PDA

Επιστροφή στο Forum : Άγνωστος εισβολέας στα φίλτρα


Obelix(Reifen)
01-03-03, 00:52
Γίνεται κάτι περίεργο μέσα το φίλτρο μου μαζί και οι σωλήνες και τα σφουγγάρια πιάνουν ένα πράγμα σαν μύξα με αποτέλεσμα να βουλώνει το φίλτρο και αναγκάστηκα να πετάω και τα σφουγγάρια(το ψιλό) μέσα σε μια εβδομάδα ενώ οι σωλήνες είχαν βουλώσει μέσα σε δυο εβδομάδες . :shock: :shock:
Νόμιζα ότι έφταιγε το φίλτρο και έτσι έκανα ένα μικρό service άλλαξα την μπίλια και το άξονα έβαλα και καινούργια λάστιχα και μετά από δυο μέρες το φίλτρο έπεσε στο μισό τις απόδοσης .Το ίδιο συμβαίνει και στο μικρό το εσωτερικό.
Τι είναι ;Γιατί εμφανίζεται Και το σημαντικότερο πως το ξεφορτώνομαι ;
Παρακαλώ λίγο γρήγορα γιατί έχω μείνει με ένα σφουγγάρι .

Giorgos
01-03-03, 01:06
Θα πρέπει να κάνεις ένα update για το τι συμβαίνει στο ενυδρείο σου τον τελευταίο καιρό μπας και βγάλουμε καμιά άκρη. Αν θυμάμαι καλά είχες κάνει θεραπείες;
Το εσωτερικό και το εξωτερικό φίλτρο είναι μαζί στο ίδιο ενυδρείο;

Obelix(Reifen)
01-03-03, 02:37
Ωραία μια ανάλυση του ενυδρείου και τη έχει συμβεί .
Τωρινή σύνθεση σε ψαριά :
3 Ottos
2 Ancistrus
3 Kuhli
3 limia nigrofascita
3 Cherry barb
2 Shrimps
2 zebra snails
Τι έχει περάσει το ενυδρείο μου και εγώ από τον Ιούλιο:
Σαλιγκάρια ,άλγη(4-5 είδη),κυανοβακτιριδια στο τέλος όταν έφευγε η άλγη από τα πολλά φυτά που είχα βάλει και δεν κυκλοφορούσε νερό ανάμεσα τους .
Άλγη έχω ακόμα αλλά λίγη με περισσότερο κάτι κόντες πράσινες τρίχες στο τζαμί αλλά με αναπτύσσονται με πολύ αργούς ρυθμούς αντίθετος τα κυανοβακτιριδια έχουν πάρει λίγο θάρρος .
Ασθένειες Camallanus worms,Ick,fin rot με αυτήν την σειρά .
Φάρμακα που μπήκαν είναι Sterazin-General Cure-Levamisole(ο μ….κας έβαλα ολόκληρα τα χάπια όπως ήταν, αφού δεν ήξερα δεν ρώταγα…)-Prorozin εκεί σταμάτησα για το fin rot μόνο αλλαγές νερού και Nitrivec
Τωρινή κατάσταση τα Camallanus επέστρεψαν τα είδα σήμερα. :twisted: 8)
Τροφές τετρα μιν και τις τελευταίες μέρες καταψυγμένες διάφορες ενώ για τα Ancistrus λαχανικά σε καθημερινή βάση.
Σε κάθε αλλαγή νερού βάζω Amno-lock,floreal-ferreal(λίγες σταγόνες ),τετρα-βιταλ .
Αλλαγές κάθε δυο μέρες 40-50% μέχρι και σήμερα και θα πάνε ίδια ποσότητα κάθε 4 μέρες.
Ph και τα συναφή δεν ξέρω, έχω παραγγείλει τεστ και μάλλον θα τα έχω στο τέλος της εβδομάδας.
Φίλτρα ένα Ecco και ένα fluval εσωτερικό.
Άμα θέλετε τίποτα άλλο ρωτάτε .

annivas2000
01-03-03, 16:37
Δεν καταλαβα......χρησιμοποιεις test και σου τελειωσαν ή δεν χρησιμοποιουσες καθολου????
Οι αλλαγες 40-50% καθε 2 μερες ειναι πολυ...........
Ammo-lock γιατι βαζεις(και μαλιστα στις αλλαγες)??? Αν τα φιλτρα ειναι ενταξει δεν χρειαζεται (μονο αν σου παρουσιαστει αποτομα αμμωνια για καποιο λογο -που θα πρεπει να βρεις ετσι κι αλλιως-).........
Βαλε κατ'αρχη ενα ειδος προφιλτρου (πχ σφουγγαρι) στην εισοδο των σωληνων του φιλτρου και βλεπεις.Αν δεν εχεις βαλε και πριν τα σφουγγαρια στο φιλτρο κεραμικα........
Τα φιλτρα καθε ποτε τα καθαριζεις???
Μηπως προκειται για προϊοντα φυτικης αποσυνθεσης (τι χρωμα εχει, εισαι σιγουρος για την περιγραφη)????
Σιφωναρισμα στο βυθο που δεν εχει φυτα κανεις???
Δεν εγραψες τον ογκο του ενυδρειου σου........

Obelix(Reifen)
01-03-03, 22:15
Τεστ μόνο στην αρχή ph και nitrate αλλά μετά σταμάτησα.
Όγκος γύρο στα 90 λίτρα(Genesis 80)
Αλλαγές με τις θεραπείες έκανα κάθε μέρα το πάω σιγά –σιγά να γίνονται κάθε εβδομάδα. Σιφοναρισμα σε κάθε αλλαγή νερού.
Το amno-lock το έβαζα μετά τις θεραπείες και απλός το βάζω μέχρι να τελειώσει ,μετά θα ψάξω να βρω κάποιο που να αφαιρεί μόνο το χλώριο.(εύκαιρα υπάρχουν Stress coat και Aqua-vital)
Στο φίλτρο υπάρχει σφουγγάρι στην εισαγωγή και τα υλικά που έχει μέσα είναι τις Eheim με αυτήν την σειρά από κάτω προς τα πάνω ehfifix-σφουγγάρι-substrat-ehfisynth.(δυο καλάθια)
Το χρώμα είναι διαφανές και είναι και πηκτό και υπάρχει συνήθως μέσα στο χώρο της φτερωτής αλλά και στα τοιχώματα του κάδου , το ehfisynth ήταν τέλειος μπουκωμένο με αυτήν την <<μύξα>> προχτές που το άνοιξα. :shock:
Ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα και το μόνο που έβλεπα μέσα στο φίλτρο σαν βρωμά ήταν κάτι καφέ ίνες ενώ δεν έβλεπα μειώσει της ροής παρά μόνο αν άφηνα τους σωλήνες ακαθάριστες για πολύ καιρό(μηνες) ενώ το ehfisynth το άλλαζα κάθε 15 μέρες αν και μπορούσα να το αφήσω και μήνα άνετα ,τώρα μέσα σε μια εβδομάδα το υλικό είχε βουλώσει τέλειος .
Εμένα μου φαίνεται σαν κάτι <<ζωντανό>> και όχι βρωμά αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι . :?: :?:

Obelix(Reifen)
02-03-03, 16:00
UPDATE
Επείγοντος χρειάζομαι βοήθεια γιατί την έκατσα.
Ξύπνησα σήμερα το πρωί με πολλή άσχημο τρόπο όλο το ενυδρείο στα λευκά ,τα ψαριά στο αφρό, τα φίλτρα βουλωμένα και μια από τις γαρίδες νεκρές για άλλες απώλειες δεν ξέρω.
Η μύξα μάλλον παίρνει τροφή από τα λαχανικά που βάζω και κύριος από αυτά που βάζω βρασμένα .Σήμερα όλο το ενυδρείο ήταν καλυμμένο με αυτήν την μύξα έχοντας βάλει ένα καρότο μισοβρασμένο ,μόνο που τώρα είχε χρώμα λευκό (ημιδιαφανές ) ,το φίλτρο δεν το έχω κοιτάξει ακόμα μιας και το έχω ακόμα να φιλτράρει αυτά που μπόρεσα και καθάρισα, προς το παρόν έκανα μια αλλαγή νερού 80% και τα ψαριά δείχνουν καλύτερα ήδη και δείχνουν να το τρώνε αλλά δεν είμαι σίγουρος για αυτό.
Εμένα μου κάνει η για βακτηρίδια η για μύκητες παντός ότι και να είναι πρέπει να φύγει άλλο ένα τέτοιο ξέσπασμα σε περίπτωση που λοιπό από το σπίτι και δεν θα μου μείνει ψάρι .Όσοι έχετε κάποια ιδέα ας δώσετε κάποια συμβουλή γιατί εγώ χάνω σιγά το Έλενxο και σκέφτομαι δραστικές λύσεις (φάρμακα). :evil:

annivas2000
03-03-03, 01:21
Μην βαλεις φαρμακα.....
Βαλε μια αεραντλια και βαλε στον ενα θαλαμο του φιλτρου ανθρακα (μηπως υπαρχουν τυχον τοξινες)........
Τα λαχανικα που βαζεις σε τι ποσοτητα τα βαζεις???
Την επομενη μερα που τα βαζεις να αφαιρεις τα υπολλειματα....
Κανε επειγοντως μετρησεις (ολες).........

polleni
03-03-03, 02:05
Μυρίζει το νερό σου ; Οταν βγάζεις αυτή τη μύξα (ή ας πούμε το καρότο) έχει μυρωδιά ;; Μιά βαριά μυρωδιά σάπιου ;

Obelix(Reifen)
03-03-03, 02:13
Μόλις έρθουν τα τεστ από Γερμανία θα κάνω. Παντός είχα κρατήσει το παλιό του ph(low-range) της Hagen(έληγε 12/03) και το δοκίμασα πάλι μου έβαλε το μάξιμουμ δηλαδή 7.6.
Όσο για άνθρακα έτσι που κατάντησα θα πάω να πάρω.
Για τα φάρμακα ……εεεεεε….εχχχχχχχχ…….αχχχχχχχχ……δεν πήρα και απάντηση όλη την ημέρα είχα και b.g.a. όποτε έβαλα λίγο erythromycin. :oops:
Λαχανικά 1 καρότο μισοβρασμένο (δεν τους πολύ άρεσε ) μπήκε στις 3 π.μ. βγήκε όταν ξύπνησα και είδα τα ψαριά στον αφρό 12π.μ.(αέρα δεν είχαν και τα δυο τα φίλτρα είχαν βουλώσει και τα είχα καθαρίσει την Παρασκευή τα σφουγγάρια, το ψιλό και αυτό που είχα σαν προ-φίλτρο ήταν λες και τα είχα βουτήξει σε μηχανέλαιο ,δεν μπορώ να δώσω καλύτερη περιγραφή) έτσι και αλλιώς όλα τα λαχανικά μπαίνουν αργά το βράδυ και βγαίνουν το πρωί αυτόν τον καιρό μαρούλι (2-3 φύλλα),σαλάτα (2),1 μικρό μισοβρασμένο κολοκύθι κομμένο στα δυο με το κομμάτι που είναι τα σπόρια αφερεσμενα (όχι όλα μαζί ένα κάθε μέρα).
Μυρωδιά τέτοια δεν πρόσεξα ,το νερό μυρίζει σαν χώμα μόνο που μετά από λίγο μου ερεθίζει την μύτη.

annivas2000
04-03-03, 00:34
Κοψε τα ζαρζαβατικα για καμια βδομαδα και ταιζε (μετα απο κανα 2 μερες) μονο flakes και pellets απο λιγο.........και παρατηρησε τι γινεται......
1 μικρο μισοβρασμενο κολοκυθι!!!!!! μια φετα θα βαζεις..........
Αφου εισαι στο πανω μερος της κλιμακας θα παρεις τεστ μεγαλυτερης κλιμακας.......
ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ να ριχνεις φαρμακα στο ενυδρειο σου (ανευ παρεξηγησεως)..............

Obelix(Reifen)
04-03-03, 02:29
Εμ εδώ είναι το πρόβλημα .Το δέμα με τo φαγητό τον ancisrtus τα καλά ελληνικά ταχυδρομεία το έστειλαν πίσω φυσικά ο άνθρωπος θα μου το ξαναστείλει μέχρι τότε μαρουλάκι γιατί αυτά δεν αλλάζουν η hikari η μαρούλι η hygrophyla με τρύπες και το αρσενικό δαρμένο.
Θα τσεκάρω τα σφουγγάρια το πρωί να δω πως είναι και θα σας πω, σε μερικές μέρες θα βάλω και μισό κολοκύθι για το δεύτερο τσεκάρισμα παντός απέξω οπός βλέπω το ενυδρείο υπάρχει μια βελτιώσει που μπορεί να είναι και στο μυαλό μου.
Στα τεστ έκανα μια τσιγκουνιά και παράγγειλα αυτά με τα στικ άμα οι μετρήσεις σας βοηθήσουν να μου πείτε τι είναι η μύξα-γλίτσα να πάω σε έναν χημείο να μου κάνουν ότι τεστ χρειάζεστε.
Και εγώ είπα να μην βάλω φάρμακα αλλά σε 4 μέρες το ενυδρείο έγινε θάλαμος αέριων 2 φορές και να μην έχουν τίποτα τα ψαριά με τέτοιο στρες κάτι θα πάθουν. Ακόμα υπήρχε το πρόβλημα με τα κυανοβακτηριδια μπήκε μια θεραπεία για αυτό το πρόβλημα αν μπορέσει η ίδια θεραπεία να μου λύσει και το πρόβλημα με την μύξα θα είναι πολύ καλό η αν το περιορίσει πάλι έχει καλός, τουλάχιστον θα μου δώσει χρόνο .
Την Κυριακή έβαλα το ποστ στις 3 και πείρα απάντηση στις 12 εγώ κάτι έπρεπε να κάνω γιατί αν γινόταν το ίδιο και την Δευτέρα το πρωί τώρα θα είχα ανοίξει πόση για καινούργια σύνθεση ενυδρείου. Φαρμακείο διανυκτερεύων υπήρχε Pet-shop ox.
Όπως και να έχει η θεραπεία αφού ξεκίνησε θα συνεχιστεί μέχρι τέλους μιας και δεν μπορώ να την σταματήσω τώρα. Μόλις τελειώσει θα βάλω τον ανθρακα.
Δεν είμαι υπέρ τον φάρμακων στα δυο χρόνια που έχω το ενυδρείο μια φορά myxazin μπήκε και σε έναν μήνα έχω βάλει ότι κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά .

Up-date
Η μύξα εξαφανίσθηκε ακόμα και αυτή που είχε μείνει στα φίλτρα μετά από το καθάρισμα .Τετάρτη μέρα και ούτε ίχνος .
Ένα κομμάτι μαρούλι που το μαλάκωσα σε ζεστό νερό από την βρύση για τα Otto’s πείρε ένα καφέ χρώμα μετά από λίγο και βγήκε. Λαχανικά βρασμένα δεν έχω βάλει ακόμα και μάλλον δεν θα βάλω μέχρι να τελειώσει η θεραπεία και μπει άνθρακας στο φίλτρο.

mikenuke
03-02-04, 01:30
Παρομοια μυξα σχηματιστηκε στο ενυδρειο μου πανω στην αεροπετρα που χρησιμοποιω για CO2 Diffuser απο μακρυα φαινοτανε σαν βαμβακι οταν το επιασα και το εβγαλα απο το ενυδρειο μεσα στην χουφτα μου ηταν σαν μυξα (λες και φταρνιστηκα,μεχρι χτες ημουν συναχωμενος :? μπλιαχ!)
Οντως το μυρισα και ειχε ασχημη μυρωδια, αλλα δεν θα ελεγα εντελως ανυποφορη.

Το γεγονος με το οποιο συνδιαστηκε η εμφανιση του (δεν ξερω αν ειναι τυχαιο η συνδεεται αμεσα) ειναι μια αλλαγη νερου που εκανα χρησιμοποιοντας ενα 4λιτρο μπετονακι το οποιο ειχε χαρτινη ετικετα με κολλα και ειχε ξεφτισει αφηνωντας μερικα κομματακια μες στο ενυδρειο, ομως λογω κουραησς τα αφησα μεσα εκτος απο κανα 2 πολυ μεγαλα κομματια.

Τι εχετ να σχολιασετε?που οφειλετε?
Τωρα πο διαβασα την εμπειρια του obelix θα τσεκαρω και το εξωτερικο μου μην εχει τιποτα.Παντως το ιστορικο του δεν εχει καμια ομοιοτητα με την δικη μου περιπτωση.