Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : φιλί ζωής σε java fern - ειδές

pavloukos
20-03-03, 11:40
ένας φίλος και συνάδελφος και μέλος του board μου έστειλε από Αθήνα μερικά φυτά ... μέσα σε αυτά και μερικά κοτσάνια που μοιάζουν με java fern αλλά ίσως κάνω και λάθος ... ένα φύλλο σε κάθε κοτσάνι με ρίζωμα
τα φύλλα φαίνονται σε κακή κατάσταση ... μαύρα στίγματα εδώ και εκεί ... μερικές μεριές φαγωμένες και το ρίζωμα κατράμι
προς το παρόν τα έχω φυτέψει στο χαλίκι μπας και πάρουν τα απάνω τους ...
από την εμπειρία σας ... υπάρχει ελπίδα να επουλώσουν?? ... χθες με την καθιερωμένη εβδομ. αλλαγή πρόσθεσα και λίγο tetra plantamin μπας και βοηθήσω την κατάσταση.

vsavvas
20-03-03, 12:24
Τα fern δεν θέλουν φύτεμα σε υπόστρωμα (αν και εγώ τα δικά μου στο υπόστρωμα τα έχω) . Αν στρεσαριστούν αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται με μικρά νέα φυτά που βγαίνουν από κάτω από τα παλιά φύλλα. Τα μαύρα στιγματα τα αποκτούν στους δύσκολους καιρούς λόγο του στρες. Εγώ θα έλεγα να το αφήσεις λίγο καιρό στην επιφάνεια του ενυδρείου για να κερδίσει φως και να πετάξει νέα και υγιεί φυτά.

Yiannis
21-03-03, 11:12
Τα μαυρα στιγματα στα φυλλα της Java fern ειναι σημαδια ενηλικιωσης και προοπτικης πολλαπλασιασμου του φυτου. Δεν ειναι κατι ανησυχητικο. Σιγουρα δεν οφειλεται σε καποιο stress. Απο τα "μαυρισμενα φυλλα" αν οι συνθηκες σου ειναι καλες, θα ξεκινησουν καινουρια βλασταρια. Δεσε με μεσινα ψαρεματος τα φυτα σου πανω σε βραχακια 'η ξυλαρακια και αφησε τα σε καποιο σκιερο σημειο του ενυδρειου σου. Η Java fern ειναι απο τα λεγομενα "hard to kill" φυτα. :lol: :lol:

Γιαννης

ASCCO1
01-04-03, 18:55
Τα μαυρα στιγματα στα φυλλα της Java fern ειναι σημαδια ενηλικιωσης και προοπτικης πολλαπλασιασμου του φυτου. Δεν ειναι κατι ανησυχητικο. Σιγουρα δεν οφειλεται σε καποιο stress. Απο τα "μαυρισμενα φυλλα" αν οι συνθηκες σου ειναι καλες, θα ξεκινησουν καινουρια βλασταρια. Δεσε με μεσινα ψαρεματος τα φυτα σου πανω σε βραχακια 'η ξυλαρακια και αφησε τα σε καποιο σκιερο σημειο του ενυδρειου σου. Η Java fern ειναι απο τα λεγομενα "hard to kill" φυτα. :lol: :lol:

Γιαννης

αυτο ακριβως 8)