PDA

Επιστροφή στο Forum : Phosphates (PO4)- Αλγη


Emmanuela
21-03-03, 17:09
Εχω μια απορια :?: :) Ποσο μεγαλη σημασια παιζει η αυξημενη ποσοτητα του PO4 στο ενυδρειο μας στο κατα ποσο εχουμε μπολικη αλγη? ειναι βασικος παραγοντας εμφανισης της αλγης στο ενυδρειο?

Εμενα το προβλημα μου ειναι οτι εχω αυξημενη φωσφορικα κατευθειαν απο τη βρυση μου... πανω απο 1 mg/l.

Εχω σοβαρα προβληματα αλγης.... το νερο μου ειναι πρασινο, εχω τριχοιδη πρασινη αλγη στα φυτα μου. Αναγκαστηκα την Κυριακη που μας περασε, να αδειασω ολο το ενυδρειο, να το καθαρισω ολο απο την αρχη κλπ κλπ και να το ξαναστησω (100% αλλαγη νερου). Και ηδη απο την 2-3 μερα το νερο εχει ψιλοπρασινησει παλι και η αλγη παλι στα φυτα πανω και το χαλικι αυξημενη.
Οι μποσταναδες ας βοηθησουν... εχω φρικαρει με την αλγη!

Κανω τακτικες αλλαγες, οι μετρησεις μου ειναι σε καλα επιπεδα... δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει!

annivas2000
22-03-03, 01:14
Οτιδηποτε βρισκεται σε περισσεια ειναι εν δυναμει τροφη για την αλγη...
Γενικα ομως μεχρι 2 ppm ΡΟ4 ειναι αποδεκτο σαν οριο για ενυδρεια με πολλα φυτα.........
Εδω Emmanuela λες οτι εχεις τουλαχιστον 3 ειδη αλγης.....πρασινο νερο, τριχοειδης και κυανοβακτηρια (BGA)..........
Aυτο δειχνει οτι εχει γενικοτερα προβληματα το ενυδρειο.......
Βαλε πολλα φυτα γρηγορης αναπτυξης (πολλα).......
Οι πολλες αλλαγες δεν βοηθανε παντα.Αφου ετσι κι αλλιως το νερο εχει ΡΟ4 οι πολλες αλλαγες βοηθουν μονο αν εχεις πολλα νιτρικα...
Εφ'οσον εχεις πολλα φυτα, λιπαινε κανονικα, προσπαθησε να κρατας χαμηλα τα νιτρικα<15-20 και τα ΡΟ4<2 ppm.
Oποτε κανεις αλλαγες (αφου εχεις αλγη 2χ30% την εβδομαδα ειναι αρκετες και μετα τις αραιωνεις),να καθαριζεις και οση αλγη μπορεις (πριν και κατα τη διαρκεια της αλλαγης).........
Αν θυμαμαι καλα το ξαναεστησες μαλλον προσφατα?? αν ισχυει αυτο επρεπε να το γραψεις(δεν γραφεις τιποτα ουτε και για τις μετρησεις σου).......

Tolis
22-03-03, 22:08
To νερο της Αθηνας απο οτι ξερω δεν εχει φωσφορικα - η πηγη μαλλον πρεπει να ειναι παραπανω ταισμα (ιδιως αν ειναι κατεψυγμενο) η σαπια φυλλα και αλλα σαπιζοντα.

polleni
23-03-03, 03:28
1034 : Ονομάζονται "φωσφορικά", η "φωσφάτη" είναι άλλο πράγμα.

Tolis
23-03-03, 04:47
Να διευκρινισουμε κατι. Προκειται για "βαρια φυτεμενο" ενυδρειο η οχι? Αφ'ενος ρωταω για να μετακινηθει σε αλλη κατηγορια το τοπικ εαν ναι, αφέτερου, και κυριοτερο, αλλες λυσεις ισως προταθουν σ'αυτην την περιπτωση (βλεπε αννιβας), και αλλες εαν προκειται για ενα ενυδρειο με ολιγα φυτα.

Emmanuela
23-03-03, 14:20
Οχι δεν εχει πολλα φυτα.

Οσο για τα φωσφατ το νερο μου εχει απο τη βρυση αφου το εχω μετρησει.

Απο ταισμα εχω σταματησει να τα ταιζω εδω και καιρο με κατεψυγμενα και τσιγουνευομαι και το φαι ετσι και αλλιως.

Και οχι δεν το ειχα ξαναστησει προσφατα. Το ενυδρειο δουλευε κανονικα σχεδον 1 χρονο και απλα προσθεσα καποια φυτα και ψαρια.

Tolis
24-03-03, 22:37
Εχω σταματησει εδω και πολυ καιρο να μετραω φωσφορικα - αλλά οσα χρονια μετραγα, η βρυση μου εδειχνε παντα 0 . Αν μπορουν καποιοι να τσεκαρουν το νερο της βρυσης τους - ισως το τεστ σου δειχνει λαθος.
Αν οντως εχει φωσφορικα το νερο της βρυσης, τοτε πραγματι η λυση ειναι ή μεγαλος ογκος φυτων ταχειας αναπτυξης στο ενυδρειο, ή προσθεση phos-zorb στο φιλτρο.