Επιστροφή στο Forum : Νέο φυτεμένο!Δοσολογίες λιπασμάτων??
paliosdimitris
07-01-11, 12:40
Καλησπέρα, έχω ένα 45λιτρο φυτεμένο ενυδρείο με ψιλό χαλίκι και φυτεμένα τα εξής φυτά (παρουσίαση δεν έχω κάνει ακόμα, τις επόμενες μέρες!) :
2 ρίζες nana anumbia, 2 ρίζες mini nana anumbia, 1 ρίζα lanceolate anumbia, java moss, 2 ρίζες εχινοδορους red, μικροβολβίτη.
Φωτισμός: 2 x 8 watt
Φίλτρο: jbl γωνιακό
Ψάρια: Μελλοντικά 3 pufferάκια
Αλλαγή νερού 12 λίτρα/εβδομάδα
Λίπανση: 3 ταμπλέτες της Seachem και περιμένω να μου πείτε τις αναλογίες από τα παρακάτω:
Excell, Flurish, Nitrogen, Phosphorus, Iron, Potassium!
Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
Με τετοια φυτακια που εχεις δεν θες τοσα λιπασματα.μονο καμια ταμπλετα στον εχινοδωρο (αναλογα την μαρκα και την διαρκεια ζωης της ταμπλετας βλεπε οδηγιες).Μονο το γενικο το flourish ριχνε σε καθε αλλαγη νερου,το μισο απο οτι σου λεει η δοση για τα λιτρα σου .
Εχω την εντυπωση οτι θελεις περισσοτερα λιτρα για 3 puffers
Αναφερεται οτι θελουν περιπου 20λτ το καθενα. Εσυ εισαι καθαρα 35-40λτ (φυτα-υποστρωμα). Νομιζω οτι 3 θα ηταν υπερβολη.
paliosdimitris
07-01-11, 18:31
Τα παφεράκια είναι Carinotetraodon travancoricus
Το μήκος τουςείναι 2.5 cm.
Νομίζω θα είναι μια χαρα ένα χαρεμάκι.
Όπως είπε και ο Απόλλωνας, τα φυτά αυτά δεν έχουν ψηλές απαιτήσεις σε λιπάσματα.
Στη θέση σου θα πρόσθετα μόνο ταμπλέτα στον εχινόδωρο, και από και και πέρα πολύυυυυ συντηρητικά το flourish (π.χ. 1/5 της δόσης που λέει για τα λίτρα σου).
Τα υπόλοιπα κράτα τα. Αν υπάρξει πρόβλημα στα φυτά, βλέπεις και πράτεις ανάλογα.
Το excel δε νομίζω ότι θα το χρειαστείς καθόλου.
paliosdimitris
07-01-11, 20:19
Δεν είναι χρήσιμο ωσ πρόληψη η χρήση όλων σε 1/5 των δοσολογιών?
Δεν είναι χρήσιμο ωσ πρόληψη η χρήση όλων σε 1/5 των δοσολογιών?
Δεν είναι κακή ιδέα αφού τα έχεις, αλλά με προσοχή, γιατί έχεις λίγα κι εύκολα φυτά κι αν τους έρθουν πολλά τα λιπάσματα, θα γεμίσεις άλγες.
Όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω, τα απαραίτητα στην περίπτωσή σου είναι λίγο flourish, καμιά ταμπλέτα. άντε κι ελάχιστο excel, αντί για DIY παροχή CO2.
σε τοσα λιγα λιτρα μπορεις να βαζεις 1/4 θα ελεγα εγω απο ολα τα λιπασματα ΑΛΛΑ καθε εβδομαδα 50%+ αλλαγη νερου τα φυτα σου θα ειναι αρχοντες
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.