PDA

Επιστροφή στο Forum : Καθάρισμα εσωτερικού φίλτρου (όχι ugf!)


pavloukos
16-03-03, 19:41
Δεν ήθελα να χαλάσω το topic για το καθάρισμα εξωτερικού φίλτρου ... για αυτό ανοίγω καινούριο ...

Χρειάστηκε να καθαρίσω το φίλτρο μου *καλά* γιατί πρώτη φορά το βρήκα μπουκωμένο ... έχω ένα eheim 2010 εσωτερικό το οποίο έχει χώρο μόνο για ένα σφουγγάρι (μακρόστενο κυλινδρικό).
Το σφουγγάρι εν ολίγοις είχε πιάσει ένα είδος γλίτσας ... το έπλυνα μέσα στο νερό αλλαγής πιέζοντάς το μαλακά 5-6 φορές και ξεπλένοντάς το. Δεν το έκανα φυσικά καινούριο ... απλώς να φύγουν τα πολλά ... το σφουγγάρι δίχνει μεν βρώμικο αλλά φοβάμαι να το καθαρίσω πολύ για να μην μου πεθάνουν οι αποικίες βακτηριδίων. Απλώς καθαρίζω αρκετά ώστε να υπάρχει άνετη ροή.

Το ερώτημα είναι το εξής ... διαβάζω ότι ποτέ δεν πρέπει να αντικαθιστούμε με μιας τα υλικά φιλτραρίσματος ... συνήθως το 1/3. Αυτό ειπώθηκε για τα εξωτερικά ... υποθέτω και εδώ ισχύει ο κανόνας. Το σφουγγάρι πότε είναι καλή ιδέα να το ''ανανεώσω'' νομίζετε; Γύρω στο 3μηνο αναγράφουν οι οδηγίες του φίλτρου αλλά λένε για ριζική αλλαγή και όχι μερική φυσικά.


βρήκα την απάντηση ... άκυρο

halvas69
17-03-03, 19:47
Για πές μας και εμάς την απάντηση....... :)

pavloukos
17-03-03, 21:27
σε παλαιότερό μου post είχα κάνει παρεμφερή ερώτηση και πήρα την απάντηση ότι αν καθαρίζουμε σωστά το σφουγγάρι τότε μπορούμε να το αλλάζουμε και κάθε 3-4 χρόνια ;)