Επιστροφή στο Forum : απορια με βραχους
amanatidis
04-01-11, 00:30
εχω αρκετους βραχους σε διαφορα μεγεθη (γυρο στους 20) κ εχω και ενα ριο 300 λοιπον θελω να τους βαλω τον εναν πανο στον αλλον κ να κανς σπηλιες
οπως το malawi τι πρεπει να κανω?να της κολησω?να της βρασω?κ στον πατο τι να βαλω?(πολες αποριες)
στον πατο φελιζολ...dow συστηνουν οι περισσοτεροι και απο πανω οι βραχοι. ταλευταια μπαινει η αμμος.
πετρες δεν εχω βρασει ποτε...νομιζω καλο ξεπλυμα και ανθρακας τις πρωτες μερες αρκουν για να μη βγαλουν τιποτα βλαβερο.
μπορεις να βγαλεις τις πετρες μια φωτο??
αν η κατασκευη σου εχει αρκετο υψος θα προτεινα να τις κολλησεις με ενυδρειακη σιλικονη.
τι ενυδρειο σκεφτεσαι να κανεις?? μαλαουι?
amanatidis
04-01-11, 23:06
http://img209.imageshack.us/i/dsc0054b.jpg/
δειτε λιγο τους βραχους που εχω...κανουν?
θαλασσινο θελεις να κανεις? γιατι μοιαζουν με βραχο θαλασσης...
amanatidis
04-01-11, 23:38
οχι..απλα αυτες εχω..χαχα
δε μου τις δινεις να σου δωσω αλλες?? :D
φιλε αν ειναι οντως τροπικος βραχος οπως φαινεται..(τον αγορασες αληθεια??) πωλειται με περιπου 5-6 ευρω το κιλο συνηθως. ειναι κριμα να τον "σκλαβωσεις" σε ενυδρειο γλυκου νερου.
amanatidis
04-01-11, 23:44
εχω γυρος στα 40 κιλα απο τετιους βραχους (μπορει κ πιο πολυ) αλλα πραγματικα δεν ξερω καν τι βραχοι ειναι..ενα φιλαρακι μου μου τα δωσε..
αρα εισαι πλουσιος...:D
τους περνω :D
amanatidis
04-01-11, 23:49
χαχα ρε φιλε τι βραχοι ειναι αυτη?δεν εχω την παραμικρη ιδεα..δεν κανει για το ενυδρειο μου?θελω να κανω το λεγομενω "νταμαρι"
θα πρεπει να μαθεις που βρισκονταν πρωτα αυτοι οι βραχοι. ηταν σε ενυδρειο θαλασσινο ή γλυκου νερου? εχει μεγαλη σημασια.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ.
04-01-11, 23:57
καλυτερα να τις ανταλαξεις με πετρες του γλυκου αυτες που εχεις νομιζω ειναι για θαλασσινο νερο καποιος θα τις θελει και να σου δωσει για γλυκο νερο!
αν ειναι οντως τροπικοι θαλασσινοι βραχοι δε συμφερει η ανταλλαγη. πετρες απλες βρισκεις και στη φυση δωρεαν. και στα μαγαζια με 10 λεπτα το κιλο. αυτοι κοστιζουν 50 φορες περισσοτερο τουλαχιστον ;)
αρκει να μαθεις μερικα πραγματα...δε μπορεις να ερθεις σε επικοινωνια με αυτον που σου τις εδωσε??
amanatidis
05-01-11, 00:06
ωραια τοτε τι θα τις κανω?λετε να το γυρισω σε θαλασσινο?χαχα αμα τις βαλω στο γλυκο θα παθουν τιποτα τα ψαρια?
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ.
05-01-11, 00:09
δεν νομιζω να παθουν κατι τα ψαρια αλλα νομιζω δεν ταιριαζει αισθητικα.
γιαυτο σου ειπα οτι εχει σημασια να μαθεις που ηταν πριν.
αν ηταν σε θαλασσινο ειχαν ζωη πανω τους που οταν μετα ο βραχος βγηκε απο το νερο νεκρωθηκε. υπολλειματα εχουν μεινει μεσα στο βραχο και πρεπει να απομακρυνθουν γιατι οταν βουτηξουν ξανα στο νερο θα "λιωσουν" και θα παραχθει αμμωνια. ετσι πρεπει να δουλεψουν σε ενυδρειο η αλλη δεξαμενη χωρις ζωντανα μεχρι να μην παραγουν αλλο αμμωνια κι επειτα να χρησιμοποιηθουν. ειναι το "κουραρισμα" του βραχου.
αν ηταν σε γλυκο πριν μπορεις να τους χρησιμοπιησεις αφοβα σε ενυδρεια με σκληρο νερο.
αλλα σου ξαναλεω οτι αν προκειται για νεκρο θαλασσινο βραχο ειναι κριμα να τον σκλαβωσεις. πουλησε τον να ευεργετηθει και ενας χομπιστας απο μια καλη τιμη..κι εσυ να παρεις κατι αλλο ενυδρειακο που θα χρειαστεις ;)
τωρα αν θελεις αυτους..τοτε τουλαχιστον κανε τη διαδικασια του κουραρισματος.
amanatidis
05-01-11, 00:15
τους εχο μεσα σε μπανιερα μια μερα...πρεπει να τα βαλω ντε κ καλα σε ενυδρειο?
οχι αλλα νομιζω οτι θα χρειαστει να αλλαξεις πολλα "νερα"...μεχρι που να μη μετρας αμμωνια στο νερο που τους εχεις.
amanatidis
05-01-11, 00:27
α πρεπει να αγορασω κ τεστακια τωρα?χαχα
..... πουλησε τον να ευεργετηθει και ενας χομπιστας απο μια καλη τιμη..κι εσυ να παρεις κατι αλλο ενυδρειακο που θα χρειαστεις ....
+100 ;)
amanatidis
05-01-11, 12:24
τη +100? τι εννοεις?
οτι συμφωνει και με το παραπανω...θα το δεις και σαν +1, +10, +1000 και ενιοτε και σαν +10000000000000000000 :D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.