PDA

Επιστροφή στο Forum : Moss απο το Πάπιγκο!!

haf_k
08-01-11, 21:30
Πρόσφατα επισκέφτηκα το Παπιγκο στα Ιωάννινα και παρατήρησα δίπλα στο ποτάμι ότι οι κορμοί των δέντρων που ήταν κοντά στο ποτάμι ήταν καλυμμένοι από μια μορφή «γκαζόν» που θυμίζει έντονα ενυδρειακή Moss.
Η περιοχή που το συγκεκριμένο είδος φυτού βρίσκεται σίγουρα ευνοείται από την υγρασία. Εύκολα αποκόλλησα κάποια κομμάτια και αφού τα ξέπλυνα τα διατήρησα στο νερό για μερικές μέρες.
Η ομοιότητα με Moss και το ότι ήταν σχεδόν δίπλα στο ποτάμι με έντονη την υγρασία και την βροχή με έκανε να σκεφτώ αν μπορώ να την χρησιμοποιήσω στο ενυδρείο δένοντας την σε κάποιο ξύλο όπως ακριβώς και την Moss.
Σίγουρα δεν έχει κάποια σχέση με την Moss που αγοράζουμε αλλά θα δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα η κίνδυνο αν δοκίμαζα να την δέσω σε κάποιο ξύλο?
http://i1002.photobucket.com/albums/af148/haf_k/IMG00148-20110108-2025.jpg

QS-Plan
08-01-11, 21:33
Αυτά τα άσπρα στίγματα σε όλο το φυτό τι μπορεί να είναι? Παίζει να είναι κανένας μύκητας που αναπτύχθηκε ή απλά είναι ιδέα μου?

Dimitris_Batman
08-01-11, 21:34
Απλά : MOΝΟ σε βιβάριουμ/παλουντάριουμ μπαίνει τέτοιου είδους μοςς.ΟΧΙ σε ενυδρείο.

Στο νερό μέσα σαπίζει και θα σου το χαλάσει το ενυδρείο.Εάν θέλεις κράτα την σε ταπεράκι,σκιερό μέρος με αρκετή υγρασία μέσα.Κοίτα την ενότητα περί εμέρσντ καλλιέργιες!!!!

zipo
08-01-11, 21:35
Αυτά τα άσπρα στίγματα σε όλο το φυτό τι μπορεί να είναι? Παίζει να είναι κανένας μύκητας που αναπτύχθηκε ή απλά είναι ιδέα μου?
Εγώ γιατί δεν μπορώ να τα δω ρε παιδιά τα στίγματα?

haf_k
08-01-11, 22:30
Εγώ γιατί δεν μπορώ να τα δω ρε παιδιά τα στίγματα?

Δεν υπάρχουν στιγματα, πιθανοτατα ειναι απο το flash.
-------------------------
Απλά : MOΝΟ σε βιβάριουμ/παλουντάριουμ μπαίνει τέτοιου είδους μοςς.ΟΧΙ σε ενυδρείο.

Στο νερό μέσα σαπίζει και θα σου το χαλάσει το ενυδρείο.Εάν θέλεις κράτα την σε ταπεράκι,σκιερό μέρος με αρκετή υγρασία μέσα.Κοίτα την ενότητα περί εμέρσντ καλλιέργιες!!!!

Πολυ καλο το αρθρο για εμερσντ. Εκανα ακριβως το ιδιο!!:smt041
http://i1002.photobucket.com/albums/af148/haf_k/IMG00149-20110108-2225.jpg