Επιστροφή στο Forum : κατασκευη ενυδρειου
Αφου πριν απο μερες πηρα τα τζαμια, σε λιγες μερες θα αρχισω να φτιαχνω ενα ενυδρειο με διαστασεις 140*40*50 με τζαμι 8mm. Η απορια που εχω ειναι πως θα κολλησω τις κοντρες? (υπαρχει καποιο βιντεακι να δω?) Ή να μην μπουν καθολου κοντρες?
Dream Waters
28-12-10, 02:30
Στις διαστασεις που θελεις καλο θα ειναι να πας σε 10ρι τζαμι και οχι σε 8αρι.
Σχετικα με τις κοντρες τωρα, αφου κολλησεις το ενυδρειο και αφαιρεσεις και το τελευταιο υπολειμα σιλικονης που θα ξερασει,μετρας εσωτερικα κατα μηκος και κατα πλατος και φροντιζεις ωστε
-Οι κατω κοντρες να πατανε και οι 4 στον πατο.
-Οι πανω κοντρες να διασταυρωνονται.
Διαβασε εδω αν μπορεσεις να βοηθηθεις
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/kataskEnydr4.htm
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/kataskEnydr.htm
Για το πώς θα τις κολλήσεις, θα σου πουν οι τεχνίτες, εγώ είμαι αμπντάλης σ' αυτά.:D
Αλλά με 1,40 μήκος, 55 ύψος και 8άρι τζάμι, εγώ θα έβαζα οπωσδήποτε και κάτω και πάνω.
απο το μαγαζι που πηρα τα τζαμια, φτιαχνει κιολας ενυδρεια. και αυτος μου ειπε επειδη τα τζαμια ειναι ροντε να μην βαλω κοντρες πουθενα κ οτι δεν θα εχω προβλημα. εγω σκεφτηκα να βαλω κοντρες πανω-κατω.
Κοιτα στα ενυδρεία που κατασκευαζονται απο εμας, σχεδόν πάντα μπαίνουν κόντρες για ασφάλεια. Ίσως κρατησει για λίγο καιρό, αλλα μετά μαλλον θα έχεις πρόβλημα. Και γιατί να έχεις αφού μπορείς να το αποφύγεις; Επισης είναι πολύ μακρύ το ενυδρείο σου και θα προκαλούνται πιέσεις στο κεντρο του τζαμιου που ίσως αποδειχθουν μοιραίες.
Υ.Γ. Αν ο κορδιας κανει ενυδρεία, ζήτω που καήκαμε. Εδω για το 30αρι μου έβγαλε στραβά τζαμια...
χαχαχαχα οχι δεν τα πηρα απο αυτον,απο αλλον τα πηρα. οσο για σιλικονι π με ειχες ρωτησει μαυρη δεν βρηκα κ πηρα απο τα πρακτικερ μια ειδικη για ενυδρεια.
kwstas_original
28-12-10, 04:22
Σε αυτες τις διαστασεις, και 8αρι τζαμι, μη σου πω και 2πλες κοντρες...:rolleyes:
δεν πιστευω να εχει προβλημα αν βαλω πανω κατω κοντρες. οσο για κατω θα μπουνε πολλες. ενας γνωστος μ εχει 150lt ενυδρειο με κοντρες μονο στ μηκος τ ενυδρειου πανω κατω κ με τζαμι 5mm κ δεν εχει προβλημα.
Και μεις φτιαξαμε ενα ενυδρειο που κανενα τζαμι δεν παταει σωστα ολα πατανε αλλου για αλλου κοντρες κοντες στραβες αλλα κραταει !!!
Βεβαια κανενας απο μας που το φτιαξαμε δεν ηθελε να το κρατησει και το δωσαμε σε εναν φιλο μας ! Τυχαιο ...δεν νομιζω !
Οτι μπορεις να κανεις καντο τωρα βαλε και πλαισιο απο αλουμινιο ή ξυλο γιατι μετα το ποπ ....εχει πολυ νερο !
Και μεις φτιαξαμε ενα ενυδρειο που κανενα τζαμι δεν παταει σωστα ολα πατανε αλλου για αλλου κοντρες κοντες στραβες αλλα κραταει !!!
Βεβαια κανενας απο μας που το φτιαξαμε δεν ηθελε να το κρατησει και το δωσαμε σε εναν φιλο μας ! Τυχαιο ...δεν νομιζω !
Οτι μπορεις να κανεις καντο τωρα βαλε και πλαισιο απο αλουμινιο ή ξυλο γιατι μετα το ποπ ....εχει πολυ νερο !
να βαλω δηλαδη απο την εξω μερια στις γωνίες, γωνιες απο αλουμινιο? θα ειναι πιο ασφαλες?
kalts.greg
28-12-10, 12:04
να βαλω δηλαδη απο την εξω μερια στις γωνίες, γωνιες απο αλουμινιο? θα ειναι πιο ασφαλες?
στο δικό μου έβαλα εξωτερικές γωνίες 40*40 1χιλ. για σιγουριά .και στον πάτο και στα πλαϊνά .
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=44111
http://www.facebook.com/photo.php?pid=30800704&l=e12945cde5&id=1569821439
Εμεις ..δηλαδη... ο κουμπαρος μου το εκανε για σιγουρια και επειδη του ξεφυγε ο τροχος και εκανε κατι λακουβακια ...και για ομορφια !
Αυτο που σου ξανα λεω ειναι κανε οτι μπορεις περιττο ή μη γιατι μετα 300-400 λιτρα μεσα σε εναν χωρο ειναι επικυνδηνα ...απο μπριζες μεχρι επιπλα μεχρι 1002 !
στο δικό μου έβαλα εξωτερικές γωνίες 40*40 1χιλ. για σιγουριά .και στον πάτο και στα πλαϊνά .
το ιδιο θα κανω κ εγω
Αν δεν έχει πρόβλημα ο φίλος μιχάλης και για να μην ανοίγω νέο θέμα, να κάνω κι εγώ 2-3 ερωτήσεις.
Σχεδιάζω ένα ενυδρείο 80*40*50 και...
1. Υπολογίζω 8 εκατοστά πλάτος για τις πλαινές κόντρες και 3 εκατοστά για τις μεγάλες. Καλά δεν είναι?
2. Για τις κάτω κόντρες είναι σίγουρο ότι πρέπει να ακουμπάνε και οι τέσσερις τον πάτο? Ρωτάω γιατί κάπου είχα διαβάσει ότι πρέπει να είναι και αυτές σταυρωτές και στην φωτό που έχει βάλει o τσάμης δεν μπορώ να διακρίνω καθαρά..
3. Και το μεγάλο ερώτημα. Τελικά, τζάμι ροντέ ναι ή όχι?
Αν δεν έχει πρόβλημα ο φίλος μιχάλης και για να μην ανοίγω νέο θέμα, να κάνω κι εγώ 2-3 ερωτήσεις.
Σχεδιάζω ένα ενυδρείο 80*40*50 και...
1. Υπολογίζω 8 εκατοστά πλάτος για τις πλαινές κόντρες και 3 εκατοστά για τις μεγάλες. Καλά δεν είναι?
2. Για τις κάτω κόντρες είναι σίγουρο ότι πρέπει να ακουμπάνε και οι τέσσερις τον πάτο? Ρωτάω γιατί κάπου είχα διαβάσει ότι πρέπει να είναι και αυτές σταυρωτές και στην φωτό που έχει βάλει o τσάμης δεν μπορώ να διακρίνω καθαρά..
3. Και το μεγάλο ερώτημα. Τελικά, τζάμι ροντέ ναι ή όχι?
πως ειναι κολλημενες οι κοντρες ακομα δεν μπορω να το καταλαβω:(.
εμενα τα τζαμια ειναι ροντε.
Τώρα που το ξαναδιάβασα λέει περιμετρικά οι κάτω, άρα οι κάτω δεν σταυρώνουν. Οι πάνω μόνο σταυρώνουν μιχάλη
-------------------------
Λοιπόν, αν μπορεί να σε βοηθήσει αυτό. Οι κάτω κόντρες θα εφάπτονται με τον πάτο τπου ενυδρείου, δεν θα κάθονται η μια πάνω στην άλλη...
http://img51.imageshack.us/img51/6206/katwko.png
Οι πάνω κόντρες θα εφάπτονται αφού πρώτα θα κολλήσεις τις μεγάλες στο μήκος του ενυδρείου και μετά τις πλαινές. Στις γωνίες οι πλαινές θα κάθονται πάνω στις μεγάλες. Εκεί που είναι το μπλε χρώμα. Ελπίζω να βοήθησα και να το περιγράφω και σωστάhttp://img403.imageshack.us/img403/9453/panwko.png
επιτελους! το σχεδιο με βοηθησε!:smt041
Αυτό που δεν ξέρω και θα έλεγα να περιμένεις προτού προχωρήσεις να μας διευκρινήσει κάποιος είναι πόση σιλικόνη πρέπει να μπει στις κάτω κόντρες και που...
Θεωρώ λογικό να κολληθούν οι κάτω κόντρες και στον πάτο αλλά και στα πλαινά.
Είναι όμως έτσι?
Λοιπόν, αν μπορεί να σε βοηθήσει αυτό. Οι κάτω κόντρες θα εφάπτονται με τον πάτο τπου ενυδρείου, δεν θα κάθονται η μια πάνω στην άλλη...
http://img51.imageshack.us/img51/6206/katwko.png
Τις κατω δεν τις βαζουμε ετσι αλλα ετσι:
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-x173-neoklis-ffasf.jpg
Ειναι καλυτερα ετσι γιατι τουλαχιστον μια κοντρα "κραταει" μια γωνια του πατου εσσωτερικα..
Διαφορετικα ειναι πολυ δυσκολο να συμβει αυτο αν οι μεγαλες ειναι περα ως περα..
Καλη χρονια!
Σημερα μας επιασαν τα μαστορεματα κ ειπαμε να φτιαξουμε το ενυδρειο.
Για αρχη εγινε η βαση κ στην συχεχεια κολλησαμε το ενυδρειο.
Οι κοντρες θα κολληθουν τις επομενες μερες.
Ωραία πράγματα!
Την βάση δεν θα την βάψεις;
Ωραία πράγματα!
Την βάση δεν θα την βάψεις;
ναι θα την βαψω κ θα περαστουν ξυλα γυρω γυρω.
mikrosaquaristas
04-01-11, 18:41
έχεις υπόψιν σου φαντάζομαι ότι η ακτινοβολία της ηλεκτροκόλλησης ενοχοποιείται για ζημιές στο αναπαραγωγικό σύστημα του άντρα
για τα ντουμάνια και την λάμψη στα μάτια θα το ξέρεις σίγουρα.......
το ενυδρειο ειναι ετοιμο, αλλα απομενουν ακομη καποιες λεπτομεριες...
Πολύ ωραίο! Τι έχεις βάλει για καπάκι; Φαίνεται λίγο περίεργο! :D :P
Πότε θα ερθω να το δω απο κοντά; :D:D:D
Πολύ ωραίο! Τι έχεις βάλει για καπάκι; Φαίνεται λίγο περίεργο! :D :P
Πότε θα ερθω να το δω απο κοντά; :D:D:D
αυτο π φαινεται ειναι φελιζολ. το μονο π θελει, βαψειμο! θα το δεις απο κοντα κ θα μ πεις πως ειναι. η φωτο ειναι προχειρη. επισης απο διακοσμηση χαλια...πολυ απλο, πρεπει να παω στ αμβρακικο να μαζεψω βραχια.
Δεν είναι χάλια, απλώς θελει κι'αλλες πετρες και μερικα φυτά! Καποια στιγμή, να σου δώσω βαλλισνέριες! ;)
Δεν είναι χάλια, απλώς θελει κι'αλλες πετρες και μερικα φυτά! Καποια στιγμή, να σου δώσω βαλλισνέριες! ;)
πετρες ειχα αλλα τις πεταξε η μανα μ οσο ημουν στρατο γτ ειχα γεμισει ενα μερος στ αποθηκη. τεςπα οταν βρω χρονο καμιαωρ μερα θα κανω μια εξωρμηση μεχρι τον αμβρακικο να καζεψω κι αλλες.
anastapalios
23-01-11, 12:34
Πολύ ωραίο φίλε το ενυδρείο σου, αλλά ξανασκέψου το για το καπάκι...
Όταν σε είχα δει, φανταζόμουν για μικρό ενυδρείο ότι προοριζόντουσαν τα φελιζολ..Εδώ έκανες τόσο καλή δουλειά με βάση και με γυάλα και δεν σκέφτεσαι για ένα καλό ξύλινο καπάκι από κόντρα πλακέ θαλάσσης????Θα δώσει πολύ καλύτερο αέρα στο ενυδρείο σου...
Φιλικά!:cool:
vaggeliscookman
23-01-11, 16:52
μπραβο Μιχαλη εκανες πολυ καλη δουλεια κ εχεις ενα ομορφο ενυδρειο που μπορει να γινει καταπληκτικο!!!
μπραβο Μιχαλη εκανες πολυ καλη δουλεια κ εχεις ενα ομορφο ενυδρειο που μπορει να γινει καταπληκτικο!!!
θελει δουλεια ακομη! πρεπει να βαλω κ αλλα βραχια κ να αλλαξω το καπακι! αφου το ειχα πει θα φτιαξω κ ενα ενυδρειο με κιχλιδες.
πόσο πήγε το μαλί;σε ευχαριστώ
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.