PDA

Επιστροφή στο Forum : ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΪΖΩ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΕΛΟΨΑΡΑ??


OlgaM
05-01-11, 16:23
Καλησπέρα και πάλι, από άλλη ενότητα. Επειδή διάβασα ότι τα αγγελόψαρα βαριούνται εύκολα την ίδια και την ίδια τροφή, όπως επίσης και ότι η λαιμαργία τους είναι και δείκτης της "ευτυχίας" τους και τυγχάνει και οι τρεις ( εγώ και τα 2 αγγελόψαρα ) προς το παρόν να είμαστε σε πελάγη ευτυχίας, θέλω να ρωτήσω πόσο πρέπει να τα ταίζω. Γιατί επίσης ξέρω ότι ένα ψάρι μπορεί και να πεθάνει από το πολύ φαί....
Λοιπόν, έχω πάρει τα εξής:
1) Tropical, supervit, granulat
2) Tropixal 8 MIX supervit
Όπως σίγουρα γνωρίζετε ήδη, το ένα είναι μικρά μπιλάκια και το άλλο φυλλαράκια. Σκέφτομαι μέσα στη μέρα να τους ρίχνω κάθε 6 - 7 ώρες 3 με 4 μπιλάκια και να θρυμματίζω ένα φυλλαράκι σε μικρά κομμάτια ( αυτό το καταβροχθίζει το ΄"νέον" έπίσης ). Μήπως παραείναι πολύ φαί??? Ευχαριστώ! :)
P.S. Tα αγγελόψαρα είναι λίγο μεγαλύτερα από το "νέον"
-------------------------
Μάλλον το παράκανα, γιατί από ό,τι είδα στην άλλη ενότητα, μου γράψατε "υποσιτισμό"... κι εγώ anything but....

Πάνος
05-01-11, 17:32
καποιοι απλοι κανονες για να μη ξεφευγεις ειναι:
1. γενικα λεμε οση τροφη καταναλωνουν τα ψαρια σε 1-2 λεπτα αλλα αυτο ειναι πολυ γενικο, ετσι προσεχε να:
2. μη μενει φαγητο που δεν καταναλωνεται και καθεται στον πυθμενα ή καταληγει στο φιλτρο.
3. τα στομαχια τους να μην ειναι φουσκωμενα σαν πρησμενα (πολυ φαγητο) αλλα οχι και μαζεμενα προς τα μεσα (υποσιτισμος). πολυ συντομα θα εισαι σε θεση να καταλαβαινεις αν "χορτασαν" η οχι. μη τα ταιζεις οσο σε παρακαλανε...αυτα ζητανε συνεχεια.
μπορεις και μια φορα τη μερα μονο να ταιζεις ή την ιδια ποσοτητα να τη "σπας" σε μικροτερες μεριδες που θα τους δινεις στη διαρκεια της μερας.
καλο ειναι να τους δινεις και καμια κατεψυγμενη και καμια φυτικη (ιδιως με βαση τη σπιρουλινα) γιατι τα αγγελοψαρα "βοσκουν" και πρασιναδες.