Επιστροφή στο Forum : Eρωτηση για pistia stratiotes
Καλησπερα και καλη χρονια με υγεια σε ολους!!!!
Πηρα μια πιστια και βλεπω οτι οι "ριζες" της μαγαλωνουν πολυ γρηγορα και θελω να ρωτησω αν υπαρχει καποιο προβλημα εαν τις κοψω ή αν θελει καποιο ποιο εξειδικευμένο κλαδεμα.
Και ενα δευτερο για να μην ανοιγω αλλο θεμα...
Πηρα μια αντλια (Κινα) και με το που εσφηξα λιγο παραπανω την εξοδο της(βιδωτή) εσπασε σε σημειο που μπορει να κολληθεί πολυ ευκολα αλλα σκεφτομαι μηπως εχω προβλημα με την κολα και τα χημικα που ισως βγαλει αν και μιλαμε για πολυ μικρη ποσοτητα που θα χρειαστει (1-2 σταγονες).Η αντλια ειναι για τις αλλαγες νερου και οχι μονιμα μεσα στο ενυδρειο.
Αναμενω τις αποψεις σας!:grin:
Αν βαλεις στιγμιαια κολλα τυπου logo και την αφησεις να στεγνωσει καλα, δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Μολις στεγνωσει και ξεραθει δεν ειναι πια τοξικη.
Για το pistia, μπορεις να κοψεις λιγο τις ριζες του αν σε ενοχλει και το ενυδρειο σου εχει μικρο υψος, αν και πιστευω οτι ολη ομορφια του ειναι αυτη.
Αν βαλεις στιγμιαια κολλα τυπου logo και την αφησεις να στεγνωσει καλα, δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Μολις στεγνωσει και ξεραθει δεν ειναι πια τοξικη.
Για το pistia, μπορεις να κοψεις λιγο τις ριζες του αν σε ενοχλει και το ενυδρειο σου εχει μικρο υψος, αν και πιστευω οτι ολη ομορφια του ειναι αυτη.
Σ ευχαρηστω Raven για τις απαντησεις σου!!!
Ειδικα για την ανλτια μου εφυγε ενα βαρος γιατι ηταν η πρωτη φορα που την δουλεψα και να μην πανε τσαμπα τα ευρουλακια!!
Για το pistia δικιο εχεις οτι εκει ειναι η ομορφια του αλλα μεγαλωνει 2-3 ποντους την ημερα και ετσι οπως παει θα πιασει πατο σε 70cm υψος που το εχω.
ποιος ο λογος-λογοι οταν η πιστια δεν μεγαλωνει πολυ??συγνωμη που μπαινω ετσι:D
ποιος ο λογος-λογοι οταν η πιστια δεν μεγαλωνει πολυ??συγνωμη που μπαινω ετσι:D
Κανενα προβλημα...:grin:
Οι ριζες του εχουν γινει πολυ μακριες και ελεγα να το συμμαζέψω λιγακι.
οχι:Dγι αυτο ζητησα συγνωμη,γενικα ρωταω τους λογους που μερικες φορες δεν μεγαλωνουν!!η πιστια!
Ειχα επι χρονια pistia και δεν μεγαλωναν ποτε. Νομισα ακομη οτι ισως ειχα καποια μικροσωμη ποικιλια:rolleyes:
Μεχρι που σε ενα μεταβατικο 200αρι που στηθηκε για να φιλοξενησει τα φυτα και τα ψαρια ωστε να αλλαξω aquascape, αφεθηκαν να κλεισουν ολη την επιφανεια. Και τοτε αφου πια δεν υπηρχε αλλος χωρος και καθολου επιφανειακη ροη και στριμωχτηκαν...εγιναν σαν μαρουλια ! Τεραστια pistia με διαμετρο οσο 2 χουφτες και υψος φυλλου 10-15 εκ.
Το συμπερασμα που εβγαλα ειναι οτι θελουν στασιμη επιφανεια και δεν τους αρεσει το ρευμα.
Παντος ρε παιδια εγω εχει καμια βδομαδα που το εβαλα στο ενυδρειο και εχω παθει πλακα με το ποσο γρηγορα αναπτύσσετε!!!
Αυτο καλα παει αλλα με τους εχυνοδορους μου να δω τι ακρη θα βγαλω που δεν λενε να παρουν τα πανω του και καποια φυλλα εχουν γίνει καφε.
Αλέξανδρε που να δεις πως έγιναν αυτά που έφερες σε μένα.
Όσα έχω στην γλαστρολιμνη στο μπαλκόνι......έτσι μου'ρχεται να τα κάνω σαλάτα καμιά μέρα. Τα άλλα που έχω στο ενυδρείο και αυτά καλά κρατούν.
Παρατήρησα ακριβώς το ίδιο, με μικρή έως μηδέν επιφανειακή ροή και φυσικά άφθονο φαγητό και συνθήκες θερμοκρασίας κλπ περιβάλλοντος :cool:, τότε γίνονται πραγματικά....μεγάλα.
Τώρα για τις ρίζες τους φίλε μου, πιστεύω ότι ότι εκεί είναι η ομορφιά τους.
Μάλιστα επειδή τα έχω στο ενυδρείο μου με τα χρυσόψαρα, τσιμπολογούν καμιά φορά τις άκρες από τις τρυφερές τους ριζούλες...αλλά δεν τα αδικώ και εγώ το ίδιο θα έκανα.:D
και εμενα μεγαλη ηταν αλλα τωρα εγιναν μικρα:confused::confused:στο ιδιο ενυδρειο,ολα παρεμειναν ιδια!!γι αυτο μου φανηκε περιεργο....
η καφε αλγη κανει τον κυκλο της στα καινουργια ενυδρεια και φευγει μονη της....
η καφε αλγη κανει τον κυκλο της στα καινουργια ενυδρεια και φευγει μονη της....
Δεν ειναι αλγη τα καφε φυλλα που ειπα αλλα χαλασαν μερικα απο τα φυλλα τους.
προσοχη με τα φυτα επιφανεις γιατι κανουν σκια στα φυτα απο κατω τους
προσοχη με τα φυτα επιφανεις γιατι κανουν σκια στα φυτα απο κατω τους
Το εχω υποψην μου αυτο γι αυτο και το εβαλα πανω απο τα ξυλα.
Να σαι καλα παντος!!:smt041
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.