PDA

Επιστροφή στο Forum : "Μπουκωμένα" Αylonacara και Tropheus moorii


HZULL
08-04-03, 12:17
Kαλημέρα!

Σήμερα είχα μια έκπληξη , ενα aylonacara kai ενα tropheus είναι με αυγά στο στόμα!
Παιδιά βοήθεια!
ειναι η πρώτη φορά , μάλλον έφτασαν πια στην ηλικία που πρέπει!
το θέμα ειναι πως εγω δεν ξέρω τι να κάνω τώρα! και δεν έχω άλλο ενυδρείο.
Υπάρχει ελπίδα να σωθεί κάποιο?
πόσο κρατάει μέχρι την εκκόλαψη?
κάθε πότε συμβαίνει αυτό?

περιμένω απαντήσεις - λύσεις
ευχαριστώ εκ των προτέρων!

stefanos.f
09-04-03, 00:46
Κατ αρχας ΜΠΡΑΒΟ :D Για να τα εχεις μπουκωμενα σιγουρα δινεις στα ψαρια σου αυτο που χρειαζονται, ειδικα στο Tropheus! Αληθεια τι ειδος Tropheus moorii εχεις ακριβως :?: Λοιπον στις ερωτησεις σου τωρα... Υπαρχει μεγαλη ελπιδα να σωθουντα μικρα αν μεταφερεις της θηλυκες σε ενα ενυδρειο στο οποιο να ειναι μονες τους! Αν δεν υπαρχει τετοια δυνατοτητα... τοτε :roll: λυπαμε αλλα τα ποσοστα επιβιωσης των μικρων θα ειναι μικρα και θα εξαρτωνται σε μεγαλο βαθμο απο το τι αλλα ψαρια εχεις στο ενυδρειο σου και το ποσες κρυψωνες εχει το συγκεκριμενο ενυδρειο! Οσες περισσοτερες κρυψωνες, τοσες περισσοτερες πιθανοτητες επιβιωσης εχουν :wink: Το πιθανοτερο ειναι μετα απο 20-25 ημερες η Aulonocara να φτυσει τα μικρα που εχει στο στομα! Τα Tropheus κρατανε τα μικρα στο στομα τους για λιγο περισσοτερο (28-35 ημερες) αλλα θα ηθελα να ξερεις οτι τα Tropheus μαθαινουν σταδιακα το πως να εκολαπτουν σωστα τα μικρα τους και για αυτο ειναι αρκετα συνηθισμενο το φαινομενο να καταπινουν η απλως να χανουν τις πρωτες τους γεννες! Την μικροτερη γεννα που ειχαμε απο Aulonocara ηταν 22 μικρα, ενω η μικροτερη που ειχαμε απο Tropheus ηταν 7 μικρα! Μην απογοητευτεις επισης αν δεις το Tropheus σου που ειναι μπουκωμενο να τρωει, αυτο ΔΕΝ θα σημαινει πως οπωσδηποτε εχασε τα αυγα καθοτι τα θηλυκα της συγκεκριμενη οικογενειας ψαριων εχει την δυνατοτητα να τρεφεται ενω εχει αυγα στο στομα! Οσο για την τριτη και τελευταια ερωτηση σου για την συχνοτητα με την οποια μπορουν να μενουν μποκωμενα τα συγκεκριμενα ψαρια, θα ελεγα περιπου καθε 25-40 ημερες αναλογα το μεγεθος του ψαριου και την εως τωρα εμπειρια του! Αυταααα :lol:

HZULL
09-04-03, 11:53
Φίλε Στέφανε σ'ευχαριστώ ...
για το είδος tropheus που έχω μάλλον είναι moorii χωρις να είμαι σίγουρος 100% εχει χρώματα μαύρο/κίτρινο/μαύρο.
Οσο για κρυψώνες πιστεύω οτι έχω δημιουργήσει αρκετές για όλους τους κατοίκους. οταν μάθω πως να στέλνω φωτογραφίες θα το κάνω για να μου πείτε την γνώμη σας αλλα κυρίως τις παρατηρήσεις σας.
τα άλλα είδη είναι aylonacara jacofreibergi, 2 cyrtocara moori(μικρα), 2 leleupi επίσης μικρά ,3 lapido(1 ενήλικο αρσενικό και 2 μικρά θηλυκά) και 2 γλύφτες
ο καθαρός όγκος νερού του ενυδρείου είναι , υπολογίζω, περίπου 550λ σε σύνολο 750λ διαστάσεις 200χ60χ65

george
09-04-03, 12:09
Φίλε Στέφανε σ'ευχαριστώ ...
οταν μάθω πως να στέλνω φωτογραφίες θα το κάνω για να μου πείτε την γνώμη σας αλλα κυρίως τις παρατηρήσεις σας.


Mπορεις να ανεβασεις τις φωτογραφιες σου σε καποιο site στο internet (πχ.http://photos.yahoo.com/) και να μας δωσεις το Link εδω για να τις δουμε.

stefanos.f
09-04-03, 16:19
Φιλε μου HZULL το Tropheus που εχεις ανηκει στην κατηγορια των moorii οπως λες και εσυ αλλα δεν μου λες ακριβως ποιο ειδος εχεις, αν και με το χρωμα που μου αναφερεις υποπτευομαι πως πρεπει να ειναι (το πιθανονοτερο δηλαδη) Tr. moorii Ikola! Δεν μπορω παντως να ειμαι απολυτως καθοτι με τα ιδια χρωματα ερχονται και τα Tr. sp. black Kiriza, Tr.sp. black Mboko, Tr. Ikola sp. Keiser I & II, Tr. Mpulungu, και αρκετα ακομη! Εγω για παραδειγμα εχω το ειδος Tropheus moorii Kachese, το Kachese αναφερεται στην τοποθεσια απο την οποια συλεγεται το συγκεκριμενο ψαρι στην λιμνη Τανγκανικα κτλ κτλ.... Τελος παντων συγνωμη για την φλυαρια μου, αυτο που μετραει ειναι οτι το δικο σου ειναι μπουκωμενο!!! :wink: Αληθεια ποσο μεγαλο ειναι το γκρουπ των Tropheus στο ενυδρειο σου :?: Ρωταω επειδη τα Tropheus θεωρουνται αρκετα επιθετικα ψαρια και οι περισσοτεροι προτινουν να κρατουνται σε γκρουπ των 10 με αναλογια 2 αρσενικων για καθε 8 θηλυκες! Εμμμ... :roll: κατι αλλο που θα ηθελα να σου πω... :roll: ειναι.... :roll: οτι ειναι λαθος να κραταμε ψαρια απο διφορετικες λιμνες στο ιδιο ενυδρειο!!! Και ειδικα οταν κραταμε μαζι ψαρια απο Malawi και Tanganyika το λαθος ειναι ακομη μεγαλυτερο, οι λογοι για αυτο ειναι παρα πολλοι και δεν εχω τον χρονο να τους αναφερω ολους εναν εναν, απλα ριξε μια ματια στο MCH και ειμαι σιγουρος οτι θα σου λυθουν οι οποιες αποριες σου δημιουργηθηκαν! Μπορει να γινει μια εξαιρεση αν κανεις θελει να κρατησει κιχλιδες απο Malawi μαζι με αυτες της λιμνης Victoria λογω των παρομοιων παραμετρων του νερου, αλλα ακομη και αυτο θα ηταν καλο να αποφευγεται! Αυταααα :lol:

Υ.Γ Ρε παιδια ο Γαυρος που χαθηκε; :lol:

HZULL
09-04-03, 20:57
Λοιπόν την λύση για το είδος θα την δώσουν μάλλον οι φωτογραφίες ....όταν με το καλό.....
Τώρα όσο για την επικίνδυνη συνύπαρξη των δυο λιμνών το είχα υπόψιν αλλα εδω και δυο χρόνια συνυπάρχουν θα έλεγα πολύ καλά.
Δεν ξέρω τα συμπτώματα βέβαια της ασθένειας αλλα τίποτα στο ενυδρείο δεν δείχνει οτι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Στα δυο αυτά χρόνια δεν είχα ούτε ξαφνικούς θανάτους ούτε ασθένειες οποιασδήποτε μορφής.
Αυτο δεν σημαίνει βέβαια οτι δεν ανησυχώ αλλα οσο πάνε όλα καλα παίρνω κουράγιο αφου αυτη τη στιγμή δεν εχω και την δυνατότητα να φτιάξω καινούριο ενυδρείο για να τα χωρίσω .
Πάντως τα tropheus μου ειναι 3 και υποψιάζομαι οτι τα 2 ειναι θηλυκά
οταν στείλω φωτογραφίες εκτος απο την εικόνα του ενυδρείου θα φροντίσω να στείλω και το κάθε ενα χωριστά ώστε να γίνει εύκολα η αναγνώριση απο σας.
Πάντως για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ για την βοήθεια και την άμεση ανταπόκριση, ειλικρινά με στεναχωρεί που σας " ανακάλυψα" αργά!
τα λέμε σύντομα!

stefanos.f
09-04-03, 22:29
Δεν ειπα οτι θα εκδηλωθει καποια συγκεκριμενη ασθενεια λογο της συνυπαρξεως Κιχλιδων απο διαφορετικες λιμνες στο ιδιο ενυδρειο, ειπα απλα οτι δεν ειναι σωστο! :wink: Το γιατι δεν ειναι σωστο σηκωνει μεγαλη συζητηση. Εγω θα σου παραθεσω απλα εναν αρκετα σημαντικο λογο για να αποφευγεις να τα κρατας μαζι... Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ, Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ (κατα τις αλλαγες) ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ που απαιτουν τα μεν απο τα δε ειναι διαφορετικες! Εκτος αυτου η τιμες του νερου (p.h , g.h ) στην λιμνη Ταγκανικα εκτος απο υψηλοτερες, παραμενουν και (σχεδον) αμεταβλητες κατα την διαρκεια ολου του ετους! Αμεταβλητη παραμενη και η θερμοκρασια και κυμενετε σχεδον παντα σε χαμηλοτερα επιπεδα απο αυτα της λιμνης Μαλαουι! Οποτε οτι και αν κανεις, ειτε τα μεν ψαρια ειτε τα δε θα εχεις ευχαριστημενα! :wink: :wink: Και υπαρχουν πολλα ακομη που θα πρεπει να λαβεις υπ οψιν σου! Ριξε μια ματια στο www.malawicichlidhomepage.com και θα βρεις πολλες χρησιμες πληροφοριες!