PDA

Επιστροφή στο Forum : Betta ενυδρειο χωρις καπακι

aNe
26-12-10, 13:35
Καλησπερα θελω να φτιαξω και ενα ακομα ενυδρειακι (4o) για το γραφειο αυτη την φορα.Σκεφτομαι να αγορασω αυτο (http://osmosisaquariums.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=643&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=en).Αλλα το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχει καπακι και αν βαλω απο πλεξι γκλας δεν ξερω πως θα μπαινει στο ενυδρειο το νερο απο το φιλτρο.Αν το αφησω ετσι χωρις καπακι θα εχω προβλημα;

kostasz87
26-12-10, 13:47
Πιο παλια ειχα μονομαχο σε ενυδρειο με καπακι και πολλες φορες οταν εκανα αλλαγη νερου και το ειχα ανοιχτο πηδουσε εξω.Ευτυχως επεφτε πανω στο γραφειο.:smt120
Καλυτερα με κλειστο καπακι αλλα αν θελεις μπορεις να βαλεις κατι σαν πλεγμα απο πανω για να μην κρυβει το φως αλλα να εχει και οξυγονο ο μονομαχος.

achisael
26-12-10, 15:18
εμεενα παλι οταν ειχα δεν πηδουσε εξω..

η λυση ειναι απλη.. αν αγορασεις νεο πλεξι .. πες του να σου κοψει λιγο ενα κομματι για να κανεις τις δουλειες που θες..
μια γωνια ας πουμε...

areti
26-12-10, 15:38
Κανε ενα πατρον απο σκληρο χαρτονι με υπολογισμενο κενο για το φιλτρο και πηγαινε σε εναν τζαμα να σου κοψει τζαμι. Θα σου κοστισει το πολυ 4-5 ευρω. Να εχεις υποψην σου οτι το plexi glass σκευρωνει.

achisael
26-12-10, 15:49
Κανε ενα πατρον απο σκληρο χαρτονι με υπολογισμενο κενο για το φιλτρο και πηγαινε σε εναν τζαμα να σου κοψει τζαμι. Θα σου κοστισει το πολυ 4-5 ευρω. Να εχεις υποψην σου οτι το plexi glass σκευρωνει.

areth εγω εκανα με πλεξι και ειναι οκ.. δεν στραβωσε καθολου...
οσο για το τζαμι αν θελει μετα να κοψει και αλλο ειναι ποιο δυσκολο απ οτι το πλεξι..

αλλα οτι θελει ο φιλος...

delta66
26-12-10, 15:58
Θα εχεις προβλημα.
Αργα ή γρηγορα θα πηδηξει εξω το ψαρι.

Κολλα απο μεσα 4 τζαμακια με σιλικονη να γινουν στηριγματα για ενα πολυκαρβονικο φυλλο που θα κανεις καπακι.
(για χερουλι μπορεις να εχεις βεντουζα)
Αν δεν παρεις πολυκαρβονικο, παρε απλο τζαμι. Το πλεξι γρατζουνιεται πολυ ευκολα ιδιως αν πιασει αλατα και πας να το καθαρισεις.