PDA

Επιστροφή στο Forum : Melanochromis Auratus


Discos
19-03-03, 12:00
Αγορασα τις προαλες απο το Ενυδρειαδικο στο Νεο Ηρακλειο 2 σχετικα μικρα Auratus αλλα οταν τα ειδα μεσα στο ενυδρειο μου μου φανηκανε λιγο διαφορετικα απο αυτα που ειχα ηδη...Ενω αυτα που ειχα απο πριν και που βλεπω στις φωτο στο ιντερνετ ειναι με τις μαυρες γραμμες στην ραχη τους κατω απο το ανω πτερυγιο συνεχη,αυτα που πηρα την εχουν αλλου κανονικη αλλου λεπτη και αλλου διακεκομενη ή κυματιστη... :?
Ειναι καθαροαιμα η παιζει να ειναι υβρυδια?

stefanos.f
19-03-03, 22:44
Που χαθηκες εσυ ρε; :wink: Περιμενα να σε δω το Σαββατο στο meeting του συλογου... :roll: αλλα εσυ πουθενα :lol: Που γυρνας ρε μπαγασα... μηπως σε φαγανε οι γυναικες παλι; :lol: Αντε να δω ποτε θα τα πουμε απο κοντα! Οταν λες οτι ειναι σχετικα μικρα... ποσο μικρα εννοεις ακριβως (στο μεγεθος που θα μου πεις διευκρινησε σε παρακαλω αν συμπεριλαμβανεται και η ουρα). Εχε παντως υπ οψιν σου οτι αν ειναι μικροτερα απο 5-6εκ. δεν υπαρχει λογος ανησυχιας καθοτι η μαυρη ριγα που αναφερεις μπορει να κανει και πανω απο 12μηνες σε ορισμενες περιπτωσεις για να εμφανιστει κανονικα! Αν ομως ειναι μεγαλυτερα... :roll: τοτε ισως να εχω να σου πω πραγματα που να μην σου αρεσουν και πολυ! :roll:

batza
20-03-03, 01:58
Ρε μπατζανακι για το δικομου τη εχεις να πεις που οταν το πειρα ηταν ζοιρα τα χροματα του και οι ριγες ηταν μονοκοματες και τορα ισα ισα`που φενοντε οι ριγες και το σομα του εχει παρει ασιμι αποχροση :roll: :roll:

Discos
20-03-03, 18:00
Οπως εμαθα για το Σαββατο ειχαν σταλει e-mail αλλα εγω δεν το πολυτσεκαρω το συγκεκριμενο και το εχασα,περιμενα να δω ανακοινωση και μαλλον με πηρε ο υπνος του δικαιου... :roll: Next time!! 8) :wink:
Εχω 3 μικρο-μεσαια Auratus σε μεγεθος απο 4 εως 8 ποντους με την ουρα(τα ειχα παρει σε ιδιο μεγεθος απο διαφορετικα μερη) και τα 2 νεα τα οποια ειναι 4,5 και 6 ποντους και εχουν τις περιεργες μη συνεχη γραμμες...Ηδη το μεγαλο τον οκτω ποντων εχει αρχισει να μαυριζει το προσωπο του και ακολουθει το υπολοιπο σωμα σιγα σιγα...
Δεν εχω δει κατι παρομοιο στο net παντως.Απλα περα απο την συμπεριφορα τους αναφερουν πως οταν δεν ταιζονται με αρκετη πρασινη τροφη(spiroulina, αγγουρι,μαρουλι,πρασινα φλακες κτλ.) και τρωνε και πολυ πρωτεϊνη χανουν τη ζωντανια στα χρωματα τους.Μηπως batzaνακη η διατροφη τους δεν ειναι η καλυτερη για μπουμπουνες(mbuna's)?
:lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted:

batza
22-03-03, 01:11
Μαλον εχεις δικιο :roll: :roll: πρεπει να πρασινισω ποιο πολυ την διατροφη τους :wink:

Discos
13-05-03, 13:38
Τελικα αυτο το ψαρι που εχω τι ακριβως ειναι ρε παιδια?Ηδη ειναι σε ενυδρειο χωρις αλλα του ειδους του(βλεπε αλλα melanochromis) αλλα δεν μου κανει και καρδια να το δωσω...
Τουλαχιστον γνωριζει καποιος να μου πει τιποτα παραπανω?

ASCCO1
13-05-03, 15:10
Μια φωτογραφια του θα βοηθαγε!!!
υπαρχει τετοια δυνατοτητα??