Επιστροφή στο Forum : Θορυβος σε νεο eheim 2213
Εχω ενα μικρο προβλημα με τον ηχο...
το κουνησα το χτυπησα το υρισα αναποδα..
δεν ειναι ο αερας ιατι δεν εχει πλεον..(το αφηνω 5 λεπτα και το ξανακουναω αλλα εχει παλι αερα)
ακουεται απο την κεφαλη τι να κανω? (οταν την πιεζω με το χερι μειωνεται ο θορυβος)
το εβψαλα απο την πριζα (αλλα δεν εκλεισα τα βανακια) και ανοιξα τον πρωτο συνδεσμο κουβα-κεφαλης ολα οκ.. παω να ανοιξω τον δευτερο και κανει ενα ωραιοτατο συντριβανακι.. ευτυχως που προλαβα και το εκλεισα.. ιατι?
πως μπορω να ανοιξω το φιλτρο χωρις να ''συντριβανιζει'' ????
φοβαμαι να κανω την κινηση να το ξανανοιξω μην ινω ''λουτσα''
Επειδη προσφατα ειχα και γω το ιδιο προβλημα με το φιλτρο αυτο, αλλα ηταν καιρο χρησιμοποιημενο, μολις αλλαξα ολο το σετ της φτερωτης ησυχασα. Σε εσενα ομως δεν ξερω μιας και ειναι καινουργιο. Παντως για να μην γινεις λουτσα προσ το παρον κανε το εξης: Βγαλε και τους 2 σωληνες απο το ενυδρειο (αφου το εχεις βγαλει απο την πριζα) και τον σωληνα της εισοδου κατεβασετο ωστε να φυγει λιγο νερο και να μπει αερας στοφιλτρο και να μπορεσεις να το ανοιξεις χωρις να γινεις λουτσα. Αλλα καλο ειναι οπως εκανα και γω, βαλε απο μια διπλη βανα σε καθε σωληνα ωστε να μην χρειαζεται να κανεις αυτην την διαδιακασια συχνα. Οσο για το θορυβο τσεκαρε την προπελα μηπως ειναι ελλατοματικια. Αν οταν το κουνας ακους μπουρμπουληθρες αλλα υστερα σταματανε αλλα ο ηχος συνεχιζει, κατι παιζει με την φτερωτη!
αν δεν λειτουργει το βανάκι , νομίζω οτι το ποιο απλό είναι να τσακισεις το λαστιχο εισαγωγης, δεσε το και με ενα σπαγκο και κανε δουλια...
Τα υλικα τα εβαλες στο καλαθι τελικα?
Ειναι πολυ στουμπωμενα ή πολυ χαλαρα και παιζουν?
Ποια ειναι η σειρα και τι υλικα και ποσοτητα εβαλες?
Που το εχεις ακουμπησει το φιλτρο?
Κλεινε τα βανακια και βγαζε το απο τη μπριζα.
Ανοιγε το ενα βανακι απο τη μερια που εχει μεινει στο φιλτρο για να παρει αερα.
Μη βγαζεις σωληνες κλπ απο το ενυδρειο.
Απλα ανοιγε προσεκτικα το καπακι.
το εβψαλα απο την πριζα (αλλα δεν εκλεισα τα βανακια) και ανοιξα τον πρωτο συνδεσμο κουβα-κεφαλης ολα οκ.. παω να ανοιξω τον δευτερο και κανει ενα ωραιοτατο συντριβανακι.. ευτυχως που προλαβα και το εκλεισα.. ιατι?
πως μπορω να ανοιξω το φιλτρο χωρις να ''συντριβανιζει'' ????
φοβαμαι να κανω την κινηση να το ξανανοιξω μην ινω ''λουτσα''
Διαβασε τις οδηγιες χρησης-αδικαιολογητος....:smt084
Επειδη προσφατα ειχα και γω το ιδιο προβλημα με το φιλτρο αυτο, αλλα ηταν καιρο χρησιμοποιημενο, μολις αλλαξα ολο το σετ της φτερωτης ησυχασα. Σε εσενα ομως δεν ξερω μιας και ειναι καινουργιο. Παντως για να μην γινεις λουτσα προσ το παρον κανε το εξης: Βγαλε και τους 2 σωληνες απο το ενυδρειο (αφου το εχεις βγαλει απο την πριζα) και τον σωληνα της εισοδου κατεβασετο ωστε να φυγει λιγο νερο και να μπει αερας στοφιλτρο και να μπορεσεις να το ανοιξεις χωρις να γινεις λουτσα. Αλλα καλο ειναι οπως εκανα και γω, βαλε απο μια διπλη βανα σε καθε σωληνα ωστε να μην χρειαζεται να κανεις αυτην την διαδιακασια συχνα. Οσο για το θορυβο τσεκαρε την προπελα μηπως ειναι ελλατοματικια. Αν οταν το κουνας ακους μπουρμπουληθρες αλλα υστερα σταματανε αλλα ο ηχος συνεχιζει, κατι παιζει με την φτερωτη!
εχω διπλες βανες.. εκοψα ενα κομματακι σωλξνα και τις εβαλα..
αρα καθε φορα που θελω να το κλεισω να κλεινω τα βανακια και να αποσυνδεω τα καλωδια ετσι..?? ναι αλλα το νερο που εχει εμσα δεν θα χυθει? μετα απο αυτο δεν θα κανει συντρινβανι?
οταν το κουναω ακουω μπουρμπουληθρες..
ακουεται οταν το κουναω σαν κρρρρρ... αλλα μολις φυει ο αερας σταματαει αυτο και ακουεται το μοτερ..
τι να φταιει..??? οπως ειπα οπταν το πιεζω απο πανω ο ηχος ελλατωνεται...
-------------------------
Τα υλικα τα εβαλες στο καλαθι τελικα? ΝΑΙ
Ειναι πολυ στουμπωμενα ή πολυ χαλαρα και παιζουν? ΟΧΙ ΙΣΑ ΙΣΑ.. ΝΟΡΜΑΛ
Ποια ειναι η σειρα και τι υλικα και ποσοτητα εβαλες? 2 ΣΦΟΥΑΡΙΑ ΚΑΤΩ , ΣΙΠΟΡΑΞ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 2 ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΕΝΟ...
Που το εχει ακουμπησει το φιλτρο? ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΗΚΩΝΩ ΑΚΟΥΕΤΑΙ
Κλεινε τα βανακια και βγαζε το απο τη μπριζα πριν το ανοιξεις.
Ανοπιγε το ενα βανακι απο τη μερια που εχει μεινει στο φιλτρο για να παρει αερα. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΛΑΒΑ...
Μη βγαζεις σωληνες κλπ απο το ενυδρειο.
Απλα ανοιγε προσεκτικα το καπακι.
ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ετσι δεν θα ''πιτσιλισει'' ?? ναι οκ κλεινω τις βανες αλλα το νερο που ειναι μεσα στον κουβα δεν θα πεσει κατω?
Διαβασε τις οδηγιες χρησης-αδικαιολογητος....:smt084
της διαβασα αλλα δεν προσεξα κατι αι εξαερωση...
αν δεν λειτουργει το βανάκι , νομίζω οτι το ποιο απλό είναι να τσακισεις το λαστιχο εισαγωγης, δεσε το και με ενα σπαγκο και κανε δουλια...
αν το κανει ετσι θα γινει παλι λουτσα. Δεν προκειται να μπει απο καπου αερας ωστε να βγει το νερο. Τα βανακια γιατι να μην λειτουργισουν. αφου ετσι το κανω και γω
αν το κανει ετσι θα γινει παλι λουτσα. Δεν προκειται να μπει απο καπου αερας ωστε να βγει το νερο. Τα βανακια γιατι να μην λειτουργισουν. αφου ετσι το κανω και γω
μια χαρα λειτουρουν τα βανακια...
Η κεφαλη πρεπει να ειναι 20 εκ πιο χαμηλα απο την επιφανεια του νερου στο ενυδρειο.
Αφου εχεις αποσυνδεσει την κεφαλη απο τους σωληνες του ενυδρειου, θα σου εχουν μεινει τα μισα βανακια στους σωληνες του φιλτρου, Ανοιγε της εξαγωγης να μπορει να μπαινει αερας οταν τραβας να βγαλεις την κεφαλη.
Ετσι δεν θα συντριβανιαζει.
Η κεφαλη πρεπει να ειναι 20 εκ πιο χαμηλα απο την επιφανεια του νερου στο ενυδρειο.
Αφου εχεις αποσυνδεσει την κεφαλη απο τους σωληνες του ενυδρειου, θα σου εχουν μεινει τα μισα βανακια στους σωληνες του φιλτρου, Ανοιγε της εξαγωγης να μπορει να μπαινει αερας οταν τραβας να βγαλεις την κεφαλη.
Ετσι δεν θα συντριβανιαζει.
δλδ χωριζω τα διπλα βανακια ια να μην συντριβανιαζει...:p αυτο που μενει απο κατω το ανοιω και ειμαι οκ..
ναι ειναι 20 εκ. και παραπανω...
Αστο τωρα να δουλεψει κανα μισαωρο και μη το πειραζεις.
Μη ξεχνας να περνας βαζελινη ολες τις τσιμουχες του να κρατησουν για παντα.
Αστο τωρα να δουλεψει κανα μισαωρο και μη το πειραζεις.
Μη ξεχνας να περνας βαζελινη ολες τις τσιμουχες του να κρατησουν για παντα.
τσιμουχες ποιες εννοεις?
δεν τις περασα οποιες και να ναι πειραζει?
τσιμουχες ποιες εννοεις?
δεν τις περασα οποιες και να ναι πειραζει?
Ολα τα λαστιχακια του. Το o-ring του καδου κλπ
Οταν το ξανανοιξεις τωρα, δεν πειραζει.
Ολα τα λαστιχακια του. Το o-ring του καδου κλπ
Οταν το ξανανοιξεις τωρα, δεν πειραζει.
αν δεν βαλω θα υπαρξει προβλημα..
ο ηχος συνεχιζει να ακουεται.. μην φανταστεις τιποτα δυνατο ενα ρρρρρρρ..... απο το μοτερ...:confused::confused::confused:
το αποσυνδεσα εκανα ολα αυτα που μου ειπατα τον ξανακουμπωσα αλλα παλι ακουεται..
οταν τον εβαλα στην πριζα εβαλε πολυ αερα...
αν δεν βαλω θα υπαρξει προβλημα..
ο ηχος συνεχιζει να ακουεται.. μην φανταστεις τιποτα δυνατο ενα ρρρρρρρ..... απο το μοτερ...:confused::confused::confused:
Θα κρατησουν σε καλη κατασταση λιγοτερο χρονο. Θα ξεραθουν πιο γρηγορα.
Καινουριο φιλτρο ειναι. Αστο να δουλεψει λιγο.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ.
05-01-11, 22:41
kαι το δικο μου ετσει εκανε και μετα απο λιγες μερες εφτιαξε μονο του!
Καλως κυριοι.. θα το αφησω 1-2 μερες και θα επανελθω αν τυχον δεν λυθει το προβλημα..
οσο ια την βαζελινη να αλυψω ολο το λαστιχακι ετσι?
το φιλτρο και ετα απο εναν μην αν το κουνησεις θα κανει τον θορυβο του αερα???
ιατι οπως σας ειπα και μετα απο μια ωρα θα το κουησω θα βαλει φυσαλιδες και θα βαλει αερα..
αν φταιει ο αερας τελικα να σφιξω ολα τα εξαρτηματα με πενσα? μηπως και με το χερι περνουν αερα...
"Καβουρα" καλυτερα....:cool:
.
.
.
.
..
.....για να σου δαγκωσει τα χερια να μη κανουν οτι τους λες...:D
"Καβουρα" καλυτερα....:cool:
.
.
.
.
..
.....για να σου δαγκωσει τα χερια να μη κανουν οτι τους λες...:D
προς το παρον δεν το πειραζω αλλο...
θα το αφησω 3-4 μερουλες... :smt020:smt020
1 Βγαζεις ρευμα
2 κλεινεις ΟΛΑ τα βανακια(4 τον αριθμο)
3 Ξεβιδωνεις τα βανακια
4 Παιρνεις το φιλτρο μεσα σε μια λεκανη
5 Ανοιγεις το βανακι της εξοδου
6 Ξεκουμπωνεις την κεφαλη
7.Παιρνεις το καλαθακι...πλενεις τα υλικα οπως σου τα ειπαν
Αναποδα τωρα
1 Βαζεις το καλαθακι με τα υλικα στον καδο
2 Συμπληρωνεις νερο μεχρι 2 δαχτυλα απο το χειλος του καδου
3 Κουμπωνεις την κεφαλη με ανοιχτη την βανα εξοδου
4 Βαζεις το φιλτρο στη θεση του και κουμπωνεις τα βανακια
5 Ανοιγεις την εισαγωγη πρωτα και μολις γεμισει το φιλτρο-δεν ακουγετε η ροη του νερου-ανοιγεις και την εξαγωγη (ΣΥΝΟΛΙΚΑ 4 ΒΑΝΕΣ)
6 Βαζει το φις στην μπριζα
7 Κανεις υπομονη μεχρι να Ησυχασει
8 Ησυχαζεις κι εσυ
Αν ακουγετε ο αερας βγαλτο απο το ρευμα,κατεβασε την εξοδο σε ενα κουβα να αδειασει καμποσο νερο μεχρι να σταματησει να βγαζει αερα,ταπωσε την εξοδο ανεβασε-κρεμασε την στο ενυδρειο και βαλτο στο ρευμα.
μια χαρα μου τα ειπε ο delta66 .. και τον υπερευχαριστω παρα πολυ...!!!!
Βγαλε την μπριζα απο το ρευμα..
κλεισε ολα τα βανακια..
αποσυνδεσε τα βανακια μεταξυ τους..
παρε τον καδο και βαλτον σε μια λεκανη..
ανοιξε το βανακι της εξοδου για να μπει αερας..
ανοιξε το καπακι και κανε οτι θες στο φιλτρο...!!;)
Αν δεν εχει μαζεψει αερα μεσα κοιτα μηπως υπαρχει καμοια αεραντλια κοντα στην εισαγωγη του φιλτρου..
---------------------
Μαζι γραφουμε..
Βγαλε την μπριζα απο το ρευμα..
κλεισε ολα τα βανακια..
αποσυνδεσε τα βανακια μεταξυ τους..
παρε τον καδο και βαλτον σε μια λεκανη..
ανοιξε το βανακι της εξοδου για να μπει αερας..
ανοιξε το καπακι και κανε οτι θες στο φιλτρο...!!;)
Αν δεν εχει μαζεψει αερα μεσα κοιτα μηπως υπαρχει καμοια αεραντλια κοντα στην εισαγωγη του φιλτρου..
αεραντλια ναι εχω.. αλλα ειναι μπροστα απο μια μεαλη πετρα που εχω και η ειδοδος ειναι απο πισω.. οποτε νομιζω δεν επηρεαζει..
αν τυχον επηρεαζει τι να κνω? να την κλεισω την αεραντλια και να κουνησω το φιλτρο?
Ευχαριστω αλλα αν βαριεσαι δεν εισαι υποχρεωμενος να απαντησεις..
μπορεις να ανοησεις το θεμα μου...
δεν σου ζητησα απαντηση .. μια χαρα μου τα ειπε ο delta66 .. και τον υπερευχαριστω παρα πολυ...!!!!
εισαι ειρωνικος και δεν μου αρεσει.. :smt091:smt091
στο φορουμ ξερω οτι ειμαστε ωια να λυνουμε τις αποριες μας..
αν βαριομαστε απλα δεν ειμαστε...:D:D
και ια το τελος δεν μας υποχρεωνει κανενας να απανταμε.. αν θελουμε το κανουμε..
καληνυχτα σου..
Πλακα σου κανω και τσιμπας....αμα βαριομουν δε θα εγραφα οδηγιες χρησης,αλλα θα αφηνα τον Σπυρο να στα πει....-+5
Πλακα σου κανω και τσιμπας....αμα βαριομουν δε θα εγραφα οδηγιες χρησης,αλλα θα αφηνα τον Σπυρο να στα πει....-+5
ok.. ι αυτο και το σβησα αν ειδες... ;););)
ξερω πως ινομαι κουραστικος αλλα ειναι η πρωτη φορα που πηρα εξωτερικο και θελω να βωει καλο..
Αν επηρεαζει απλα μετακινησε λιγο την εξοδο της αεραντλιας!!;)
Αν επηρεαζει απλα μετακινησε λιγο την εξοδο της αεραντλιας!!;)
μπα μολις το εκανα και αυτο και δεν ειναι.. θα ακολουθησω την συμβουλη του παναιωτη.. και θα περιμενω ελπιζοντας να ''στρωσει'' ;);)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ.
05-01-11, 23:21
υπομονη και θα στρωσει!!! μην ανυσηχεις
υπομονη και θα στρωσει!!! μην ανυσηχεις
το ευχομαι φιλε παναιωτη και το ελπιζω..
Πντως ειναι φυσιολογικο καθε φορα που το κουναω να βγαζει αερα??? :confused::confused: και να κανει αυτον τον ηχο???
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ.
06-01-11, 00:02
ναι οταν το κουνας βγαζει φυσαλιδες και εγω το ειχα αστο σταθερο σε ενα σημειο
ναι οταν το κουνας βγαζει φυσαλιδες και εγω το ειχα αστο σταθερο σε ενα σημειο
α οκ.. νομιζα πως ισως εμπαινε αερας και ωια αυτο το εκανε...
τεσπα..
το φυσιολογικο σε αυτο το φιλτρο ειναι να μην κανει ακθολου θορυβο? τιποτα? μηδεν?
για να ξερω πως και με τι να το συγκρινω.. μπορει απο φυσικου του να κανει ενα ρρρρρρ...!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ.
06-01-11, 00:11
στην αρχη κανει θορυβο και μετα απο λιγες μερες σχεδον αθορυβο!
στην αρχη κανει θορυβο και μετα απο λιγες μερες σχεδον αθορυβο!
εχω ενα προβλημα με το πληκτρολο?ιο.. δεν ?ραφει το ?ραμμα που εχω με ? .. πιστευω να το καταλαβατε...
να σαι καλα πανα?ιωτη... ελπιζω...:o:o
αν ειναι σε ολα ετσι..οκ...
Και ξαφνικα εκει που ηταν ολα κομπλε (με τον ηχο δεν αλλαξε κατι) καθε 1 λεπτο κανει σαν πληντυριο το φιλτρο και το spraybar σαν να φτυνει ''ο ηχος της εξαερωσης'' αλλα καθε λεπτο? ειναι φυσιολογικο?:confused::confused:
ολο αυτο το εκανε απο τις 02.00 εως τις 03.00 τωρα (η μαλλον για να λεω καλυτερα) προς το παρον σταματησε
ετσι οπως το ακουω εναι σαν να εχεις δαγκωσει τα ορινκ οταν το ανοιγες και το εκλεινες με αποτελεσμα να μπαζει απο καπου αερα
τσεκαρισε το και περασε λιγη βαζελινη
για να αποριψουμε και αυτη την περιπτωση
Η εξαερωση συνεχιστηκε κανονικα ολο το βραδυ...!! μου εσπασε τα .... αυτια...:D:D:D
οσο για το κλεισιμο του ο ring που λες το ανοιξα και μετα το εκλεισα πολυ προσεχτικα δεν νομιζω ...
παντως ο θορυβος σαν θορυβος ειναι μικροτερος σημερα απλα το σπαστικο ειναι οι εξαερωσεις...
Ανοιξες καθολου το θαλαμο της φτερωτης?
Τσεκαρε αν εχεις βαλει καλα το κεραμικο αξονακι της (να ειναι μεσα στα λαστιχακια του, και τα λαστιχακια σωστα τοποθετημενα μεσα στο θαλαμο) ή το εχεις σπασει.
Θελουν προσοχη στο χειρισμο τα αξονακια.
Το ασπρο εξαρτημα με τα μαυρα λαστιχακια στην ακρη
http://www.aquatics-online.co.uk/images/all_images/7632600.jpg
Ανοιξες καθολου το θαλαμο της φτερωτης?
Τσεκαρε αν εχεις βαλει καλα το κεραμικο αξονακι της (να ειναι μεσα στα λαστιχακια του) ή το εχεις σπασει. (θελουν προσοχη στο χειρισμο τα αξονακια)
Το ασπρο εξαρτημα με τα μαυρα λαστιχακια στην ακρη
http://www.aquatics-online.co.uk/images/all_images/7632600.jpg
δεν το εσπασα σιγουρα το τραβηξα απαλα.. και δεν το ελυδσα ετσι απλα το πανω καπακι εβγαλα και το μαυρο(το πρωτο στην φωτο)
η προπελιτσα(3η στην φωτο μου φανηκε σαν να εγερνε λιγο προς τα δεξια..) την κουνησα λιγο και πηγαινε αριστερα (ειναι λογικο να κουνιεται τοσο ευκολα (φαντασου σαν λελατηριο) δεν το πειραξα αλλο το εκλεισα και εκανα ολα οσα μου ειπατε ανα γραμμα..
αλλα τι σχεση εχει αυτο με το που κανει συνεχεια εξαερωση.. το χει κανενας αλλος αυτο το προβλημα?
ειναι λογικο καινουργιο μηχανημα να ερχεται με σπασμενο αξονακι?
τι λεγαμε τοτε ''γερμανικη τεχνολογια'' :confused::confused:
δεν το εσπασα σιγουρα το τραβηξα απαλα.. και δεν το ελυδσα ετσι απλα το πανω καπακι εβγαλα και το μαυρο(το πρωτο στην φωτο)
η προπελιτσα(3η στην φωτο μου φανηκε σαν να εγερνε λιγο προς τα δεξια..) την κουνησα λιγο και πηγαινε αριστερα (ειναι λογικο να κουνιεται τοσο ευκολα (φαντασου σαν λελατηριο) δεν το πειραξα αλλο το εκλεισα και εκανα ολα οσα μου ειπατε ανα γραμμα..
αλλα τι σχεση εχει αυτο με το που κανει συνεχεια εξαερωση.. το χει κανενας αλλος αυτο το προβλημα?
ειναι λογικο καινουργιο μηχανημα να ερχεται με σπασμενο αξονακι?
τι λεγαμε τοτε ''γερμανικη τεχνολογια'' :confused::confused:
Ειναι φυσικο να γερνει λιγο οταν βγαζεις την ταπα, γιατι το αξονακι πρεπει να αιωρειται μεσα στο θαλαμο για να γυριζει ελευθερα.
Οταν βαζεις την ταπα, το κραταει κεντραρισμενο, εφαρμοζωντας το λαστιχακι του αξονα στο κεντρο της ταπας.
Δεν ειπα οτι ηρθε σπασμενο (αν και δεν αποκλειεται σε ενα μηχανημα να υπαρχει βλαβη εξαρχης, γιαυτο υπαρχουν και οι εγγυησεις) αλλα μηπως το εσπασες απο λαθος χειρισμο.
Ειναι φυσικο να γερνει λιγο οταν βγαζεις την ταπα, γιατι το αξονακι πρεπει να αιωρειται μεσα στο θαλαμο για να γυριζει ελευθερα.
Οταν βαζεις την ταπα, το κραταει κεντραρισμενο, εφαρμοζωντας το λαστιχακι του αξονα στο κεντρο της ταπας.
Δεν ειπα οτι ηρθε σπασμενο (αν και δεν αποκλειεται σε ενα μηχανημα να υπαρχει βλαβη εξαρχης, γιαυτο υπαρχουν και οι εγγυησεις) αλλα μηπως το εσπασες απο λαθος χειρισμο.
οχι δεν το ελυσα ολο...:confused::confused:
καλα θα το παω πισω μαλλον..
παντως οταν το κουναω για να φυγει ο αερας ακουγεται σαν κατι να παιζει μια μπιλια ας πουμε και σταματαει ο ηχος της προπελας..καταλαβαινεις τι εννοω..??? οταν το κουναω δυνατα...
οχι δεν το ελυσα ολο...:confused::confused:
καλα θα το παω πισω μαλλον..
Αστο να στρωσει ή φερε καποιον που ξερει να το δει απο κοντα.
Βαλε και καμια φωτο να δουμε τι παιζει γιατι μια φωτο ισον 1000 λεξεις
Και πανοραμικ
Αστο να στρωσει ή φερε καποιον που ξερει να το δει απο κοντα.
Βαλε και καμια φωτο να δουμε τι παιζει γιατι μια φωτο ισον 1000 λεξεις
Και πανοραμικ
ΑΠΟ ΤΙ να βγαλω φωτο ας πουμε..?? το φιλτρο εξωτερικα?
ΑΠΟ ΤΙ να βγαλω φωτο ας πουμε..?? το φιλτρο εξωτερικα?
Ενωσεις τα παντα.
Εισαγωγες εξαγωγες
Πως ειναι τοποθετημενο κλπ
Τα υλικα τα εχεις ολα μεσα στο καλαθι ετσι?
Nα και μερικεσ φωτο αν θες και αλλες πες μου...
Δεν φαινεται κατι λαθος.
Ποσο μηκος εχουν τα λαστιχα?
Κανε μερικες ακομα πατεντες:
Βγαλε τη πριζα για 15 δευτερ. και ξαναβαλτη. Αστο να δουλεψει λιγο και επανελαβε μερικες φορες.
Γυρνα το και κρατα το σχεδον αναποδα για 1-2 λεπτα.
Κλεισει το βανακι εξοδου 50% για λιγη ωρα.
Γιατι δεν φτιαχνεις το επιπλο απο κατω, ετσι ωστε να μπει το φιλτρο μεσα?
Προσεχε μη σφιγγεις πολυ τα βανακια μεταξυ τους και σπασουν. Οταν νοιωθεις οτι τερματιζουν ειναι ΟΚ, δεν θελουν παραπανω.
αρχιζω να κανω αυτα που μου λες...
λοιπον η εξαερωση σταματησε οταν αλλαξα θεση στο φιλτρο το εβαλα αλλου..
τωρα που το εβγαλα απο την πριζα μολις το ξαναξεκινησα κανει ενα δυνατο γκρ...σαν να χτυπαει καπου η προπελα.. αλλα απο τι θυμαμαι ολα δεν το κανουν... μπορει απλα να ειναι ο ηχος της εκκινησης... η προπελα.. φυσιολογικο? και αμεσως μετα εκανε μια μικρη εξαερωση απο το σπρευμπαρ..μικρη ομως...
το σωληνακι της εισαγωγης που γερνει λιγο πειραζει? μηπως να το κοψω να μην γερνει καθολου?
Δεν φαινεται κατι λαθος.
Κανε μερικες ακομα πατεντες:
Βγαλε τη πριζα για 15 δευτερ. και ξαναβαλτη. Αστο να δουλεψει λιγο και επανελαβε μερικες φορες.
Γυρνα το και κρατα το σχεδον αναποδα για 1-2 λεπτα. ΕΝΩ ΔΟΥΛΕΥΕΙ???
Κλεισει το βανακι εξοδου 50% για λιγη ωρα.
Γιατι δεν φτιαχνεις το επιπλο απο κατω, ετσι ωστε να μπει το φιλτρο μεσα?
Προσεχε μη σφιγγεις πολυ τα βανακια μεταξυ τους και σπασουν. Οταν νοιωθεις οτι τερματιζουν ειναι ΟΚ, δεν θελουν παραπανω.
Και αν μπει μεσα τι? να μην ακουγεται ο ηχος?
φοβαμαι μην ειναι ραγισμενη καμια προπελα οπως μου λετε και εχει προβλημα μετα...
1. τωρα που το εβγαλα απο την πριζα μολις το ξαναξεκινησα κανει ενα δυνατο γκρ...σαν να χτυπαει καπου η προπελα.. αλλα απο τι θυμαμαι ολα δεν το κανουν... μπορει απλα να ειναι ο ηχος της εκκινησης... η προπελα.. φυσιολογικο?
2. το σωληνακι της εισαγωγης που γερνει λιγο πειραζει? μηπως να το κοψω να μην γερνει καθολου?
1. Ναι
2. Πως γερνει δλδ?
1. Ναι
2. Πως γερνει δλδ?
δεν ειδες που λιγιζει λιγο στην φωτο? παρατηρησε το λιγο...
τα λαστιχα ειναι σχεδον ισα ισα .. ενταξεθι ειναι λιγο μεγαλυτερα μην ειναι τσιτα...
1. ΕΝΩ ΔΟΥΛΕΥΕΙ???
2.Και αν μπει μεσα τι? να μην ακουγεται ο ηχος?
1. Ναι
2. Οχι, απο αποψης εικονας το λεω
δεν ειδες που λιγιζει λιγο στην φωτο? παρατηρησε το λιγο...
Ναι τα ειδα. Αφου δεν τσακιζουν δεν υπαρχει προβλημα
Θα φτιαξω νεο επιπλο...
ναι και αυτο που λεω...
το εχω βγαλει 4 φορες εως τωρα μονο την πρωτη ακουστηκε μια μικρη εξαερωση απο το σπρευμπαρ..
οταν το μουναω ειναι λογικο να ακουγεται αυτος ο ηχος της μπιλιας απο την κεφαλη? οταν το κουναω αρκετα ακουγεται...
οταν το μουναω ειναι λογικο να ακουγεται αυτος ο ηχος της μπιλιας απο την κεφαλη? οταν το κουναω αρκετα ακουγεται...
Ναι μενει ο θαλαμος χωρις νερο εκεινη το στιγμη προφανως
Κατι δεν παει καλα με την εισαγωγη του νερου στον καδο υποψιαζομαι
Απο το μπαστουνι εισαγωγης μεχρι την εισαγωγη στον καδο νομιζω ειναι το θεμα
Ποσο μεγαλο ειναι το λαστιχο?
Ναι μενει ο θαλαμος χωρις νερο εκεινη το στιγμη προφανως
Κατι δεν παει καλα με την εισαγωγη του νερου στον καδο υποψιαζομαι
Απο το μπαστουνι εισαγωγης μεχρι την εισαγωγη στον καδο νομιζω ειναι το θεμα
Ποσο μεγαλο ειναι το λαστιχο?
ειμαι στο τριτο βημα σου και οφειλω ξνα πω ισως και να μειωθηκε λιγο ο θορυβος... ειμαι στην 3η 50% της ροης...
το λαστιχο το εκοψα αν ηταν 3 μετρα ας πουμε 1,30 για την εξαγωγη , 1.70 για την εισαγωγη..
αλλα απ οτι βλεπεις δεν κανει κυκλους η σπαει πουθενα ειναι σχεδον ισα ισα..
απο που το συμπερανες οτι ισως αθυτο ειναι το προβλημα??
μολις τελειωσω ''τα βηματα σου'' να το κουνησω μια δυνατα μηπως και φυγει τελειως ο αερας?
παντως γενικα οποια στιγμη και να το κουνησεις στο μελλον θα κανει αυτο τον θορυβο και εξαερωση?
η μηπως φταιει καμια ενωση?
οταν θα το ανοιγω θα εχω ολα αυτα.. η ειναι μια και καλη..??
Γιαννης Μ5
06-01-11, 23:21
Φιλε μου μαλλον δεν εχεις γεμισει σωστα το φιλτρο ή για καποιο λογο κατι εμποδιζει το νερο να κατεβει στο φιλτρο(καποιο σκουπιδι ισως;;;).Λοιπον αδειασε το φιλτρο και βαλε σε ενα κουβα την εξοδο του(την σωληνα που παει στο spraybar)ενω η εισοδος βρισκεται μεσα στο ενυδρειο και ρουφα απο την σωληνα εξοδου.Περιμενεις να γεμισει το φιλτρο μεχρι να βγαλει νερο χωρις αερα στην εξοδο(στον κουβα δηλαδη)χωρις να ειναι στην πριζα.Οταν βγαλει μονο νερο(χωρις αερα)βαλε την εξοδο μεσα στο ενυδρειο και βαλτο στην πριζα.Να σημειωσω πως η εισοδος του νερου στο φιλτρο(μεσα στο ενυδρειο)πρεπει να ειναι πιο χαμηλα απο το spraybar.
Φιλε μου μαλλον δεν εχεις γεμισει σωστα το φιλτρο ή για καποιο λογο κατι εμποδιζει το νερο να κατεβει στο φιλτρο(καποιο σκουπιδι ισως;;;).Λοιπον αδειασε το φιλτρο και βαλε σε ενα κουβα την εξοδο του(την σωληνα που παει στο spraybar)ενω η εισοδος βρισκεται μεσα στο ενυδρειο και ρουφα απο την σωληνα εξοδου.Περιμενεις να γεμισει το φιλτρο μεχρι να βγαλει νερο χωρις αερα στην εξοδο(στον κουβα δηλαδη)χωρις να ειναι στην πριζα.Οταν βγαλει μονο νερο(χωρις αερα)βαλε την εξοδο μεσα στο ενυδρειο και βαλτο στην πριζα.Να σημειωσω πως η εισοδος του νερου στο φιλτρο(μεσα στο ενυδρειο)πρεπει να ειναι πιο χαμηλα απο το spraybar.
θα το κανω αυριο το πρωι αν δεν γινει... :smt120:smt120
σκουπιδακι σε 1 μερα...τεσπα
το οτι κανει καθε 1 ωρα περιπου εξαερωση που οφειλεται??
ακομα και αν οντως εχει αερα μεσα.. ποσες μερες θα κανει να φυγει??
δλδ καθε φορα που θα το ανοιγω θα γινεται αυτο?
οσο αφορα τωρα το θεμα τουκαλαθιου ειναι μεν γεματο αλλα οχι ''μπιμπα'' δλδ εχει λιγο κενο πανω πανω.. δλδ το πανω σφουγγαρι δεν παταει στην σχαρα..
λετε να ειναι απο εκει το προβλημα.. ή οτι δεν εχω βαλει βαζελινη...?? :confused::confused:
η καμια σχεση...??
Μια διευκρηνηση τον υαλοβαμβακα-filter wool- το εχεις μεσα στο καλαθακι και πανω απο τα υλικα,σωστα?
Μια διευκρηνηση τον υαλοβαμβακα-filter wool- το εχεις μεσα στο καλαθακι και πανω απο τα υλικα,σωστα?
οχι δεν το εβαλα.. ακολουθησα τις συμβουλες παραπανω και πλεον ακουγεται ελαχιστα...
πρεπει να τον βαλω τον υαλοβαμβακα?
που χρειαζεται..?? δεν τον εβαλα μην μαζευει ολη την βρωμα..
πλεον αν καθομαι ακριβως απο πανω του ακουγεται ελαχιστα σχεδον = 0 οταν σκυβω το αυτι μου ακουγεται.. αυτο δεν ειναι το φυσιολογικο.. εσας ετσι ακουγεται η δεν ακουγεται τιποτα...
εμενα ακουγεται μονο οταν κολλησεις το αυτι πανω στο φιλτρο, αλλιως δεν κανει κατι
για να βγαλω τον αερα απο μεσα, 2 τροπους εχω βρει
1) αφου το γεμισω και τοι βάλω μπροστά, το κρατάω με τα 2 χέρια και αρχιζω να το κουνάω φροντίζοντας η έξοδος να είναι στο ψηλότερο σημείο.έτσι το νερό παρασύρει και τον αέρα οποτε φεύγει
2) το γεμίζω ανάποδα και το βάζω στο "κύκλωμα".Αυτό γίνεται αν το βάλεις σε μια λεκάνη ή κάτι άλλο, κλείσεις το βανάκι απο την έξοδο (πανω, το τουμπάρεις, θα γυρίσεις την γωνία απο την εξοδο ωστε να βλέπει προς τα πάνω και απο εκει με προσοχή θα συμπληρώσεις νερό.μολις γεμίσει το δοχείο και το λάστιχο, κλείσε το βανάκι και βάλε το πάνω, οποτε εισαι έτοιμος
εαν εχει μεσα αερα λογικό ειναι να σου κάνει σαν πλυντήριο γιατι το "προπελακι" γυρίζει στο κενό. Το πρόβλημα σου δεν ειναι γιατι δεν βγαίνει ο αέρας αλλά γιατι μπαίνει. Μάλλον πρέπει να τσεκάρεις τις ενώσεις σου απο το ενυδρείο μέχρι της εισαγωγή στο φίλτρο (κατω πλευρά) καθώς επίσης και το καπακι οτι κλείνει σωστά.
Ειμαστε σιιγουροι οτι έχεις βάλει την είσοδο και την έξοδο σωστά ε?
εμενα ακουγεται μονο οταν κολλησεις το αυτι πανω στο φιλτρο, αλλιως δεν κανει κατι
για να βγαλω τον αερα απο μεσα, 2 τροπους εχω βρει
1) αφου το γεμισω και τοι βάλω μπροστά, το κρατάω με τα 2 χέρια και αρχιζω να το κουνάω φροντίζοντας η έξοδος να είναι στο ψηλότερο σημείο.έτσι το νερό παρασύρει και τον αέρα οποτε φεύγει
2) το γεμίζω ανάποδα και το βάζω στο "κύκλωμα".Αυτό γίνεται αν το βάλεις σε μια λεκάνη ή κάτι άλλο, κλείσεις το βανάκι απο την έξοδο (πανω, το τουμπάρεις, θα γυρίσεις την γωνία απο την εξοδο ωστε να βλέπει προς τα πάνω και απο εκει με προσοχή θα συμπληρώσεις νερό.μολις γεμίσει το δοχείο και το λάστιχο, κλείσε το βανάκι και βάλε το πάνω, οποτε εισαι έτοιμος
εαν εχει μεσα αερα λογικό ειναι να σου κάνει σαν πλυντήριο γιατι το "προπελακι" γυρίζει στο κενό. Το πρόβλημα σου δεν ειναι γιατι δεν βγαίνει ο αέρας αλλά γιατι μπαίνει. Μάλλον πρέπει να τσεκάρεις τις ενώσεις σου απο το ενυδρείο μέχρι της εισαγωγή στο φίλτρο (κατω πλευρά) καθώς επίσης και το καπακι οτι κλείνει σωστά.
Ειμαστε σιιγουροι οτι έχεις βάλει την είσοδο και την έξοδο σωστά ε?
κοιτα αν θες τις φωτο που εβαλα.. πραγματικα τωρα αυτος ο ηχος δεν με πειραζει... απο τοτε που εκανα αυτα και εβαλα και βαζελινη δεν κανει σαν πληντυριο ουτε εξαερωνει...
απλα νομιζα θα ειναι τελειως αθορυβο
καλα μου φαινεται απο τις φωτο
ε ποσο ποιο αθορυβο να γινει, εμενα ακουγεται ελαχιστα ως καθολου, μαλλον καταλαβαινω περισσοτερο τις (πολυ μικρες) δονησεις που παραγει παρα τον ηχο...
στο ενα μετρο δεν καταλαβαινεις καν οτι δουλευει
οσο αφορα τωρα το θεμα τουκαλαθιου ειναι μεν γεματο αλλα οχι ''μπιμπα'' δλδ εχει λιγο κενο πανω πανω.. δλδ το πανω σφουγγαρι δεν παταει στην σχαρα..
λετε να ειναι απο εκει το προβλημα.
Βρε μηπως κουδουνανε τα μακαρονια?
κοιτα αν θες τις φωτο που εβαλα.. πραγματικα τωρα αυτος ο ηχος δεν με πειραζει... απο τοτε που εκανα αυτα και εβαλα και βαζελινη δεν κανει σαν πληντυριο ουτε εξαερωνει...
απλα νομιζα θα ειναι τελειως αθορυβο
Φυσικος θορυβος θεωρειται ενα ελαφρυ χουρ χουρ απο τη ροη του νερου.
Η αντλια του δεν ειναι τετοιας δυναμικοτητας για να δικαιολογει αισθητο θορυβο.
Πιο πολυ πρεπει να ακουγεται το Spraybar παρα το φιλτρο
Βρε μηπως κουδουνανε τα μακαρονια?
Φυσικος θορυβος θεωρειται ενα ελαφρυ χουρ χουρ απο τη ροη του νερου.
Η αντλια του δεν ειναι τετοιας δυναμικοτητας για να δικαιολογει αισθητο θορυβο.
Πιο πολυ πρεπει να ακουγεται το Spraybar παρα το φιλτρο
pleon κανει ενα ελαφρυ γκρρρ.. οταν πλησιαζω κοντα...
δεν νομιζω γιατι τα πιεσα πολυ (να ειναι τα μακαρονια)
τωρα δεν κανει πλεον εξαερωση και ο θορυβος ειναι σχεδον 0...
το σπρευμπαρ οντως εκανε ποιο πολυ θορυβο τωρα το εβγαλα και εβαλα μονο τον σωληνα και ειν αι κομπλε...
pleon κανει ενα ελαφρυ γκρρρ.. οταν πλησιαζω κοντα...
δεν νομιζω γιατι τα πιεσα πολυ (να ειναι τα μακαρονια)
τωρα δεν κανει πλεον εξαερωση και ο θορυβος ειναι σχεδον 0...
το σπρευμπαρ οντως εκανε ποιο πολυ θορυβο τωρα το εβγαλα και εβαλα μονο τον σωληνα και ειν αι κομπλε...
Το εβγαλες?
Απλα θα το γυριζες οριζοντια και θα το βυθιζες λιγο να κυματιζει ελαφρα το νερο ;)
Το εβγαλες?
Απλα θα το γυριζες οριζοντια και θα το βυθιζες λιγο να κυματιζει ελαφρα το νερο ;)
το σωληνακι ειναι λιγο παραπανω απο το νερο...και ψιλοκυματιζει..
αλλα δεν το χρειαζομαι μιας και εχω αεραντλια..:p
το φιλτρο γραφει 440 λ/ω αρα ποσο λετε να εχει πραγματικα?
330? να χανει το 1/4 της ροης...
αρα τωρα εχω ανακυκλωση του νερου κατα 4 φορες και κατι...
μια χαρα δλδ...
τώρα..μετρα και σε κανενα μήνα και βλέπουμε :p
η ροή θα πέσει αρκετά γιατι θα μαζευτεί "μπίχλα" αναμεσα στα υλικά του φίλτρου. προσοχή στο καθάρισμα, ρώτα πριν κάνεις την γνωστή....λαλακία!
ΟΧΙ ΜΠΛΟΥΜ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΣΕ ΝΕΡΟ ΒΡΥΣΗΣ, ΟΧΙ ΣΤΗΨΙΜΟ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΓΥΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΑ, Η "ΜΠΙΧΛΑ" ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΦΙΛΗ ΣΟΥ!!!
φιλε μου επειδη δεν ειχα ξανα εξωτερικο δεν παει να πει οτι δεν ξερω τι κανουμε...
ξερει καποιος ποση πραγμξατικη ροη εχει?
αυτο εξαρταται απο πολλους παραγοντες, δεν νομιζω να μπορεις να το υπολογισεις, αλλωστε αυτο θα μεταβαλλεται διαρκώς
Πυκνότητα υλικων, ειδος υλικών, πλήθος σφουγγαριών, υαλοβάμβακας, υψομετρική διαφορά απο το σημειο που τραβάει νερό κ.α.
Ακόμα και αν το υπολογίσεις, το φίλτρο θα μαζεύει ακαθαρσίες οποτε η ροη διαρκώς θα μειώνεται
Λοιπον τραβηξα βιντεο το πως ακουγεται..
εδω ακουστε μονο την αρχη 1-2 '' μετα μου επεσε το κινητο!!!
http://www.youtube.com/watch?v=n6NZacebThE
εδω και με εικονα...
http://www.youtube.com/watch?v=RNXDf5MTjis
σας ακουγεται οκ?
οποιος θελει και αλλο για να καταλαβει ας μου πει να ανεβασω κι αλλο...
Αχιλλέα αμαν!!! :D Ασ'το να λειτουργησει 4-5-6 εβδομάδες και θα στρώσει. Αν και μετά απο τόσο καιρό κάνει φασαρία ίσως πρέπει να το κοιτάξεις λίγο. Αν η ροη σου φαίνεται λίγο, θα πρεπει να καθαρίζεις σε μικρότερα χρονικά διαστήματα τα σφουγγάρια, ή να βάλεις λιγότερα.
Εξαερώσεις και αλλα τέτοια δεν πειραζει αμα γίνεται μια στο τόσο. Εγώ ακού πως κανει περίπου 2 φορές την ώρα. Απο που έρχεται όλος αυτος ο αέρας δεν ξέρω. Και δεν εχω και αεραντλία...
Με λίγα λόγια, πρεπει να το αφήσεις καιρό, να στρώσει, να μαζέψει την μούργα του, και μετά κανεις αλλαγές. Το μόνο που θα σου πρότεινα είνια να κόψεις όσο περισσευει απο τους σωλήνες, για να μην κάνει πολυ κοιλία. Τζαμπα κοβεις ροή ετσι. Εκτός και αν θα το αλλάξεις θέση και το άφησες έτσι ωστε να τα κανονίσεις τότε.
Αχιλλέα αμαν!!! :D Ασ'το να λειτουργησει 4-5-6 εβδομάδες και θα στρώσει. Αν και μετά απο τόσο καιρό κάνει φασαρία ίσως πρέπει να το κοιτάξεις λίγο. Αν η ροη σου φαίνεται λίγο, θα πρεπει να καθαρίζεις σε μικρότερα χρονικά διαστήματα τα σφουγγάρια, ή να βάλεις λιγότερα.
Εξαερώσεις και αλλα τέτοια δεν πειραζει αμα γίνεται μια στο τόσο. Εγώ ακού πως κανει περίπου 2 φορές την ώρα. Απο που έρχεται όλος αυτος ο αέρας δεν ξέρω. Και δεν εχω και αεραντλία...
Με λίγα λόγια, πρεπει να το αφήσεις καιρό, να στρώσει, να μαζέψει την μούργα του, και μετά κανεις αλλαγές. Το μόνο που θα σου πρότεινα είνια να κόψεις όσο περισσευει απο τους σωλήνες, για να μην κάνει πολυ κοιλία. Τζαμπα κοβεις ροή ετσι. Εκτός και αν θα το αλλάξεις θέση και το άφησες έτσι ωστε να τα κανονίσεις τότε.
ναι θα το αλλαξω θεση γι αυτο δεν κοβω ακριβως τους σωληνες..
απλα ανεβασα τα βιντεο ετσι...:D:D
Λοιπον τραβηξα βιντεο το πως ακουγεται..
εδω ακουστε μονο την αρχη 1-2 '' μετα μου επεσε το κινητο!!!
http://www.youtube.com/watch?v=n6NZacebThE
εδω και με εικονα...
http://www.youtube.com/watch?v=RNXDf5MTjis
σας ακουγεται οκ?
οποιος θελει και αλλο για να καταλαβει ας μου πει να ανεβασω κι αλλο...
να τα βαλω να ειναι μπροστα... :rolleyes::rolleyes:
Ο θορυβος πλεον ειναι μηδαμινος...
απλα παρατηρησα κατι οταν πιεζω με το χερι (ή βαζω κατι πανω ) εκει που εχει τα χαρακτηριστικα .. δλδ πανω απο την προπελα ο ηχος αν ακουγεται με βαση το 100 - 8 μετα ακουγεται -2
γιατι αυτο? ξερει καποιος?
το ιδιο γινεται και οταν βαζω κατι πανω.. ακομα και κουτι αδειο!!!!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.