PDA

Επιστροφή στο Forum : Επιλογη ψαριων


irongud
25-12-10, 01:06
γεια σας και χρονια πολλα. βοηθηστε με να επιλεξω ψαροσυνθεση για 200 λιτρα 100Χ45Χ50 υψος. μου αρεσουν πολυ τα σκαλαρια οποτε 2 η 4 απο αυτα θα ειναι στανταρ μεσα.
ο (ancistrus triradiatus πιθανοτατα) θα αποκτησει ταιρι και θα μεταφερθει καθως και οι γαριδες μου και τα 2 kuhli. τα σαλιγκαρια οχι γιατι ηδη ψιλομασουλανε την hygrofilia . θελω λοιπον βοηθεια για τους υπολοιπους κατοικους που θα μπουν μεσα. σκεφτομουν 2-4 gourami (κανονικα οχι νανους), 2 krib, 5-6 cory . αλλο ψαρι που ταιριαζει με αυτα δε μπορω να σκεφτω και θελω τη συνδρομη σας καθως και αν αυτα που σκεφτομαι ειναι συμβατα μεταξυ τους. το τοπιο θα ειναι καμποσο φυτεμενο κυριως στην πλατη και λιγοτερο στο κεντρο με φυσικες ριζες μεσα. πετρες λεω να μη βαλω αλλα ειναι υπο σκεψη. για co2 επισης υπο σκεψη αναλογα τα φυτα. αν βαλω θα παω σε diy.

αυτα τα λιγα μπορω να σκεφτω προς το παρον και θελω τη συνδρομη οσων μπορουν να βοηθησουν.
-------------------------
up!!

bokostas
25-12-10, 03:54
Σκαλάρια ή 2 (αν βρεις σίγουρο ζευγάρι) ή 6-7 (για να μοιράζεται η επιθετικότητά τους) κι όταν σχηματιστεί ζευγάρι, τα υπόλοιπα τα δίνεις.
Συν τα μεγάλα γκουράμις, συν το κοπαδάκι τα κόρυς, συν το ζευγάρι τα ancistrus είσαι ήδη πολύ καλά, μπορείς ν' αφήσεις έξω τα κριμπς.

Κι άλλα ψάρια υπάρχουν για να βάλεις, αλλά όχι μαζί με όλα τα παραπάνω, μόνο αν δεν βάλεις κάποια από αυτά στο 200λιτρο, τότε το ψάχνεις.
Θα μπορούσες να βάλεις πχ ένα ζευγάρι ραμιρέζι, ή ένα ζευγάρι γεωφάγους, μερικά SAE, ή ένα κοπαδάκι ροδόστομους ή άλλα μεγαλόσωμα τέτρας.
Υποθέτω πως ξέρεις βέβαια ότι όλα αυτά τα ψάρια θέλουν χαμηλότερο ΡΗ και μικρότερες σκληρότητες από το νερό της βρύσης, άρα Α/Ο ή τύρφη.

drbig
25-12-10, 10:24
Φίλε μου, λίγο απο ψαροσουπα είναι αυτά που γράφεις! :D

200 λίτρα σαφως και σου δίνουν πολλες επιλογές. Σορρυ για το "ψαρόσουπα" απλά εγώ είμαι λίγο της βιοτοπικής προσέγγισης..
Εγώ, παίρνοντας σαν βάση τα 2 σκαλάρια, θα σου προτέινω:
2 scalarae
15 Rodostomus ή 20 silver tip tetra ή 20 cardinal tetra
8 penguin tetra ή 5 red fin tetra
6 corys
2 ancicstrus

irongud
25-12-10, 18:18
εγω ειμαι της οπτικοευχαριστησιακης προσεγγισης σα νεος στο αθλημα επιθυμωντας οσα δυνατο διαφορετικα χρωματα και σχηματα χωρις ομως να κανω κακο στα ψαρακια η να βαλω ειδη που τσιμπιουνται η θελουν αλλες συνθηκες.
τα σκαλαρια , γκουραμι , κριμπ η ramirezi θελουν ολα χαμηλο ph? με χαλαει λιγο η προοπτικη τυρφης αλλα για να μπορεσω να εχω αγγελοψαρα θα το κανω αν χρειαστει.
τα αγγελοψαρα και τα γκουραμι ζουν σε 7.5 ph απο οτι διαβασα και τα cribensis ζουν και αυτα μεχρι και σε 7.5. στα τετρα θα ζοριστω με το ph ισως αλλα θα δω τι θα βαλω. ειναι κατι αλλο το οποιο δεν εχω καταλαβει?

kornek
25-12-10, 19:27
Σκαλάρια με ροδόσταμους και μικρά τέτραzwς
κάθε μέρα θα μετράς, θύματα. Με τα σκαλάρια καλό είναι
να βρεις συγκάτικους παρόμοιων παραμέτρων (χαμηλό PH και
χαμηλές σκληρότητες) και να μην χωράνε στο στόμα τους.
Επίσης ο βιότοπος των σκαλαριών είναι τόσο μεγάλος που
σίγουρα θα βρεις εξισού όμορφα ψάρια με αυτά που προανάφερες.;)

irongud
26-12-10, 01:32
αυτο ειναι που ψαχνω φιλε kornek. να μαθω ποια ειναι αυτα τα ψαρια που ταιριαζουν να δω αν μου αρεσουν ωστε να παρω αποφασεις. για πες μου αν ξερεις εσυ καποια.

maikl
26-12-10, 07:00
Με σκαλαρια ενας καλος συνδυασμος ειναι ενα κοπαδακι σερπα (http://www.aquahobby.com/gallery/e_serpae.php) και ενα κοπαδι με κορ.στερμπαι (http://www.aquahobby.com/gallery/e_sterbai.php) για το βυθο.;)