PDA

Επιστροφή στο Forum : Το "Juwel Vision 180 Malawi" μου...

Konstantin79
29-12-10, 00:24
Το πρωτο μου Malawi επιτελους ολοκληρωθηκε και χαιρομαι πολυ γι'αυτο!

Ολος ο εξοπλισμος ερχεται πακετο με το ενυδρειο, και προς το παρον πραγματικα ειναι πολυ ικανοποιητικος!
Το φιλτρο ειναι σα να μην υπαρχει και ο θερμοστατης κανει πολυ καλη δουλεια!

Σας παραθετω την πρωτη φωτο οπως ειναι τωρα! Να ευχαριστησω ολους για τη βοηθεια σας, η οποια ομως παντα θα ειναι χρησιμη και απαραιτητη!

Υ.Γ. Το πρωτο μου κοπαδακι θελω να ειναι καποια Labido, και θα ηθελα τις προτασεις και συμβουλες σας παρακαλω παιδια!!! :rolleyes:

greenjanek
29-12-10, 00:34
η άμμος είναι λευκή η απλά έτσι φαίνεται στην φωτογραφία με το φως ;

Konstantin79
29-12-10, 00:39
Ειναι σκουρα λευκη! Το φως την κανει να φαινεται ετσι!

lans
29-12-10, 09:46
Πρεπει να βαλεις ακομα πολεεεεες πετρες...
Χωμα καλα εκανες και εβαλες τοσο πολυ γιατι σκαβουν πολυ τα ατιμα τα MALAWI (οχι ολα, αλλα τα λαμπιντος συγκεκριμένα του δινουν και καταλαβαίνει).

επεισεις το φιλτρο ποσα λιτρα βγαζει την ωρα?

Konstantin79
29-12-10, 15:19
600λτ/ω βγαζει το φιλτρο.
Φιλε μου δε με παιρνει για αλλες πετρες. Μου αρεσει ετσι! Δε θελω να κλεισω κ αλλο χωρο αλλωστε!

xristosg7
29-12-10, 15:31
γνωμη μου ειναι να μπουν κ αλλες πετρες καπιες ριζες βαλισινεριας κ ανουμπια για να δεσουν λιγο,κ οταν μπουν με το καλο κ τα ψαρακια σου θα ειναι πολυ καλο

Konstantin79
29-12-10, 15:44
Ναι αλλα αν οχι η ανουμπια που μπορω να την αφηνω να μεγαλωνει, η βαλισνερια θα θελει περιποιηση. Το σκεφτομουν για φυτα, αλλα δε θελω να εχω στο μυαλο μου λιπασματα, κλπ κλπ.

xristosg7
29-12-10, 16:13
μα γιαυτα τα φυτα δεν θελουν τιποτα εκτος απο φως κ αυτο οσο θελουν τα ψαρια

Konstantin79
29-12-10, 16:17
Ισως ρε συ φιλε! Το σκεφτομουν κ εγω για κανα φυτο χθες, αλλα φοβομουν μη μπω σε αλλους μπελαδες. ΑΥριο που θα παω να παρω τα πρωτα μου Labidos, θα παρω καμια ανουμπια να βαλω διπλα στις κρυψωνες κ καμια βαλισνερια πισω βαθος να ομορφυνει κ αλλο!

xristosg7
29-12-10, 16:26
θα αλλαξει πολυ με τα φυτα κ δεν θα εχεις κανενα προβλημα εκτος απο το να σου τσιμπανε λιγο της βαλισνεριες

lans
30-12-10, 09:42
600λτ/ω βγαζει το φιλτρο.
Φιλε μου δε με παιρνει για αλλες πετρες. Μου αρεσει ετσι! Δε θελω να κλεισω κ αλλο χωρο αλλωστε!

Να ξεερεις οτι:
1) Για το φιλτρο, να ειχες δυο με μικρότερη κυκλοφορια νερο στο καθε ενα αλλα με περισσότερα υλικα. οχι οτι θα εχεις προβλημα, απλα θα βοηθησει.
2) Πετρες πρεπει να βαλεις αν θες οι γεννες να σου μείνουν. μπορεις να βαλεις πετρες ξεκινωντας απο την αριστερη γωνια σαν ενα βουναλακι και να βαλεις και στα αριστερα με παρομοιο τροπο ετσι και τα ψαρια θα εχουν χωρο να σβαρνανε τα βράγχια τους και να κρύβονται, ετσι οπως τα εχεις και με το χρωμα που εχουν οι πετρες θα νιώθουν παντα εκτεθειμένα.

Konstantin79
30-12-10, 17:34
Για το 1) φιλε μου μου δεν ειμαι για αλλο φιλτρο τωρα! Αυτο ειναι juwel κ το νερο ειναι γυαλι. Οσον αφορα το 2) οσες φορες μιλησα με παιδια εδω κ ειδαν τις φωτο δεν ειχα αρνητικα σχολια, κ οσο διαβαζω το σχολιο σου, ειναι σα να βλεπω το ενυδρειο μου. :D Απο κρυψωνες ειναι μια χαρα τα βουναλακια κ εξοδους κινδυνου εχουν κ τα ολα τους!! :rolleyes:
Ευχαριστω πολυ για τις παρατηρησεις σου φιλε μου! Ολες αρνητικες ή θετικες ειναι ευπροσδεκτες για το καλυτερο αποτελεσμα!!

lans
31-12-10, 10:06
Για το 1) φιλε μου μου δεν ειμαι για αλλο φιλτρο τωρα! Αυτο ειναι juwel κ το νερο ειναι γυαλι. Οσον αφορα το 2) οσες φορες μιλησα με παιδια εδω κ ειδαν τις φωτο δεν ειχα αρνητικα σχολια, κ οσο διαβαζω το σχολιο σου, ειναι σα να βλεπω το ενυδρειο μου. :D Απο κρυψωνες ειναι μια χαρα τα βουναλακια κ εξοδους κινδυνου εχουν κ τα ολα τους!! :rolleyes:
Ευχαριστω πολυ για τις παρατηρησεις σου φιλε μου! Ολες αρνητικες ή θετικες ειναι ευπροσδεκτες για το καλυτερο αποτελεσμα!!

καλημερα...
Δεν με καταλαβες. δεν σου ειπα κατι αρνητικο απλως σου ειπα κατι που θα βοηθηση...μαλον ;)
ασε που οι πετρες και ειδικα στα αριστερα ειναι και πολυ ομορφες (οταν πιασουν και αλγη ειδικα), απλα ειπα πως θα ειχες καλυτερο αποτελεσμα και να ξερεις ολοι με τις εμπειρίες μας μηλαμε :D

ΥΓ. ειναι κολλημένες οι πετρες ή στηρίζοντα καπου (τζαμι)?

Konstantin79
31-12-10, 14:21
Δε σε παρεξηγησα φιλε μου! :)
Κολλημενες καλα με σιλικονη ειναι!

lans
31-12-10, 16:20
Δε σε παρεξηγησα φιλε μου! :)
Κολλημενες καλα με σιλικονη ειναι!

ααα...αυτο ειναι καλο, γιατι αμα δεν της ειχες θα ειχαν πεσει ολες σε 2 εβδομαδες και ολοι ηερουμε γιατι... :D

Konstantin79
01-01-11, 18:20
Αναγνωριζετε το pseudotropheus zebra σ'αυτη τη φωτο;;; :confused:

Κλεόβουλος
01-01-11, 21:32
Αναγνωριζετε το pseudotropheus zebra σ'αυτη τη φωτο;;; :confused:

Καλή Χρονιά!
Τα ψαράκια είναι Aulonocara ;)

Konstantin79
01-01-11, 21:42
Καλη Χρονια!

Σιγουρα φιλε μου; Ειχα δει καποια τετοια σε μια αλλη δεξαμενη κ ηταν κιτρινωπα, ενω σε φωτο που εχω δει ταιριαζε το zebra...
Tα φωτα σου... :confused:

Κλεόβουλος
01-01-11, 21:51
Σίγουρα :)
Το δεξί είναι αρσενικό. Πιο συγκεκριμένο είδος δεν ξεχωρίζει ακόμη (ίσως jacobfreibergi?),Πρέπει να μεγαλώσουν λίγο.
Δες κι εδώ http://www.cichlid-forum.com/profiles/results.php?genus=17

Νομίζω ότι βιάστηκες στην αγορά τους. Έχουν διαφορετικές απαιτήσεις απο τα mbuna (λίτρα,διατροφή,διακόσμηση..)

Konstantin79
02-01-11, 03:30
Mbuna cichlids that live among the rocks and Peacock cichlids that inhabit the open water regions.

They are generally much less aggressive than Mbuna cichlids, and a 150 litre aquarium with a length of 100 cm is usually enough.

You can usually include plants in the setup if you wish, since Aulonocara cichlids aren’t very found of digging.

Aulonocara cichlids are carnivore, and hunt during the day.

Βρηκα αυτες τις πληροφοριες που μου κολλανε πιο πολυ με τη συμπεριφορα αυτων που εχω. Μηπως τελικα ειναι οντως pseudotropheus????

Κλεόβουλος
02-01-11, 11:02
Mbuna cichlids that live among the rocks and Peacock cichlids that inhabit the open water regions.

They are generally much less aggressive than Mbuna cichlids, and a 150 litre aquarium with a length of 100 cm is usually enough.

You can usually include plants in the setup if you wish, since Aulonocara cichlids aren’t very found of digging.

Aulonocara cichlids are carnivore, and hunt during the day.

Βρηκα αυτες τις πληροφοριες που μου κολλανε πιο πολυ με τη συμπεριφορα αυτων που εχω. Μηπως τελικα ειναι οντως pseudotropheus????

Αυτά που γράφεις αναφέρονται στις Aulonocara (σίγουρα τα ψαράκια σου δεν είναι Pseudotropheus);)

Konstantin79
02-01-11, 13:05
Ρε συ βοηθησε με να καταλαβω γμτ!!!!
Μου λες οτι δεν ειναι, αλλα οι πιο πανω πληροφοριες για τις aulonocara δε συναδουν με την συμπεριφορα των δικων μου.
Ασε που σηκωσα οτι φωτο μπορουσα να βρω στο net αλλα δε βρισκω πολλες διαφορες. Μονο το χειλος των pseudotropheus που ειναι λιγο πιο παχυ.

Κλεόβουλος
02-01-11, 19:16
Τι δεν καταλαβαίνεις βρε Κωνσταντίνε?
Σου έδωσα ένα λινκ με καμμιά 70αριά είδη Aulonocara.Κάποιο απ' αυτά είναι και τα δικά σου.Επειδή είναι μικρά ακόμη δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιό (ελπίζοντας πάντα να μην είναι υβρίδια ή επιλεκτικής αναπαραγωγής-φαινόμενο συχνό μ' αυτά τα ψάρια).
Τι συμπεριφορά έχουν τα δικά σου και σε μπερδεύει?
Απο κει που τα πήρες δεν σου είπαν τι ψάρια είναι?

Konstantin79
02-01-11, 19:27
Η συμεπριφορα τους ειναι σχετικα επιθετικη κ το αρσενικο σκαβει συνεχεια τη φωλια του κ κυνηγαει τα θηλυκα συνεχεια! Απο εκει που το πηρα το πηρα για pseudotropheus. Eκτος κ αν υπηρχαν κ αυτα μεσα, που δεν το νομιζω, γιατι αντι αυτων, ο τυπος μου προτεινε ενα κοπαδακι aulonocara που δεν τα φερνει συχνα κ θα ηταν ωραια για το ενυδρειο, αλλα ηταν κιτρινωπα, όχι σκουροχρωμα όπως τα pseudotropheus που ειχα διαλεξει.

Κλεόβουλος
02-01-11, 20:05
Η συμεπριφορα τους ειναι σχετικα επιθετικη κ το αρσενικο σκαβει συνεχεια τη φωλια του κ κυνηγαει τα θηλυκα συνεχεια!φυσιολογικό Απο εκει που το πηρα το πηρα για pseudotropheus."φυσιολογικός" και ο άσχετος πετσοπάς:D Eκτος κ αν υπηρχαν κ αυτα μεσα, που δεν το νομιζω, γιατι αντι αυτων, ο τυπος μου προτεινε ενα κοπαδακι aulonocara που δεν τα φερνει συχνα κ θα ηταν ωραια για το ενυδρειο, αλλα ηταν κιτρινωπα, όχι σκουροχρωμα όπως τα pseudotropheus που ειχα διαλεξει.
Το ζήτημα είναι ότι (σε αντίθεση με αυτά που γράφουν οι αμερικάνοι)πιστεύω ότι τα λίτρα σου είναι λίγα γι αυτά τα (πανέμορφα)ψάρια που χρειάζονται περισσότερο ανοιχτό χώρο για κολύμπι (απ' ότι τα mbuna που κυκλοφορούν μέσα στις πέτρες).

Konstantin79
03-01-11, 00:11
ΤΙ προτεινεις λοιπον σαν εναλλακτικες;

sonic
03-01-11, 00:22
να πω την γνωμη μου?
τελος παντον μην με παρεξηγήσεις δωστα πισω και πανε tanganika μερια βάλε ενα είδος κοχυλοψαρα και κανενα julidochromis..γνωμη μου αμα γυρνουσα τον χρονο πισω εγω αυτο θα εκανα τωρα αμα εισαι αποφασισμενος με τα malawi και συγκεκριμενα τα pseudotropheus θα σου ελεγα να πας σε demasoni spieces tank και εισαι μουρλια.......

Konstantin79
03-01-11, 00:24
Το θεμα ειναι οτι στραβωσα γιατι του ειπα να μου βαλει pseudotropheus και προφανως τωρα πρεπει να τα επιστρεψω γιατι δε μπορω να βαλω αλλο κοπαδι μεσα που δε μου αρεσει καθολου. Θλεω το malawi αλλα οχι μονο ενα ειδος μεσα, αλλα δυο. zw

sonic
03-01-11, 00:31
τοτε βαλε κανενα melanochromis με κανενα pseudotropheus για πειτε οι πιο ειδικοι θα εχει θεμα με τον συνδιασμο αυτο?Ψαξε διαβασε πολυ προσεχτικα αμα συμβαδίζουν οπιο ειδος τελικα σου αρεσει αλλα το κυριοτερο να ξερεις εισαι οριακα προς τα κατω για δυο ειδη..καντο spieces tank

vag0s
03-01-11, 01:43
Το ενυδρείο σου έχει ακόμα αρκετή δουλειά! Τα συγκεκριμένα ψάρια που έχεις βάλει κατά τη γνώμη μου δεν κάνουν για το ενυδρείο αυτό! Οι πέτρες είναι καλές, αλλά θα προτιμούσα να τις έβλεπα πιο φυσικά τοποθετημένες και σε μεγαλύτερη ποσότητα.

Καλή συνέχεια εύχομαι!

:)

nxris
03-01-11, 16:34
Ψάξε τι ψαράκια θέλεις να βάλεις, ζήτα γνώμες από εδώ μέσα για 1 συνδιασμό που θέλεις να κάνεις και μετά βάλε καμια αγγελία εδώ μήπως και έχει κάποιος από αναπαραγωγές δικές του να σου δώσει ή να σου πει κάποιος κάποιο έμπιστο μαγαζί να πας από εκεί.

Με το στήσιμο του ενυδρείου σου τα έχεις πάει πολύ καλά και φαίνεται ότι έχεις διαβάσει άρκετά από εδώ μέσα:smt041 κάνε το ίδιο και για την επιλογή των ψαριών σου;) απλά θέλει υπομονή.

Ένας καλός συνδιασμός για τα λίτρα σου με εύκολα και σχετικά ήρεμα ψαράκια είναι Labidochromis sp. "yellow" με Melanochromis cyaneorhabdos "maingano" και θα τα βρείς πολύ εύκολα.

Konstantin79
03-01-11, 18:37
Μου αρεσει ο συνδυασμος σου φιλε μου! Το θεμα ειναι οτι θα επιστρεψω αυριο το κοπαδακι κ ελπιζω με τα ιδια χρηματα (ή κ παραπανω αν χρειαστει) να μπορεσω να τα παρω. Εχω περιθωριο κ για τριτο κοπαδακι των 3(1α/2θ); Διαβαζα σ'ενα ποστ εδω οτι ειχε προταθει στα λιτρα μου σ'ενα παληκαρι μεχρι 10-12 το πολυ!

sonic
03-01-11, 22:45
οχι με τιποτα φιλε μου μην το κανεις αυτο εισαι οριακα για 2 κοπαδια για τριτο ουτε για αστειο

Konstantin79
04-01-11, 01:32
Tropheus μπορω να βαλω με τα Labidos αληθεια; Διαβαζα γι'αυτα κ τη συμπεριφορα τους σαν ομαδα και μου καλοαρεσαν!

Κλεόβουλος
04-01-11, 10:31
Κωνσταντίνε παρεκτρέπεσαι :D
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=27550

Για το ενυδρείο σου το πιο σωστό είναι να βάλεις ένα είδος αλλά αφού επιμένεις είπαμε μέχρι 2 χαρεμάκια απο συμβατά είδη (θα χρειαστεί σίγουρα να αραιώνεις τον πληθυσμό μετά τις γέννες).
Μη βιάζεσαι και βάζεις ότι ψάρια βρεις. Δες τις προτάσεις πιο πάνω ;)

ΜΙΜΗΣ
04-01-11, 10:56
Tropheus μπορω να βαλω με τα Labidos αληθεια; Διαβαζα γι'αυτα κ τη συμπεριφορα τους σαν ομαδα και μου καλοαρεσαν!

καλα το ειπες και μονος σου σαν ομαδα μονο αυτα τα ψαρια.
ειναι ενα ιδιαιτερο ειδος και δεν μπορεις να το συνδιασεις με αλλα ψαρια.
και απο οτι ξερω θελουν απο 300λιτρα και πανω για να ειναι ανετα και χωρις προβληματα.
καλυτερα για μενα να τα αποφυγεις.
αν βαλεις και Tropheus και labido εχουν να φανε πολυ ξυλο τα δευτεραzwzwzw

Konstantin79
04-01-11, 18:44
Παιδια cool!!! Δεν ειπα οτι θα βαλω. Ερωτηση εκανα. Αλλωστε κατεληξα σε labodos & melanochromis οποτε κανενα προβλημα!!! :p

Konstantin79
04-01-11, 21:11
Το νεο μου αποκτημα....

Labidos yellow!!

Παιδια ειναι υπεροχα!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Πανε παντου σαν ομαδα!!! Ειναι πραγματικα ομορφα!!!!!!!!!!!!!!!! :p

nxris
05-01-11, 15:27
:smt038:smt038:smt038

κ.ω.σ.τ.α.ς.
05-01-11, 17:14
:smt041:smt041:smt041

Konstantin79
05-01-11, 17:44
Αναμεσα απο τα παρακατω ποιο θα μου προτεινατε;
Melanochromis maingano, Pseudotropheus saulosi ή Pseudotropheus acei; να ειμαι ειλικρινης το τελευταιο μου αρεσε πιο πολυ αν θα προτειμουσα το πρωτο για να εχω και μια αντιθεση στα χρωατα τους! Τι λετε κ εσεις;;;

water polo
06-01-11, 12:42
φιλε, μην πας για αλλο ειδος, μεινε με αυτα που εχεις, σε λιγο καιρο θα εχεις γεννες. 180 λιτρα εισαι πολυ οριακα. καλη συνεχεια

lans
06-01-11, 13:00
Αναμεσα απο τα παρακατω ποιο θα μου προτεινατε;
Melanochromis maingano, Pseudotropheus saulosi ή Pseudotropheus acei; να ειμαι ειλικρινης το τελευταιο μου αρεσε πιο πολυ αν θα προτειμουσα το πρωτο για να εχω και μια αντιθεση στα χρωατα τους! Τι λετε κ εσεις;;;

κοιτα...
1) Τα ασει ειναι φιλικά ψαρακια και ειναι μια χαρα με τα λαμπιντος (το εχω και εγω αυτο τον συνδυασμό).
2) Τα μαινγκανο θα τα εχω την κυριακη και αν και ειναι σε επιθετικότητα μεσαία οσοι τα βαζουν δεν εχουν κανενα προβλημα (και εγω θα τα βαλω γιατι θα δωσει μια αντιθεση)
3) Τα saulosi ειναι καπως επιθετικά. (δεν συνιστάτε)

ΥΓ. σε ενα τουλαχιστον 250 λτ. (και πανω απο 1,30 μηκος ενυδρειο), ενας καλος συνδυασμός ειναι λαμπιντος, ασει και μαιγκανο...αλλα με προσοχη τον πληθυσμό.

...αυτα...!!!

Konstantin79
06-01-11, 14:16
Κ εγω στα maingano κλινω ρε συ φιλαρακι!

Φιλε μου water polo, δες το πρωτο ποστ της σελιδας! Δεν παω στα τυφλα, αλλα εδω ο συντοπιτης σου παραπανω :D τα εχει σαν προταση τα δυο κοπαδακια στα 180λτ. Δεν ειναι δα και aulonocara να γινουνε κτηνη κ να μη χωρανε!!! :rolleyes:

lans
06-01-11, 14:18
Κ εγω στα maingano κλινω ρε συ φιλαρακι!

Φιλε μου water polo, δες το πρωτο ποστ της σελιδας! Δεν παω στα τυφλα, αλλα εδω ο συντοπιτης σου παραπανω :D τα εχει σαν προταση τα δυο κοπαδακια στα 180λτ. Δεν ειναι δα και aulonocara να γινουνε κτηνη κ να μη χωρανε!!! :rolleyes:

αν και στο 300 θα βαλω ενα μικρο Aulonocara "Rubescens Albino" δοκιμαστικα...ιιχιχιχι...!!!

Konstantin79
06-01-11, 14:28
χεχεχε!!! Ασε, κ εγω τρια που εβαλα, παλεβα μια ωρα πανω απο το ενυδρειο για να τα πιασω!!!! :mad:
Αλλα τα λαμπιντος ειναι υπεροα ρε συ! Πανε παντου σαν ομαδα, παιζουν... χαιρεσαι να τα βλεπεις! Οι αυλονακαρες δε λεω, ομορφα χρωματα, αλλα πολυ ντροπαλα! Χωρις τους τσακωμους με τα θηλυκα, και το γεγονος οτι ειχαν πιασει ο καθενας τους μια κρυψωνα κ ειχαν την θηλυκια στην απεξω! :confused:

lans
06-01-11, 14:33
χεχεχε!!! Ασε, κ εγω τρια που εβαλα, παλεβα μια ωρα πανω απο το ενυδρειο για να τα πιασω!!!! :mad:
Αλλα τα λαμπιντος ειναι υπεροα ρε συ! Πανε παντου σαν ομαδα, παιζουν... χαιρεσαι να τα βλεπεις! Οι αυλονακαρες δε λεω, ομορφα χρωματα, αλλα πολυ ντροπαλα! Χωρις τους τσακωμους με τα θηλυκα, και το γεγονος οτι ειχαν πιασει ο καθενας τους μια κρυψωνα κ ειχαν την θηλυκια στην απεξω! :confused:

προσεξε, δεν ειναι ολα ετσι, πολλα τους αρεσει να κολυμπουν μονο χωρις να ποιασουν καποιες πετρες για κρυψωνα...και εγω θα βαλω μονο ενα για αλλαγη και ειναι ψυλο μικρουλι.

ΥΓ. το καθε ψαρι εκτος απο την standard συμπεριφορα που εχουν, παιζει και μεγαλο ρολο το πως μεγαλονουν με τι αλλα ψαρια συμβιώνουν και πολλα αλλα.
το λεω απο αυτα που εχω διαβασει και απο αυτα που εχω δει στα δικα μου...!!!

Konstantin79
06-01-11, 14:35
:D

Οκ! Παω πασο!
Θα αφησω τα λαμπιντος καμια βρομαδα να παρουν τον αερα κ να μαθουν το χωρο καλα-καλα, και απο Παρασκευη θα τους φερω παρεουλα....;)

lans
06-01-11, 14:40
:D

Οκ! Παω πασο!
Θα αφησω τα λαμπιντος καμια βρομαδα να παρουν τον αερα κ να μαθουν το χωρο καλα-καλα, και απο Παρασκευη θα τους φερω παρεουλα....;)

πολυ σωστος...σιγα σιγα.

ΥΓ. Να ξερεις οτι αμα θες και γενικως οποιος θελεις να βαλει καποιο ψαρι που ξερει οτι εχει επιθετική συμπεριφορά καλο ειναι να το βαζουμε μετα απο καιρο αφου εχει μεσα καποια ψαρια πιο φιλικά.

Για πολους και διαφορους λογους, οπως και αυτο που ειπες "Θα αφησω τα λαμπιντος καμια βρομαδα να παρουν τον αερα κ να μαθουν το χωρο καλα-καλα".

Konstantin79
06-01-11, 14:45
Ναι ρε συ! Ειπα να φτιαξω κατι ομορδο... Μην εχουμε σκοτωμους και μπουρδουκλωματα κ δε μπρουν να νιωσουν ανετα! Βλεπω διαφορα απο την πρωτη μερα που ηταν μεσα με σημερα, που βγαινουν πιο πολυ, πανε τη βολτα τους κ κανουν τα δικα τους! Δε θελω να τα κανω να τα χασουν τους στυλ "τι εγινε ρε παιδια εδωμεσα???"!!! ;)

Αυριο σκεφτομαι να βαλω καμια πρασιναδα μεσα να σπασει λιγο το χωρο... Καμια δυο βαλισνεριες κ καμια ανουμπια σε καποια πετρα στο μεσο αναμεσα στις κρυψωνες σα διαχωριστικο! Θα εχουν κ τσαμπα φαγητο οταν θαειναι στη δουλεια!!! χεχεχεχε!!!

lans
06-01-11, 14:48
Ναι ρε συ! Ειπα να φτιαξω κατι ομορδο... Μην εχουμε σκοτωμους και μπουρδουκλωματα κ δε μπρουν να νιωσουν ανετα! Βλεπω διαφορα απο την πρωτη μερα που ηταν μεσα με σημερα, που βγαινουν πιο πολυ, πανε τη βολτα τους κ κανουν τα δικα τους! Δε θελω να τα κανω να τα χασουν τους στυλ "τι εγινε ρε παιδια εδωμεσα???"!!! ;)

Αυριο σκεφτομαι να βαλω καμια πρασιναδα μεσα να σπασει λιγο το χωρο... Καμια δυο βαλισνεριες κ καμια ανουμπια σε καποια πετρα στο μεσο αναμεσα στις κρυψωνες σα διαχωριστικο! Θα εχουν κ τσαμπα φαγητο οταν θαειναι στη δουλεια!!! χεχεχεχε!!!

καλα σκεφτεσαι... ;)

Konstantin79
07-01-11, 18:37
Νομιζω οτι ειναι οτι πιο ομορφο μπορουσα να φτιαξω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γνωμες;;; :)

Κλεόβουλος
07-01-11, 18:49
άσπρη πέτρα ξέξασπρη! Θα στρώσει όμως με τις άλγες.:D
Όμορφο είναι, μπράβο ;)

Konstantin79
07-01-11, 19:14
Ευχαριστω πολυ φιλαρακι, και περισσοτερο για ολες τις συμβουλες σας ως τωρα!! Περιμενω κι εγω τη ¨μουχλα" γμτ!!! χεχεχεχε!!!! Σε τι διαστημα εμφανιζεται συνηθως; Αυτη τη στιγμη οι λαμπες λειτουργουν στο 10ωρο. Καλα ειναι ή να το παω στο 8ωρο για τα φυτα κιολας (μην τα καψει δεν ξερω)... :confused:

Επισης... Εχω εναν 400αρη κυκλφορητη της sera με ενα λαιμο σχημα Γ για την εξοδο του νερου. Πως να τον τοποθετουσα στο ενυδρειο και τον λαιμο-εξοδο πως να τον ειχα;:smt120

Κλεόβουλος
07-01-11, 20:28
Βάλε τις λάμπες στο 8ωρο.
Την έξοδο του κυκλοφορητή βάλτην να βλέπει προς την επιφάνεια του νερού για να έχεις καλύτερη ανατάραξη ;)

Konstantin79
08-01-11, 02:14
Τι κινδυνος εγγυμονει αν το αρσενικο διαλεξει το θυληκο του λαμπιντος, και αφησω μεσα και τα αλλα δυο θυληκα; Υπαρχει περιπτωη να μου κανουν ζημια στα νεογνα;;; :confused:

paliosdimitris
08-01-11, 09:22
Φίλε τα mellanochromis auratus είναι για ένα μόνο είδος.
Είναι πολύ επιθετικά ψαράκια και τσαμπουκάδες.
Έγω τα ξεκίνησα μόνα τους και δεν θα βάλω άλλο είδος.
Στα 180 λίτρα που διαθέτεις βάλε 2 είδη που είναι σχετικά ήρεμα.
Έχεις λαμπιντο οπότε το άλλο είδος μπορείς να είναι σε μπλέ χρωματισμό πάντα όμως σε μορφή χαρεμιού.

Konstantin79
08-01-11, 15:00
Ναι αλλα το ερωτημα φιλε μου ειναι ΠΟΙΟ???
Τα melanochromis maingano δε μπορω να τα βρω ουτε σε petcity ουτε στο Starfish. Εχω παρει σβαρνα ολα τα μαγαζια κ ρωταω!
Υπαρχει καποια αλλη προταση, στους χρωματισμους του maingano, που να ειναι εξισου ενδιαφερον και συμβατο με τα λαμπιντος μου;;

lans
08-01-11, 18:43
Ναι αλλα το ερωτημα φιλε μου ειναι ΠΟΙΟ???
Τα melanochromis maingano δε μπορω να τα βρω ουτε σε petcity ουτε στο Starfish. Εχω παρει σβαρνα ολα τα μαγαζια κ ρωταω!
Υπαρχει καποια αλλη προταση, στους χρωματισμους του maingano, που να ειναι εξισου ενδιαφερον και συμβατο με τα λαμπιντος μου;;

αυριο περνω τα ζευγαρι maingano μαζι με αλλα ζευγαρακια και μου ειπε το παιδι οτι ειναι ετοιμη να γεννηση...αν εισαι τυχερος μπορω να σου δωσω εγω...αλλα βαλε και καμια αγγελια, εδω τα παιδια αν εχουν σιγουρα θα δωσουν... ;)

Konstantin79
08-01-11, 22:59
Ξενερωσα!!! Απ'οτι φαινεται, τα τρια θυληκα δεν ειναι τρια αλλα δυο... :smt120 Το αλλο εβγαλε σημερα μαυρη ταινια πανω και κατω, και κατεβαλε τη μια κρυψωνα (τωρα καταλαβα γιατι) κ αρχισα να φεραι σαν τον μεγαλο που κουναει την ουρα του στην εισοδο της κρυψωνας κ την καθαριζει!
Περιμενω να βρει και ο μεγαλος την εκλεκτη του....

Βλεπετε ομοιοτητα και τα δυο;;; Μονο στο μεγεθος διαφερουν!!! :(

Konstantin79
09-01-11, 17:47
άσπρη πέτρα ξέξασπρη! Θα στρώσει όμως με τις άλγες.:D
Όμορφο είναι, μπράβο ;)
Δε λεγαμε τπτ αλλο???
Η "ομορφη" αλγη αρχισε να κανει την εμφανιση της στις πετρες που τοσο εχεις βαλει στο ματι κ τις κανει καπως πιο...φυσικες!!!! :D

Κλεόβουλος
09-01-11, 18:02
:D όχι, νόμιζες πως θα γλυτώσεις?
Για να μην γίνουν "πολύ φυσικές" οι πέτρες σου, βάλε κάνα σαλίγκαρο να τρώει να παχαίνει(δοκίμασε τα clithon diadema που απ' ότι ξέρω δεν γεμίζουν τον τόπο αυγά ή neritina natalensis "zebra" που αφήνουν άσπρα αυγά όπου βρουν{εγώ αυτά έχω:(} http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28398

Konstantin79
09-01-11, 18:13
Τα λαμπιντος μου δε θα τσιμπολογανε απο κει; Ή δεν αρεσκονται σε κατι τετοιο;;

Κλεόβουλος
09-01-11, 18:19
Εννοείς να τσιμπολογάνε την άλγη? Χλωμό το βλέπω :D
Αν παρατηρήσεις το στόμα τους είναι διαφορετικό απο άλλα mbuna που τρέφονται απο τις άλγες.

Konstantin79
09-01-11, 19:38
Πες μου τωρα... γιατι να προτιμησω αυτα που αφηνουν αυγα κ γιατι αυτα που ΔΕΝ αφηνουν; Βασικα εγω τα Neritina natalensis εβαλα στο ματι. Ενα φτανει; Μην το παρακανω κιολας!

-------------------------
Ξενερωσα!!! Απ'οτι φαινεται, τα τρια θυληκα δεν ειναι τρια αλλα δυο... :smt120 Το αλλο εβγαλε σημερα μαυρη ταινια πανω και κατω, και κατεβαλε τη μια κρυψωνα (τωρα καταλαβα γιατι) κ αρχισα να φεραι σαν τον μεγαλο που κουναει την ουρα του στην εισοδο της κρυψωνας κ την καθαριζει!
Περιμενω να βρει και ο μεγαλος την εκλεκτη του....

Βλεπετε ομοιοτητα και τα δυο;;; Μονο στο μεγεθος διαφερουν!!! :(
Αληθεια, εχετε καμια πατεντα για να πιασετε τα ψαρακια σας στην αποχη; Εγω σκεφτομουν χθες... Αν καλυψω τις δυο κρυψωνες με μεγαλο καλσον για να μη μπορουν να μπουν μεσα, και με το χερι τα βοηθησω να κανουν το γυρο μεχρι να μπουν την αποχη, δε θα τα καταφερω;;;;

Κλεόβουλος
09-01-11, 19:59
Πες μου τωρα... γιατι να προτιμησω αυτα που αφηνουν αυγα κ γιατι αυτα που ΔΕΝ αφηνουν; Βασικα εγω τα Neritina natalensis εβαλα στο ματι. Ενα φτανει; Μην το παρακανω κιολας!

Τα αυγά των zebra nerite είναι λευκά,είναι παντού,είναι αντιαισθητικά,δεν βγαίνουν εύκολα-την έχω πατήσει και ξέρω.
Τα clithon diadema δεν τα είχα ποτέ αλλά δεν έχω ακούσει τέτοια παράπονα (αν τα βρεις,δοκίμασε να μας πεις :D)
Τα αυγά πάντως και των δύο δεν εκκολάπτονται σε γλυκό νερό.

Αληθεια, εχετε καμια πατεντα για να πιασετε τα ψαρακια σας στην αποχη; Εγω σκεφτομουν χθες... Αν καλυψω τις δυο κρυψωνες με μεγαλο καλσον για να μη μπορουν να μπουν μεσα, και με το χερι τα βοηθησω να κανουν το γυρο μεχρι να μπουν την αποχη, δε θα τα καταφερω;;;;
ελπίζω να τα καταφέρεις :cool:

Konstantin79
09-01-11, 20:03
Αρα τοτε δεν προκειται να δω αυγα κ απο τη ζεμπρα, ετσι δεν ειναι; Ή θα δω κ απλα δε θα εκκολαφθουν;;; :confused:

Κλεόβουλος
09-01-11, 20:06
θα δω κ απλα δε θα εκκολαφθουν
:D...

Konstantin79
09-01-11, 20:13
Οκ! παω πασο!!

Αληθεια, οσν αφορα την παραπανω φωτο, εισαι πεισμενος οτι κ το μικρο ειναι αρσενικο, ή δεν αρκει μονο η μαυρη ταινια που εχει πανω κ στα πτερυγια του; Σε ρωταω γιατι τελευταια η συμπεριφορα του εμοιαζε στον μεγαλο που μετακινει αμμο εξω απο την κρυψωνα του, συν οτι δεν κανουν πολυ παρεα μαζι! Υπαρχει περιπτωση να εμφανιζουν κ τα θηλυκα μαυρα στιγματα;;; :smt120

Κλεόβουλος
09-01-11, 21:12
Οκ! παω πασο!!

Αληθεια, οσν αφορα την παραπανω φωτο, εισαι πεισμενος οτι κ το μικρο ειναι αρσενικο, ή δεν αρκει μονο η μαυρη ταινια που εχει πανω κ στα πτερυγια του; Σε ρωταω γιατι τελευταια η συμπεριφορα του εμοιαζε στον μεγαλο που μετακινει αμμο εξω απο την κρυψωνα του, συν οτι δεν κανουν πολυ παρεα μαζι! Υπαρχει περιπτωση να εμφανιζουν κ τα θηλυκα μαυρα στιγματα;;; :smt120
Δεν αρκεί αυτό που βλέπω. Σίγουρα θα το καταλάβεις όταν αρχίσει να κυνηγάει τα θηλυκά και να κάνει μπροστά τους το γνωστό "τρεμούλιασμα" της πρόσκλησης για ζευγάρωμα.
Μην βιάζεσαι δεν θέλει άγχος. Απλά να είσαι σε επιφυλακή, αν είναι όντως αρσενικό κι αυτό, μήπως το μεγαλύτερο αρχίσει να του επιτίθεται σοβαρά.

Konstantin79
10-01-11, 23:31
Προς το παρον δε με φοβιζει κατι τετοιο. Το μονο που μεν ανησυχει ειναι που εχει διαλεξει την αλλη κρυψωνα, καθεται μπαστακωμενος εκει και δεν κανει παρεα με το αρσεινικο πολυ, και οτι το μιμειται καθαριζοντας την αμμο μπροστα απο τη φωλια του (αν ειναι τελικα αρσενικο), κατι που τα θηλυκα δεν κανουν. Εκεινα απλα βολταρουν με τον Αντρα!!! :smt052
http://www.youtube.com/watch?v=XA8-LjT-ru4

Konstantin79
11-01-11, 19:18
Τα νεα μου μικρουλια pseudotropheus acei!!
Ειναι υπεροχα! Πραγματικα γεμισε ζωη το ενυδρειο! Τα labidos ξετρυπωσαν κ αρχισαν να κινουνται περισσοτερο, αλλα εχω ενα προβλημα... :smt120 πρεπει να διωξω τον ενα αρσενικο!! Δεν αφηνει τα μικρα να κανουν την κρυψωνα δικη του. Ο μεγαλος τον διωχνει δικαιολογημενα πο την αλλη, κ αυτα ειναι μικρα ακομα για να τσαμπουκαλευτουνε!

υ.γ. στα δυο απο τα εξι, η κοιλια του ειναι λιγι κυρτη. Σημαινει κατι αυτο;

lans
11-01-11, 19:32
Ειναι υπεροχα! Πραγματικα γεμισε ζωη το ενυδρειο! Τα labidos ξετρυπωσαν κ αρχισαν να κινουνται περισσοτερο, αλλα εχω ενα προβλημα... :smt120 πρεπει να διωξω τον ενα αρσενικο!! Δεν αφηνει τα μικρα να κανουν την κρυψωνα δικη του. Ο μεγαλος τον διωχνει δικαιολογημενα πο την αλλη, κ αυτα ειναι μικρα ακομα για να τσαμπουκαλευτουνε!

ναι...ετοιμασου να γινεις θείος... :smt041

Konstantin79
11-01-11, 19:34
οχι ρε συ. εννοω ειναι σα να την ρουφανε.

Με τον αλλο τι θα κανω????

lans
11-01-11, 19:40
οχι ρε συ. εννοω ειναι σα να την ρουφανε.

Με τον αλλο τι θα κανω????

aaa...δεν ξερω τι μπορει να ειναι...

...αλλα για το αρσενικο διωξτο. :)

Konstantin79
11-01-11, 19:41
ΘΑ το διωξω! Στην επομενη αλλαγη νερου θα χαμηλωσω λιγο τη σταθμη του νερου ή να καλυψω με τουλι τις κρυψωνες να μην μπορει να κρυφτει καπου; δεν ειναι τοσο ευκολο γμτ!zw

lans
11-01-11, 19:46
ΘΑ το διωξω! Στην επομενη αλλαγη νερου θα χαμηλωσω λιγο τη σταθμη του νερου ή να καλυψω με τουλι τις κρυψωνες να μην μπορει να κρυφτει καπου; δεν ειναι τοσο ευκολο γμτ!zw

ολη αυτο το προβλημα εχουμε... :D
και που θα το βαλεις?

Konstantin79
11-01-11, 19:48
Θα το δωσω!

Κλεόβουλος
11-01-11, 20:22
Τα ψαράκια φαίνονται ταλαιπωρημένα και αδύναμα.
Φρόντισε για μικρά και τακτικά (3-4 φορές την ημέρα) ταίσματα.
Καλού-κακού πρόσθεσε λίγο ενυδρειακό αλάτι στο ενυδρείο ή μια προληπτική δόση Ektozon.

Konstantin79
11-01-11, 22:27
Γι'αυτο φαινονται σα να εχουν ρεψει φιλε μου;
Ριχνω τροφη Omega Οne Super Veggie. Την εχουν τσακισει. Κανει καλο η τροφη που τους δινω;;;

Konstantin79
12-01-11, 01:00
http://www.youtube.com/watch?v=UcKttd8Htrk

Σχόλια..

Konstantin79
12-01-11, 17:34
Τα νεα μου ps. acei στο νεο τους περιβαλλον πλεον! Περιμενω πως κ πως να θρεψουν!!! :)

nxris
12-01-11, 19:24
Πολυ ωραίο αποτέλεσμα! :smt041
Τώρα κάτσε στον καναπέ σου και απόλαυσέ τα μέχρι να μεγαλώσουν να ξεχωρίσεις χαρέμια.
Ίσως να χρειαστεί κάποια στιγμή να προσθέσεις λίγες πέτρες, θα το δείς μόνο σου αν χρειάζεται. Όσο μεγαλώνουν και είναι έτοιμα για αναπαραγωγές γίνονται πιό επιθετικά και χρειάζονται πολλές κρυψώνες.

Konstantin79
12-01-11, 19:50
Ευχαριστω φιλαρακι! Ευχαριστω ολους για τη βοηθεια κ τις πολυτιμες συμβουλες σας!
Πταγματικα τωρα θεω απλα να τα απλαυσω και να αργησω πολυ να βαλω ξανα χερι μεσα!!! :P

Αληθεια, υπαρχει περιπτωση να διεκδηκησουν τη δευτερη κρυψωνα οσο μεγαλωνουν;;; :confused:

nxris
12-01-11, 23:00
Αληθεια, υπαρχει περιπτωση να διεκδηκησουν τη δευτερη κρυψωνα οσο μεγαλωνουν;;; :confused:

Καλά είναι να υπάρχει για όλα από μία ακόμα και δύο κρυψώνες για το καθένα για να αποφεύγεις τους πολλούς καυγάδες.
Ο πιο τσαμπουκάς παίρνει αυτό που θέλει:smt066:smt068

Konstantin79
12-01-11, 23:19
Αντε να μεγαλωσουν να κανουν κ αυτα τα κουμαντα τους γιατι ολο στην απεξω ειναι! Θα κοιταξω μηπως φτιαξω στο πισω μερος καμια μακρια στοιβα πετρες-κρυψωνες να'χουν να "παιζουν"!

Αντε κ οταν μεγαλωσουν, καθαριζω ζευγαρι, κ τα υπολοιπα στα μελη μας!!!! :smt020

ΜΙΜΗΣ
13-01-11, 18:00
καλησπερα και απο μενα.
καλο ειναι να τους ριχνεις πολλες και διαφορετικες τροφες και οχι μονο μια.
και να περιεχουν εχτρα σπιρουλινα.
τα ψαρια που εχεις πανε σε χαρεμια 1αρσενικο 3θηλυκα και οχι σε ζευγαρια.
ειναι λιγο πιο δυσκολο αποτι δειχνει να φτιαξεις σωστα χαρεμια.

Konstantin79
13-01-11, 18:04
Το ξερω φιλε μου, αλλα αυτη τη στιγμη ετσι ειμαι! :rolleyes: Ασε που κ στα λαμπιντος με 1α/1θ θα μεινω καθως και το τριτο "θηλυκο" μου βγηκε αρσενικο. Περιμενω να μεγαλωσουν κ τα acei να δω πως θα μου βγουνε κ αναλογα θα πορευτω. Αργοτερα ισως βαλω κ αλλο θηλυκο μεσα, αν κ αυτο το φοβαμαι για οποιο απο τα δυο ειδη, καθως το δευτερ θηλυκο μπορει να κανει ζημια στο μπουκωμενο.

ΜΙΜΗΣ
13-01-11, 18:54
μη βιαζεσε φιλε μου να βγαλεις συμπερασματα στο πιο ειναι αρσενικο και πιο θηλυκο λαμπιντο!!!
πολλες φορες τα αρσενικα φοβουνται και δεν βγαζουν καθολου τα μαυρα χρωματα τους και το παιζουν θηλυκα.
επισης καποια ψαρια εχουν καταμαυρα πτεριγια πανω κατω και το ψαρι ειναι θηλυκο.
ειναι ακομα πολυ νωρις,αστα ετσι οπως ειναι και μην τα πειραζεις.

Konstantin79
14-01-11, 22:32
Απορια, αν κ δεν ξερω για πιο λογο την κανω, μιας κ θελω να αφησω τα ψαρακια μου να ηρεμησουν... Ισως για να το ξερω για το μελλον καποια στιγμη:

Ποσο δυνατο ή αδυνατο είναι να προσθεσω πετρες στο ενυδρειο χωρις κινδυνο;;; Τι θα προτεινατε;;;

lans
14-01-11, 22:41
Απορια, αν κ δεν ξερω για πιο λογο την κανω, μιας κ θελω να αφησω τα ψαρακια μου να ηρεμησουν... Ισως για να το ξερω για το μελλον καποια στιγμη:

Ποσο δυνατο ή αδυνατο είναι να προσθεσω πετρες στο ενυδρειο χωρις κινδυνο;;; Τι θα προτεινατε;;;

με λιγη προσοχη και να εχεις φανταστεί που θες να βαλεις της πετρες πριν βαλεις τα χερια σου λογο ταχύτητας...δεν θα εχεις κανενα προβλημα...σχεδον ΟΛΟΙ το κανουμε :D:D:D

Konstantin79
14-01-11, 22:45
Προσπαθω να φανταστω ποσο ακυρο ή οχι θα φαινοταν να εβαζα στην πλαη του ενυδρειου αυτα τα διατρητα ανοιχτοχρωμα κομματια πετρας που βρισκεις στα petcity...:confused:

lans
15-01-11, 10:13
Προσπαθω να φανταστω ποσο ακυρο ή οχι θα φαινοταν να εβαζα στην πλαη του ενυδρειου αυτα τα διατρητα ανοιχτοχρωμα κομματια πετρας που βρισκεις στα petcity...:confused:

Οι πετρες που διαλεξες ειναι πολυ ωραιες και οταν πιασουν και αλγη θα δεις...μην βαζεις οτι να 'ναι για να το κανεις φανταχτερο...καταλαβες τι εννοω...

Konstantin79
15-01-11, 17:37
Παιδια, υπαρχει καποιο ψαρι ή μαλακιο που να τρεφεται με τις αποβολες των ψαριων ή και με αυτες;;; Θα ηθελα κατι να καθαριζει τον βυθο μου. Ειναι ολα τοσο ομορφα και μου τα κανουν χαλια τα κακα τους! Αυτο θα εχω μεχρι να βγαλω ζευγαρι και να πεσει η ιχθυοφορτιση;;;

Καμια ιδεα;

nxris
15-01-11, 19:12
Παιδια, υπαρχει καποιο ψαρι ή μαλακιο που να τρεφεται με τις αποβολες των ψαριων ή και με αυτες;;; Θα ηθελα κατι να καθαριζει τον βυθο μου. Ειναι ολα τοσο ομορφα και μου τα κανουν χαλια τα κακα τους! Αυτο θα εχω μεχρι να βγαλω ζευγαρι και να πεσει η ιχθυοφορτιση;;;

Καμια ιδεα;

Με σκούπα βυθού στις αλλαγές νερού.
Βλέπω επιμένεις στο ζευγάρι, σου έχουμε πει πολλές φορές ότι αυτά τα ψαράκια πάνε σε χαρέμια.

Konstantin79
15-01-11, 19:28
Το ξερω φιλε μου αλλα ακουσα πολλες φορες εδω οτι μας ενδιαφερει να βγαλουμε ζευγαρι απο το κοπαδι μας. Τι σημαινε αυτο; Κ εγω χαρεμι θελω, ασε που απο τα 3 θηλυκα, μονο το ενα πρεπει να ειναι κρινοντας απο συμπεριφορες κ εμφανιση. Περιμενω να μεγαλωσουν για να δω αν θα δωσω το αλλο αρσενικο κ προμηθευτω 2 θηλυκα ακομα για τα labidos. Οσον αφορα τα acei ακομα δυστυχως δε μπορω να βγαλω ακρη. Περιμενω να νταρντανεψουν!!! :smt020

mpoumpoula
15-01-11, 19:34
Κωνσταντίνε, επειδή σε παρακολουθώ από την αρχή της προσπάθειάς σου, ακόμα από τότε που ξεκίνησες με πολύ ενθουσιασμό και αγωνία για φυτεμένο και τελικά στους τρεις μήνες τα παράτησες επειδή ενθουσιάστηκες με τα malawi, θα ήθελα ως αρχάρια, να σου δώσω μια συμβουλή. Χαλάρωσε, διάβασε, άκουσε τις συμβουλές παλαιότερων και απόλαυσε επιτέλους αυτό που έφτιαξες.. Θέλει υπομονή το χόμπυ και δε γίνονται όλα όπως τα θέλουμε και όποτε τα θέλουμε...

Επί τη ευκαιρία, ομορφα τα ψαρακια σου...

Φιλικά
Χρύσα

Konstantin79
16-01-11, 01:02
Ευχαριστω για τα σχολια σου Χρυσα! :)

Χαλαω το ποστ μου τωρα, αλλα με ολη την καλη διαθεση...

Ποιος ειπε οτι δεν διαβαζω κ δεν ακουω; Και ποσο μαλλον δεν ρωταω; Επειδη εστησα malawi δε σημαινει οτι τα παρατησα με φυτεμενο, αλλα απλα μου αρεσε περισσοτερο. :p Ενθουσιασμο παντα ειχα κ θα εχω οταν ξεκιναω κατι καινουργιο!!!! :)
Παραπανω ζητησα καποιες συμβουλες και διευκρινησεις. Δεν αρχισα να λεω τι θα κανω. :D

Παρακαλω μην παρεξηγουμαστε!!!
Ευχαριστω για τα καλα σχολια ολων!! Θα ηθελα παρολαυτα μια διευκρινηση για την ερωτηση που εθεσα παραπανω!!!

mpoumpoula
16-01-11, 01:05
Ευχαριστω για τα σχολια σου Χρυσα! :)

Χαλαω το ποστ μου τωρα, αλλα με ολη την καλη διαθεση...

Ποιος ειπε οτι δεν διαβαζω κ δεν ακουω; Και ποσο μαλλον δεν ρωταω; Επειδη εστησα malawi δε σημαινει οτι τα παρατησα με φυτεμενο, αλλα απλα μου αρεσε περισσοτερο. :p Ενθουσιασμο παντα ειχα κ θα εχω οταν ξεκιναω κατι καινουργιο!!!! :)
Παραπανω ζητησα καποιες συμβουλες και διευκρινησεις. Δεν αρχισα να λεω τι θα κανω. :D

Παρακαλω μην παρεξηγουμαστε!!!
Ευχαριστω για τα καλα σχολια ολων!! Θα ηθελα παρολαυτα μια διευκρινηση για την ερωτηση που εθεσα παραπανω!!!

Βρε Κωνσταντίνε, γιατι θύμωσες;;; Δεν ειπα κατι αρνητικο για σένα... Απλά σου λέω να χαλαρωσεις και να απολαύσεις αυτό που με τόσο κοπο έφτιαξες και οι βελτιώσεις θα γίνουν σιγά σιγα΄...

Konstantin79
16-01-11, 01:08
Δε θυμωσα βρε! :rolleyes: Καταλαβα τι μου ειπες, κ σ'ευχαριστω για τα καλα σου σχολια!!!! Καμια παρεξηγηση!!
(Γι'αυτο δε μου αρεσει ο γραπτος λογος. Γινονται ευκολα παρεξηγησεις!)

lans
16-01-11, 15:29
Παιδια χαλαρωστε...

Κωνσταντινε αν μπορεις να παρεισ συνοδοντιδες αν και λιγο ακριβη για βυθο...

και αλγεοφαγα ειναι πολυ καλη και αντοχιτζηδες, ειναι τα Plecostomus Leopard, αν και πολυ εδω θα σου πουνε οτι δεν κανει και το αντιστροφα... :D

ΥΓ. Θα πω παλι που καποιοι το ξεχναμε...ΟΛΟΙ μιλάμε ανάλογα με της εμπειρίες μας.
ΥΓ 2. Οταν λεμε σε καποιον κατι να προσπαθουμε να το λεμε με ομορφο τροπο και Χρυσα σε ειδα και σε αλλο ποστ να μιλας λιγο επιθετικά και οχι τοσο ομορφα στον Vag0s.

Konstantin79
16-01-11, 16:03
Τους ειχα δει φιλαρακι τους συνοδοντιδες αλλα δεν ρωτησα παραπανω! Θα ειναι ενταξει στα κυβικα μου και με τους υπολοιπους κατοικους μου ομως ή θα εχω θεματα; Ποια ειναι η λατικινη τους ονομασια αληθεια;;

mpoumpoula
16-01-11, 16:42
Παιδια χαλαρωστε...

και αλγεοφαγα ειναι πολυ καλη και αντοχιτζηδες, ειναι τα Plecostomus Leopard, αν και πολυ εδω θα σου πουνε οτι δεν κανει και το αντιστροφα... :D

ΥΓ. Θα πω παλι που καποιοι το ξεχναμε...ΟΛΟΙ μιλάμε ανάλογα με της εμπειρίες μας.
ΥΓ 2. Οταν λεμε σε καποιον κατι να προσπαθουμε να το λεμε με ομορφο τροπο και Χρυσα σε ειδα και σε αλλο ποστ να μιλας λιγο επιθετικά και οχι τοσο ομορφα στον Vag0s.

Βρε παιδιά... τί να πω... βρες μου τί ασχημο είπα στον Κωνσταντίνο και θα του ζητήσω συγνώμη... Τί να πω... παω πάσο... Το άλλο θέμα που αναφέρεις είναι μια άλλη ιστορία...

lans
16-01-11, 17:30
Τους ειχα δει φιλαρακι τους συνοδοντιδες αλλα δεν ρωτησα παραπανω! Θα ειναι ενταξει στα κυβικα μου και με τους υπολοιπους κατοικους μου ομως ή θα εχω θεματα; Ποια ειναι η λατικινη τους ονομασια αληθεια;;

cynodontis.

...και ειναι μια χαρα...κανεις οσο ξερω δεν εχει αναφερει κατι περιεργω...!!! ;)

Κλεόβουλος
16-01-11, 19:23

Φίλε lans τα έχουμε ξαναπεί για τους Pleco :confused:
Δεν θέλουν τις ίδιες συνθήκες με τις αφρικάνικες κιχλίδες
http://www.aquariumlife.net/profiles/plecos/leopard-pleco/100057.asp
και δεν πρέπει να τους βάζουμε σε τέτοιου τύπου ενυδρεία. Άλλο τι εμπειρία έχει ο καθένας και άλλο τι πρέπει να προσφέρουμε στο κάθε ψάρι.

cynodontis.

...και ειναι μια χαρα...κανεις οσο ξερω δεν εχει αναφερει κατι περιεργω...!!! ;)
εκτός απ' το ότι θα τρώει τα μικρά ;)

Κωνσταντίνε ήδη έχεις πολλά ψάρια για τα λίτρα σου.
Ενημερωτικά μόνο,στη λίμνη Malawi έχει βρεθεί μόνο ένα είδος synodontis,αυτό: http://www.planetcatfish.com/catelog/species.php?species_id=239

lans
16-01-11, 21:05
[COLOR="Blue"]Φίλε lans τα έχουμε ξαναπεί για τους Pleco :confused:

νομιζω 2 φορες... αχχααχχα...

...οσο για το πλεκο δεν εχεις αδικο οπως εχουμε ξανα πει...αλλα αμα τα βαζεις μικρο συνηθηζει.

για το συνοδοντι που λες οτι ειναι μονο ενα...αυτο το συγκεκριμενο τρωει τα μωρα:confused::confused:

Κλεόβουλος
16-01-11, 21:14
νομιζω 2 φορες... αχχααχχα...
στην 3η καίγεσαι :grin:
...οσο για το πλεκο δεν εχεις αδικο οπως εχουμε ξανα πει...αλλα αμα τα βαζεις μικρο συνηθηζει. δεν συνηθίζει. Ταλαιπωρείται.

για το συνοδοντι που λες οτι ειναι μονο ενα...αυτο το συγκεκριμενο τρωει τα μωρα:confused::confused:
δοκίμασε και θα δεις :)

Konstantin79
16-01-11, 21:20
και δεν πρέπει να τους βάζουμε σε τέτοιου τύπου ενυδρεία. Άλλο τι εμπειρία έχει ο καθένας και άλλο τι πρέπει να προσφέρουμε στο κάθε ψάρι.

εκτός απ' το ότι θα τρώει τα μικρά ;)

Κωνσταντίνε ήδη έχεις πολλά ψάρια για τα λίτρα σου.
Ενημερωτικά μόνο,στη λίμνη Malawi έχει βρεθεί μόνο ένα είδος synodontis,αυτό: http://www.planetcatfish.com/catelog/species.php?species_id=239
Το ξερω φιλε μου! Εριξα μια ματια στα οσα ειδη συνοδοντις υπαρχουν και το μικροτερο γινετια 20cm. Που να το βαλω ρε συ!!!! :) Εγω κανενα loach ειχα στο μυαλο μου αλλα δεν βρηκα καποια αναφορα στην Malawi για loach.

Konstantin79
17-01-11, 23:41
Κοιτατε αλγη!!! :smt020
Κοιτατε πως θρεψαν τα μικρα!!!! :D

lans
18-01-11, 09:18
Κοιτατε αλγη!!! :smt020
Κοιτατε πως θρεψαν τα μικρα!!!! :D

Γενικα που ειδα τα ψαρια, ειναι λιγο ταλαιπωρημένα...

να προσεχεις πολυ απο κατω τους αν το χρωμα τους ασπρίζει ή στα ασει να μην ειναι τοσο μοβ το χρωματους και αρχιζουν και ξεθωριάζουν...ειναι συχνα φαινόμενα...!!! :D

Konstantin79
18-01-11, 18:14
Την κατασατροφη εφερες πια κ εσυ!!!! :grin:χα:grin:χα:grin:χα:grin:χα:grin:χα:grin:χα:g rin:χα:grin:

lans
18-01-11, 18:19
Την κατασατροφη εφερες πια κ εσυ!!!! :grin:χα:grin:χα:grin:χα:grin:χα:grin:χα:grin:χα:g rin:χα:grin:

οχι ρε...σου λεω καποια γρηγορα συμπτώματα για να προλαβαίνεις καταστάσεις... :D:D:D

ΥΓ. Μην πας να πεις κατι να βοηθήσεις...αμεσως...!!! :smt052
ΥΓ2. Πες τα εσυ ρε κλεο, γιατι εμενα με αποπαίρνουν...

Κλεόβουλος
18-01-11, 18:34
Πες τα εσυ ρε κλεο, γιατι εμενα με αποπαίρνουν...

:smt056 :D

Konstantin79
18-01-11, 19:07
οχι ρε...σου λεω καποια γρηγορα συμπτώματα για να προλαβαίνεις καταστάσεις... :D:D:D

ΥΓ. Μην πας να πεις κατι να βοηθήσεις...αμεσως...!!! :smt052
ΥΓ2. Πες τα εσυ ρε κλεο, γιατι εμενα με αποπαίρνουν...
Μα κ εσυ!!!!! Αντι να κολακεψεις την αλγη μου :D και τα αφρατα μου acei, αμεσως να μου τα αρρωστησεις!!! χαχαχαχαχαχα

Konstantin79
20-01-11, 22:35
Δε γινεται!!! Χρειαζομαι επειγοντως 2-3 θηλυκα labidos. Kαι το τριτο αποδειχτηκε αρσενικο, ασχετα που δεν εχει μεγαλωσει αρκετα για να δειξει τα χρωματα του, περα απο τη ριγα στο ματι κ τις πιτσιλιες που ηδη εχει τωρα!

Την εχουν ταραξει την θηλυκια! Μια την πιανει ο ενας μια ο αλλος!!! :smt120

lans
21-01-11, 09:18
Δε γινεται!!! Χρειαζομαι επειγοντως 2-3 θηλυκα labidos. Kαι το τριτο αποδειχτηκε αρσενικο, ασχετα που δεν εχει μεγαλωσει αρκετα για να δειξει τα χρωματα του, περα απο τη ριγα στο ματι κ τις πιτσιλιες που ηδη εχει τωρα!

Την εχουν ταραξει την θηλυκια! Μια την πιανει ο ενας μια ο αλλος!!! :smt120

Πηγαινε στης μικρες αγγελιες και βαλε ενα "ΖΗΤΗΤΕ Labodochromis Caeruleus Electric Yellow Θηλυκό" και καθαρισες...!!!
:smt052

Κλεο δες εδω και πες τι εχεις να πεις...και εγω σημερα το ειδα...αυτα τα εχω ξανα διαβάσει και αλλου (οχι ελληνικό site)

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Gibbiceps.htm

και εδω δες της εικονες
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Labido.htm

ΥΓ. Τυχαία τα ειδα, και ηθελα να μου πεις την γνωμη σου και απευθύνομαι σε εσενα γιατι ειχαμε κανει μια πολυ καλη φιλική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων :smt052, αλλα αμα θελει να πει καποιος κατι αλλον εννοειτε να μιλήσουμε...παντα φιλικά βεβαια :smt052

nxris
21-01-11, 15:37
Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι έχεις 3 αρσενικά και 1 θηλυκό?
Αν δεν δεις μπουκώματα δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος.
Το ότι κυνηγάνε το ένα το άλλο μπορεί να συμβαίνει για λόγους ιεραρχίας.
Κάθε ψάρι προσπαθεί να κατακτήσει μία θέση μέσα στο σύνολο του ενυδρείου είτε είναι αρσενικό είτε είναι θηλυκό.;)
Γι'αυτό λοιπόν κάνε λίγη υπομονή πρίν απομακρύνεις κάποιο ψάρι.

.............................................

και εδω δες της εικονες

Στο πρώτο κείμενο που έβαλες υπάρχει το παρακάτω σημείο που πρέπει να προσέξεις:

"Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται να έχει κανείς αυτό το ψάρι σε ενυδρείο όπου υπάρχουν ψάρια που πρόκειται να ζευγαρώσουν "

διότι θα σου τρώει τους γόννους.

lans
21-01-11, 15:43
Στο πρώτο κείμενο που έβαλες υπάρχει το παρακάτω σημείο που πρέπει να προσέξεις:

"Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται να έχει κανείς αυτό το ψάρι σε ενυδρείο όπου υπάρχουν ψάρια που πρόκειται να ζευγαρώσουν "

σε αυτο παντα συμφωνουσα :D:D:D

αν και τα πιο πολλα ψαρια γενουν τα αυγα τους σε κρυφα μερη.
η διαφωνια ηταν για αλλο θεμα ομως. :cool:
Η διαφωνια εγινε για το λογο οτι δεν εντεχουν λογο συνθηκης νερο. :D

Konstantin79
21-01-11, 16:58
Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι έχεις 3 αρσενικά και 1 θηλυκό?
Αν δεν δεις μπουκώματα δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος.
Το ότι κυνηγάνε το ένα το άλλο μπορεί να συμβαίνει για λόγους ιεραρχίας.
Κάθε ψάρι προσπαθεί να κατακτήσει μία θέση μέσα στο σύνολο του ενυδρείου είτε είναι αρσενικό είτε είναι θηλυκό.;)
Γι'αυτό λοιπόν κάνε λίγη υπομονή πρίν απομακρύνεις κάποιο ψάρι.

.............................................

Ελπιζω να κανω λαθος φιλε μου αλλα τα χρωματα του που μερα με τη μερα πλησιαζουν στου αρσενικου αλλα μου λενε (χωρις να ειμαι παντα 100% σιγουρος. εχω δει κ θηλυκα να μοιαζουν με αρσενικα). Απο την αλλη, ολοι ασχολουνται με τη θηλυκια κ οι "αντρες αδιαφορουν ο ενας για τον αλλο κ απλα τους διωχνουν απο τη μεση οταν ειναι να κηνυγησουν.
Ειπα να βαλω στην ακρη τα χρωματα κ να παρατηρησω συμπεριφορες για να δω ποις ειναι τι, αλλα κ οι συμπεριφορες εκει με οδηγουν!!! :confused:

Κλεόβουλος
21-01-11, 18:06
Κλεο δες εδω και πες τι εχεις να πεις...και εγω σημερα το ειδα...αυτα τα εχω ξανα διαβάσει και αλλου (οχι ελληνικό site)

και εδω δες της εικονες

ΥΓ. Τυχαία τα ειδα, και ηθελα να μου πεις την γνωμη σου και απευθύνομαι σε εσενα γιατι ειχαμε κανει μια πολυ καλη φιλική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων :smt052, αλλα αμα θελει να πει καποιος κατι αλλον εννοειτε να μιλήσουμε...παντα φιλικά βεβαια :smt052

η διαφωνια ηταν για αλλο θεμα ομως. :cool:
Η διαφωνια εγινε για το λογο οτι δεν εντεχουν λογο συνθηκης νερο. :D

Δεν θα διαφωνήσω με κανέναν αν κάποιο ψάρι αντέχει σε μη φυσιολογικές συνθήκες, αλλά για πόσο αντέχει, γιατί πρέπει να το υποστεί, τι επιπτώσεις έχει αυτό κλπ θα μπορούσα να πω πολλά ;)
Έχω δει αφρικάνικες κιχλίδες μαζί με αμερικάνικες, σε μαλακό και όξινο νερό, με χρυσόψαρα, με botia, με corys και ότι τραβάει η ψυχή σου.

lans αν θέλεις να το συζητήσουμε παραπάνω(και πάντα φιλικά:smt021:D) άνοιξε ένα άλλο θέμα.

lans
21-01-11, 18:44
Δεν θα διαφωνήσω με κανέναν αν κάποιο ψάρι αντέχει σε μη φυσιολογικές συνθήκες, αλλά για πόσο αντέχει, γιατί πρέπει να το υποστεί, τι επιπτώσεις έχει αυτό κλπ θα μπορούσα να πω πολλά ;) Θα πω, οτι επειδή εχω δει αρκετες περιπτώσεις και δεν μπορουμε να ξερουμε τα ψαρια τι ακριβως σκεφτονται και ο μονος τροπος που μπορουμε να καταλαβουμε οτι ειναι καλα, ειναι απο το χρωμα απο την μακροζωία και την ζωηράδα. Τι να πω...δεν βγαζω ακρη... :grin:
Έχω δει αφρικάνικες κιχλίδες μαζί με αμερικάνικες, σε μαλακό και όξινο νερό, με χρυσόψαρα, με botia, με corys και ότι τραβάει η ψυχή σου. Σε αυτο δεν ξερω και δεν συμφωνώ αν γινεται κατι τετοιο, επίσης δεν εχω διαβαση πουθενα οτι μπορει να γινει αυτο και οτι δεν δημιουργεί προβλημα στα ψαρακια. Αρα δεν πρεπει να το κανουν...αν το κανουν καποιοι.

lans αν θέλεις να το συζητήσουμε παραπάνω(και πάντα φιλικά:smt021:D) άνοιξε ένα άλλο θέμα. Εχεις δικιο :D

ΥΓ. Οπως εχεις πει κλεο για τον εαυτο σου...ολοι αρχάριοι ειμαστε...και καθε μερα μαθαινουμε :smt052

vag0s
21-01-11, 20:41
Βρε Γρηγόρη αφού τα έχουμε ξανασυζητήσει. Στα διάφορα φόρουμ πρέπει να προτείνουμε το ιδανικό. Κι εγώ είμαι 100% σίγουρος ότι θα αντέξει κάποια χρόνια, αλλά θα ταλαιπωρείται. Και το έχω ξαναπεί, τα έχουμε που τα έχουμε κάνει σκ#$@τά, με το να βάζουμε τα πάντα σε ουδέτερο νερό, τώρα να βάλεις πλέκο σε 8 νομίζω ότι πάει πολύ. Πάντως ναι θα αντέξει.

:)

κ.ω.σ.τ.α.ς.
21-01-11, 21:48
Ειναι δυσκολο.Βασικα θελει απο την αρχη. Και θελεις πολλες Πραγματικα πολλες πετρες.:grin:.Εγω το εστισα απο την αρχη μετα κοπων.

Konstantin79
21-01-11, 23:26
Να ερθουμε στο θεμα μου??? :smt120

Απο αγγελικα δεν ειναι ευκολο να βρεθει λαμπιντος σε λογικη τιμη. Μια ανταποκριση ειχα πριν λιγες μερες με τιμη ιδια των πετ σιτυ κ να χρειαζεται να ταξιδεψω απο την μια ακρη της Αττικης στην αλλη. Ισως καποιοι το βλεπουν κ σαν μπισνες το χομπυ... zw

Μπορει να βοηθησει καποιος απο δω που να ξερει;; Με ενδιαφερουν 100%^ θηλυκα!!!! Ουτε bi :rolleyes: ουτε gay :o ουτε κρυφο... :confused: !!!!

lans
22-01-11, 17:43
Θα βρεις ρε, ακομα και τσαμπα...απλα ετυχε τωρα να μην σου πουνε.
...Κανε υπομονη...;)

Konstantin79
22-01-11, 20:38
Πληροφορίες

Διαστάσεις: 92 x 41 x 55 cm
Όγκος: 180lt
Κατηγορία: Malawi
Φυτά: Vallisneria Gigantea
Ψάρια / Άλλα είδη: 3 Labidochromis Electric Yellow - 6 Pseudotropheus Acei Yellow Tail
Φόντο: Μαυρο
Φωτισμός: 8 ωρες
Διάρκεια φωτισμού:
Φιλτράρισμα: Jbl CrystalProfi e900
Θερμοστάτης: 200w

Παράμετροι:

pH:8
Αλλαγές νερού: 15%/εβδομαδα
Θερμοκρασία:26c

Konstantin79
23-01-11, 15:28
Η μονη διαφορα με τη φωτο ειναι οτι εβαλα την εξοδο του νερου κατα μηκος του ενυδρειου, κ οχι κατα πλατος οπως φαινεται στην φωτο, για να πετυχω σωστη κυκλοφορια κ αναταραξη σ'ολη την επιφανεια!

Σχολια;;; ;)

Konstantin79
25-01-11, 00:28
Νεες φωτο για τον λαο!!!!!!! :D

Konstantin79
28-01-11, 19:52
Κ αλλες... :smt020

Konstantin79
31-01-11, 20:28
Επιτελους!!!!! Αλλο ενα θηλυκο ισομεγεθες του μεγαλου Labido!!! Ηδη τα πανε καλυτερα απο ποτε!! Σα να ηρεμησαν οι καυγαδες στο ενυδρειο!

Ερωτηση:Το τρεμουλιασμα του αρσενικου μπροστα στο θηλυκο τι δηλωνει;

Κλεόβουλος
31-01-11, 21:55
Διάθεση για ζευγάρωμα :)

Konstantin79
31-01-11, 22:46
:D:smt041:p:smt041:D:smt041:D:smt041:D
http://www.youtube.com/watch?v=NYVnnlsM8qs

Τι λετε;;; :rolleyes:

lans
01-02-11, 08:49
Να σου πω τι παρατήρησα.
1. καλό) Ειναι αρκετα κινητικά
2. καλό) Τα χρωματα τους ειναι οπως πρεπει να ειναι.
3. κακό) Εχεις κανα δυο λαμπιντος που ειναι νταήδες και το θεμα ειναι οτι πειράζουν και ασει.

ΥΓ. Ειδατε γιατι λεει ο κλεοβουλος οτι τα MALAWI θελουν μεγαλα ενυδρεια. Βεβαια συμφωνώ στο κομμάτι με το μηκος, δηλαδη δεν χρειάζεσαι ενυδρειο 200 λιτρα για να εχεις τετοια ψαρια αλλα το ενυδρειο ναι ειναι τουλαχιστον 1,20 σε μηκος...και μετα να εχει βαθος τουλαχιστον 40 εκατοστα και για το υψος δεν εχει και τοσο σημασία.
ΑΥΤΑ... :smt052:smt052:smt052

Κλεόβουλος
01-02-11, 09:02
Ειδατε γιατι λεει ο κλεοβουλος οτι τα MALAWI θελουν μεγαλα ενυδρεια.
. :smt052:smt052:smt052
+-3,,,

Konstantin79
01-02-11, 14:41
Να σου πω τι παρατήρησα.
1. καλό) Ειναι αρκετα κινητικά
2. καλό) Τα χρωματα τους ειναι οπως πρεπει να ειναι.
3. κακό) Εχεις κανα δυο λαμπιντος που ειναι νταήδες και το θεμα ειναι οτι πειράζουν και ασει.

ΥΓ. Ειδατε γιατι λεει ο κλεοβουλος οτι τα MALAWI θελουν μεγαλα ενυδρεια. Βεβαια συμφωνώ στο κομμάτι με το μηκος, δηλαδη δεν χρειάζεσαι ενυδρειο 200 λιτρα για να εχεις τετοια ψαρια αλλα το ενυδρειο ναι ειναι τουλαχιστον 1,20 σε μηκος...και μετα να εχει βαθος τουλαχιστον 40 εκατοστα και για το υψος δεν εχει και τοσο σημασία.
ΑΥΤΑ... :smt052:smt052:smt052
Το ξερω φιλε μου, και μαλιστα εχω σκοπο το ενα απο τα δυο (το μικρο αρσενικο) να το βγαλω. Ισως να'ναι κ αυτο που εχει αγχωσει το acei κ ειναι μαζεμενο στη γωνια. Το εχω βαλει στο ματι μερες τωρα κ εβλεπα οτι ειναι ζορικος αλλα ηθελα να περασει λιγο καιρος να δω αποτελεσματα κ γνωμες σας!

lans
01-02-11, 14:48
Το ξερω φιλε μου, και μαλιστα εχω σκοπο το ενα απο τα δυο (το μικρο αρσενικο) να το βγαλω. Ισως να'ναι κ αυτο που εχει αγχωσει το acei κ ειναι μαζεμενο στη γωνια. Το εχω βαλει στο ματι μερες τωρα κ εβλεπα οτι ειναι ζορικος αλλα ηθελα να περασει λιγο καιρος να δω αποτελεσματα κ γνωμες σας!

καλα κανεις και περιμενεις, γιατι μπορει να ξεθυμάνει... ή οταν ειναι σε περιοδο ζευγαρώματος ειναι καπως...ξερετε....!!! :grin::grin:

ΥΓ. Ενας καλος τροπος για να βγαλεις MALAWI απο ενα ενυδρειο χωρις να βγαλεις της πετρες ειναι να βαλεις λιγο τροφη στο νερο και περισσοτερο στην αποχη...και μετα ξερετε τι πρεπει να κανετε... :grin:

Konstantin79
01-02-11, 18:01
Βασικα εχω δει να λειτουργουν με επιτυχια παγιδες...
Κοβεις το λαιμο ενος σχετικα μεγαλου πλαστικου κουτιου, βαζεις τον λαιμο παλι σφηνωτα αναποδα προς τα μεσα κ τροφη στο βαθος, κ την αφηνεις ξαπλωτα. Το αφηνεις λιγη ωρα κ παγιδευεις αφοβα το ψαρακι που θελεις! :rolleyes:

Konstantin79
04-02-11, 21:39
Τα σχολια σας παιδια...

http://www.youtube.com/watch?v=wcmU-DxJ21s

Konstantin79
06-02-11, 18:14
Με την προσθηκη λιγων ακομα πετρών, νομίζω ότι είμαι κομπλε!
Κρυψωνες μεγαλες, κρυψωνες μικρες, οι βαλισνεριες μεγαλωνουν κ πλεον εχουν μπει ιεραρχιες και ταξη στον βιοτοπο μου! :rolleyes:

lans
07-02-11, 09:51
...βλεποντας και το βιντεο, ειδα οτι τα ασει βρηκαν το χρωμα τους και οτι υπαρχει παρα πολυ καλη κινητικότητα...!!! :D

ΥΓ. Να ξερεις οτι οταν γερνοβολήσει ενα...σε 2-3 μηνες θα γενναν ολα τουσ σαν κουνελια...το λεω γιατι σε αυτην την περίπτωση δεν εχεις αρκετες κρυψώνες.
ΥΓ2. Προχτηεσ ενα λαμπινος μου γέννησε, και εχθες το ειδα μπουκωμένο παλι, το ιδιο... :p

Konstantin79
08-02-11, 17:34
Να'σαι καλα φιλε μου για τα καλα σου λογια!
Οντως απο κρυψωνες δεν τα πηγαινα καλα. Τωρα εχω ηδη 4 καλες κ σιγα σιγα μαζευυω πετρες να φτιαξω κ αλλες!
Οντως εχουν εξομαλυνθει τα πραγματα, αν κ μεχρι τελος του μηνα αν συνεχιστει η κατασταση αυτη, θα απομακρυνω το ενα acei που εχει καταληξει να ειναι αρσενικο κ το εχουν ακομα στην ακρη (κυριολεκτικα) τα υπολοιπα! :mad:

Konstantin79
11-02-11, 18:52
Απορια: Με 60W 8ωρο φωτισμο, θεωρητικα ποσο διαστημα χρειαζεται για να "περασει" η αλγη και να "υποχωρησει"?

Κλεόβουλος
11-02-11, 21:02
Τι είδους άλγη έχεις?

Konstantin79
11-02-11, 21:09
Καφε με μικρα πρασινα spots.

Κλεόβουλος
11-02-11, 21:24
Η καφέ εμφανίζεται στα νέα ενυδρεία και σιγά σιγά φεύγει μόνη της.
Η πράσινες στα αφρικάνικα είναι (για κάποιους :D)επιθυμητές και αναπόφευκτες.

Konstantin79
11-02-11, 22:17
Ευχαριστω φιλε μου! :)