Επιστροφή στο Forum : Απορία για υπολογισμό ppm
Καλημέρα και καλή χρονιά!
Είπα να ξεκινήσω δειλά δειλά λίπανση ΕΙ γιατί όπως βλέπω φεύγει πολύ χρήμα στα υγρά. Διάβασα το υπόμνημα με τα ΕΙ και τους υπολογισμούς,όλα κατανοητά αλλά δεν κατααβαίνω πως βγάζω μονάδα ppm. Για το co2 πχ υπολόγισα με τον πίνακα που μετράμε σκληρότητα και Ph. Για ΚΝΟ3 που θέλω ας πούμε ΠΩΣ το υπολογίζω?
To τεστάκι με τα sticks τα χρωματιστά σε ppm τιμές δίνει? αν ναι τότε θα πρέπει να πειραματιστώ με τις δόσεις. Έτσι γίνεται ή υπάρχει κάποιος πίνακας?
Ευχαριστώ
εχω την ιδια απορια με τον πανο. Προσφατα (εχει μια βδομαδα) εβαλα CO2 στο ενυδρειο μου με ηλεκτροβανα.
Δεν εχω controller ακομα και με ειπε απο το καταστημα που την πηρα οτι 80 bubbles/min ειναι καλα και οτι σιγα σιγα μπορω να το παω μεχρι 100 bubbles/min.
To Ph πριν βαλω co2 ηταν στο 7,5 και σε χθεσινη μετρηση επεσε στο 6,9.
εσένα νομίζω η απορία σου λύνεται με αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8483 εγώ ψάχνω αντίστοιχο για άλλα λιπάσματα :)
αυτος ο πινακας σου λεει ποσο CO2 πρεπει να εχεις αφου εχεις μετρησει Ph και Kh για να εχεις την καλυτερη αναπτυξη των φυτων σου.
Ποσο εχω εγω μεσα στο νερο δεν ξερουμε ομως παρα μονο ποσο παρεχω... :smt120
ppm=mg/L = χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο.
άρα τα mg/L που δείχνουν τα τεστ είναι ppm.
αυτος ο πινακας σου λεει ποσο CO2 πρεπει να εχεις αφου εχεις μετρησει Ph και Kh για να εχεις την καλυτερη αναπτυξη των φυτων σου.
Ποσο εχω εγω μεσα στο νερο δεν ξερουμε ομως παρα μονο ποσο παρεχω... :smt120
Έχω την εντύπωση ότι αν μετρήσεις Ph και kh βλέπεις μέσω του πίνακα πόσο co2 έχεις ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ και αναλόγως βλέποντας σε ποιο σημείο είσαι μεσα στην πράσινη περιοχή αυξομειώνεις. Αν λέω λάθος ας με διορθώσει κάποιος
με την λογικη οτι δεν εχεις τπτ αλλο να αλλαζει το ΡΗ οπως ασβεστολιθικες πετρες υποστρωμμα buffer για το ΡΗ σαπια φυλλα ξυλα κλπ κλπ κλπ κλπ
στην πραξη βλεπω οτι εχει τεραστια διαφορα ο πινακας (θεωρια) με το πραγματικο co2 στο νερο (πραξη)
οποτε εχω και drop checker και ph controller και λιγο φαντασια και ετσι κανω οτι κανω
Μόνο που η απορία μου παραμένει :)
Κανε google το "fertilator" - θα σου κάνει τους υπολογισμούς.
Πανοοοοοο!!!!
Τα λιπασματα που ειναι σε σκονη .... τα μετρας με αυτα: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38557 ;)
Μονο μη παραβλεψεις αυτα:
Τα παραπάνω μας δίνουν μια γενική ιδέα για το ποσό απαιτείται ανάλογα με τα λίτρα του ενυδρείου μας (μη ξεχνάμε για full φυτεμένα). Αν έχουμε υπερβολικά πολύ υψηλό φωτισμό και τα λίτρα μας πλησιάζουν στην επόμενη κλίμακα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις δόσεις που αναγράφονται στην επόμενη κλίμακα. Επίσης αν το ενυδρείο είναι μόνο 50% φυτεμένο (μικρή φυτομάζα) τότε καλό είναι να μειώσουμε τις δοσολογίες σε 50%.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.