PDA

Επιστροφή στο Forum : CO2 (ερώτηση)


sijohn
12-03-03, 23:37
Έχω μια απορία για τη χρήση πυροσβεστήρα.
Η απάντηση που πήρα, ήταν ότι δεν κάνει για το ενυδρείο.
Η απορία μου είναι διπλή 1. δεν είναι κατάλληλο το υλικό; (του πυροσβεστήρα), ή 2. δεν είναι κατάλληλη η φιάλη; (ίσως γιατί δεν έχει κατάλληλο σπείρωμα )
tks

Yiannis
13-03-03, 12:54
Υπαρχουν διαφοροι τυποι πυροσβεστηρων, οπως "ξηρας κονεως" κ.λ.π. Ο πυροσβεστηρας διοξειδιου του ανθρακος ειναι μια χαρα για το ενυδρειο (με εναν τετοιο ξεκινησα πριν απο χρονια πρoτου καταληξω στις φιαλες διοξειδιου που εχουν τα μπαρ για τις μπυρες draft.)
Το μονο προβλημα μπορει να ειναι το σπειρωμα στην εξοδο για να προσαρμοσεις τα μανομετρα σου, αλλα οι πατεντες γιατι υπαρχουν? :wink: :wink:

Γιαννης

harris
13-03-03, 14:33
κ εμένα η φιάλη μου από πυροσβεστήρα co2 είναι.

sot-zoe
13-03-03, 17:24
Με ανταπτορες και ρακορ νομιζω οτι λεινεται το προβλημα , κατα τα αλλα ο πυροσβεστηρας CO2 ειναι μια διαφορετικη μορφη αποθηκευσης του CO2 απο οτι οι αλλες φυαλες .
Σε αυτην την λυση μαλλον θα καταφυγω και εγω , γιατι δεν μου αρκουν πλεον οι DIY λυσεις και οι ζαχαρη εχει ακριβινει και αυτη , και χρειαζομαι πολυ εβδομαδιαια . :lol: :lol:

Οποτε εαν βρει κανεις πεταμενο κανενα πυροσβεστηρα , ή φυαλη απο μπυρες , κοκα κολες κλπ ας ριξει ενα μυνημα στο board να τρεξουμε :D :D

kroud
13-03-03, 21:13
Προσεξτε να μην ειναι ιταλικης προελεσης το σπειρωμα γιατι θα εχετε προβληματα οπως ειχα κι εγω.Υπαρχουν κατι πολλα καλα βελγικα!
Με τις φιαλες CO2 μην ψαχνεται συνεχεια την πατεντα για να μην ψαχνεται συνεχως που παει το αεριο!Απο την αλλη μπορει να σας κατσει καλα και να μην εχετε προβλημα απο την αρχη αλλα αυτο δεν συμβαινει παντα.
Παρτε ενα καλο διπλο μανομετρο CO2 και μια φιαλη με ενα καλο σπειρωμα και εληξε το θεμα.Ετσι κι αλλιως δεν θα γλιτωσετε και τα φοβερα λεφτα μιας και το πιο ακριβο εξαρτημα στην ολη υποθεση ειναι το μανομετρο και οχι η μπουκαλα.

sijohn
17-03-03, 13:58
Εδώ μπορώ να συμπεράνω;; Ότι μπορεί κάποιος να ξεκινήσει απλά, με ένα πυροσβεστήρα, μια βαλβίδα, και ένα διαχυτήρα. Και όταν τα οικονομικά του πάνε καλά να πάρει και τα μανόμετρα ;

annivas2000
18-03-03, 01:32
ΟΧΙ.....Συμπερανες λαθος...........χρειαζονται οπωσδηποτε τα μανομετρα και η βαλβιδα ρυθμισης (κατ'αρχην για θεμα ασφαλειας).................