Επιστροφή στο Forum : Βαρελι προετοιμασιας 100λτ και αντλια ζητω
με μεγαλο καπακι να μπαινει μεσα η αντλια ολοκληρη, και αντιστοιχη αντλια να ριχνω το νερο στο ενυδρειο. τιμη κρισης μην παθω εγω κριση...θελω αντλια που να παιρνει λαστιχο πανω-κατω για να κανω πατεντα με την τυρφη
Για την αντλια δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.
Θελεις μια αντλια για να ανεβαζεις το νερο στο ενυδρειο.
Αυτη πρεπει να εχει καταλληλο μανομετρικο για να μπορει να σηκωσει ψηλα το νερο.
Δεν κοιτας λοιπον μονο ποσα λιτρα εχει ροη αλλα και ποσο μανομετρικο εχει. (delivery height)
Προτεινω να εχει μανομετρικο, μισο μετρο παραπανω απο το υψος που θα το ανεβαζεις και να ειναι ρυθμιζομενης ροης για να μην κανεις αποτομα την αλλαγη.
Τωρα θελεις η ιδια να χρησιμοποιειται για "πατεντα με τυρφη".
Κακη ιδεα.
Μια αντλια με καλο μανομετρικο καιει πολλα βατ και δεν ειναι για συνεχη χρηση σε βαρελι.
Απο την αλλη τι πατεντα θα ειναι αυτη με την τυρφη?
Η τυρφη δεν χρειαζεται μονο μια αντλια.
Πρεπει να γινεται υπο την μορφη φιλτρανσης.
Να περναει ολο το νερο μεσα απο την τυρφη (οπως οταν την τοποθετεις μεσα σε φιλτρο) και να μην εχει οδους διαφυγης.
Μελετησε το λιγο πριν επιλεξεις
ΥΓ Για βαρελι πηγαινε δες και στην Πειραιως 145, υψος ΙΟΝ.
Εχει πολλες επιλογες και οικονομικα.
προσαρμογη μπουκαλιου 1.5 λτ στην αντλια δυο τρεις τρυπες κατω και μεσα υαλοβαμβακας στη μεση τυρφη και πανω ξανα υαλοβαμβακα. το εχω δει σε πατεντα ιδιωτη και δουλευει αψογα.γιαυτο ζηταω αντλια που να παιρνει κατω λαστιχο
η καταναλωση ειναι ενα θεμα. ποσο καινε αυτες?
Δεν μπορεις με την ιδια αντλια να κανεις σωστα και τις δυο δουλειες.
Αν μπορει να ανεβαζει το νερο θα καει πολυ ρευμα για 24/24 σε βαρελι
Αν μπορει να ανεβαζει το νερο θα καει πολυ ρευμα για 24/24 σε βαρελι
28w ειναι μια sun sun που εχω για τις αλλαγες μου 1400λ 2Hmax
Και με κατι σαν το MAXI-JET POWER HEAD 400, 600, 900 αναλογα το βαρελι (5-8W) εχεις και ενα κυκλοφορητη για την τυρφη.
Καλη λυση επισης για τυρφη σε βαρελι ειναι τα εσωτερικα φιλτρα που ξηλωνουμε απο τα ενυδρεια juwel (αυτο με την 600αρα αντλια ειναι 6.5 watt)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-dd212-delta66-aqua-filter_service-th_pc100040edit.jpg (http://i225.photobucket.com/albums/dd212/delta66/aqua/filter%20service/PC100040edit.jpg)
το οποιο εσωτερικο φιλτρο jewel το βρισκει κανεις φτηνα και ευκολα?
Απο το juwel ενυδρειο του απο οπου το ξηλωσε ή στις αγγελιες που το ξηλωσε και το πουλαει καποιος αλλος.
rastafarian
12-01-11, 11:19
Παρε ενα μικρο εσωτερικο φιλτρο για το βαρελι και γεμισε το τυρφη.εγω εχω αυτο http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2165 και σε βαρελι με 30 λιτρα νερο μου κατεβαζει το ph απο 8 που ειναι της βρυσης μου σε 6.8 μεσα σε 2-3 μερες αναλογα με το ποσο καινουρια ειναι και η τυρφη..απλα να ξερεις οτι η καινουρια τυρφη βγαζει αμμωνια μεσα στο βαρελι..
Σε 100 λιτρα βαρελι θα χρειαστεις πανω απο μισο λιτρο τυρφη.
Το μικρο φιλτρο δεν παιζει
rastafarian
12-01-11, 17:34
Σε 100 λιτρα βαρελι θα χρειαστεις πανω απο μισο λιτρο τυρφη.
Το μικρο φιλτρο δεν παιζει
Σιγουρα θα χρειαστει πολυ τυρφη και μεγαλητερο φιλτρο απο το δικο μου..
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.