PDA

Επιστροφή στο Forum : Μερικές Ερωτήσεις


NTABOS
04-03-03, 17:17
Παιδιά γειά σας,
Θα ήθελα να με ενημερώσεται τι χρειάζεται αφού βάλω νερό έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες διαβίωσης .Από ότι έχω διαβάσει στα topics έχουν προταθεί χρυσόψαρα για αρχή, έτοιμα χημικά, αμμωνία.Ομολογώ ότι δεν έχω καταλάβει ποιό είναι το ποιό ιδανικό. Ακόμη τι είδους tester να αγοράσω έτσι ώστε να ελέγχω το νερό; Αν είναι δυνατόν φτηνά για αρχή.
Επίσης θα ήθελα να μου πείτε για κάποιο μαγαζί κοντά στην περιοχή του Αιγάλεω.
Και κάτι τελευταίο, έχω κάτι βότσαλα από παραλία, είναι μαζεμένα εδώ και ένα χρόνο και εδώ και μια εβδομάδα τα έχω βάλει στο νερό για καθαρισμό, μπορώ να τα βάλω αργότερα στο tank.
Ευχαριστώ, και εύχομαι καλή υπομονή με τις ερωτήσεις εμάς των καινούριων.

lurking_fear
05-03-03, 00:20
Διάβασε οπωσδήποτε το παρακάτω άρθρο:

http://www.malawicichlidhomepage.com/greek/articlesgreek/cycling_tank_gk1.html

Για τυχόν απορίες εδώ είμαστε...

chris
05-03-03, 01:27
Πρώτον.Τα βότσαλα απο παραλία δεν είναι κατάλληλα για ενυδρείο γλυκού νερου.Φυσικά εννοείται οποιοδήποτε προιόν απο θαλασσινό οικοσύστημα.
Αφου γεμίσεις το tank πρεπει να προσθέσεις αντιχλώριο.Stress zyme και stress coat ,για παραδειγμα ,συστήνω εγώ.
Το στρώσιμο με χρυσόψαρα είναι το πιο εύκολο αρκεί να μην πετάξεις τα ψάρια στα σκουπίδια όταν τελειώσεις τη δουλειά σου.
Πρέπει να αγοράσεις ένα τεστ αμμωνίας και για τα υπόλοιπα Tetratest 5 in 1 ή κάτι ανάλογο είναι το πιο οικονομικό.

Υ.Γ.
μην ακούσεις τον οποιοδήποτε έμπορο για οποιαδήποτε αγορά αν δεν ρωτήσεις πρώτα το board.
(για το οικονομικό σου συμφέρον)

Giorgos
05-03-03, 13:51
Το αν είναι κατάλληλα ή όχι τα βότσαλα από την παραλία εξαρτάται από το τι είδος ψάρια θα κρατήσεις στο ενυδρείο σου και τις ανάγκες (pH, GH, KH) που αυτά έχουν.
Δεν αρκεί το να βρέξεις μόνο τα βότσαλα. Θα πρέπει να τα πλήνεις καλά... εννοείται μόνο με νερό.

Έχουν ειπωθεί πολλά για το στρώσιμο του ενυδρείου με χρυσόψαρα. Έγω πάντως είμαι κατά. ΙΜΟ καλύτερα να χρησιμοποιηθούν άλλα ψάρια όπως τα μικρά danios ή ακόμα καλύτερα fishless, με αμμωνία.

Πληροφορίες για μαγαζιά θα βρεις στην κατηγορία "Μαγαζιά".

NTABOS
05-03-03, 17:33
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σας . Διάβασα τις οδηγίες του site, πράγματι πολύ καλό Μιχάλη.Μου θύμισε ένα βιβλίο που είχα διαβάσει για την δημιουργία της γης μας. :P

chris
07-03-03, 01:21
Έχουν ειπωθεί πολλά για το στρώσιμο του ενυδρείου με χρυσόψαρα. Έγω πάντως είμαι κατά. ΙΜΟ καλύτερα να χρησιμοποιηθούν άλλα ψάρια όπως τα μικρά danios

Θέλω να μάθω γιατί είσαι κατά.Εχω στρώσει νερο και με Danio αλλά μετά στρεσάρουν τα ψαρια με τις γρήγορες κινήσεις τους και ορισμένες φορες είναι και επιθετικά.Στο ενυδρείο μου γίνονται ατελείωτα κυνηγητά με Ξυφοφόρους και Ροδόστομους.Τουλάχιστον τα χρυσόψαρα βγαίνουν μετά το στρώσιμο.

BILAS
07-03-03, 02:42
Καλως ηρθες φιλε NTABOS.
Μια που εισαι κοντα αν σε ενδιαφερει φερε το φιλτρο σου να το βαλω στο δικο μου καμια βδομαδα ή να σου δωσω λιγα υλικα απο το δικο μου.Να "μπολιασουμε" το ενυδρειο σου να ξεμπερδευεις.

Entreri1221
07-03-03, 23:42
Τουλάχιστον τα χρυσόψαρα βγαίνουν μετά το στρώσιμο.Γιατι τα ντανιος αμα θελουμε δεν τα διωχνουμε;
Στο οτι ειναι τροπικα θα κολησουμε; Παντως ειμαι εντελως κατα σε αυτο το
ειδος στρωσιματος και ΙΜΟ τι να στρωσεις ενα ενυδρειο με ψαρια τι να τα δωσεις σαν feeders σε ενα μεγαλυτερο ψαρι ειναι το ιδιο και το αυτο
απλα το πρωτο ειναι πολυ πιο μαρτυρικο για αυτα.

chris
08-03-03, 01:02
Tα χρυσόψαρα μου είναι μια χαρά.Τι εννοείς μαρτυρικό;
Εγώ ρώτησα γιατί είναι προτιμότερο να κάνει κάποιος στρώσιμο με Danio.Eπίσης ΔΕΝ πρότεινα να κάνει κανεις στρώσιμο με χρυσόψαρα απλά είπα ότι είναι πιο εύκολο.Αν ,τώρα, κάποιος αποσύρει και τα danio απο το tank ,επαναλαμβάνω ,ποιος ο λόγος να προτιμηθούν;

Entreri1221
08-03-03, 01:27
Φαινονται μια χαρα η ψυχουλα τους το ξερει η μαλλον τα σωθικα τους για να ειμαι πιο ακριβης.Τελος παντων δεν αναφερομουνα σε σενα για το θεμα του στρωσιματος απλα εξεφρασα την δικια μου αποψη για αυτο.Το μονο που ηταν για εσενα ηταν αυτο
Γιατι τα ντανιος αμα θελουμε δεν τα διωχνουμε;
Στο οτι ειναι τροπικα θα κολησουμε;
Και φυσικα δεν διαφωνω για ποιο απο τα δυο ειδη θα κανει
την βρωμικη δουλεια.Γιατι απλα κανενα δε πρεπει να τη κανει.
Η λυση ειναι μια, αμωνια. Κανει και ομοιοκαταληξια.

Giorgos
08-03-03, 01:31
Αν πρόκειται να στηθεί ενυδρείο τροπικών ψαριών, πράγμα που τα χρυσόψαρα δεν είναι, δεν είναι και ό,τι καλύτερο να χρησιμοποιηθούν χρυσόψαρα για το στρώσιμο. Το ότι τα χρυσόψαρα δεν προέρχονται από τροπικό περιβάλλον είναι πολύ σηματικό. Ζούνε σε τελείως διαφορετικές συνθήκες από τα τροπικά ψάρια. Αυτό σημαίνει ότι έχουν άλλες ανάγκες ακόμη και άλλες ασθένειες.

Αν είναι να γίνει στρώσιμο με ψάρια (και όχι με κάποιον άλλον τρόπο - fishless) γιατί λοιπόν να μην χρησιμοποιηθούν ψάρια τροπικά... εφόσον πρόκειται για τροπικό ενυδρείο;

Entreri1221
08-03-03, 01:57
Ναι απο αυτη την αποψη εχεις απολυτο δικιο Γιωργο.

Tolis
08-03-03, 03:23
http://studio.aaquaria.com/board/viewtopic.php?t=433

Obelix(Reifen)
08-03-03, 21:16
Βρήκα αυτό το άρθρο που νομίζω ότι θα σε βοηθήσει(ελπίζω).

http://www.aquariumpros.com/articles/fishcyclefw.shtml

Μπορείς επίσης να <<φυτέψεις>> όλο το ενυδρείο σου πριν βάλεις τα ψαριά δηλαδή να βάλεις φυτά κανονικά προσθέτοντας και τα ανάλογα λιπάσματα αφήνοντας το ενυδρείο σου χωρίς ψαριά μέχρι να δεις τα φυτά να αναπτύσσονται (περίπου μια εβδομάδα) τότε μπορείς να προσθέσεις τα πρώτα ψαριά και στη συνεχεία να προσθέτεις ανά μια εβδομάδα σιγά-σιγά και τα υπόλοιπα.
Έτσι δεν θα καταλήξεις με ανεπιθύμητα ψαριά και θα έχει λιγότερα πρόβλημα με άλγη.(IMO, IME)

NTABOS
11-03-03, 11:02
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες παιδιά, απ'ότι κατάλαβα, οι περισσότεροι συμφωνείται για
1ον)στρώσιμο με ψάρια στην αρχή και επειδή θα βάλω τροπικά ψάρια, θα πρέπει να ξεκινήσω με Danio, Σε αυτήν την περίπτωση βάζουμε stress zyme-stress-coat-tap water ;
ή
2ον) με μπόλιασμα όπως μου προτεινε ο Βασίλης.
Φίλε Obelix δεν ξέρω αν το ενυδρείο μου λόγω των 60lt που είναι θα μπορεί να χωρέσει και φυτά μαζί με τα άλλα διακοσμητικά (πέτρες-caves).Επίσης σαν αρχή ίσως είναι λίγο περίπλοκο για μένα.