Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ερωτηση για πετρωματα...

thanasis76
24-12-10, 11:00
καλημερααααα
θα ηθελα την γνωμη σας για τα διαφορα πετρωματα και πιθανον τραυματισμους ψαριων....
αν δεν βαλουμε υποστρωμα με ομαλη επιφανεια αλλα βαλουμε
υποστρωμα τραγανας, λαβας, ελαφροπετρας και οτι αλλο εχει ακανονιστο σχημα και λιγο αγριο...
πιστευετε οτι τα ψαρια τραυματιζονται οι ξερουν να προσεχουν???
δεν εχουν την νοημοσυνη να προσεχουν...
εγω απο την πραξη στα ενυδρεια μου ειμαι τις γνωμης πως ξερουν τα ψαρια να μην τραυματιζονται και προσεχουν-προσαρμοζονται...

lans
27-12-10, 10:12
καλημερααααα
θα ηθελα την γνωμη σας για τα διαφορα πετρωματα και πιθανον τραυματισμους ψαριων....
αν δεν βαλουμε υποστρωμα με ομαλη επιφανεια αλλα βαλουμε
υποστρωμα τραγανας, λαβας, ελαφροπετρας και οτι αλλο εχει ακανονιστο σχημα και λιγο αγριο...
πιστευετε οτι τα ψαρια τραυματιζονται οι ξερουν να προσεχουν???
δεν εχουν την νοημοσυνη να προσεχουν...
εγω απο την πραξη στα ενυδρεια μου ειμαι τις γνωμης πως ξερουν τα ψαρια να μην τραυματιζονται και προσεχουν-προσαρμοζονται...

θα σου πω απο προσωπική εμπειρία στα ενυδρεια.
στα ψαρια αρεσουν να τρίβουν τα βράγχια τους στο χωμα για να τα καθαριζουν, ακομα και τρωνε χωμα και το βγαζουν απο τα βράγχια (MALAWI συνηθως) επισεις εγω εχω στο 300 ηφαιστειακές πετρες που εχει κοφτερα (ελαχιστα) σημεια και δεν εχουν τραυματιστη.
καλο ειναι το χωμα να ειναι μαλακο σαν της θαλασσης και για την πετρα δεν πειραζει αν ειναι κοφτερη σε λογικα πλαισια αν επιλεξεις ηφαιστιακες. να ξερεις οτι στην αρχη αν κυνηγιούνται μπορει να εχεις μικρο τραυματισμους αλλα οταν το μαθουν το χώρο και κανουν και της τρυπες τους δεν θα εχεις προβλημα.