Επιστροφή στο Forum : Ροδόστομοι άχρωμοι
Παιδια έχει μια βδομαδα που τρέζει το ενυδρείο και οι ροδόστομοι μου είναι ακόμα άχρωμοι και είναι σταματημένοι στον πάτο του ενυδρείου. Τι να φταίει άραγε? Ammonia 0, NO3 5 και Νο2 δεν εχω test. Ph 7 με διοξείδιο και controler. kh 6, Gh 9. :confused:
Είσαι σίγουρος για τις μετρήσεις σου;...μια εβδομάδα ενυδρείο ; το έχεις μπολιάσει;
Είχα ενυδρείο 1.5 χρόνο και άνοιξε η σιλικόνη κια πήρα άλλο. Το φίλτρο πρέπει να είχε βιολογία από το παλιό ενυδρείο. Μήπως φταίει που είχα την uv λάμπα για 2-3 μέρες ανοικτή?
Δεν έχει καμία σχέση η uv. Θα πρέπει να επιβεβαιώσεις τις μετρήσεις σου.
Μήπως δεν έχει στρώσει ακόμα η βιολογία του ενυδρείου? Υπάρχει περίπτωση να έχω πολλά νιτρώδη? Να πάρω τεστ?
Εκτός από τους ρύπους πρέπει να δεις και την σκληρότητα και το ΡΗ
Είχα ενυδρείο 1.5 χρόνο και άνοιξε η σιλικόνη κια πήρα άλλο. Το φίλτρο πρέπει να είχε βιολογία από το παλιό ενυδρείο. Μήπως φταίει που είχα την uv λάμπα για 2-3 μέρες ανοικτή?
Έμεινε το φίλτρο καθόλου χωρίς να λειτουργήσει?Πώς διατήρησες τη βιολογία μέχρι να μπει το φίλτρο στο καινούριο ενυδρείο?
μπορεί να έμεινε κανα 1 με 1.5 ώρα χωρίς να δουλεύει μέχρι να τα βάλω τα ψάρια σε ένα μικρότερο ενυδρείο καραντίνας. Μετά το φίλτρο το δούλευα στο ενυδρείο καραντίνας για καμια βδομάδα.
μπορεί να έμεινε κανα 1 με 1.5 ώρα χωρίς να δουλεύει μέχρι να τα βάλω τα ψάρια σε ένα μικρότερο ενυδρείο καραντίνας. Μετά το φίλτρο το δούλευα στο ενυδρείο καραντίνας για καμια βδομάδα.
Αφού ήταν στρωμένο,δεν είναι εκεί το πρόβλημα λοιπόν.
το οτι δεν εχεις μαλακο νερο θα μπορουσε να εξηγησει την απωλεια του εντονου κοκκινου χρωματος στη μουρη...αλλα θα ηταν με φυσιολογικη συμπεριφορα κολυμβησης. το να μενουν ομως στον πατο του ενυδρειου σημαινει οτι τα ενοχλει-φοβιζει-στρεσσαρει κατι σοβαροτερο.
με τι συγκατοικους ειναι?? λιγα πραγματα παραπανω για το ενυδρειο σου??
300λιτρα φίλτο Tetra 1200Ex κυκλοφορητής 700λιτρα/ωρα εκεί έχω το διοξείδιο για διάχυση και κυκλοφορητης eihem 300λιτρα/ώρα για την uv λάμπα. έχω μέσα ξύλα και φυτά. Anubias barteri 5 ,valisneria spiralis 1 ματσάκι, echinodorus tropica 2 και μία ρίζα ντοματια. Λάμπες 2Χ54W Μια 10000κελβιν και μια daylight. 8 ώρες ανάβει η 10.000 ροζ και 6ωρες η daylight. Ψάρια 4 rummynose , 7 blackneon tetra, 4 corydoras 2 otociclus 2 σαλιγκάρια. Μήπως επείδή έχω άμμο για υπόστρωμα?
η αμμος δε τα ενοχλει...4 ατομα μονο σε αυτο το ειδος ειναι αρκετη δικαιολογια για να ειναι τα ψαρια φοβισμενα και μαλιστα σε νεο περιβαλλον. βλεπω και αρκετα εντονο φως και ελαχιστες κρυψωνες...
δεν ξερω αν τρεχει κατι αλλο αλλα και μονο τα παραπανω σε μενα κανουν τη συμπεριφορα τους να φαινεται αναμενομενη.
προσθεσε μερικα ξυλα με πιο επιμηκυσμενα κλαδια......και μεγαλωσε το κοπαδι. αν τα υπολοιπα ειναι καλα θα ξεθαρρεψουν.
τρωνε κανονικα?
philosopher
09-01-11, 01:54
η αμμος δε τα ενοχλει...4 ατομα μονο σε αυτο το ειδος ειναι αρκετη δικαιολογια για να ειναι τα ψαρια φοβισμενα και μαλιστα σε νεο περιβαλλον. βλεπω και αρκετα εντονο φως και ελαχιστες κρυψωνες...
δεν ξερω αν τρεχει κατι αλλο αλλα και μονο τα παραπανω σε μενα κανουν τη συμπεριφορα τους να φαινεται αναμενομενη.
προσθεσε μερικα ξυλα με πιο επιμηκυσμενα κλαδια......και μεγαλωσε το κοπαδι. αν τα υπολοιπα ειναι καλα θα ξεθαρρεψουν.
τρωνε κανονικα?
:smt023:smt023
Δεν τρώνε. Πάντως όταν χαμηλώνει το φως επειδή έχω σύστημα ανατολής δύσης
αρχίζουν να κολυμπάνε. Το πρωί που είναι κλειστό το φώς βλέπω ότι επανερχεται και το χρώμα το κόκκινο κεφάλη.
τσεκαρε αν θες και την θεμοκρασια
Χαμήλωσε τη ροή του φίλτρου κ να χτυπάει η έξοδος σε άλλο σημείο να δεις αν κάνει κάποια διαφορά.
Στρεσσαρονται για τους λόγους που είπε πιο πάνω ο Πάνος.
Για αυτό το λόγο όταν είναι κλειστα τα φώτα κυκλοφορούν πιο ελεύθερα.
Η λύση ποια είναι? Να έχω πολυ χαμηλό φωτισμο? Τα φυτά όμως δεν θα ζήσουνε. Μήπως για όλα αυτά φταίει η άσπρη άμμος?
για αρχη αυξησε το κοπαδι και προσθεσε μερικα ξυλα και φυτα σαν κρυψωνες ακομη.τα ξυλα με πιο πολυπλοκα σχηματα. δωσε τους και χρονο να προσαρμοστουν και νομιζω πως θα ειναι οκ χωρις να χρειαστει να πειραξεις το φωτισμο σου.
Πίσω έχω φυτά αλλά ακόμα ειναι μικρά θα μεγαλώσουν. Μπροστά κολυμπάνε δεν νομιζω ότι είναι σωστό να βάλω μπροστά φυτά. Η άμμος δεν έχει σχέση λες ε?
η λευκη αμμος ανακλα περισσοτερο φως και κανει πιο φωτεινο το ενυδρειο. τα "ενοχλει" εμμεσα..αλλα η βασικη αιτια ειναι κατα τη γνωμη μου οτι δεν εχουν κρυψωνες..ειναι πολυ λιγα και ειναι σε νεο περιβαλλον.
γιαυτο σου ειπα αυξησε τον αριθμο τους...δημιουργησε κι αλλες κρυψωνες και δωσε τους χρονο.
με τα 3 αυτα βηματα νομιζω οτι δε θα σε προβληματισουν περισσοτερο.
οι αναγκες βεβαια στις παραμετρους νερου θεωρουνται αυτονοητες.
Οκ θα κάνω αυτό που λές ελπίζω να βρούνε τον ρυθμό τους. Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.