PDA

Επιστροφή στο Forum : Καηκέ η λαμπα....


nikits72
17-03-03, 18:46
και πρεπει να την αλλαξω.
Αφου λοιπον διαβασα ενα σχετικο αρθρο που βρηκα στα link του φορουμ ομολογουμενως πολυ αναλυτικο αλλα μαλλον απευθυνεται περισσοτερο σε πιο 'επαγγελματιες' που εχουν μεσα και φυτα καταληξα οτι δεν με αφορα μαλλον.Ο λογος ειναι οτι καθοτι νεος στο hobby και αφου δεν εχω αληθινα φυτα μεσα στο ενυδρειο αυτο που με απασχολει προς το παρον και ειναι ο κυριως λογος που ασχοληθηκα με ενυδρεια ειναι η ομορφια τους .
Το ενυδρειο μου ειναι 250 λιτρα και εχει στο καπακι 2 λαμπες φθοριου ροζ.Μια μπροστα και μια πισω.Καηκε λοιπον αυτη που ηταν μπροστα.
Προκειται να την αλλαξω συντομα και ηθελα να ρωτησω για το χρωμαΤι χρωμα ειιναι καλυτερο για να φαινονται πιο ομορφα τα ψαρια και το ενυδρειο?(Η μηπως αυτο ειναι καθαρα υποκειμενικο?).Απο τις συζητησεις που εχω κανει καταληγω οτι πρεπει να μπει μια ασπρη.
Εχω ομως δει σε μερικα μαγαζια ενα εντυπωσιακο εφφε οπου στο πυθμενα του ενυδρειου φαινοταν η σκια απο τα 'κυματα' που δημιουργουνται απο τις αναταραξεις στην επιφανεια του.Αυτο το ειχα δει να συμβαινει και στο δικο μου ενυδρειο καποια φορα που ειχα κανει μια μεγαλη αλλαγη νερου (περιπου το μισο) και η σταθμη ειχε πεσει χαμηλα.
Η 2η ερωτηση ειναι λοιπον :Για να πετυχω αυτο το εφφε υπαρχουν ειδικες λαμπες Η εξαρταται αποκλειστικα και μονο απο το υψος της λαμπας σε σχεση με το ενυδρειο?

Φιλικα Νικητας

halvas69
17-03-03, 19:55
Βασικά εξαρτάται από την ανατάραξη της επιφάνειας του νερού.
Αν αυτό είναι το ζητούμενο.

nikits72
17-03-03, 21:22
αν αυξησω την αναταραξη θα εχω το εφφε με οποιαδηποτε λαμπα?

nkarvounis
18-03-03, 11:40
Πέραν αυτού καθοριστικό ρόλο παίζουν και οι διαστάσεις του ενυδρείου και ο φωτισμός (Watts)