οπως το δευτερο σκιτσο,με διαστασεις 1,50 χ 50 χ 60.Μεχρι σημερα ολα καλα ;)
ΟΚ!
Καμια ιδέα για το πως να ξεκολλήσω τις κόντρες για να τις αλλάξω θέση; Υπάρχει κάποιο χημικό διαλυτικό για την σιλικόνη;
άσχετο.... αλλά, πόσο βγαίνει πάνω κάτω 1,50*50*60 σε τζάμια και εργατικά?
ΟΚ!
Καμια ιδέα για το πως να ξεκολλήσω τις κόντρες για να τις αλλάξω θέση; Υπάρχει κάποιο χημικό διαλυτικό για την σιλικόνη; με φαλσετα μονο μπορεις να στις βγαλεις, κ με πολυ προσπαθεια.
ΟΚ!
Καμια ιδέα για το πως να ξεκολλήσω τις κόντρες για να τις αλλάξω θέση; Υπάρχει κάποιο χημικό διαλυτικό για την σιλικόνη;
μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο ελαφρύ διαλυτικό, όπως αιθανόλη, ακετόνη (το γνωστό ασετόν) με τη βοήθεια μιας λεπίδας.
υπάρχουν και διαλυτικά, που χρησιμοποιούνται κυρίως ως αξεσουάρ και προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου
Το ασετον και το οινοπνευμα δεν νομίζω πως κάνουν κάτι. Επισης, επειδή είναι μεγάλη επιφάνεια, με κοπίδι μπορώ να κάνω γυρω γύρω, αλλα το απο κάτω πως θα γίνει;
Το ασετον και το οινοπνευμα δεν νομίζω πως κάνουν κάτι. Επισης, επειδή είναι μεγάλη επιφάνεια, με κοπίδι μπορώ να κάνω γυρω γύρω, αλλα το απο κάτω πως θα γίνει;
δεν κανουν τπτ.... εγω πηγα να καθαριθω λιγο το τζαμι π λερωθηκε με σιλικονι κ δεν καθαριζει.
Εστειλα ενα e-mail στην den braven, να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο διαλυτικό. Σε κανα-δυο μέρες, θα έχουμε απάντηση!
ότι κάνουν κάνουν, μην περιμένεις με το που θα το χρησιμοποιήσεις να ξεκολλήσει με μιας...
πιο εξτριμ λύση είναι..... το διαλυτικό νίτρου,προσοχή όμως γιατί είναι αρκετά τοξικό για το δέρμα,φοράμε πάντα γάντια,μιας χρήσεως.
Μουλιάζουμε τη σιλικόνη και μετά αφαιρούμε αρκετά εύκολα,αλλά επειδή το συγκεκριμένο διαλυτικό αλλιώνει τα χρώματα και πολλά άλλα υλικά,ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
Πριν το κάνεις όμως πήγαινε στο λιρόυ μέρλιν και πάρε τα κατάλληλα γάντια, μάσκα και γυαλιά....
Γαντια εχω λατεξ. Μασκα, αυτή που χρησιμοποιούν οι γιατροι, (τα βρίσκεις ευκολα στο φαρμακείο αυτά). Αλλα πώς να μουλιάσω την κόντρα όταν πρεπει να μπεί ανάμεσα το υλικό;:confused:
Τελοσπάντων, αυριο μεθαυριο που θα έρθει το ενυδρείο θα δω τι θα κάνω. Αν εχει κανενας αλλος καμια ιδεα, θα ήταν ευπρόσδεκτη.
Κατι που μου ήρθε τώρα. Υποτιθεται οι σιλικόνες αντεχουν μεχρι 70 βαθμούς κελσίου. Αν ριξω βραστό νερό; Δεν θα χαλάσει λίγο κανοντας το πιο ευκολο να βγεί με το κοπίδι μετα; Υπάρχει περίπτωση να σπάσει το τζάμι απο κατι τέτοιο;
δεν θα πας για να το εγχειρήσεις... τα λατεξ θα σου τα φαει λαχανο και θα σου δώσει τα χέρια στα χέρια....
Η σχέση που έχουν αυτά τα γάντια και το διαλυτικό νίτρου είναι σχέση μίσους! Έχεις δει ταινίες thriller στις οποίες κάποιος πέφτει μέσα σε κάδο με τοξικά απόβλητα; Έτσι ακριβώς γίνονται τα λατέξ γάντια, όταν πέφτει το συγκεκριμένο διαλυτικό πάνω τους!
όσον αφορά το μούλιασμα... τις πάνω θέλεις να απομακρύνεις ή τις κάτω?
Γαντια εχω λατεξ.
A να χαθεις προστυχε :D:p
Μονο με φαλτσετα η χορδη (οπως εχω δει να λενε καποιοι) μπορεις να τα ξεκολλησεις οσο για να υπολειμματα πανε παρε μια ειδικη φαλτσετα για κεραμικες εστιες φουρνου ;)
A να χαθεις προστυχε :D:p
Μονο με φαλτσετα η χορδη (οπως εχω δει να λενε καποιοι) μπορεις να τα ξεκολλησεις οσο για να υπολειμματα πανε παρε μια ειδικη φαλτσετα για κεραμικες εστιες φουρνου ;)
:smt082:smt082
Με χορδη πως θα γίνει; Σκεψου λίγο... Πως μπορει να περασει αναμεσα απο τις δύο κόντρες; Για τις γωνίες χρησιμευει, αλλα σε αυτή την περίπτωση δεν νομίζω... :( Ξυστρα έχω ;)
:smt082:smt082
Με χορδη πως θα γίνει; Σκεψου λίγο... Πως μπορει να περασει αναμεσα απο τις δύο κόντρες; Για τις γωνίες χρησιμευει, αλλα σε αυτή την περίπτωση δεν νομίζω... :( Ξυστρα έχω ;)
Οχι αυτη για τα μολυβια ετσι?:D
Τοτε οσο *φας* σιγα σιγα με την ξυστρα/φαλτσετα και στο τελος με λιγη δυναμη (μη κρεμαστεις πανω απο το ενυδρειο!) πιστευω θα τις ξεκολλησεις.
.... με φαλτσετα η χορδη μπορεις να τα ξεκολλησεις οσο για να υπολειμματα πανε παρε μια ειδικη φαλτσετα για κεραμικες εστιες φουρνου ;)
....ετσι ακριβως.Τις λεπτομερειες με ασετον και θα ειναι μια χαρα.
υ.γ....παντως τωρα που κολληθηκε εγω δε θα το ξεκολουσα.
Κοιτα, απο καπου χάνει, οπότε αυτό σε κάποιο βαθμό θα γίνει ετσι κ αλλίως. Τώρα, θα ερθει το ενυδρείο αυριο ή μεθαυριο και θα δω τι θα κάνω. Μπορει να βαρεθώ να κανω όλη αυτη την ιστορία, και να τα αφήσω όπως είναι....
Μπορει να βαρεθώ να κανω όλη αυτη την ιστορία, και να τα αφήσω όπως είναι....
οπότε τότε θα πάρουμε τις φαλτσέτες και θα σου κάνουμε ένα περασματάκι....:D:D:D
Οταν θα σου κολλήσει ο τζαμας στραβά την κοντρα και θα θες να την αλλάξεις όμως....! :D
Λοιπον, τελικά το ενυδρείο δεν έχει καμία κόντρα πανω. (Γι'αυτό και είχε ανοίξει μαλλον).
Θα το έχω Τρίτη μεσημέρι. Απο καπου χανει, οπότε θα το γεμισω για να δω απο που. Οταν εντοπίσω απο που χάνει, μετά τι βήματα πρέπει να κάνω;
α) Βγαζω τις σιλικόνες απο εκεί απ'οπου χανει και περνάω μια στρώση.
β) Βαζω κόντρες. Τι κόντρες (καθετες/οριζόντιες), τι παχος γυαλιου, ποσες κτλπ. Σε ποση αποσταση απο το χείλος του τζαμιου πρεπει να μπούνε;Αμα βάλω 3 καθετες μόνο θα υπάρχει πρόβλημα; Το ενυδρείο εχει ή 4 ή 5 κοντρες κάτω.
γ) αφου τελειωσω με τα κολλήματα και το αφησω 2-3 μέρες, το γεμίζω με νερό να δω αν είναι οκ. Σε αυτό το στάδιο πόσο καιρό πρεπει να μείνει;
Τελος: Καμια ιδέα για φωτισμό κ καπάκι; Θα είναι πολύ low-tech, καμια ανουμπια, καμια κρυπτοκορίνα και κανενα κλαδεμα βαλλισνέριας, οπότε δεν χρειάζομαι τρελό φωτισμό.
Λοιπον, τελικά το ενυδρείο δεν έχει καμία κόντρα πανω. (Γι'αυτό και είχε ανοίξει μαλλον).
Θα το έχω Τρίτη μεσημέρι. Απο καπου χανει, οπότε θα το γεμισω για να δω απο που. Οταν εντοπίσω απο που χάνει, μετά τι βήματα πρέπει να κάνω;
α) Βγαζω τις σιλικόνες απο εκεί απ'οπου χανει και περνάω μια στρώση.
Παρε τη Δευτερα αυτο (http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/index_9287.htm)
Αφου καθαρισεις τις σιλικονες καλα ,περασε ξανα εσωτερικα με νεα σιλικονη τις ραφες.Κοψε λιγο μια γωνια μιας τηλεκαρτας για να περασεις ομοιομορφα τη σιλικονη που εβαλες.;)
β) Βαζω κόντρες. Τι κόντρες (καθετες/οριζόντιες), τι παχος γυαλιου, ποσες κτλπ. Σε ποση αποσταση απο το χείλος του τζαμιου πρεπει να μπούνε;Αμα βάλω 3 καθετες μόνο θα υπάρχει πρόβλημα; Το ενυδρείο εχει ή 4 ή 5 κοντρες κάτω.
Πανε παρε τιποτα ρεταλια για να σου βγουνε φθηνα.5αρι νομιζω ειναι καλα.Δυο στο μπροστα και πισω(πλατη) τζαμι με αποσταση απο το χειλος 3 εκατοστα,νομιζω ειναι καλα.Επισης θα σου ελεγα να τις κανεις πιο κοντες σε μηκος.110 νομιζω ειναι καλα ωστε να μενουν 5 ποντοι εκατερωθεν για να περασεις τιποτα σωληνες εξωτερικων φιλτρων ;)
Με δυο καθετες σε ισες αποστασεις θα εισαι ο.κ
γ) αφου τελειωσω με τα κολλήματα και το αφησω 2-3 μέρες, το γεμίζω με νερό να δω αν είναι οκ. Σε αυτό το στάδιο πόσο καιρό πρεπει να μείνει;
2-3 μερες ειναι καλα.Ελπιζω να το κολησεις σε νορμαλ θερμοκρασια χωρου
Τελος: Καμια ιδέα για φωτισμό κ καπάκι; Θα είναι πολύ low-tech, καμια ανουμπια, καμια κρυπτοκορίνα και κανενα κλαδεμα βαλλισνέριας, οπότε δεν χρειάζομαι τρελό φωτισμό.
Καπακι με κοντρα πλακε θαλασης,κανε καμια αναζητηση.;)
Εμ ίσως δεν διευκρινησα κατι καλα. Δεν σκοπευω να ξεκολλήσω ολόκληρο το ενυδρείο, αλλα να επιδιορθωσω την πλευρά που χανει. Αρα, πως να βάλω εσωτερικά στην ραφή σιλικόνη;
Οι οριζόντιες κόντρες, τι ακριβώς κάνουν; Θα βόλευε αν δεν υπήρχαν δίοτι σκοπευω την εξοδο του εξωτερικού που θα έχω να την βαλω προς την μέση του ενυδρείου.
Αμα βαλω 3 καθετες κα αυτή που θα είναι στο κεντρο να είναι λίγο ποιο πλατία (π.χ. 10 εκατοστά); Δεν γίνεται; Γιατί είδα στο Rio 180 που είναι 20 πόντους ποιο κοντο, με 8αρι τζάμι, εχει μόνο μια κεντρική.
Αλήθεια, τα ρετάλια τι είναι; :D
Οσο για την θερμοκρασία, θα είναι προς το κρυο, αλλα θα βαλω μια λαμπα αλλογονου απο πανω να ζεσταίνει!!!:cool:
Καπάκι, λογικα με κοντρα πλακε θα γίνει. Κανενα σχεδιο έψαχνα, αλλα θα ψαξω στο φορουμ να βρω. ;)
Εμ ίσως δεν διευκρινησα κατι καλα. Δεν σκοπευω να ξεκολλήσω ολόκληρο το ενυδρείο, αλλα να επιδιορθωσω την πλευρά που χανει. Αρα, πως να βάλω εσωτερικά στην ραφή σιλικόνη;
Να βγαλεις την περισεια σιλικονη που υπαρχει εσωτερικα,χωρις να ανοιξεις τα τζαμια μεταξυ τους.Μπορεις να την αφαιρεσεις απο ολες τις γωνιες και να τα ξαναπερασεις με νεα,κανοντας καλυτερη δουλεια χωρις να υπαρχει προβλημα
Οι οριζόντιες κόντρες, τι ακριβώς κάνουν; πολλες φορες ακομη και μονο με οριζοντιες κοντρες(χωρις καν να βαλουμε καθετες) αποτρεπετε η κουρμπα που κανει το τζαμι απο την πιεση του νερου. ;) Θα βόλευε αν δεν υπήρχαν δίοτι σκοπευω την εξοδο του εξωτερικού που θα έχω να την βαλω προς την μέση του ενυδρείου.
Αμα βαλω 3 καθετες κα αυτή που θα είναι στο κεντρο να είναι λίγο ποιο πλατία (π.χ. 10 εκατοστά); Δεν γίνεται; Γιατί είδα στο Rio 180 που είναι 20 πόντους ποιο κοντο, με 8αρι τζάμι, εχει μόνο μια κεντρική.
Αλήθεια, τα ρετάλια τι είναι;Περισεματα απο διαφορα υλικα.Στη συγκεκριμενη περιπτωση περισευουμενα(αν εχει ο τζαμας) τζαμια που θα τα επερνες και φθηνοτερα. :D
----
...........
Να βγαλεις την περισεια σιλικονη που υπαρχει εσωτερικα,χωρις να ανοιξεις τα τζαμια μεταξυ τους.Μπορεις να την αφαιρεσεις απο ολες τις γωνιες και να τα ξαναπερασεις με νεα,κανοντας καλυτερη δουλεια χωρις να υπαρχει προβλημα
ΟΚ. Αυτό σκοπευα να κάνω. Να μην μπλεχτω με διαλυτικά νιτρου και αλλα τετοια μαλλον, ε;
Αμα είναι οπως την πρωτη οι κόντρες; Πρόβλημα;
Εσυ, αν κατάλαβα καλά, λες να είναι σαν την 2η.
ΟΚ. Αυτό σκοπευα να κάνω. Να μην μπλεχτω με διαλυτικά νιτρου και αλλα τετοια μαλλον, ε;Οχι
Αμα είναι οπως την πρωτη οι κόντρες; Πρόβλημα;
Εσυ, αν κατάλαβα καλά, λες να είναι σαν την 2η.
Η πρωτη ειναι πολυ ερασιτεχνικη θα ελεγα.Ναι το δευτερο σκιτσο ειναι αυτο που λεω εγω.;)
Παντως επειδή το είδα πρίν 2-3 μέρες, το Rio 180 εχει μόνο μια κόντρα καθετη στο κέντρο. Δεν ξέρω, αν εχει σημασία...
Οποιο έχει αλλη αποψη, ευπροσδεκτη, να γίνεται κουβεντα!
Την τρίτη που θα το παραλάβω, θα δω πως είναι, θα βγαλω και δυο φωτογραφίες.
Αν δεις και το Hagen εδω (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2337) δεν εχει καμια κοντρα ουτε πανω ,ουτε κατω ...με διαστασεις 1,0χ 0,40 χ 0,50 και δεν κανει ουτε κουρμπα το τζαμι.....Ειναι πολλα που παιζουν ρολο λοιπον ;)
Παιδια υπαρχει ριμουβερ σιλικονης ,πηγαινετε στο practiker ειναι της εταιρειας knauf [κναουφ] .;)
Ειναι χημικο απλα αφαιρεσε με ενα ξυραφι τα χοντρα κομματια σιλικονης [προσεκτικα μην χαραξεις τα τζαμια]
Οκ! ευχαριστώ για την βοήθειά σου!
http://www.cichlid-forum.com/photos/art_diy_canopy2.gif
Γεια και πάλι. Καπακι τωρα!
Θέλω να ρωτήσω τι πάχος να πάρω τα ξύλα; Σκεφτομαι για μισό εκατοστό (ή εκεί γύρω, αναλογως τι υπάρχει) αλλα προβληματιζομαι για το πως θα τα συνδέσω. Με κολλα; Θελει αρκετή πίεση για να κολλήσει σωστά και δεν μπορώ να το κάνω αυτό επειδή είναι κάθετα.
Με καρφια/βίδες; Είναι αρκετά λεπτό και φοβάμαι μην σκιστεί. Ή μηπως να έκανα το πλαισιο λίγο πιο χοντρο και απλα το καπάκι να είναι λεπτό;
Αυτά που φαίνονται στην εικόνα ως "C" τι είναι; και τι μπορω να βάλω για αυτή την περίπτωση;
---------------------------------
Επίσης, θελω να βάλω κάποιον κοντρολλερ. Εχω δει τους κινεζικους (http://cgi.ebay.com/Mini-Aquarium-Digital-Temperature-Controller-Thermostat-/370478290421?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item56423a15f5) στο ebay, αλλα δεν είμαι σίγουρος...
Αυτοι τι παροχή ρευματος θέλουν;
Πως συνδεεις τον θερμαντήρα με αυτόν; Βαζεις καποιο καλώδιο με φις πανω του, και εκεί τον θερμαντήρα;
Ξέρει μήπως κανενας ποσο παει ο Eliwell 915C; Ποιος μπορεί να πουλάει στην Θεσσαλονίκη τετοιους; Καποιο site στο ιντερνετ απο Ελλαδα όμως;
Ευχαριστώ κ παλι!
Ξέρει μήπως κανενας ποσο παει ο Eliwell 915C; Ποιος μπορεί να πουλάει στην Θεσσαλονίκη τετοιους; Καποιο site στο ιντερνετ απο Ελλαδα όμως;
Ευχαριστώ κ παλι!
Γιώργο,εγώ πριν μερικές εβδομάδες έκανα παραγγελία τον IC915 από Αθήνα.Θα πάρεις τηλέφωνο εδώ (http://www.epsem.gr/greek/contact.asp),θα τους πεις τι ψάχνεις και ότι το θέλεις για ενυδρειακή χρήση,θα δώσεις όλα τα στοιχεία αποστολής,θα καταθέσεις τα λευτά στο λογαριασμό τους (είναι χονδρικά 50 ευρώ-δε θυμάμαι ακριβώς) και σε μερικές μέρες θα το έχεις στα χέρια σου μέσω ACS νομίζω.Θα ζητήσεις τον πλαστικό αισθητήρα που είναι ειδικός για ενυδρεία και τα λοιπά και ζήτα και έναν δεύτερο αισθητήρα για να έχεις καβάτζα.Ο κάθε αισθητήρας κοστίζει γύρω στα 3(?) ευρώ.
Η συνδεσμολογία του eliwell δεν είναι κάτι περίπλοκο.Το κατάφερα μόνος μου,χωρίς να έχω γνώσεις από ηλεκτρολογικά.Υπάρχουν σχεδιαγράμματα ανεβασμένα στο ίντερνετ που θα σε βοηθήσουν στη σύνδεσή του.Θα το καταφέρεις,απλά αν είναι κάποιος που πιάνει το χέρι του θα κάνει πιο συμμαζεμένη δουλειά.
Αυτός είναι ο ποιο απλός κ έχει μόνο μια είσοδο για θερμανση, σωστα;
Αυτός είναι ο ποιο απλός κ έχει μόνο μια είσοδο για θερμανση, σωστα;
Όχι,ο IC915 είναι αυτός (http://www.eliwell.eu/product_detail.php?p=IC%20915&code=878&familly=1&language=_en)και είναι ελεγκτής δύο σημείων.Ρυθμίζεις,δηλαδή,το ανώτερο και το κατώτερο σημείο θερμοκρασίας του νερού και αυτό φροντίζει να ανοιγοκλείνει το θερμαντικό σώμα και τους ανεμιστήρες για να κρατά τη θερμοκρασία στα όρια που εσύ του έχεις δώσει.
Α, κατάλαβα. Ποιος είναι αυτος που έχει μόνο για κατώτατο σημείο; Η διαφορά τιμής είναι μεγάλη, ή δεν αξίζει να παρω τον μικρότερο;
Α, κατάλαβα. Ποιος είναι αυτος που έχει μόνο για κατώτατο σημείο; Η διαφορά τιμής είναι μεγάλη, ή δεν αξίζει να παρω τον μικρότερο;
Ένα από τα μοντέλα αυτά είναι το IC902 (http://www.eliwell.eu/product_detail.php?p=IC%20902&code=818&familly=1&language=_en)νομίζω.Για τη διαφορά τιμής δε γνωρίζω,αλλά είσαι σίγουρος πως δε θα χρειαστείς ποτέ ψύξη?Γιατί,αν είσαι σίγουρος,και ένα ευρώ να είναι η διαφορά,απλά δεν το χρειάζεσαι...
Στο συγκεκριμένο χώρο που θα μπεί το ενυδρείο, μόνο θερμανση θα χρειάζεται. Το καλοκαίρι πάει το πολύ 26-27 βαθμους. Είναι υπόγειο κ γι'αυτό.
Απλα σκεφτομαι αν μετακινηθεί μελλοντικά κάπου ποιο ζεστά, θα πρεπει να παρω θερμανσης-ψυξης με 50€ επιπλεον. Τελοσπάντων. Θα κανω τα τηλέφωνα απο αυριο, και βλέπουμε.
Ομως η αλλη απορία παραμένει: Πως περνει ρευμα; Αυτος ο κινεζικος δεν έρχεται με καποιον μετασχηματιστή ή κάτι τετοιο. Τον θερμοστάτη πως τον ενωνεις με τον eliwell;
Ομως η αλλη απορία παραμένει: Πως περνει ρευμα; Αυτος ο κινεζικος δεν έρχεται με καποιον μετασχηματιστή ή κάτι τετοιο. Τον θερμοστάτη πως τον ενωνεις με τον eliwell;
Όχι,δεν έρχεται με μετασχηματιστή.Νομίζω ούτε και ο κινέζος.Παίρνεις ένα καλώδιο,από τη μία άκρη συνδέεις ένα αρσενικό διπολικό φις που θα μπει στην μπρίζα και από την άλλη βάζεις τα καλώδια στις υποδοχές τροφοδοσίας που δείχνει και στο σχεδιάγραμμα.Το βάζεις στην μπρίζα και έτσι έχει πάρει ρεύμα.
Κάτι αντίστοιχο κάνεις με το θερμοστάτη.Μετασχηματιστές δε χρειάζονται για τα δύο συγκεκριμένα που κοιτάς.
Κάνε αναζητήσεις και θα βρεις τις απαντήσεις που θες.
ΟΚ! Κατάλαβα! Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη!!
Όντως και οι κινεζοι δεν έχουνε τροφοδοσία. Απλα δεν ήμουν σιγουρος για αυτό με τα φις.
Παρε ενα ματι εδω τι εκανε ο delta66
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=25558
Άσχετο τώρα αλλά να πω την γνώμη μου για τις κόντρες.
Σε παρόμοιο που έφταιξα πριν χρόνια δεν είχα βάλει καμία, αλλά το καπάκι το στερέωνα σε ένα περιμετρικό αλουμίνιο που αγκάλιαζε την πάνω περιφέρεια και έκανε την δουλειά της κόντρας. Το ίδιο και κάτω. Αρκετά χρόνια τώρα και με μετακόμιση στην πλάτη του δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Δεν είναι καθόλου ασχετο φίλε αυτό. Δεν έχω κάνει τιποτα ακόμα (τριτη το περνω το ενυδρείο) οπότε κάθε γνώμη δεκτή. Δηλαδή έκανες ενα πλαίσιο αλουμινίου και το φόρεσες στο ενυδρείο; Τι μήκος κ πλάτος έχει το ενυδρείο σου;
Μαϊκλ, ευχαριστώ για το λινκ!
-------------------------
Παρε ενα ματι εδω τι εκανε ο delta66
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=25558
:smt101Ζαλίστικα με όλο αυτο! Θα πρεπει να το πάρω στα χέρια μου και μετά να το διαβάσω γιατί... μπέρδεμα! :D
Κουτί σαν αυτό της παρουσίασης που μπορούμε να βρουμε;
Σημερα μου έφερε το ενυδρείο! Ευχαριστώ και πάλι Nick S3!!!
Ξεκίνησα να το καθαρίζω με νερό
Μετά υγρό για τα τζάμια
Μετα... ξεσιλικονάρισμα!
Τελικά δεν έχει καθόλου κόντρες, ούτε πάνω, ούτε κάτω!
Αρχισα να βγάζω τις σιλικόνες, εκανα μισή την μια καθετη πλευρα και 3/4 της μιας 120... Μου βγήκε ο πάτος! Η κοινή ξύστρα για κεραμεικές επιφάνειες δεν κανει τίποτα! Σε κάποια φάση μου έσπασε και η μιά γωνια απο την λεπίδα.... zw
Στο θεμα μας. Σε μια απο τις πάνω δεξια γωνίες, το ενα τζάμι εχει ραγίσει, και η άκρη του εχει θρυμματιστεί. Εκτός αυτού, ειναι και ενα απο τα δύο μεγάλα τζάμια... :( Δεν ξέρω αν είναι ασφαλές να μείνει έτσι, γιατί μπορεί να προχωρήσει το ράγισμα. Αυτό που σκεφτηκα, είναι οταν θα παρω τις κόντρες, να πάρω και τον τζαμά σπίτι(!!!) να κόψει την κατεστραμένη γωνία και να το μπαλώσω με ενα αλλο κομμάτι τζάμι.
Ακολουθούν φωτογραφίες.
Η προτελευταία είναι κατι αλλες μικροζημιες και η τελευταία αυτο που σκέφτομαι να κάνω. Κοβω την γωνία (κυκλικά ή κάθετα) και βαζω ένα κομμάτι στην θέση του. Ξέρετε κατα ποσο μπορεί να κοπεί σε αυτήν την θέση ενα 8αρι (ή 10αρι δεν το μέτρησα) τζαμι;
...καλο μπλεξιμο...:(
Γνωμη μου βγαλε ολο το προβληματικο τζαμι και βαλε καινουριο.
dimitris21
02-02-11, 09:21
...καλο μπλεξιμο...:(
Γνωμη μου βγαλε ολο το προβληματικο τζαμι και βαλε καινουριο.
+1000
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες!!!
Οι "μικροζημιές" που δείχνεις στην προτελευταία φωτό είναι στον πάτο?
chemical mac
02-02-11, 10:57
Γνώμη μου
α) πήγαινε ή φώναξε ένα τζαμά να σου κόψει όλα τα τζάμια έτσι ώστε να σου αφήσει καθαρές φέτες, που θα τις κολλήσεις μετά για να φτιάξει ένα καινούριο ενυδρείο. θα είναι λίγο μικρότερο σε διαστάσεις αλλά θα είναι σαν καινούριο
β) φώναξε κάποιον φίλο σου που έχει εργαλεία και ξέρει να κόβει, για να κάνετε μαζί την παραπάνω δουλειά
γ) πήγαινε σε ένα τζαμά κι αγόρασε καινούρια τζάμια στις διαστάσεις που θέλεις για να κολλήσεις ένα καινούριο ενυδρείο. αυτό που έχεις πάρει το πετάς.
Μεγάλη προσοχή στα χέρια σου γιατί στις φωτογραφίες δεν σε βλέπω καλά.
Πάντως δεν θεωρώ ότι θα έπρεπε να ασχοληθείς παραπάνω με αυτό που έχεις.
καλά ρε συ... σόρρυ που ρωτάω... αλλά πόσα έδωσες για αυτό? ελπίζω μονοψήφιο νούμερο...
Εγώ αυτό που σκέφτηκα για να κόψω την γωνία έτσι είναι οτι για εξωτερικό πυργο υπερχείλισης, έτσι το κόβουν. Ετσι τουλαχιστον είχα δει στις κατασκευες (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/kataskEnydr2.htm) του γη&ύδωρ.
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες!!!
Οι "μικροζημιές" που δείχνεις στην προτελευταία φωτό είναι στον πάτο?
Οι μικροζημιές είναι...παντού! λίγο απο εδώ, και λίγο απο εκεί. Αυτές σκέφτομαι να τις κάνω με λίγο γυαλόχαρτο, αφού δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην δομή του ενυδρείου.
Γνώμη μου
α) πήγαινε ή φώναξε ένα τζαμά να σου κόψει όλα τα τζάμια έτσι ώστε να σου αφήσει καθαρές φέτες, που θα τις κολλήσεις μετά για να φτιάξει ένα καινούριο ενυδρείο. θα είναι λίγο μικρότερο σε διαστάσεις αλλά θα είναι σαν καινούριο
β) φώναξε κάποιον φίλο σου που έχει εργαλεία και ξέρει να κόβει, για να κάνετε μαζί την παραπάνω δουλειά
γ) πήγαινε σε ένα τζαμά κι αγόρασε καινούρια τζάμια στις διαστάσεις που θέλεις για να κολλήσεις ένα καινούριο ενυδρείο. αυτό που έχεις πάρει το πετάς.
δ)Μεγάλη προσοχή στα χέρια σου γιατί στις φωτογραφίες δεν σε βλέπω καλά.
ε)Πάντως δεν θεωρώ ότι θα έπρεπε να ασχοληθείς παραπάνω με αυτό που έχεις.
Το (α) ειναι καλή ιδέα.
Το (β) δεν νομίζω να ξερει κανενας να κόβει τζάμια; Γιατί να μην το κάνει ο τζαμας;
Το (γ) για ποιον λόγο; Δεν είναι ραδιενεργό να μας φάει όλους! :D
Το (δ)... κοίτα, εχω δύο μικρα κοψιματάκια στον αριστερό μου δείκτη. Καμια φλέβα δεν έχω φάει. Βεβαια, αυτά μπορεί να έγιναν όταν καθάριζα την ξύστρα
καλά ρε συ... σόρρυ που ρωτάω... αλλά πόσα έδωσες για αυτό? ελπίζω μονοψήφιο νούμερο...
20€.
chemical mac
02-02-11, 13:52
20€.Φώναξε τζαμά, δώσε του άλλα σου να σου κάνει τα κοψίματα, δίνεις άλλα 15 για σιλικόνες, πιστόλια, ταινίες και σε 48 ώρες έχεις ενυδρείο έτοιμο. Πάνω κάτω τόσα θα έδινες κι αν αγόραζες τα τζάμια από την αρχή.
Εσύ το λες θετικά ή αρνητικά; Δεν καταλαβαίνω.
Χοντρίκα βγαίνει 50-60€ οπως το υπολογισα
10€ ο τζαμας (θα παρω και κόντρες οπότε δεν ξερω πόσο μπορεί να χρεώσει)
15-20€ για κοντρες (τί παχος;)
5€ για μια ακόμη σιλικόνη (εχω μια - 2 δεν θα χρειαστώ; Παραπάνω;)
Για καινούργια τζαμια θα εδινα τουλάχιστόν 80-90€. Οχι;
υπολόγισες και τα έξοδα για γάζες, μπεταντίν, οινοπνεύματα, τηλεφωνήματα, έξοδα μετακίνησης και βόλτες να πάρεις το ένα έξτρα και το άλλο έξτρα, έξοδα μετακίνησης σε νοσοκομεία λόγω κοψιμάτων, κλπ κλπ κλπ?
το να πάρω κάτι σε κακή κατάσταση επειδή απλά είναι οικονομικό, και να ξοδέψω και άλλα χρήματα, χρόνο, κόπο, υλικά για να το σουλουπώσω, να μου βγεί συνολικά παραπάνω και πάλι να υπάρχει περίπτωση να μην γίνει όπως πρέπει ή/και ναμου ανοίξει, νομίζω ότι ακούγεται κάπως...
απλά προσωπική γνώμη και άποψη... εσύ ξέρεις καλύτερα...
Αμα αντικαταστήσω το σπασμενο τζαμι με ενα καινούργιο, και κόψω το παλίο, για να το κάνω κόντρες, θεωρειτε πως θα είναι καλα;
(για το μεγάλω μιλάω, το 120*45)
πολύ καλύτερο από τα μπαλώματα που σκαρφίζεσαι να κάνεις
dimitris21
02-02-11, 15:17
Αμα αντικαταστήσω το σπασμενο τζαμι με ενα καινούργιο, και κόψω το παλίο, για να το κάνω κόντρες, θεωρειτε πως θα είναι καλα;
τέλεια
αλλαξε ολο το καινουριο τζαμι κ με αυτο κανε τις κοντρες. αν εχει κ αλλα χτυπηματα το ενυδρειο δεν αξιζει να το φτιαξεις. ξεκολλησε ολα τα τζαμια κ κανε ενα ενυδρειο σε μικροτερες διαστασεις, οπως σ ειπαν πιο πανω. σκεψου οτι αν εχουν φυγει σε πολλες ακρες "φλουδες" γυαλιου ειναι πολυ επικυνδινο γτ σκεψου οτι ειναι καμποσα τα λιτρα.
Αν τα χτυπήματα είναι πολλά είναι ρίσκο να προσπαθείς να τα μπαλώσεις. Μια περίπτωση, για να γλιτώσεις τα καινούρια τζάμια, είναι να δεις τι ενυδρείο μπορείς να βγάλεις αν κόψεις/καθαρίσεις τα υπάρχοντα τζάμια ώστε να βγούν καινούρια τζάμια, χωρίς χτυπήματα ή στην τελική ποιά τζάμια μπορείς να κρατήσεις (πάντα όμως να είναι καθαρά - χωρίς χτυπήματα) και τι καινούρια τζάμια χρειάζεσαι. Αν βγαίνει με τα υπάρχοντα τζάμια μέγεθος κάτι που σε ικανοποιεί πας και σου κόβουν τα τζάμια και το ξανακολάς. Διαφορετικά κρατάς ότι μπορείς και αγοράζεις τα υπόλοιπα.
Παιδία, έχω πρόβλημα. Προσπαθω να ξεκολλήσω το ενυδρείο. Τα εχω καταφέρει σε ενα βαθμό (έχω βγάλει αρκετή σιλικόνη, και μια καθετη πλευρά την έχω ανοίξει) αλλα όταν παω να βαλω την ακρη μιας φαλτσέτας, χαλάει το γυαλί. Πετονια δεν παίνει με τίποτα (έχω δοκιμάσει μόνο την λεπτή. Θα προσπαθήσω κ με ποιο χοντρή, αλλα δεν νομίζω να κάνει κάτι). Τι μπορώ να κάνω; Δεν θελω να το ταράξω στο σπρωξιμο μην μου σπάσει το γυαλί και μην σφαχτώ κ εγω. Εψαξα για χημικό remover σιλικόνης, βρήκα εναν στην Αθήνα, και εναν μαλλον απο Αμερική.
Μετα βρήκα που ελεγαν καπου με ενυδρεία οτι χρησιμοποίησαν "tetrahydrofuran", αλλα τι είναι και που μπορώ να το βρώ... Δεν. Το διαλυτικό νίτρου που κυκλοφορεί;
-------------------------
Μετά απο επιπλέον ψάξιμο βρήκα οτι κάνει και το νέφτι.
Πηρα λοιπόν το white spirit, και άρχισα!! (όχι, πλακα κανω). Εβαλα σε μια πλευρα (και μετα πέρασα πολύ χαρτοταινία, μην έχουμε πτώσεις τζαμιων!!) και θα το αφήσω μέχρι αυριο το πρωί, να δω τι θα γίνει. Παντως, καποια υπολειματα απο το ξύσιμο φάνηκε να φευγουν αμέσως.
Στα έγραψα νωρίτερα...
υπολόγισες και τα έξοδα για γάζες, μπεταντίν, οινοπνεύματα, τηλεφωνήματα, έξοδα μετακίνησης και βόλτες να πάρεις το ένα έξτρα και το άλλο έξτρα, έξοδα μετακίνησης σε νοσοκομεία λόγω κοψιμάτων, κλπ κλπ κλπ?
το να πάρω κάτι σε κακή κατάσταση επειδή απλά είναι οικονομικό, και να ξοδέψω και άλλα χρήματα, χρόνο, κόπο, υλικά για να το σουλουπώσω, να μου βγεί συνολικά παραπάνω και πάλι να υπάρχει περίπτωση να μην γίνει όπως πρέπει ή/και ναμου ανοίξει, νομίζω ότι ακούγεται κάπως...
απλά προσωπική γνώμη και άποψη... εσύ ξέρεις καλύτερα...
ήταν που ήταν στο χάλι του... το αποτελείωσες?
πέτα το και πάρε άλλο... όσο νωρίτερα τόσο περισσότερο θα γλυτώνεις την περίπτωση να κυκλοφορείς σαν μούμια γεμάτος επιδέσμους....
καλά, δεν το είδες πριν το πάρεις?
Για ποιον λόγο; Μια χαρά ειμαι μεχρι τώρα! Λίγη δουλεία μόνο έχω ρίξει! Μου φαίνεται πως με το νεφτι εχω ξεμπερδεψει! Κανει δουλεια στη σιλικονη που μένει αφου έχουν φύγει τα χοντρά. Αμα είχε και στο Lidl εκείνο το εργαλείο για να αφαιρείς την σιλικόνη... Θα είχα τελειώσει τουλάχιστον το μισό ενυδρείο μέχρι τώρα!
Όχι! Και 99% θα κόψω τα τζαμια σε μικρότερες διαστάσεις, και θα ξεμπλέξω απο ολα τα χτυπηματάκια κτλπ.
Μια και δεν είδα να αναφέρετε κάτι για τον πάτο …
Στο κάτω μέρος μπορείς να βάλεις να πατήσει πάνω σε φελιζόλ, δεν το λέω σωστά αλλά εννοώ το μπλε σκληρό αφρολέξ που χρησιμοποιούν για τις μονώσεις. Μετά το επενδύσεις με ότι έχεις αποφασίσει και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σου φύγει φλοίδα γυαλιού ή να σπάσει το τζάμι σε πιθανή μετακόμιση ή μετατόπιση του ενυδρείου.
Ξανά αναφέρω πως αν το κάτω και το πάνω τελάρο είναι μεταλλικό ή αλουμινένιο μπορεί να αποφύγεις τις πολλές κόντρες η απλά να το δυναμώσεις. Για να κάνεις κάτι τέτοιο από αλουμίνιο στρατζαριστό το κόστος δεν θα πρέπει να περνά τα 50 ευρώ και εμφανισιακά είναι άψογο. Όλο το φύλο αλουμινίου κάνει 60 ευρώ αν θυμάμαι καλά και είναι 1,00*2,50 μέτρα. (Εσύ δεν το θες όλο)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.