Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ..

takisgoa
04-01-11, 00:13
Σας παραθετω φωτο απο το πρωτο μου ενυδρειο που δεν πηγαινε το μυαλο μου σε ολα αυτα που εμαθα εδω μεσα,αν μπορειτε να μου πειτε τι ψαρακια ειναι αυτα και τι μπορω να φτιαξω για να μπορουν να ζουν καλυτερα,τα εχω αρκετο καιρο,σχεδον δυο χρονια αλλα τωρα παρατηρω οτι μαλλον δεν περναν τοσο καλα.
http://img813.imageshack.us/img813/4377/img0936p.jpg
http://img148.imageshack.us/img148/4217/img0938m.jpg

nicpapa
04-01-11, 00:39
Δεν γνωρίζω τα ψάρια , αλλα βγάλλε τα ψεύτικα φυτά και βάλε αληθινά ,οπως και το χαλίκι βγάλε τα κιτρινα ,,, που τα έχεις δει στην φύση ? Δες ένα λινκ για εύκολα φυτα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4537

ARIS1983
04-01-11, 00:41
Αυτο λεμε παντα, φυσικα χρωματα και περβαλον για να νιωθουν να ψαρια πιο ανετα!

andreascrete
04-01-11, 01:18
Τα 2 ψαράκια είναι buenos aires tetra και το άλλο ψάρι κάτω απο το βράχο κάποιο είδος πλακόστομου.

takisgoa
04-01-11, 01:40
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας,δηλαδη να κοιταξω για βιοτοπο νοτιου αμερικης????Το ενυδρειο ειναι πολυ μικρο 30λτ,μπορω να βαλω και αλλα ψαρακια μεσα και ναι τι????

Diskus fan
04-01-11, 02:46
Τα 2 ψαράκια είναι buenos aires tetra και το άλλο ψάρι κάτω απο το βράχο κάποιο είδος πλακόστομου.

1. Πολύ σωστά.
2. ΠλΕκόστομου εννοείς.
:rolleyes:
-------------------------
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας,δηλαδη να κοιταξω για βιοτοπο νοτιου αμερικης????Το ενυδρειο ειναι πολυ μικρο 30λτ,μπορω να βαλω και αλλα ψαρακια μεσα και ναι τι????

Το ενυδρείο σου είναι όντως πολύ μικρό ... μην προσπαθήσεις να φτιάξεις κάτι σε αυτό. Μπορείς να το κάνεις παλάτι για έναν μονομάχο ... αλλά για άλλο είδος θα είναι κρίμα. Για τα ψαράκια που έχεις ... καλό θα ήταν ένα ενυδρείο 150 λίτρων, κατά την άποψη μου, αφού θα πρέπει να τα βάλεις σε ομάδα ... θα σου πρότεινα 10-15 άτομα για να νιώθουν καλά.-:cool:

andreascrete
04-01-11, 09:07
1. Πολύ σωστά.
2. ΠλΕκόστομου εννοείς.
:rolleyes:
-------------------------

Το ενυδρείο σου είναι όντως πολύ μικρό ... μην προσπαθήσεις να φτιάξεις κάτι σε αυτό. Μπορείς να το κάνεις παλάτι για έναν μονομάχο ... αλλά για άλλο είδος θα είναι κρίμα. Για τα ψαράκια που έχεις ... καλό θα ήταν ένα ενυδρείο 150 λίτρων, κατά την άποψη μου, αφού θα πρέπει να τα βάλεις σε ομάδα ... θα σου πρότεινα 10-15 άτομα για να νιώθουν καλά.-:cool:

Eυχαριστώ για την διόρθωση Diskus fan ...τυπογραφικό λάθος!;)
Το πλεκόστομο να τον δώσεις αλλού η να τον ανταλλάξεις με άλλα ψαράκια γιατί θα μεγαλώσει αρκετά για το μικρό σου ενυδρείο και λερώνει και πολύ το ενυδρείο με ακαθαρσίες ....τρώνε πολύ αυτά τα ψάρια !!!!
Τα tetra που έχεις σωστά είναι να τα έχεις σε μεγάλο κοπάδι και πολλά λίτρα αλλά σε τέτοιες εποχές λιτότητας που ζούμε τι λέμε τώρα για αλλαγές ενυδρείων που κοστίζουν περιουσίες
(για 2-3 ψαράκια) όταν άλλοι έλληνες δεν έχουν να φάνε!!!!
Θα σου έλεγα να αφήσεις τα 2 tetra μέσα και να πάρεις άλλα 2 απο τα ίδια και να σταματήσεις εκεί απο ψάρια, αν θές βάλε κανένα apple snail και μην βάλεις γαρίδες γιατί θα γίνουν μεζές! .... τα συγκεκριμένα ψαράκια πειράζουν άλλα ψάρια με μακριά ουρα και μοιάζουν λίγο στην συμπεριφορά με τα τιγράκια, επίσης ριμάζουν τα αληθινά φυτά ...αν βάλεις αληθινά φυτά βάλε μόνο ανούμπιες η κάτι άλλο αντίστοιχα παχύφυλλο.
Εγώ τα είχα για 3-4 χρόνια 4 από αυτά σε ένα 60αρι ενυδρείο και ήταν πολύ όμορφα και ενεργητικά μέσα στο ενυδρείο αλλά επιθετικά με άλλα μικρότερα ψάρια η ψάρια με μακριά πτερύγια.

drbig
04-01-11, 10:17
τα red fin tetra είναι όντως τερατάκια, ... περιμένω καρτερικά να αποδημήσει το τελυταίο για να γενάνε με την ησυχία τους τα penguin tetra μου, και η αλήθεια είναι οτι μοιάζουν τόσο στην συμπεριφορά με τα τιγράκια.. που λες: μηπως ηταν barbs στην προηγούμενη ζωή τους? :D Για να πω την αλήθεια εμένα απο μικρά piranhas μου φέρνουν!!

Diskus fan
04-01-11, 19:14
Επειδή κάποιο είδος είναι μικρόσωμο π.χ. τα περισσότερα τέτρα .... δεν σημαίνει ότι τα καλύπτει σε ανάγκες ένα μικρό ενυδρείο ... και ένα ενυδρείο 150 λίτρων είναι σχετικά αποδεκτό ... όχι καλό .... αρκεί να δει κάποιος ένα σμήνος από τέτρα σε 500λιτρο, για να καταλάβει την διαφορά.- :cool: