Επιστροφή στο Forum : Προβλημα Αμμωνιας
IbizaIsland
16-01-11, 15:57
Καλησπερα παιδια.Εχω ενα ενυδρειο 80Χ30Χ40 δλδ 96Λιτρα. Υποτιθεται οτι ειναι στρωμενο δλδ το φιλτρο εχει πολλες αποικιες βακτηριων κ μπολι, εχει ροη κανονικα, εχω μεσα φυτα, ψαρια κ αμμο ασπρη.Το θεμα τωρα ειναι οτι η αμμωνια ειναι στο 1.5mg/L συνεχεια κ εδω κ 10 μερες κανω καθημερινες αλλαγες νερου (κ τα 96λιτρα αλλαγη) κ δε πεφτει καθολου.μονο για λιγο οταν μπαινει το καινουριο νερο.Βαζω αντιχλωριο κανονικα κ ταιζω πολυ λιγο μια φορα την ημερα.καθηνερινα χανω κ απο 1-2 ψαρια. Γιατι γινετε αυτο κ τι κανω?
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ.
16-01-11, 16:00
μην αλλαζεις ολο το νερο λογικα δεν εχεις καθολου αποικιες πλεον
-------------------------
αλλαγες να κανεις μικρες οχι ολο το νερο
rastafarian
16-01-11, 16:07
Μην αλλαζεις ολο το νερο σου!μηπως εχει μεινει κατι ψωφιο μεσα και δεν το εχεις δει?ταιζε και πιο λιγο ακομα,1 φορα στις 2 μερες.ποσα ψαρια εχεις σ αυτα τα λιτρα και τι ψαρια?
Κατά πάδα πιθανότητα,δεν είναι στρωμένο το φίλτρο.Θα πρέπει να ξαναμπολιάσεις.Προς το παρόν,κάνε συχνές αλλαγές νερού για να κρατάς την αμμωνία χαμηλά μέχρι να βάλεις πάλι δυνατό μπόλι.Δες μήπως έχει μείνει κάποιο νεκρό ψάρι ή σαλιγκάρι μέσα στο ενυδρείο γιατί ποτέ δεν ξέρεις.
IbizaIsland
16-01-11, 16:28
επειδη το εψαξα δεν εχει καποιο ψαρι μεσα ψοφιο. τα φιλτρα παντως εχουν αυτο το καφε χρωμα απο τα βακτηρια. εχω γκαπυ,τιγρακια,καρδιναλιους,δολαριο,μολλυ,πλακοστο μο. αλλα καθε μερα εχω απωλειες. ειδικα οι καρδιναλιοι εχουν βγαλει στη κοιλια τους μια μεγαλη φουσκα σαν ειναι ετοιμοι να σκασουν.
rastafarian
16-01-11, 16:32
επειδη το εψαξα δεν εχει καποιο ψαρι μεσα ψοφιο. τα φιλτρα παντως εχουν αυτο το καφε χρωμα απο τα βακτηρια. εχω γκαπυ,τιγρακια,καρδιναλιους,δολαριο,μολλυ,πλακοστο μο. αλλα καθε μερα εχω απωλειες. ειδικα οι καρδιναλιοι εχουν βγαλει στη κοιλια τους μια μεγαλη φουσκα σαν ειναι ετοιμοι να σκασουν.
Νομιζω οτι εχεις πολλα ψαρια για τα λιτρα σου και επεισης ασυμβατα μεταξυ τους..Γραψε τις μετρησεις σου
IbizaIsland
16-01-11, 16:39
ΝΟ2 = 0
ΝΟ3 = 0
ΝΗ3/ΝΗ4 = 1.5mg/L
Ποσα ψαρια δλδ μπορω να εχω στα 96Λ?
Απο το pet shop ενας ιχθυολογος μου ειπε μεχρι 30 μικρα σε μεγεθος μολλυ.
Ποια δε ταιριαζουν μεταξυ τους? δλδ ημερα με αγρια?
rastafarian
16-01-11, 16:45
ΝΟ2 = 0
ΝΟ3 = 0
ΝΗ3/ΝΗ4 = 1.5mg/L
no3 πρεπει να εχεις μετρησημο κανονικα..εχεις ζωντανα φυτα και αν ναι τι?νομιζω εισαι αστρωτος φιλε μου..
Τα ψαρια χωριζονται αναλογα με τις συνθικες του νερου που χρειαζονται.30 που σου ειπε ειναι παααααρα πολλα.καποια απο αυτα που εχεις γινονται πολυ μεγαλα οπως πχ δολαριο και ο πλεκο(αναλογα ποιο ειδος εχεις)
ΝΟ2 = 0
ΝΟ3 = 0
ΝΗ3/ΝΗ4 = 1.5mg/L
Για τις ερωτήσεις που έχεις διάβασε εδώ (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/koinoniko.htm).
Γενικότερα,μπορείς να διαβάσεις εδώ (http://www.tsamisaquarium.gr/periechomena.htm).Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις διάφορα.Για είδη ψαριών και απαιτήσεις διάβασε εδώ (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/fishfotos.htm)και ψάξε εδώ (http://www.seriouslyfish.com/)για αρχή.
Πες και τι φιλτρο η φιλτρα εχεις.
IbizaIsland
16-01-11, 17:14
ευχαριστω zipo για τη βοηθεια αλλα αυτο που δεν εχω βρει μεχρι τωρα ειναι το ποσα ψαρια αναλογα το μεγεθος βεβαια χωρανε σε χ λιτρα για παραδειγμα.καποιες τετοιες αναλογιες δλδ.το φιλτρο ειναι το bluewave 03 που ειχε το ενυδρειο με την αγορα του.εχει τρεις θυριδες. στη μια εχει ενα μπλε σφουγγαρι μεγαλο, στη δευτερη μακαρονι μαζι με το σαμπστρατ που μου εδωσε ο s-vitziκ απο πανω μικρο μπλε φιλτρο, στη τριτη φιλτρο μαυρο ανθρακα κ απο πανω ολα εχουν υαλοβαμβακα.
rastafarian
16-01-11, 17:20
το προφιλ του καθε ψαριου σου λεει ποσα λιτρα θελει..πχ τα γκαπυ που εχεις θελουν για ενα χαρεμι(1 αρσ+3 θυλ) 60 λιτρα..
Η ιχθυοφόρτιση είναι περίπλοκο θέμα και εξαρτάται σε γενικές γραμμές από κάθε είδος ψαριού.Άλλα ψάρια θέλουν πολλά λίτρα γιατί είναι γρήγοροι κολυμβητές κι ας έχουν μικρό μέγεθος,άλλα θέλουν πολλά λίτρα γιατί είναι ευαίσθητα στις μεταβολές του νερού και ας μην είναι τόσο γρήγοροι κολυμβητές,άλλα θέλουν ισχυρή φίλτρανση γιατί μπορεί να βρωμίζουν πολύ και να είναι υπερβολικά ευαίσθητα σε αμμωνία και νιτρώδη..........και πάει λέγοντας.Θα δεις ποια είδη σου αρέσουν από αυτά που έχεις ή από αυτά που θα ήθελες να αποκτήσεις και θα δεις έπειτα τις ανάγκες του κάθε είδους (λίτρα,διατροφή,pH,σκληρότητες,κρυψώνες,φίλτρανση, ροή κτλ. κτλ. κτλ.).Και μετά,αν πιστεύεις ότι μπορείς να τους παρέχεις τις ιδανικές συνθήκες ή συνθήκες που πλησιάζουν τις ιδανικές τότε κρατάς κάποιο/α από τα είδη που έχεις ή κάνεις αλλαγές.Η αναζήτητση στο φόρουμ θα σε βγάλει από πολλά αδιέξοδα.
harris samos
16-01-11, 18:57
τα ψαρια ειναι πολλα για τα λιτρα
εχεις διαλεξει και απο διαφορετικους βιοτοπους
αν δε βρεις μπολι αμεσα κανε αλλαγες νερου 40 % τη μερα ισως και 2 φωρες τη μερα με νερο ιδιας θερμοκρασιας
ερωτηση πως βαζεις αντιχλωριο ?
ριχνεις το νερο μεσα και μετα ριχνεις αντιχλωριο ?
το νερο που αλλαζεις σε τη θερμοκρασια ειναι ?
οταν λες μεγαλη φουσκα στην κοιλια τα λεπια τους ειναι πρως τα εξω ?
IbizaIsland
16-01-11, 19:35
ευχαριστω zipo ειμαι ηδη στο ψαξιμο... πρεπει να ξαναριξω παλι μπολι? αλλαζω το νερο ολο κ μολις γεμισω το ενυδρειο ριχνω το αναλογο αντιχλωριο μετα η οταν κανω αλλαγες οπως τα 2/3 ριχνω το νερο κ μετα παλι το αναλογο αντιχλωριο.η θερμοκρασια του νερου που αλλαζω ειναι περιπου στους 25 βαθμους σχεδον ιδια με τη θερμοκρασια του ενυδρειου? οι καρδιναλιοι ειναι σαν να εχουν φαει μια μπαλα... μηπως πρεπει να ριχνω κ το υγρο με τα βακτηρια οπως στην αρχη?
harris samos
16-01-11, 20:10
σκωτοσες τη βιολογια σου με τον τροπο που κανεις αλλαγη
πρεπει να βαζεις στο νερο πρωτα αντιχλωριο και μετα να το ριχνεις στο ενυδρειο
τα ψαρια σου μπορει να εχουν dropsy ριξε μια ματια για αυτη την ασθενια
και ψαξε επιγοντος για μπολι
Βαλε φωτογραφιες απο το ενυδρειο.
Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο?
Ειχε ξεκινησει και ολοκληρωθει ο κυκλος του αζωτου και τωρα σταματησε να λειτουργει? Ειχες δει δλδ ποτε στις μετρησεις να εχει μηδενισει η αμμωνια και τα νιτρωδη και να εχεις μονο νιτρικα?
Ποιο φιλτρο εχεις με τι υλικα? (δουλευει 24/24)?
Ποια ψαρια, ποσα και σε τι μεγεθος?
Τι ταιζεις?
IbizaIsland
16-01-11, 20:36
δε τους προλαβα τους καρδιναλιους ψοφησαν τελικα... αλλα δε τους βρισκω πουθενα μεσα στο ενυδρειο ουτε καν στο φιλτρο.
Το ενυδρειο τρεχει 1.5 μηνα σχεδον.
Δεν ειχα μετρησει ποτε μηδενικη αμμωνια.
Και τα νιτρικα και νιτρωδη παντα μηδενικα τα μετρουσα.
Το φιλτρο ειναι το bluwave 03 ferplast και τα υλικα ειναι μακαρονι,σαμπστρατ(μπολι) ,μπλε σφουγγαρια,σφουγγαρι ανθρακα κ υαλοβαμαβακα.
Εχω τιγρακια,μολλυ,γκαπυ,δολαριο,πλακοστομο,πλατυ κ τετρα.
25 ψαρια περιπου σε μεγεθος τετρα ειναι ολα.(2-3 εκατοστα).
Τροφη φιλαρακι βαζω.
το 24/24 τι ειναι?
rastafarian
16-01-11, 20:40
πρεπει να τα βρεις αμεσα τα ψωφια ψαρια γιατι θα ανεβει και αλλο η αμμωνια.το φιλτρο σου ειναι αστρωτο φιλε και αφου δεν μετρουσες μηδενικη αμμωνια δεν επρεπε να βαλεις μεσα ψαρια..και εχεις παρα πολλα ψαρια για τα λιτρα σου.μαλλον το μπολι δεν επιασε οπωτε πρεπει να βρεις γρηγορα αλλο και να δωσεις μερικα ψαρια γιατι θα εχεις μεγαλητερα προβληματα...
δε τους προλαβα τους καρδιναλιους ψοφησαν τελικα... αλλα δε τους βρισκω πουθενα μεσα στο ενυδρειο ουτε καν στο φιλτρο. Μηπως τα εφαγαν σαλιγγαρια ή οτι scavenger ειδος εχεις στο ενυδρειο?
Το ενυδρειο τρεχει 1.5 μηνα σχεδον.
Δεν ειχα μετρησει ποτε μηδενικη αμμωνια.
Και τα νιτρικα και νιτρωδη παντα μηδενικα τα μετρουσα. Αυτα δειχνουν οτι δεν αναπτυχθηκε ποτε βιολογια και το ενυδρειο ειναι αστρωτο σαν την πρωτη μερα. Οι λογοι αγνωστοι ακομα. Δες αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43756
Το φιλτρο ειναι το bluwave 03 ferplast και τα υλικα ειναι μακαρονι,σαμπστρατ(μπολι) ,μπλε σφουγγαρια,σφουγγαρι ανθρακα κ υαλοβαμαβακα.
Εχω τιγρακια,μολλυ,γκαπυ,δολαριο,πλακοστομο,πλατυ κ τετρα.
25 ψαρια περιπου σε μεγεθος τετρα ειναι ολα.(2-3 εκατοστα). Ετσι εξηγουνται οι θανατοι αλλα οχι και το οτι δεν αναπτυχθηκε βιολογια.
Τροφη φιλαρακι βαζω.
το 24/24 τι ειναι?
24 ωρες το 24ωρο. Συνεχως.
IbizaIsland
16-01-11, 20:54
και ποτε θα στρωσει αυτο? μηπως πρεπει να βαλω κ ενα εξωτερικο να δουλευει παραλληλα με το εσωτερικο φιλτρο? κατι διαβασα σε ενα site για καποιο υγρο που δεσμευει την αμμωνια σε μηδενικα επιπεδα. ισχυει κατι τετοιο? εχει δοκιμασει κανεις κατι τετοιο?
ναι εννοειται οτι δουλευει συνεχεια το φιλτρο...
και ποτε θα στρωσει αυτο? μηπως πρεπει να βαλω κ ενα εξωτερικο να δουλευει παραλληλα με το εσωτερικο φιλτρο? κατι διαβασα σε ενα site για καποιο υγρο που δεσμευει την αμμωνια σε μηδενικα επιπεδα. ισχυει κατι τετοιο? εχει δοκιμασει κανεις κατι τετοιο?
Διαβασες κιολας το λινκ για την αμμωνια?
Πως θα καταλαβεις που οφειλεται η μη αναπτυξη βιολογιας εναμιση μηνα τωρα?
Οσα φιλτρα και να βαλεις, την ιχθυοφορτωση αυτη δεν την αντιμετωπιζεις ευκολα σε τοσο μικρο ενυδρειο.
Μπορει να πετυχεις να μεδενιζει νιτρικα και νιτρωδη αλλα θα εχεις τοσα νιτρικα που θα θελεις μερα παρα μερα αλλαγη νερου ή και καθε μερα.
Το προβλημα σου δεν λυνεται με το να δεσμευσεις προσωρινα την αμμωνια.
Αν δεν το καταλαβεις αυτο, εδω θα γραφουμε καθε μερα τα ιδια και τα ιδια.
Πρωτα ανακαλυψε γιατι δεν στρωσε τοσο καιρο.
Μετα διορθωσε οτι ειναι να διορθωσεις για να μην ξαναχεις προβλημα
Βαλε μια φωτο γιατι μια εικονα ισον 1000 λεξεις
giannisaek
16-01-11, 21:00
το προφιλ του καθε ψαριου σου λεει ποσα λιτρα θελει..πχ τα γκαπυ που εχεις θελουν για ενα χαρεμι(1 αρσ+3 θυλ) 60 λιτρα..
Αυτό εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες: από τι δυνατότητες έχει το φίλτρο σου, αν έχει μεγάλο κάδο με πολλά βιολογικά υλικά, αν έχεις μέσα και υλικά απονιτροποίησης και ούτο καθεξής.
Εγώ στο εξηντάρι μου έχω 20 γκάπυ ενήλικα και περίπου 150 με 200 μικρά και γέννες σε καθημερινή βάση, χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα το ενυδρείο μου είναι φουλ φυτεμένο με εξωτερικό φίλτρο και κάνω πάντα εβδομαδιαίες αλλαγές, τα νιτρικά μου να είναι στο 20 και τα ψάρια μου υγιέστατα.
Γι' αυτό η ποσότητα των ψαριών εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες και θα το δεις από την ισορροπία που θα έχει το ενυδρείο σου.
rastafarian
16-01-11, 21:07
Αυτό εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες: από τι δυνατότητες έχει το φίλτρο σου, αν έχει μεγάλο κάδο με πολλά βιολογικά υλικά, αν έχεις μέσα και υλικά απονιτροποίησης και ούτο καθεξής.
Εγώ στο εξηντάρι μου έχω 20 γκάπυ ενήλικα και περίπου 150 με 200 μικρά και γέννες σε καθημερινή βάση, χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα το ενυδρείο μου είναι φουλ φυτεμένο με εξωτερικό φίλτρο και κάνω πάντα εβδομαδιαίες αλλαγές, τα νιτρικά μου να είναι στο 20 και τα ψάρια μου υγιέστατα.
Γι' αυτό η ποσότητα των ψαριών εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες και θα το δεις από την ισορροπία που θα έχει το ενυδρείο σου.
εχεις δικιο σ αυτο που λες,δεν αντιλεγω,παιζουν πολλα ρολο.πρεπει να ακολουθεις μια ρουτηνα,σωστες παραμετρους νερου και να εχεις καλη φιλτρανση..σιγουρα ομως σε μερικα ειδη παιζει ρολο και το μεγεθος του ενυδρειου...
giannisaek
16-01-11, 21:20
εχεις δικιο σ αυτο που λες,δεν αντιλεγω,παιζουν πολλα ρολο.πρεπει να ακολουθεις μια ρουτηνα,σωστες παραμετρους νερου και να εχεις καλη φιλτρανση..σιγουρα ομως σε μερικα ειδη παιζει ρολο και το μεγεθος του ενυδρειου...
Σωστά.
Εξαρτάται και το είδος των ψαριών, κάποια λερώνουν το νερό πολύ εύκολα (χρυσόψαρα-δίσκοι-κιχλίδες κ.λ.π.) που πρέπει να προσέξεις πόσα θα βάλεις.
χαλας συνεχεια την οποια βιολογια με τον τροπο που κανεις αλλαγες νερου. ετοιμαζεις το νερο της αλλαγης με αντιχλωριο σε ενα δοχειο με αναλογη θερμοκρασια που εχει το ενυδρειο σου, και μετα το προσθετεις στη γυαλα. στο φιλτρο εκει που εχεις ανθρακα αλλαξε τον με καποιο βιολογικο υλικο.ταιζε καθε 3 μερες απο λιγο και φτιαξε την ψαροσυνθεση.εχεις πολλα και ασυμβατα ψαρια μεταξυ τους.
IbizaIsland
16-01-11, 21:27
φωτο
IbizaIsland
16-01-11, 21:33
οποτε με λιγα λογια η καλυτερη λυση ειναι αυτη που ειπε ο ελιοτ κ βλεπουμε για το αποτελεσμα..
rastafarian
16-01-11, 21:43
οποτε με λιγα λογια η καλυτερη λυση ειναι αυτη που ειπε ο ελιοτ κ βλεπουμε για το αποτελεσμα..
Γνωμη μου ειναι να βρεις παλι μπολι οσο πιο γρηγορα μπορεις και να αποφασησεις τι ψαρια θες να κρατησεις,τα υπολοιπα να τα δωσεις.ειδα και εναν μονοδαχτυλο στις φωτος σου..αυτος και αν δεν κανει με τα ψαρια που εχεις..θελει υφαλμυρο νερο..ταισμα καθε 3 μερες,αλλαγες νερου προετοιμασμενο αλλα οχι ολο και μπολι επιγοντος
harris samos
16-01-11, 21:51
σκωτοσες τη βιολογια σου με τον τροπο που κανεις αλλαγη
πρεπει να βαζεις στο νερο πρωτα αντιχλωριο και μετα να το ριχνεις στο ενυδρειο
τα ψαρια σου μπορει να εχουν dropsy ριξε μια ματια για αυτη την ασθενια
και ψαξε επιγοντος για μπολιμα δε βλεπεις τη σου γραφουμε ????
ταιζμα καθε 3 μερες ???????????????????
γιατι ?????????????????????????????
ταιζμα καθημερινα με μετρο
και αλλαγη καθε μερα 50 % με νερο ιδιας θερμοκρασια και παραμετρον
βρες μπολι στο ξανα λεω αλλιος αν δε βρεις κανε αυτο το συστημα για ενα μηνα και θα το στρωσεις αλλα θα ταλαιπωριθεις πολυ
giannisaek
16-01-11, 21:59
Τώρα που έχεις αμμωνία θέλεις τάισμα κάθε 3 με 4 μέρες και από λίγο.
Ειναι βασικό αυτό γιατί έχεις αμμωνία και πολλά ψάρια.
IbizaIsland
16-01-11, 22:03
η βλακεια ειναι που εμπιστευτηκα τον ιχθυολογο για την επιλογη των ψαριων. ρε παιδια αποφασιστε για την αλλαγη του νερου ποσο θα ειναι???????? απ την αρχη του ποστ εχω δει διαφορετικα ποσοστα αλλαγης τελικα ποσο να αλλαζω?????????????? κ καθε ποσο θα ταιζω τελικα κ ποσο μπορειτε να συμφωνησετε καπου για να ξερω??????????????
Το μονο που καταλαβα ειναι οτι θελει παλι μπολι κ θα ψαξω να βρω παλι επειγοντως.αν δε βρω θα κανω τη διαδικασια που ειπε ο harris.
Θα προετοιμαζω πλεον το νερο πριν το ριξω στο ενυδρειο.
Θα αντικαστησω το φιλτρο ανθρακα με ενα σφουυγαρι μπλε.
κ τελος θα αλλαξω τα ψαρια για ειναι συμβατα μεταξυ τους κ θα μειωσω κ τον αριθμο τους.
(ο μονοδαχτυλος ποιος ειναι???????)
μα δε βλεπεις τη σου γραφουμε ????
ταιζμα καθε 3 μερες ???????????????????
γιατι ?????????????????????????????
ταιζμα καθημερινα με μετρο
και αλλαγη καθε μερα 50 % με νερο ιδιας θερμοκρασια και παραμετρον
βρες μπολι στο ξανα λεω αλλιος αν δε βρεις κανε αυτο το συστημα για ενα μηνα και θα το στρωσεις αλλα θα ταλαιπωριθεις πολυ
για να κρατησει σε χαμηλα επιπεδα την αμμωνια. κατα την διαρκεια του στρωσηματος εαν εχει ψαρια μεσα, πιστευω οτι ειναι καλυτερα να κραταει τις παραμετρους του νερου σταθερες,και οχι απο φουλ αμμωνια να την μηδενηζει.το να χρησιμοποιεισει μπολι ενας αρχαριος, του φαινεται βουνο
rastafarian
16-01-11, 22:13
στην δευτερη φωτο πανω αριστερα στη γωνια ενα μαυρο με ασημι ψαρι.αυτος ειναι ο μονοδαχτυλος
IbizaIsland
16-01-11, 22:17
αυτος λεγεται κ δολαριο η αλλο ειναι το δολαριο?
Ο ιχθυο-παπαρο-λογος τον επελεξε τον μονοδαχτυλο για το ενυδρειο σου?
Το ενυδρειο ειναι αδειο πλεον οπως βλεπω.
Αλλαγες θα κανεις τοσο συχνα αναλογα τις μετρησεις.
Δεν υπαρχει στανταρ.
Τωρα μπολιασε αμεσα και δωσε οτι ψαρι δεν πρεπει να βρισκεται εκει μεσα. (πχ μονοδαχτυλος)
Τι ψαρια υπαρχουν αυτην τη στιγμη.
Πλεκο υπαρχει? ποιος ειδος?
rastafarian
16-01-11, 22:22
το δολαριο ειναι αυτο
IbizaIsland
16-01-11, 22:23
γενικα για εναν αρχαριο ειναι βουνο απο οτι καταλαβα ολο το θεμα κ η βλακεια ξεκιναει απο τα pet shop που δεν παρεχουν σωστη ενημερωση για το τι προκειται να αγορασεις κ το τροπο λειτουργιας του.Πολλοι ιδιοκτητες ενυδρειων που εχω μιλησει δεν εχουν καν την ιδεα της υπαρξης του site η αλλων παρομοιων ιστοσελιδων κ εμπιστευονται πληρως τα pet shop.Αρα το προβλημα παντα θα ειναι προβλημα.
είναι μια από τιςπτυχές του προβλήματος....
σύστησε το φόρουμ αυτό και σε όσους ξέρεις :):):)
IbizaIsland
16-01-11, 22:25
ευχαριστω rastafarian ;) εμενα μου το πουλησαν για δολαριο!!!! απο κει να καταλαβεις!!! :D
rastafarian
16-01-11, 22:27
γι αυτο καλητερα ειναι να ψαχνεις και μετα να αγοραζεις.το θεμα ειναι οτι αφου εγιναν τα λαθοι να τα διορθωσεις γρηγορα για να μην εχεις αλλα προβληματα..
ΥΓ ολοι καπως ετσι ξεκινησαμε,με ψαροσουπες,δεν εισαι ο μονος φιλε..
Φιλικα στα λεω!
IbizaIsland
16-01-11, 22:37
2 τιγρακια
1 πλακοστομος
1 μονοδαχτυλος
5 τετρα
4 πλατυ
3 μολυ
4 γκαπυ
κ 2 (ειναι γκρι με γκρι μαυρη ουρα κ κοκκινα ματια) ??? δε θυμαμαι πως τα λενε.
ο πλακοστομος ειναι αυτος στη φωτο.
IbizaIsland
16-01-11, 22:42
οπως το πες ο ιχθυοπαπαρολογος μου προτεινε ολα τα ψαρια του ενυδρειου...
φιλε rastafarian το site το βρηκα κατα τυχη αφου ειχα κανει ολες τις αγορες κ τωρα απο οτι καταλαβα ειναι θεμα μεγαλο...
θα προσπαθησω να το διορθωσω κ οτι γινει...
ειναι ενα πολυ ομορφο χομπι αρκει να γινεται σωστα κ με σωστες οδηγιες για να το χαιρεται ο καθενας χωρις προβληματα κ περιττα εξοδα.
Κρατα για αρχη μονο τα πλατι και τα γκαπι.
Τα τετρα θελουν αλλο νερο και ειναι ανακατεμενα δεν ειναι του ιδιου ειδους για να γινουν ομαδα.
O pleco ειναι common και γινεται μεγαλος για το ενυδρειο σου.
Ο μονοδαχτυλος ειναι ψαρι που πρεπει να μπει σε υφαλμυρο νερο στην πορεια και θελει μεγαλο ενυδρειο.
Τα τιγρακια θελουν μεγαλη ομαδα, 7+ ατομα
Μια αλλη καλη επιλογη ειναι να κρατησεις τα τιγρακια και να δωσεις ολα τα αλλα.
Μολις στρωσει να παρεις και αλλα 5-6 ατομα για να γινουν ομαδα.
Μετα βλεπουμε στην πορεια και για αλλους συγκατοικους.
rastafarian
16-01-11, 22:49
τα tetra σου ειναι 3 red phantom tetra και πρεπει να εχεις και black phantom η black skirt αν μπορω να καταλαβω σωστα απο τις φωτος σου.τιγρακια δεν βλεπω πουθενα να εχεις και ο πλεκο σου αν δεν κανω λαθος γινεται τερας..τα αλλα ποθ λες με τα κοκκινα ματια πρεπει να ειναι red eye tetra
IbizaIsland
16-01-11, 22:50
ευχαριστω φιλε delta66 θα κανω οπως λες. αντι για τον πλακοστομο τι να παρω???
rastafarian
16-01-11, 22:52
Κρατα για αρχη μονο τα πλατι και τα γκαπι.
Τα τετρα θελουν αλλο νερο και ειναι ανακατεμενα δεν ειναι του ιδιου ειδους για να γινουν ομαδα.
O pleco ειναι common και γινεται μεγαλος για το ενυδρειο σου.
Ο μονοδαχτυλος ειναι ψαρι που πρεπει να μπει σε υφαλμυρο νερο στην πορεια και θελει μεγαλο ενυδρειο.
Τα τιγρακια θελουν μεγαλη ομαδα, 7+ ατομα
Μια αλλη καλη επιλογη ειναι να κρατησεις τα τιγρακια και να δωσεις ολα τα αλλα.
Μολις στρωσει να παρεις και αλλα 5-6 ατομα για να γινουν ομαδα.
Μετα βλεπουμε στην πορεια και για αλλους συγκατοικους.
delta66 οπως ειδα τις φωτο του δεν ειδα πουθενα τιγρακια...ειναι καποια με ριγες αλλα δεν ειναι τιγρακια αυτα..κοιτα τις φωτο που ανεβασε και παρατηρησε αυτα τα ριγε που ειναι στο καραβι,εγω παντως δεν ξερω τι ειναι...τιγρακια δεν ειναι σιγουρα
IbizaIsland
16-01-11, 22:54
rastafarian δεν εχω black tetra καθολου.
τα 3 τετρα ειναι πορτοκαλι σαν τη πρωτη φωτο.
τα αλλα 3 ειναι ροζ αλλα αυτα εμαθα οτι ειναι βαμμενα τελικα.
harris samos
16-01-11, 22:55
για να κρατησει σε χαμηλα επιπεδα την αμμωνια. κατα την διαρκεια του στρωσηματος εαν εχει ψαρια μεσα, πιστευω οτι ειναι καλυτερα να κραταει τις παραμετρους του νερου σταθερες,και οχι απο φουλ αμμωνια να την μηδενηζει.το να χρησιμοποιεισει μπολι ενας αρχαριος, του φαινεται βουνοαυτο με το ταισμα δεν ειναι σωστο και ενας απο τους λογους ειναι οτι τα ψαρια και μονο που αναπνεουν παραγουν αμμωνια και η αμμωνια ειναι τοξικη αρα πρεπει να ειναι 0 τα ψαρια πρεπει να τρωνε καθε μερα αλλα με μετρο ελαχιστο φαγητο το καθολου φαγητο τους κανει κακο στην αναπτηξη
rastafarian
16-01-11, 22:57
rastafarian δεν εχω black tetra καθολου.
τα 3 τετρα ειναι πορτοκαλι σαν τη πρωτη φωτο.
τα αλλα 3 ειναι ροζ αλλα αυτα εμαθα οτι ειναι βαμμενα τελικα.
αυτα ειναι τα red phantom απλα ειδα και καποια που τους εμοιαζαν και νομιζα οτι ηταν τα black,σορρυ λαθος μου..τιγρακια δεν βλεπω να εχεις ομως...
harris samos
16-01-11, 22:59
τωρα τα ψαρια ειναι πολλα διωξε μερικα παντα στον παπαρα που στα πουλισε διαλεξε ψαρια που μπορεις να φυλοξενισεις
4 πλατυ
3 μολυ
4 γκαπυ
αυτα για μενα ειναι μια χαρα σε νερο βρησης
αγωρασε και λιγα φυτα
η ρουτηνα αλλαγων τωρα θα μετρας καθημερινα αμμωνια μολις βλεπεις αμμωνια αλλαγη μπορει και 2 φωρες τη μερα 40-50 %
τωρα αμα κανεις 90 % και βλεπεις αμμωνια τοτε τσεκαρε και τα τεστακια σου
(( ξεχασα να σου πω στην αλλαγη νερου μην αναταρασεις καθολου το βυθο ) )
δες κι εδω μερικα ειδη ψαριων
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/fishfotos.htm
IbizaIsland
16-01-11, 23:03
για τιγρακια μου τα πουλησε.... τι να πω????
τα τεστ τα τσεκαρα με το νερο βρυσης κ ειναι οκ.
αλλα θα κοιταξω να βρω μπολι συντομα για να τελιωνω.
Απο αυριο θα ξεκινησω ημερησιες αλλαγες 40-50% με προετοιμασια του νερου εξω κ βλεπουμε.
Θα συνεχισω να ριχνω κ το υγρο βακτηριων ημερησιως.
Μπορω να αυξησω τη δοση του υγρου βακτηριων(πχ αντι για 10ml/25L σε διπλη η τριπλη δοση???)
rastafarian
16-01-11, 23:06
και οταν του τα πας πισω πες του ιχθυολογου να μπει στο forum και να ξεστραβωθει στο διαβασμα...
για τιγρακια μου τα πουλησε.... τι να πω????
τα τεστ τα τσεκαρα με το νερο βρυσης κ ειναι οκ.
αλλα θα κοιταξω να βρω μπολι συντομα για να τελιωνω.
Απο αυριο θα ξεκινησω ημερησιες αλλαγες 40-50% με προετοιμασια του νερου εξω κ βλεπουμε.
Θα συνεχισω να ριχνω κ το υγρο βακτηριων ημερησιως.
Μπορω να αυξησω τη δοση του υγρου βακτηριων(πχ αντι για 10ml/25L σε διπλη η τριπλη δοση???)
το φανταστικα..οπως σου πουλισε και τον μονοδαχτυλο για δολαριο...
Τα βακτηρια δεν νομιζω να κανουν και πολυ δουλεια στη φαση σου,εσυ θες κατι αποτελεσματικο το οποιο ειναι το μπολι,βαλε αγγελια να βρεις οσο πιο γρηγορα γινεται
rastafarian
16-01-11, 23:09
τα τιγρακια ειναι αυτα..δεν ειδα να εχεις κατι τετοιο..σωστα?
harris samos
16-01-11, 23:12
μπολι και παλι μπολι τα ζουμια ειναι απλα για να κοροιδευουν τον κοσμο
μη σας ποιανουν κοροιδα :D
IbizaIsland
16-01-11, 23:17
rastafarian καμια σχεση μ αυτα που εχω...
rastafarian
16-01-11, 23:22
το ηξερα φιλε γι αυτο σου εβαλα φωτο για να δεις και εσυ ποια ειναι..
Θα σου εδινα εγω μπολι μιασ και ειμασυε κοντα αλλα απο σημερα ξεκινησα 4ημερη συσκοτηση για να πολεμησω την bga που εχω και θα ξεκουκουλωσω το ενυδρειο την Πεμπτη και επεισης φοβαμαι μη στη μεταδωσω απο σπορια που μπορει να υπαρχουν..το ενυδρειο μου τρεχει 3 μηνες και ειναι στρωμενο αλλα μαλλον θα παω για θεραπεια αν δεν πετυχει η συσκοτηση και εσυ χρειαζεσαι αμεσα μπολι φιλε,αν ειναι δυνατον και αυριο
IbizaIsland
16-01-11, 23:24
ευχαριστω rastafarian θα βαλω αγγελια τωρα να δω αν μπορει καποιος...
harris samos
16-01-11, 23:25
ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!!!!!!!
ΑΜΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΠΟΛΙ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ
ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙΣ
rastafarian
16-01-11, 23:27
Βαλε φιλε σιγουρα θα βρεθει καποιος να σου δωσει μπολι!Να μας ενημερωσεις για τις εξελιξεις φιλε
IbizaIsland
16-01-11, 23:34
1 μηνα?????? αρα δηλαδη το μπολι που εβαλα πριν 1 εβδομαδα μπορει κ να ειναι οκ???????
harris samos
16-01-11, 23:41
οχι δεν ειναι οκ
γιατι με τον τροπο που εκανες της αλλαγες το χλωριο της βρησης το σκωτοσε
IbizaIsland
16-01-11, 23:42
καταλαβα. οκ παιδια ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια κ στελνω εξελιξεις...
harris samos
16-01-11, 23:50
μην ανχωνεσε τα πραγματα ειναι απλα
βρες μια στανταρ ρουτινα που σε βολευει και κρατα την σταθερη αυτο ειναι το μυστικο :D
αφου τελειοσεις με το θεμα αμμωνια :D
rastafarian
16-01-11, 23:58
Απ οτι ειδα βρεθικε κιολας το μπολι φιλε!:)
Εγω ηθελα να ρωτησω καποια αλλα πραγματα:
-Ποτε εβαλες το τελευταιο ψαρι στο ενυδρειο?
-Ποιο πετ σοπ στα εδωσε αυτα?
-Ο Ιχθυολογος ειναι του πετ σοπ η γνωστος σου?
Για την αμμωνια τωρα,τη γνωμη μου στην ειχα πει:Ξηλωμα ολα,τα ψαρακια βραστα και καλεσε για φαι τον ιχθυολογο,στησιμο απο την αρχη.
Καλη επιτυχια
IbizaIsland
17-01-11, 11:40
Το τελευταιο μπηκε αμεσως μετα το μπολι στελιο.
Τωρα το ονομα του pet ασ μη το πουμε καλυτερα online.
Ο ιχθυολογος ειναι του pet καμια σχεση με γνωστο μου.
Λες οτι εισαι μες στην αμμωνια,και πας και βαζεις κι αλλα?:confused:Καταλαβαινω ,βιαζεσαι,αλλα δεν νομιζω να γινει ετσι δουλεια.Εκτος αυτου,εμπιστευεσαι εναν ......... και ακολουθεις τις συμβουλες του,και μετα ερχεσαι και μας λες για την αμμωνια.Αναρωτιεμαι αυτος τι σου ειπε για την αμμωνια,αν τον ρωτησες...:rolleyes:Κατασταλαξε τι θες να κανεις,τι ψαρια θες(αρκει να ειναι συμβατα μεταξυ τους και με τα νερα του ενυδρειου σου),και τα παιδια εδω θα σε βοηθησουν,σε ολες τις αποριες τους,αρκει να τις διατυπωσεις.
Καλη συνεχεια
IbizaIsland
17-01-11, 15:24
Αυτος ειπε οτι δεν εχει καμια σχεση η αμμωνια με τα ψαρια αλλα το νερο κ το φιλτρο ειναι αστρωτα κ να συνεχισω να ριχνω υγρο βακτηριων κ αντιχλωριο καθημερινα με διαφορα 1 ωρα το ενα με το αλλο.μετα εμαθα απ τα παιδια εδω οτι ειναι πολλα τα ψαρια που εχω για το ενυδρειο κλπ κλπ. Τελοσπαντων σημασια εχει οτι τη πατησα. απ την αρχη δεν ειμαι για να το ξανακανω με τιποτα.θα ριξω παλι μπολι κ καποιες αλλαγες νερου κ θα το αφησω οπως εχει κ αν δε γινει τιποτα δεν εγινε.
Αυτος ειπε οτι δεν εχει καμια σχεση η αμμωνια με τα ψαρια αλλα το νερο κ το φιλτρο ειναι αστρωτα
Μια διευκρίνηση. Μόνο το φίλτρο είναι αυτό που στρώνει και όχι το νερό.
IbizaIsland
17-01-11, 15:31
κ αυτο μετα το εμαθα.....!
Η ενσταση μου εμενα,για την ευθυνη (εκτος απο τη δικη σου)του "ιχθυολογου",ειναι οτι σου πουλαει αβερτα ψαρια ασχετα,ξεροντας οτι δεν εχεις στρωσει ακομη...
Στην τελικη εκτος απο την ταλαιπωρια τη δικη σου,με τα λεφτα που του 'σκασες θα αγοραζες ενα εξωτερικο φιλτρακι μουρλια:rolleyes:
Η ενσταση μου εμενα,για την ευθυνη (εκτος απο τη δικη σου)του "ιχθυολογου",ειναι οτι σου πουλαει αβερτα ψαρια ασχετα,ξεροντας οτι δεν εχεις στρωσει ακομη...
Ο ιχθυολόγος...
...ξέρει και δεν λέει την αλήθεια για να πουλάει;
...δεν ξέρει και ενημερώνει λάθος;
Πραγματικά δεν ξέρω τι από τα δύο είναι χειρότερο!
harris samos
17-01-11, 15:56
IbizaIsland
τι σου ειπα χθες ?
βρες μπολι και αλλαγες καθε μερα αμα τα λιπασε και δε θες να τα στελνεις στον αγιο πετρο
IbizaIsland
17-01-11, 16:14
κ τα 2 χειροτερα ειναι...δεν υπαρχει συγκριση...
Στελιο η ουσια ειναι οτι πολυ λιγοι ειναι ενημερωμενοι με το χομπι,οι περισσοτεροι ειναι ασχετοι οπως κ εγω κ επειδη οπως ειπα κ πριν ενημερωση στους περισσοτερους που δεν γνωριζουν την υπαρξη τετοιων site ειναι μονο τα pet shop για το αγοραστικο κοινο του ειδους το προβλημα θα εξακολουθει να υπαρχει...
οποτε παντα θα υπαρχει ενα τετοιο ειδος συζητησης.
υπευθυνος οποιος κ να ειναι...σημασια εχει οτι η ζημια εγινε...
στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα....
rastafarian
17-01-11, 17:10
Αυτος ειπε οτι δεν εχει καμια σχεση η αμμωνια με τα ψαρια αλλα το νερο κ το φιλτρο ειναι αστρωτα κ να συνεχισω να ριχνω υγρο βακτηριων κ αντιχλωριο καθημερινα με διαφορα 1 ωρα το ενα με το αλλο.μετα εμαθα απ τα παιδια εδω οτι ειναι πολλα τα ψαρια που εχω για το ενυδρειο κλπ κλπ. Τελοσπαντων σημασια εχει οτι τη πατησα. απ την αρχη δεν ειμαι για να το ξανακανω με τιποτα.θα ριξω παλι μπολι κ καποιες αλλαγες νερου κ θα το αφησω οπως εχει κ αν δε γινει τιποτα δεν εγινε.
Αγαπητε ibiza τα ειπαμε και χθες..βρες μπολι και ριξτο στο φιλτρο σου,καποιος απ οτι ειδα προσφερθικε να σου δωσει.καντο οσο πιο γρηγορα γινεται και δωσε και τα ψαρια που δεν ταιριαζουν πισω..μη το αφησεις οπως εχει με αυτα τα ψαρια,ειναι κριμα..
Diskus fan
17-01-11, 18:07
Πολύ θα ήθελα να συναντηθώ με αυτόν τον .... "ιχθυολόγο".-:smt120
zw
IbizaIsland
17-01-11, 21:28
τελικα εβαλα το μπολι σημερα (ευχαριστω τον Rottbea) για τη βοηθεια γενικοτερα κ ελπιζω να πανε ολα καλα...
rastafarian
17-01-11, 21:45
Ωραιος!Με τα ψαρια σου τελικα τι σκεφτικες να κανεις?
IbizaIsland
17-01-11, 22:00
θα τα δωσω ολα rastafarian αλλωστε κ σημερα ειχα 5 απωλειες. 2 ερωτησεις εχω
1) εβαλα ενα κομματι φιλτρου που μου εδωσε ο δημητρης μεσα στο φιλτρο μου κ το νερο το εχυσα στο ενυδρειο αλλα πολυ βρωμα εχει κατσει κατω στην αμμο.την αφηνω ετσι η αναταρασω την αμμο να τη παρει το φιλτρο μεσα τη βρωμα?
2) οταν προετοιμαζουμε το νερο στο βαρελι πριν το ριξουμε μεσα στο ενυδρειο αφου ειναι στη καταλληλη θερμοκρασια οταν ριχνουμε το αντιχλωριο μεσα στο βαρελι το αφηνουμε καποια ωρα η το ριχνουμε οπως ειναι μεσα στο ενυδρειο αμεσως?
rastafarian
17-01-11, 22:26
θα τα δωσω ολα rastafarian αλλωστε κ σημερα ειχα 5 απωλειες. 2 ερωτησεις εχω
1) εβαλα ενα κομματι φιλτρου που μου εδωσε ο δημητρης μεσα στο φιλτρο μου κ το νερο το εχυσα στο ενυδρειο αλλα πολυ βρωμα εχει κατσει κατω στην αμμο.την αφηνω ετσι η αναταρασω την αμμο να τη παρει το φιλτρο μεσα τη βρωμα?
2) οταν προετοιμαζουμε το νερο στο βαρελι πριν το ριξουμε μεσα στο ενυδρειο αφου ειναι στη καταλληλη θερμοκρασια οταν ριχνουμε το αντιχλωριο μεσα στο βαρελι το αφηνουμε καποια ωρα η το ριχνουμε οπως ειναι μεσα στο ενυδρειο αμεσως?
Αλλα 5 ε?Πωπω κριμα ρε φιλε..Για το πρωτο νομιζω οτι ηταν καλητερα να εριχνες το νερο μεσα στο φιλτρο σου.τωρα νομιζω οτι καλητερα να το αφησεις οπως ειναι,περιμενε ομως μηπως καποιος αλλος ξερει καλητερα να σου πει.
Για το δευτερο τωρα.Γεμιζεις το βαρελι με νερο και ριχνεις αντιχλωριο μεσα οσο το νερο που θα αλλαξεις,καλο θα ειναι να εχεις και κανενα μικρο φιλτρακι για να σου γυρναει το νερο η ενα μικρο κυκλοφωρητη(με 5 ευρο θα βρεις) και εναν θερμοστατη για να εχεις καταλληλη θερμοκρασια.αφηνεις το νερο μερικες ωρες στο βαρελι και μετα κανεις την αλλαγη
Να πας δωρο ενα σφυρακι στον ιχθυολογο και κορνιζα, πες του οτι ειναι για να κρεμασει το πτυχιο στον τοιχο :cool:
rastafarian
17-01-11, 22:33
Να πας δωρο ενα σφυρακι στον ιχθυολογο και κορνιζα, πες του οτι ειναι για να κρεμασει το πτυχιο στον τοιχο :cool:
χααχαχαχαχ!!σωστος!!!:)
IbizaIsland
17-01-11, 22:41
ευχαριστω rastafarian.κριμα δε λες τιποτα... αφου εμπλεξα τι να κανω!
αυτος δε θελει σφυρακι κ κορνιζα θελει αλλα πραγματα να μας δειξει κ το star.........
Όσο ορθοπεδικοί είναι αυτοί που γράφουν το ορθοπεδικός σαν ορθοπαιδικός, άλλο τόσο ιχθυολόγος είναι και ο λεγάμενος... πάλι καλά που δεν δήλωνε ιχθυοπαθολόγος...
IbizaIsland
19-01-11, 11:55
Καλημερα παιδια. οι μετρησεις μετα το μπολι ειναι οι εξης:
ΝΟ2 = 5mg/L
NO3 = 40mg/L
NH3/NH4 = 0.25mg/L
Ειμαστε στο συμπερασμα οτι εστρωσε η στρωνει?
Κανω τιποτα αλλο εκτος απο αλλαγες νερου?
Συνεχιζω παντως να χανω ψαρια...
(Για πρωτη φορα το νερο εχει καθαρισει τοσο πολυ παντως κ ειναι επιτελους διαφανο).
:smt109
Εχει ξεκινησει η διαδικασια...Θα σου ελεγα πριν μηδενιστουν τα ΝΟ2 να μη βαλεις ψαρια,αλλα εχεις ηδη:D
Υπομονη τωρα κι εκμεταλευσου το χρονο να μελετησεις τι θες να φτιαξεις
Με προσοχη τις αλλαγες(σου ειπαν τα παιδια πιο πανω:αντιχλωριο κλπ) μην χαλασεις τη βιολογια που δημιουργειται.
Στα ειχα πει κι εγω απο κοντα,αλλα μαλλον μιλαγα χαμηλοφωνα...:D:D:D
IbizaIsland
19-01-11, 12:32
η εγω δεν ακουγα...!!! χαχαχα! δηλαδη οταν μηδενιστουν τα ΝΟ2 θα εχει στρωθει?
rastafarian
19-01-11, 13:19
Εισαι σε καλο δρομο..στρωνει σιγα σιγα αλλα φανταζομαι οτι ψαρια δεν εδωσες πισω ε?
δηλαδη οταν μηδενιστουν τα ΝΟ2 θα εχει στρωθει?
Oταν μηδενισουν και τα ΝΟ2.
Θα πρεπει να εχεις μηδεν και την αμμωνια ΝΗ3
Τα νιτρικα ΝΟ3 θα πρεπει να τα κρατας γενικα κατω απο 25ppm
IbizaIsland
19-01-11, 15:20
τα ψαρια οχι δεν τα εχω δωσει ακομα λογω χρονου κ μονο αλλωστε 5 εχουν μεινει ακομα...
οκ οποτε το να κραταω το ΝΟ3 στα 25 ειναι θεμα αλλαγης νερου κ μονο ε?
οκ οποτε το να κραταω το ΝΟ3 στα 25 ειναι θεμα αλλαγης νερου κ μονο ε?
Ναι, και φυτων
IbizaIsland
19-01-11, 16:29
οκ.ευχαριστω!
rastafarian
19-01-11, 16:38
τι ψαρια εχεις τωρα μεσα στο ενυδρειο?
IbizaIsland
20-01-11, 10:18
Εχω 2 με τα κοκκινα ματια ( τετρα ειναι αυτα;)
2 τετρα κοκκινα
2 πλατυ
1 πλεκο
κ τα 2 "τιγρακια"
αυτα..
rastafarian
20-01-11, 10:33
Παλι εισαι με ψαρια που δεν ταιριαζουν..
Απο μετρησεις πως πας μετα το μπολι?
Νομιζω πως καλητερα να δωσεις τα τετρα και τα 'τιγρακια' και να μεινεις με τα πλατυ που ταιριαζουν και στο νερο της βρυσης σου..
IbizaIsland
20-01-11, 12:39
Βασικα rastafarian δεν εχω ιδεα τι να κανω. Θελω να βαλω ψαρια οπως τις φωτο απο κατω. ταιριαζουνε?
IbizaIsland
20-01-11, 12:41
Απο μετρησεις
ΝΟ2 = 5mg/L
NO3 - 40mg/L
NH3/NH4 = 0.25mg/L
rastafarian
20-01-11, 12:54
Απο τις μετρησεις σου βλεπω οτι ακομα δεν εισαι στρωμενος..τωρα τα ψαρια που ζητας ξερω μονο τα μεσαια τα οποια νομιζω οτι θελουν μαλακο νερο και οχι νερο βρυσης και επεισης κοπαδακι.
Θελω να βαλω ψαρια οπως τις φωτο απο κατω. ταιριαζουνε?
Τα Endlers (1η φωτο) κάνουν. Διάβασε το profile τους εδώ:
http://www.seriouslyfish.com/profile.php?genus=Poecilia&species=wingei&id=139
Τα Celestial Pearl Danio δεν κάνουν. Profile εδω:
http://www.seriouslyfish.com/profile.php?genus=Danio&species=margaritatus&id=1079
Τα άλλα στην 3η φωτο δεν τα ξέρω.
IbizaIsland
20-01-11, 13:07
Εννοειτε πως μολις στρωσει τελειως το ενυδρειο κ βεβαιωθω τοτε θα ξαναβαλω ψαρια μεσα. Οποτε μαλλον θα τα βγαλω ολα οσα εχουν μεινει κ θα βαλω τα endlers με κατι παρομοιο. καμια προταση εχουμε που να ταιριαζει με τα endlers????? αντι για πλεκο τι να βαλω????
Αν δεν κάνω λάθος είναι κάποιο από τα Pseudomugil, έχει αρκετά ποστς στο φόρουμ σε ξεχωριστό τμήμα...
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=135
Τα πλάτυ θέλουν παρόμοιες συνθήκες με τα endlers.
Gappy με endlers έχω την εντύπωση πως υβριδίζουν.
Δεν χρειάζεται να βάλεις και πολλά είδη. Τα endlers αναπαράγονται σχετικά εύκολα.
Για "αντι-πλέκο" σε σκληρό νερό δεν ξέρω.
ναι εννοειται οτι δουλευει συνεχεια το φιλτρο...
αυτο το υγρο ειναι το αμολοκ. δεν μηδενιζει την αμμωνια απλα την κανει μη τοξικη αλλα απο την αλλη δεν αφηνει να δημιουργηθει η βιολογια σου. εγω εχω προβλημα με την αμμωνια εδω κι εναμιση μηνα και κραταω ζωντανα τα ψαρια με το αμολοκ αλλα αυτο δεν ειναι λυση γιατι ετσι δεν πεφτει η αμμωνια
harris samos
20-01-11, 14:19
αυτο το υγρο ειναι το αμολοκ. δεν μηδενιζει την αμμωνια απλα την κανει μη τοξικη αλλα απο την αλλη δεν αφηνει να δημιουργηθει η βιολογια σου. εγω εχω προβλημα με την αμμωνια εδω κι εναμιση μηνα και κραταω ζωντανα τα ψαρια με το αμολοκ αλλα αυτο δεν ειναι λυση γιατι ετσι δεν πεφτει η αμμωνιαγιατι εχεις αμμωνια ?
Τα πλάτυ θέλουν παρόμοιες συνθήκες με τα endlers.
Gappy με endlers έχω την εντύπωση πως υβριδίζουν. 100%
Δεν χρειάζεται να βάλεις και πολλά είδη. Τα endlers αναπαράγονται σχετικά εύκολα.
Για "αντι-πλέκο" σε σκληρό νερό δεν ξέρω.2 μυλοσαλιγκαρακια ;) και θα γεμισεις και απο αυτα :D
εγω παντος σε 96 λιτρα εγω θα εβαζα γκαπακια εχουν και ομορφες ουρες αντι τον εντλερ που ειναι ολα ιδια
γιατι εχεις αμμωνια ?
2 μυλοσαλιγκαρακια ;) και θα γεμισεις και απο αυτα :D
εγω παντος σε 96 λιτρα εγω θα εβαζα γκαπακια εχουν και ομορφες ουρες αντι τον εντλερ που ειναι ολα ιδια
αστα πονεμενη ιστορια σαν του φιλου μας.,το παλευω κι εγω μιονο που στη δικη μου περιπτωση ειναι 4ππμ αμμωνια
Εννοειτε πως μολις στρωσει τελειως το ενυδρειο κ βεβαιωθω τοτε θα ξαναβαλω ψαρια μεσα. Οποτε μαλλον θα τα βγαλω ολα οσα εχουν μεινει κ θα βαλω τα endlers με κατι παρομοιο. καμια προταση εχουμε που να ταιριαζει με τα endlers????? αντι για πλεκο τι να βαλω????
διαλεξε ζωοτοκα(ξιφοφορους, μολυ, γκαπυ η εντλερς) για αρχαριους σαν εμενα ειναι καλη επιλογη απο οτι μου εχουν πει
harris samos
20-01-11, 15:04
αστα πονεμενη ιστορια σαν του φιλου μας.,το παλευω κι εγω μιονο που στη δικη μου περιπτωση ειναι 4ππμ αμμωνια
ποσα ψαρια εχεις ?
ποσα λιτρα ενυδρειο εχεις ?
για ποιο λογο νομιζεις οτι ανεβαζεις αμμωνια ?
γιατι ριχνεις ζουμια ????? που δε κανουν τιποτα απλα σας κοροιδευουνε
ποσα ψαρια εχεις ?
ποσα λιτρα ενυδρειο εχεις ?
για ποιο λογο νομιζεις οτι ανεβαζεις αμμωνια ?
γιατι ριχνεις ζουμια ????? που δε κανουν τιποτα απλα σας κοροιδευουνε
3 μπλακ μολυ και 3 ξιφοφορους. αποκλειεται να μην κανει δουλεια το αμολοκ γιατι με τοση αμμωνια θα μου ειχαν ψοφηει τα ψαρια προ πολλου. εχω τοση αμμωνια γιατι το αμολοκ δεν αφηνει να στρωθει το φιλτρο αλλα αμα το σταματησω πανε τα ψαρια. περιμενω μπολι
130 λιτρα ειναι το ενυδρειο
harris samos
20-01-11, 15:12
με δουλευεις ?????
130 λιτρα ενυδρειο με 6 ψαρακια
και εχεις ανεβασει αμμωνια 4 μηπος κατι μετρας λαθος ?
καθε ποτε κανεις αλλαγη νερου ?????
με δουλευεις ?????
κι ομως. οσοι το εχουν δει εχουν τρελαθει. οχι δεν μετραω λαθος σε καμια περιπτωση καρατσεκαρισμενο.. και το πιο τρελο ειναι οτι τα ψαρακια μου ειναι ζωηροτατα
καθε μερα κανω αλλαγη με αντιχλωριο της πραιμ. εχω και φυτα. κερατοφυλλο, ανουβιες κρυπτοκορινες βαλισνεριες
αφου λες οτι το προβλημα σου ειναι καρατσεκαρισμενο..
και δεν γινεται κατι..
στησιμο απο την αρχη...
με δουλευεις ?????
Χάρη μην το αμφισβητείς γιατί είχα το ίδιο πρόβλημα όταν έκανα το πρώτο μου λάθος ξεκίνημα με στήσιμο και στρώσιμο του ενυδρείου μου! Μάλλον είχα επιβαρύνει πάρα πολύ τα πάντα μέσα στο ενυδρείο και έτσι αναγκάστηκα να το αδειάσω και να το ξανοστίσω από την αρχή !!!
harris samos
20-01-11, 15:21
αφου λες οτι το προβλημα σου ειναι καρατσεκαρισμενο..
και δεν γινεται κατι..
στησιμο απο την αρχη...διαφονω
σημερα ηρθε το εξωτερικο φιλτρο. περιμενω και μπολι να κανω αλλη μια προσπαθεια
Χάρη μην το αμφισβητείς γιατί είχα το ίδιο πρόβλημα όταν έκανα το πρώτο μου λάθος ξεκίνημα με στήσιμο και στρώσιμο του ενυδρείου μου! Μάλλον είχα επιβαρύνει πάρα πολύ τα πάντα μέσα στο ενυδρείο και έτσι αναγκάστηκα να το αδειάσω και να το ξανοστίσω από την αρχή !!!
αυτο που ειπα παραπανω δλδ..
μου φαινεται καλυτερο απο το να καθεται και να ταλαιπωρειται ''τζαμπα'' και αυτην και τα ψαρακια της...
σημερα ηρθε το εξωτερικο φιλτρο. περιμενω και μπολι να κανω αλλη μια προσπαθεια
Ποιο πηρες Ρουλα? flouval 205?
harris samos
20-01-11, 15:24
δεν υπαρχει αυτο που λετε
σε φυτεμενο 130 λιτρα με 6 ψαρακια μεσα να αναιβαζει αμμωνια στο 4 ? με καθε μερα αλλαγη νερου τι κανει κ@#$#$%^%^ μεσα ?????( σορρυ ειμαι βρωμοστομος και δεν ειδα οτι μιλαω και σε κοπελα )
με τη τεστ μετρας ?????
απο που βαζεις νερο ?
ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο ?
πως ρε παιδια να το στηω απο την αρχη με τα ψαρακια μεσα? δεν βρισκω φιλοξενια κι ασ ειχα βαλει αγγελια.παρακαλεσα τον πετσοπα κι εκει εφαγα πορτα. να τα βαλω σε αλλο μικρο ενυδρειο ειναι κι αυτο ρισκο
ναι το fluval 205. αυριο θα παρω και 2 λιτρα σιποραξ περιμενω και μπολι κι ο Θεος βοηθος γιατι μολις βαλω μπολι τερμα τα ζουμια
δεν υπαρχει αυτο που λετε
σε φυτεμενο 130 λιτρα με 6 ψαρακια μεσα να αναιβαζει αμμωνια στο 4 ? με καθε μερα αλλαγη νερου τι κανει κατουραει μεσα ?????
με τη τεστ μετρας ?????
απο που βαζεις νερο ?
ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο ?
με τεστ της απι, νερο βρυσης το οπιο εκανα κι εκει μεετρηση αλλα η αμμωνια του ηταν μηδεν. 4 μηνες τρεχει το ενυδρειο
Καλη επιλογη...!!!
φλουβαλ..
οσο για τα 2 λιτρα το μακαρονι θα το βγαλεις απο μεσα?
Όντος!!! Μπορείς να ρωτήσεις κάποιον αν μπορεί να φιλοξενήσει τα ψαράκια σου και να το ξανοστίσεις από την αρχή. Είναι ταλαιπωρία το ξέρω αλλά εμένα η βιολογία μου ήταν οκ μετά ,μέσα σε 1 βδομάδα ( εδώ και 3 μέρες οι μετρήσεις μου είναι μια χαρά , μάλλον ήταν το τηλεπαθητικό μπόλι του bokosta που βοήθησε):smt041:smt041:smt041:D
Χάρη τώρα μπορεί να έχει 6 στην αρχή πόσα είχε ???
harris samos
20-01-11, 15:30
οταν κανεις τεστ στο ενυδρειο τη χρωμα γυνετε το νερο στο τεστ ?????
πως κανεις αλλαγη νερου περιεγραψε μου ακριβος παρακαλω :grin:
Ρουλα υπαρχουν και αλλα petshop.. μονο ενα εχεις - ξερεις?
παιδια σε 2 πηγα. πορτα εφαγα. μονο οταν γοραζεις εισαι καλη. για εξυπηρετηση οχι. λοιπον την αλλαγη νερου την κανω ωσ εξης. αδειαζω περιπου 40 λιτρα νερο. σε ενα κουβα 10 λιτρων βαζω την αναλογη δοσολογια αντιχλωριο με νερο στην ιδια θερμοκρασια με του ενυδρειου μου. περιμενω κανα εικοσαλεπτο και μετα το ριχνω στο ενυδρειο. αυτην την διαδικασια κανω
harris samos
20-01-11, 15:37
οταν κανεις αλλαγη νερου μεγαλη πεφτη η αμμωνια ? και αν ναι ποσο ?
για το τεστακι δε μου ειπες :D
Όντος!!! Μπορείς να ρωτήσεις κάποιον αν μπορεί να φιλοξενήσει τα ψαράκια σου και να το ξανοστίσεις από την αρχή. Είναι ταλαιπωρία το ξέρω αλλά εμένα η βιολογία μου ήταν οκ μετά ,μέσα σε 1 βδομάδα ( εδώ και 3 μέρες οι μετρήσεις μου είναι μια χαρά , μάλλον ήταν το τηλεπαθητικό μπόλι του bokosta που βοήθησε):smt041:smt041:smt041:D
Χάρη τώρα μπορεί να έχει 6 στην αρχή πόσα είχε ???
7 ειχα
Καλη επιλογη...!!!
φλουβαλ..
οσο για τα 2 λιτρα το μακαρονι θα το βγαλεις απο μεσα?
δεν ξερω. πρεπει να το βγαλω? μονο τον ανθρακα θα βγαλω. να παρω 1 λιτρο μονοι σιποραξ?φτανει?
οταν κανεις αλλαγη νερου μεγαλη πεφτη η αμμωνια ? και αν ναι ποσο ?
για το τεστακι δε μου ειπες :D
οχι δεν πεφτει η αμμωνια με την αλλαγη. σας ειπα, μαλλον φταιει το αμολοκ αλλα αμα το σταματησω θα πω αντιο στα ψαρακια. δεν καταλαβα τι θες να σου πω για το τεστακι?
7 ειχα
δεν ξερω. πρεπει να το βγαλω? μονο τον ανθρακα θα βγαλω. να παρω 1 λιτρο μονοι σιποραξ?φτανει?
αυτο που εχει η μανα του ειναι 1 λιτρο (και τα δυο σακουλακια)
με ενα ακομα λιτρο εισαι κομπλε αν αφησεις το αλλο..
εγω παντως μολις φερει ο petcumulus θα παρω να το αντικαταστησω.. ειμαι σιποραξοφαν!!!!! :D:D
αυτο που εχει η μανα του ειναι 1 λιτρο (και τα δυο σακουλακια)
με ενα ακομα λιτρο εισαι κομπλε αν αφησεις το αλλο..
εγω παντως μολις φερει ο petcumulus θα παρω να το αντικαταστησω.. ειμαι σιποραξοφαν!!!!! :D:D
οποτε θα παρω κι εγω 2 λιτρα να το αντικαταστησω. θα παρω απο αλλου ομως για να μην περιμενω
harris samos
20-01-11, 15:47
κανεις καθε μερα αλλαγη ????? οκ
40 λιτρα στα 130 ?
σταματα τα φαρμακα
κατι αλλο παιζει δε γινετε
ποσο ταιζεις ???
σκουπα βυθου βαζεις ?
μηπος στην αλλαγη νερου ανακαταιβεις πολυ το χαλικι ????
οσο για το τεστακι θελω να μου πεις τη χρωμα περνει
οποτε θα παρω κι εγω 2 λιτρα να το αντικαταστησω. θα παρω απο αλλου ομως για να μην περιμενω
απο που αλλου ρουλα? δεν βρηκα καποιον αλλον με χυμα? οι αλλοι το εχουν σε συσκευασια και κανει 15 ευρω...
χρωμα πρασινο σκουρο. το πιο πρασινο. τα ταιζω μια φορα καθε 2 μερες. σκουπα βυθου βαζω αλλα οχι παντα. οχι δεν ανακατευω το χαλικι. προσεχω πολυ να μην γινετε πολυ αναταραξη αν κι εχω βαλει τελευταια 2 φιλτρα μεσα και γινεται ανεμοστροβιλος. αλλα δεν φταιει αυτο.
απο που αλλου ρουλα? δεν βρηκα καποιον αλλον με χυμα? οι αλλοι το εχουν σε συσκευασια και κανει 15 ευρω...
απο την ζωοφιλια στο παγκρατι. δεν ξερω ποσο εχει αλλα οσο και να εχει θα αναγκαστω να το παρω. επειγομαι αυτην την στιγμη
χρωμα πρασινο σκουρο. το πιο πρασινο. τα ταιζω μια φορα καθε 2 μερες. σκουπα βυθου βαζω αλλα οχι παντα. οχι δεν ανακατευω το χαλικι. προσεχω πολυ να μην γινετε πολυ αναταραξη αν κι εχω βαλει τελευταια 2 φιλτρα μεσα και γινεται ανεμοστροβιλος. αλλα δεν φταιει αυτο.
απο την ζωοφιλια στο παγκρατι. δεν ξερω ποσο εχει αλλα οσο και να εχει θα αναγκαστω να το παρω. επειγομαι αυτην την στιγμη
οκ τοτε... :p:p
κανεις καθε μερα αλλαγη ????? οκ
40 λιτρα στα 130 ?
σταματα τα φαρμακα
κατι αλλο παιζει δε γινετε
ποσο ταιζεις ???
σκουπα βυθου βαζεις ?
μηπος στην αλλαγη νερου ανακαταιβεις πολυ το χαλικι ????
οσο για το τεστακι θελω να μου πεις τη χρωμα περνει
δεν μπορω να σταματησω το φαρμακο αυτη την στιγμη. ειναι μεγαλο το ρισκο με τοση αμμωνια. θα περιμενω πρωτα το μπολι και μετα θα σταματησω τα ζουμια και παλι ρισκο ειναι αλλα μικροτερο ρισκο
harris samos
20-01-11, 16:02
[QUOTE=ROULAMID;541241]χρωμα πρασινο σκουρο. το πιο πρασινο. τα ταιζω μια φορα καθε 2 μερες. σκουπα βυθου βαζω αλλα οχι παντα. οχι δεν ανακατευω το χαλικι. προσεχω πολυ να μην γινετε πολυ αναταραξη αν κι εχω βαλει τελευταια 2 φιλτρα μεσα και γινεται ανεμοστροβιλος. αλλα δεν φταιει αυτο.
δε γινετε να μη πεφτει η αμμωνια μετα απο αλλαγη νερου
ρε παιδια θα με τρελανετε κραταμε ψαρια με αεροφιλτρα η καθολου φιλτρα με καθημερινες αλλαγες νερου και δεν υπαρχει ιχνος αμμωνια
IbizaIsland
20-01-11, 16:03
Προς το παρον θα βαλω τα endlers κ βλεπουμε...
Ευχαριστω Roulamid.βασικα θελω τα ψαρια να εχουν χρωμα ωστε το ενυδρειο να γεμισει με χρωματα. οι επιλογες ειναι λιγο περιπλοκες οποτε θα το ψαξω καλα.
Ας περιμενω πρωτα να στρωσει γιατι με εχει ταλαιπωρισει αρκετα...
Προς το παρον θα βαλω τα endlers κ βλεπουμε...
Ευχαριστω Roulamid.βασικα θελω τα ψαρια να εχουν χρωμα ωστε το ενυδρειο να γεμισει με χρωματα. οι επιλογες ειναι λιγο περιπλοκες οποτε θα το ψαξω καλα.
Ας περιμενω πρωτα να στρωσει γιατι με εχει ταλαιπωρισει αρκετα...
κι εμενα μου αρεσαν τα χρωματιστα αλλα μαζι με τα εντλερς δεν εχεισ και πολλες επιλογες γιατι δεν ταιριαζουν ολα με ολα. αν και σε πληροφορω οτι ειναι αξιαγαπητα τα ζωοτοκα.
harris samos
20-01-11, 16:08
τα εχεις δει απο κοντα ? ειναι πολυ μικροσκοπικα :D
βαλε γκαπακια τα ιδια ειναι με τα εντλερ μονο κατα τη γνωμη μου ποιο ομορφα
ρουλα στο θεμα μας τη νομιζεις οτι φταιει ??????
φυσικα και τα γκαπυ ειναι ποιο ομορφα και εγω γκαπυ σου λεω φιλε...
[QUOTE=ROULAMID;541241]χρωμα πρασινο σκουρο. το πιο πρασινο. τα ταιζω μια φορα καθε 2 μερες. σκουπα βυθου βαζω αλλα οχι παντα. οχι δεν ανακατευω το χαλικι. προσεχω πολυ να μην γινετε πολυ αναταραξη αν κι εχω βαλει τελευταια 2 φιλτρα μεσα και γινεται ανεμοστροβιλος. αλλα δεν φταιει αυτο.
δε γινετε να μη πεφτει η αμμωνια μετα απο αλλαγη νερου
ρε παιδια θα με τρελανετε κραταμε ψαρια με αεροφιλτρα η καθολου φιλτρα με καθημερινες αλλαγες νερου και δεν υπαρχει ιχνος αμμωνια
το ξερω οτι σου φαινεται τρελο. εγω να δεις ποσο εχω απογοητευτει γιατι ακολουθω κατα γραμμα τις συμβουλες εδω στο φορουμ και το αποτελκεσμα ειναι το ιδιο.........
harris samos
20-01-11, 16:12
δοκιμασες αλλα τεστ ?????
απαντα σε παρακαλω στις ερωτησεις μου δε γινετε θα τη βρω την ακρη σπαω το κεφαλι μου
υποθετω το αμολοκ που δεν αφηνει να δημιουργηθει η βιολογια αλλα με σιγουρια δεν ξερω να σου πω. πχ πριν το αμολοκ γιατι μου ανεβηκε η αμμωνια/ προφανως δεν ειχε στρωσει το φιλτρο μετα απο τοσο καιρο ομως θα επρεπε να ειχε στρωσει. μαλλον λοιπον το αμολοκ. ανυπομονω για το μπολι(το δευτερο που βαζω γιατι στο πρωτο δεν ειχα αποτελεσμα) κι αμεσως σταματαω το αμολοκ
δοκιμασες αλλα τεστ ?????
απαντα σε παρακαλω στις ερωτησεις μου δε γινετε θα τη βρω την ακρη σπαω το κεφαλι μου
δοκιμασα και της σερα. το ιδιο αποτελεσμα........
harris samos
20-01-11, 16:20
πμ ;)
Παλι εισαι με ψαρια που δεν ταιριαζουν..
Και σε λαθος αριθμο ομαδων (πολυ βασικο)
Απο μετρησεις
ΝΟ2 = 5mg/L
NO3 - 40mg/L
NH3/NH4 = 0.25mg/L
Ετοιμασου για απωλειες
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=532150&postcount=10
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=481077&postcount=1
Ααφαλεις συνδυασμοι ζωοτοκων : http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=539895#post539895
harris samos
20-01-11, 16:28
το ενυδρειο ειναι αυτο που εχεις στο προφιλ σου στις φωτο ?
IbizaIsland
20-01-11, 16:36
Delta με τοσες απωλειες τι ειναι αλλες 5?????
Σ αυτη τη φαση που βρισκεται με αυτεσ τις τιμες περιπου ποσο χρονο θελει ακομα για να στρωσει?
harris samos
20-01-11, 16:40
αλλαζεις νερακι ? αλλαζε και θα στρωσει μη βιαζεσε φεταααααααααααααα:D
IbizaIsland
20-01-11, 16:44
αλλαζω ναι. πολυ φεεεεεεταααα εχουμε γεμισει.... :D
rastafarian
20-01-11, 18:08
Harris στο θεμα της Ρουλας εχουμε σπασει τα κεφαλια μας πολλα ατομα αλλα δεν βρικαμε λυση..αστα!Και μενα μου φαινεται πολυ τρελο ολο αυτο...
harris samos
20-01-11, 18:15
Harris στο θεμα της Ρουλας εχουμε σπασει τα κεφαλια μας πολλα ατομα αλλα δεν βρικαμε λυση..αστα!Και μενα μου φαινεται πολυ τρελο ολο αυτο...εγω πηστευω το βρηκα ;)
rastafarian
20-01-11, 18:31
εγω πηστευω το βρηκα ;)
Για πες ρε φιλε γιατι θα τρελαθουμε...
harris samos
20-01-11, 18:33
μολις ειμαι σιγουρος 100 % θα σας πω
αν δεις τη φωτο του ενυδρειου μπορει να το σκεφτεις καλυτερα ;)
rastafarian
20-01-11, 18:38
μολις ειμαι σιγουρος 100 % θα σας πω
αν δεις τη φωτο του ενυδρειου μπορει να το σκεφτεις καλυτερα ;)
Ε τωρα θα με κανεις παλι να σπασω το κεφαλι μου..ριξε μια βοηθεια..διαλεγω την βοηθεια του κοινου
harris samos
21-01-11, 17:49
Ε τωρα θα με κανεις παλι να σπασω το κεφαλι μου..ριξε μια βοηθεια..διαλεγω την βοηθεια του κοινου εχουμε και λεμε
1 )ειδα οτι η κοπελα εχει βαμενο χαλικι
ειμαστε συγουροι οτι αυτο που μετραει το τεστ της αμμωνιας ειναι αμμωνια ? η μηπος μπερδεβετε με κατι αλλο χυμικο ? πχ το χρωμα κατι βγαζει στο νερο
λεω εγω τωρα :rolleyes:
2) ειδα εχει κι ενα ξυλο μεσα
αυτο το ξυλο μηπος δε κανει για ενυδρειο και σαπιζει και ανεβαζει τοσο πολυ αμμωνια ?
:smt120:smt120:smt120:smt120:smt120
τι λετε κι εσεις ????
rastafarian
21-01-11, 18:06
εχουμε και λεμε
1 )ειδα οτι η κοπελα εχει βαμενο χαλικι
ειμαστε συγουροι οτι αυτο που μετραει το τεστ της αμμωνιας ειναι αμμωνια ? η μηπος μπερδεβετε με κατι αλλο χυμικο ? πχ το χρωμα κατι βγαζει στο νερο
λεω εγω τωρα :rolleyes:
2) ειδα εχει κι ενα ξυλο μεσα
αυτο το ξυλο μηπος δε κανει για ενυδρειο και σαπιζει και ανεβαζει τοσο πολυ αμμωνια ?
:smt120:smt120:smt120:smt120:smt120
τι λετε κι εσεις ????
Δεν εχεις και αδικο σε ολα αυτα που λες!εγω την ρωτησα αν επληνε η εβρασε το χαλικι της πριν στησει το ενυδρειο για δευτερη φορα γιατι την πρωτη της ψωφισαν ολα τα ψαρια και εμειναν μεσα μερικες μερες απ οτι ειπε.στην ερωτηση μου μου απαντησε πως δεν τ επληνε ουτε το εβρασε πριν το στησιμο που εχει τωρα...εκανε απλα μια σκουπα βυθου..εσυ τι γνωμη εχεις γι αυτο??
harris samos
22-01-11, 16:46
Δεν εχεις και αδικο σε ολα αυτα που λες!εγω την ρωτησα αν επληνε η εβρασε το χαλικι της πριν στησει το ενυδρειο για δευτερη φορα γιατι την πρωτη της ψωφισαν ολα τα ψαρια και εμειναν μεσα μερικες μερες απ οτι ειπε.στην ερωτηση μου μου απαντησε πως δεν τ επληνε ουτε το εβρασε πριν το στησιμο που εχει τωρα...εκανε απλα μια σκουπα βυθου..εσυ τι γνωμη εχεις γι αυτο??εμενα μου ειπε οτι ειναι λαβα αλλα και παλι δε μου φενετε για λαβα
της ειπα να το βρασει και να τσεκαρει μερικα πραγματα τωρα βλεπουμε νομιζω οτι η λυση ειναι αυτη παντος :grin:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.