PDA

Επιστροφή στο Forum : Tropheus species


HZULL
11-03-03, 19:06
Αν και σας ανακάλυψα πριν μερικές μέρες είμαι ενθουσιασμένος αφου βρήκα αρκετούς με την δικιά μου "αρώστια"!
Ασχολούμε αρκετά χρόνια με το ενυδρείο αλλα τον τελευταίο χρόνο με κιχλίδες, άλλωστε απο δω πάνω είναι και λίγο δύσκολο.
Δεν υπάρχουν ούτε πολλοί που ασχολούνται αλλα ούτε και μαγαζιά με κάποιες γνώσεις παραπάνω.
Μερικές φορες οι απορίες μου είναι ίσως γελοίες ...αλλα τώρα που ετοιμάζω κατι μεγαλύτερο απο αυτό που είχα θέλω να λειτουργήσουν ολα άψογα, γι αυτο sorry!!
σε περίπου 10 μέρες μπορει να σας στείλω και photo για να μου πείτε την γνώμη σας( θα την περιμένω)
για την ώρα ετοιμάζω την πλάτη του ενυδρείου και πρέπει να πω πως μάλλον θα έχει επιτυχία!

Πείτε μου γιατι μερικές φορές κυρίως τα tropheus στέκονται και τρέμουν το σώμα τους?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και πάλι!!
Τα λέμε σύντομα!

ASCCO1
11-03-03, 20:13
Πείτε μου γιατι μερικές φορές κυρίως τα tropheus στέκονται και τρέμουν το σώμα τους?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και πάλι!!
Τα λέμε σύντομα!


Χαρακτηριστικη κινηση των αρσενικων οταν θελουν να ζευγαρωσουν 8)

stefanos.f
12-03-03, 01:38
Σωστος ο Μανθος μονο που εγω θελω να συμπληρωσω το εξης... ελπιζω να εχεις πολλες θηλυκες... Δηλαδη πααααρα πολλες.... Τα αρσενικα Tropheus ειναι πολυ τσαντιλες με μια μικρη εξαιρεση αυτη στα duboisi! Αν δεν ξερεις το ποτε και το πως να βγαλεις την θηλυκια οταν θα ειναι μπουκομενη, ειναι πολυ πιθανο να σου την σκοτωσει ο αρσενικος! Εκτος και αν εχει αλλες θηλυκες το ενυδρειο σου! Λαβε επισης υπ οψιν σου οτι τα θηλυκα Tropheus μπορουν και τρωνε οταν εχουν αυγα στο στομα, πραγμα που σημαινει οτι χρειαζεται καποια πειρα για να σιγουρευτεις οτι εχει μπουκωθει!! :wink:

AFRIKANOFILOS
18-01-04, 01:07
Γεια σας παιδια γραφω γιατι εχω καπιες απορειες για αυτα τα αστερια.Ζευγαρωνουν τα υποηδη μεταξη τους :?: Πως καταλαβενεις το φυλο τους :?: Ποσο <<κρεας>> μπορουν να φανε για να μην παθουν bloat :?:

stefanos.f
18-01-04, 15:59
Ειναι αρκετα πιθανο να προκυψουν υβριδια απο το ζευγαρωμα δυο διαφορετικων ειδων Tropheus μεταξυ τους :!: Δεν υπαρχει τροπος να ξεχωρισεις αρσενικα απο τα θηλυκα με απολυτη ασφαλεια αν και καποιοι υποστηριζουν οτι κατι τετοιο ειναι δυνατον σε ατομα μεγαλυτερης ηλικιας λογο της διαφορετικης εντασης των χρωματων (εντονοτερα χρωματα στα αρσενικα) :!: Ειναι δυνατον να ταιζεις ζωντανη τροφη ή τροφη που να προερχεται κυριως απο ζωικη πρωτεινη περιπου μια φορα την εβδομαδα αλλα και παλι με μετρο :!: