Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΜΑΖΙ ΜΕ ΒΑΤΡΑΧΑΚΙ???

OlgaM
19-01-11, 13:42
Καλησπέρα, επειδή πλησιάζει η ώρα αγοράς μεγαλύτερου ενυδρείου για τα αγγελόψαρα, αναρωτιέμαι αν στο μικρό ( 40lt ) ενυδρείο μπορώ μαζί με ένα μονομάχο να βάλω και ένα βατραχάκι συν τα 5 νέον - Daltons που κινδυνεύουν με τα σκαλάρια... Ευχαριστώ
-------------------------
Όπου βατραχάκι = κάτι μικροί άσπροι, τυφλοί σχεδόν που ασχολούνται με την άμμο και ενίοτε εκσφεδονίζονται από το βυθό στην επιφάνεια...

QS-Plan
19-01-11, 13:44
έχεις καμμια φωτο από το βατραχάκι?

tsoum
19-01-11, 13:52
Ξερεις με τι τρέφονται αυτά τα βατραχάκια; Υπάρχει περίπτωση να θεωρούν τα νεον ή τον μονομάχο σου ως έδεσμα; Σε αυτην την περίπτωση δεν θα το έκανα.

Επίσης, νομίζω πως τα βατράχια θελουν γενικά ποιο δροσερο νερό.

QS-Plan
19-01-11, 13:57
Αν είναι αυτό....

http://www.squidoo.com/albinofrogs

μάλλον δεν είναι και τόσο καλή ιδέα...
επίσης, έχει γίνει (αν όχι το ίδιο) παρόμοιο ποστ....

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14721

γενικά, οι απόψεις τείνουν σε ένα δυνατό όχι...

rastafarian
19-01-11, 14:07
Νομιζω οτι εκτος απο το βατραχακι και τα νεον δεν κανουν για ενα τοσο μικρο ενυδρειο..

OlgaM
19-01-11, 15:43
Tα νέον είναι 1 εκατοστό το καθένα. Δεν τους φτάνει ενυδρείο 40lt????
Eίπαμε, το ενυδρείο δεν κάνει για αγγελόψαρα όχι και για τα τέτρας...
Ευχαριστώ OS, θα κοιτάξω να ανεβάσω φώτο, αυτό είναι πολύ μικρό βατράχι και μου είπαν ότι δεν μεγαλώνει.. Τι να πω πάλι..
Ξερεις με τι τρέφονται αυτά τα βατραχάκια; Υπάρχει περίπτωση να θεωρούν τα νεον ή τον μονομάχο σου ως έδεσμα; Σε αυτην την περίπτωση δεν θα το έκανα.

Επίσης, νομίζω πως τα βατράχια θελουν γενικά ποιο δροσερο νερό.

Τρέφονται με διάφορα ιχνοστοιχεία της άμμου και υπολείμματα τροφών κ.λ.π. Λειτουργούν λίγο ως καθαριστές. το συγκεκριμένο είναι τόσο μικρό, που ούτε ένα φυλλαράκι δεν μπορεί να φάει. Έχω διαβεβαίωση από το pet shop ότι δεν μεγαλώνει καθόλου. Αν είναι το αφρικάνικο που λέει ο OS δεν κάνει σίγουρα για μονομάχο

thanasisg
19-01-11, 15:45
Tα νέον είναι 1 εκατοστό το καθένα. Δεν τους φτάνει ενυδρείο 40lt????

Είναι καλοί κολυμβητές θέλουν περισσότερα λίτρα και κυρίως μακρύ ενυδρείο για να μπορούν να κολυμπούν άνετα!!!

rastafarian
19-01-11, 15:56
Είναι καλοί κολυμβητές θέλουν περισσότερα λίτρα και κυρίως μακρύ ενυδρείο για να μπορούν να κολυμπούν άνετα!!!

Ακριβως γι αυτο το λογο δεν κανουν τα νεον για 40 λτ ενυδρειο!θελουν χωρο για να κολυμπουν,σε μηκος!το οτι ειναι 1 εκατοστο δεν σημαινει οτι κανουν και για μικρο ενυδρειο..ασε που θελει και κοπαδι..

OlgaM
19-01-11, 16:08
Ακριβως γι αυτο το λογο δεν κανουν τα νεον για 40 λτ ενυδρειο!θελουν χωρο για να κολυμπουν,σε μηκος!το οτι ειναι 1 εκατοστο δεν σημαινει οτι κανουν και για μικρο ενυδρειο..ασε που θελει και κοπαδι..

Η άλλη επιλογή τότε είναι να μπούνε στο 250+ καινούργιο ενυδρείο μαζί με τα αγγελόψαρα... not a good idea..:cool:

rastafarian
19-01-11, 16:25
Οπωτε λες να τα αφησεις στο 40λιτρο με τον μονομαχο?

OlgaM
19-01-11, 16:28
Ναι, εκτός αν κινδυνεύει ή ενοχλείται ο μονομάχος
έχεις καμμια φωτο από το βατραχάκι?

http://img835.imageshack.us/img835/4204/img8581hi.jpg

rastafarian
19-01-11, 16:36
Ο μονομαχος ειναι μοναχικο ψαρι και θελει να ειναι μονο του εκτως αν ειναι σε μεγαλο ενυδρειο με πολλα φυτα..μπορει να επιτηθεται στα νεον..και οπως σου ειπα και πιο πανω τα νεον θελουν κοπαδι για να αισθανονται καλα και μεγαλητερο ενυδρειο..

OlgaM
19-01-11, 16:43
Koπαδάκι είναι ήδη, 5 Dalton έχω.
Από όσο ξέρω, παρά το όνομά του ο Μονομάχος δέχεται επιθέσεις περισσότερο παρά επιτίθεται ο ίδιος... Σε κάθε περίπτωση δεν θα διακινδυνεύσω να τον ταράξω, γιατί τον θέλω βασιλιά στο ενυδρειάκι

rastafarian
19-01-11, 16:50
Αν το θες βασιλια στο ενυδρειο οπως λες αστον μονο του χωρις τα νεον..
Τα νεον θελουν κοπαδακι απο 8-10 ατομα τουλαχιστον για να νιωθουν καλα..