Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Μπολιασμα σε dennerle

aNe
29-12-10, 23:00
Καλησπερα σημερα αγορασα το νανο ενυδρειακι της dennerle 30L με ολο τον εξοπλισμο του.Το ερωτημα μου ειναι πως θα μπολιασω το φιλτρο το μαμισιο που εχει μεσα στο πακετακι.Δεν παιρνει μακαρονι και εγω στα αλλα μου ενυδρεια χρησιμοποιω μακαρονι.Ευχαριστω εκ των προτερων.:)

irongud
29-12-10, 23:07
βαλε λιγο μακαρονι σε ενα διχτακι μεσα στο ενυδρειο. θα αργησει λιγο περισσοτερο απο το μπολιασμα μεσα στο φιλτρο αλλα σιγουρα οχι οσο το φρεσκο στρωσιμο απο την αρχη

Giwrgos P.
29-12-10, 23:14
http://www.google.gr/images?hl=el&q=substrat+pro&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1680&bih=841

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ.
29-12-10, 23:16
στιψε και το σφουγαρι απο το φιλτρο μεσα στο ενυδρειο σου αυτη η βρωμια που θα πεσει μεσα ειναι και αυτο βακτηρια καπου το διαβασα στο φορουμ και θα βοηθησει και αυτο!

delta66
30-12-10, 00:01
Βγαλε οτι εχει μεσα το dennerle το φιλτρακι.
Ασε στη θεση του το κατω μαυρο σφουγγαρακι, βαλε στις μπροστινες γρυλιες ελαχιστο filterwool αραιο, γεμισε το ολο με substrat, κα πανω πανω ασε λιγο χωρο για μια φετουλα χοντροτρυπο σφουγγαρι ((κοψε τριγωνικα ενα παλιο σου σφουγγαρι να εφαρμοσει) και να κρατησει τα υλικα σταθερα απο κατω, για να μη κουδουναει κατω απο τη φτερωτη το substrat.
Δοκιμασμενο και αψογο με φουλ ταισμα.

Μετα μπολιασε το κανονικα.

aNe
30-12-10, 00:04
Ευχαριστω παρα πολυ delta66.:):)

delta66
30-12-10, 00:11
Ααα, τωρα προσεξα οτι χρησιμοποιεις σιποραξ.
Αν θελεις μπορεις να παρεις στρωμμενο υλικο (σιποραξ) να το σπασεις και να το βαλεις στο φιλτρακι αντι για substrat.
Τα υπολοιπα οπως στα ειπα.

Μετα απο αυτο κρατα τη βιολογια ζωντανη ταιζοντας, βαλεις δεν βαλεις ζωντανα μεσα.

crazyio
30-12-10, 12:42
άν δεν κάνεις αυτό που σου είπε ο Σπύρος (η πατέντα πάει full :D) μπορείς να μπολιάσεις με τον τρόπο που το είχα κάνει εγώ όταν το παλίο μου dennerle φιλτράκι μου άφησε χρόνους στα καλά καθούμενα ...

έβαλα το νέο όπως το πήρα, τράβηξα λίγη μούργα από άλλο φίλτρο που είχα σε λειτουργία με μια σύριγγα (πιθανόν να χρειαστεί να αφαιρέσεις την βελόνα για να μπορέσει να τραβήξει την μούργα, και όσο δούλευε το φιλτράκι με την σύριγγα έριχνα σιγά σιγά μέσα στις γρίλιες της την μούργα με την σύριγγα ..
θα δεις πως επιτόπου στο σφουγγαράκι του dennerle θα κάτσει "πράγμα" πάνω του ....
απώλεια καμία ... ;)
σαφώς θα πρέπει να υπάρχει κάτι ζωντανό μέσα για να κρατήσει την βιολογία που θα του "μπολιάσεις" ....

Lucas123
30-12-10, 14:28
Προσοχη ομως, το υποστρωμα δε θα ειναι στρωμενο,δουλεια θα κανουν μονο τα αεροβια βακτηρια οχι τα αναεροβια.Αν βαλεις πλασματα ευαισθητα καλο θα ειναι να το εχεις υπ'οψιν.
Λουκας