Επιστροφή στο Forum : Με τη αλλα ταιριαζουν
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ.
03-01-11, 23:51
Καλησπερα, εχω στο ενυδρειο μου γκαμπυ και πλατυ με τη αλλα ψαρακια μπορω να ταιριαξω χωρις προβληματα?
ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο ποσα πλατυ ποσα γκαπι?
εγω δεν θα εβαζα αλλα αφου σε λιγο θα εχεις χιλιαδες γκαπι
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ.
03-01-11, 23:58
100 λιτρα ειναι τα μικρα γκαμπυ τα δινω σε φιλους τωρα εχω 8 γκαμπυ και 3 πλατυ και ελεγα αν μπορω να βαλω κατι διαφορετικο !!!
-------------------------
ακομα και απο περιεργια με τη αλλο να ταιριαζουν χωρις προβλημα
μπορεις να βαλεις μερικες γαριδες σαλιγγαρια γλυφτες.
δες για ξιφοφορους-μολυ-πλατυ-γκαπι εντλερς ειναι τα βασικα ζωοτοκα αλλα οχι
γκαπι μαζι με εντλερς
πλατυ μαζι με ξιφοφορους
γαριδες red cherry, γαριδες amano, apple snail(ενα να μη γενναει θα πηξεις), kuhli loach, ancistrus, μονομαχο (1)
ψαξε στο google οσα σου ειπα εχεις πολλες επιλογες
γαριδες red cherry, γαριδες amano, apple snail(ενα να μη γενναει θα πηξεις), kuhli loach, ancistrus, μονομαχο (1)
ψαξε στο google οσα σου ειπα εχεις πολλες επιλογες
μονομαχο οχι γιατι θα εχεις μαχες με τα αρσενικα γκαμπυ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ.
04-01-11, 00:43
ηθελα να βαλω κατι με εντονα χρωματα οπως τα γκαμπι αλλα δεν βλεπω να ταιριαζει κατι!!!
μπορεις να βαλεις μερικες γαριδες σαλιγγαρια γλυφτες.
δες για ξιφοφορους-μολυ-πλατυ-γκαπι εντλερς ειναι τα βασικα ζωοτοκα αλλα οχι
γκαπι μαζι με εντλερς
πλατυ μαζι με ξιφοφορους
μπαινουν τα εντλερς με τα μολυ?
δεν υπαρχει προβλημα με τον γονο δεν θα τον τρωνε?
ασε την φυση να κανει την δουλεια της.
μπορει να τρωνε μερικα αλλα αμα εχεις φυτα θα ζουν αρκετα.
οκ αυτο το καταλαβα αλλα με το νερο τι γινετε?
θελουν το ιδιο?
και δεν υπαρχει περιπτωση το ενα να υβριδισει με το αλλο?
μην με zwzw ειμαι αρχαριος!
με το νερο εισαι οκ το ιδιο και με τον υβριδισμο οπως ειπα οχι
γκαπι μαζι με εντλερς
πλατυ μαζι με ξιφοφορους
γιατι αυτα τα ζευγαρια υβριδιζουν
οκ αυτο το καταλαβα αλλα με το νερο τι γινετε?
θελουν το ιδιο?
και δεν υπαρχει περιπτωση το ενα να υβριδισει με το αλλο?
μην με zwzw ειμαι αρχαριος!
για να μην ακούς μονο άλλους αλλά να εμπλουτίσεις και τις δικές σου γνώσεις και να καταλάβεις πως δουλεύει το πράγμα με τους υβριδισμους, κοιτα τις επιστιμονικές τους ονομασιες.. οποια έχουν το πρώτο συνθετικό ιδιο, υδριδίζουν... οπότε δεν τα βάζεις μαζί.. έτσι για αρχή ενας οδηγός για τα ζοωτόκα. :D
xiphophorus helleri = ξιφοφόρος
xiphophorus maculatus = platy
poecilia reticulata = guppy
poecilia wingei = endler
poecilia sphenops = molly
το μολλυ υβριδιζει με γκαπι και εντλερ δεν το ηξερα αυτο εισαι σιγουρος?
Απ όσο έχω διαβάσει υβριδίζουν και δημιουργούν στειρους απογονους.(στο δευτερο πρέπει να διασταυρωθεί) Πάντως υβριδίζουν.
το μολλυ υβριδιζει με γκαπι και εντλερ δεν το ηξερα αυτο εισαι σιγουρος?
ολο νεα πραγματα μαθαινεις σημερα γιαννη? σε πιασανε αδιαβαστο??:smt044:smt044:smt044:smt044:smt044:smt 044
ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο ποσα πλατυ ποσα γκαπι?
εγω δεν θα εβαζα αλλα αφου σε λιγο θα εχεις χιλιαδες γκαπι
χαχαχα!!!! μπορει ομως τα χιλιαδες γκαπυ να γινουν μεζεδογκαπυ αν δεν βαλει ο φιλος λιγο κερατοφυλλο...
νομιζω πως μπορει να βαλει μια μονομαχινα...ειναι μικρη στο μεγεθος και δεν θα τραβηξει την προσοχη των γκαπυ για να της τσιμπανε την ουρα ουτε ειναι επιθετικη οπως τα αρσενικα για να ενοχλει τα αλλα ψαρακια...εγω που εχω κανει αυτον τον συνδιασμο τα πανε μια χαρα.:p
νομιζω πως μπορει να βαλει μια μονομαχινα...ειναι μικρη στο μεγεθος και δεν θα τραβηξει την προσοχη των γκαπυ για να της τσιμπανε την ουρα ουτε ειναι επιθετικη οπως τα αρσενικα για να ενοχλει τα αλλα ψαρακια...εγω που εχω κανει αυτον τον συνδιασμο τα πανε μια χαρα.:p
εγω μονομαχο με γκαπυ ειχα.. ουτε που ασχολιοταν ..ουτε τα γκαπυ ουτε ο μονομαχος.. ασε που κολυμπουσαν διπλα διπλα χωρις κανενα προβλημα.. και απ οτι ξερω πολλοι βαζουν...
αλλα ειναι και αναλογως στον χαρακτηρα του ψαριου...
Το πρόβλημα είναι ότι έχουν διαφορετικές απαιτήσεις τα γκαπυ από τους μονομάχους.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ.
04-01-11, 16:48
ηθελα να βαλω κατι εντυπωσιακο σε χρωματα οπως τα γκαπυ απο φυτα το εχω κανει ζουγκλα κερατοφυλλο εχω τα μικρα που γεννηθηκαν σημερα θα τα δωσω σε φιλους οσα αντεξουν και δεν γινουν μεζεδακια, πιστευω θα ζησουν αρκετα απο αφτα!!
η μονομαχινα μου ειναι αρκετα εντυπωσιακη με μπλε μοβ χρωμα που συναγωνιζεται την ομορφια των γκαπυ......:) οσο αφορα το νερο νομιζω οτι οι μονομαχοι δεν εχουν ιδιαιτερες απαιτησεις μονο στο οτι θελουν θερμοκρασια 25-28 (δηλαδη ετσι εχω διαβασει σε μια εγκυκλοπαιδεια ενυδρειου)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ.
05-01-11, 17:43
Eχθες πηγα σε ενα μαγαζι που ασχολειται μονο με το χωρο του ενυδρειου και τον ρωτησα τη να βαλω μαζι με γκαπυ και η απαντηση του ηταν , Με πλατυ, μονομαχο,ξιφοφορο, μολυ,εντλερ και γενικα με ολα τα ζωοτοκα. φυσικα πηρα μονο γκαπυ. αν καποιος θελει να μαθει ποιο μαγαζι ειναι αυτο ας μου στειλει πμ.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.