PDA

Επιστροφή στο Forum : ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ...


n1sarris
21-02-03, 22:36
...ΑΛΛΑ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ ΑΥΤΕΣ! ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΤΛ
ΣΚΕΦΟΜΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ 40LT ΜΟΝΟ. ΠΕΙΡΑΖΕΙ? ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΨΑΡΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΜΙΚΟΡΣΩΜΕΣ? ΤΙ ΑΠΙΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥΣ?
ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΡΧΑΡΙΟ, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΙΟ "ΠΑΛΙΟΙ" ΣΤΟΝ "ΑΓΩΝΑ"?

ΠΑΡΕΠΙΠΤΩΝΤΩΣ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 100ΛΤ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.... ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ... ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΤΕ ΛΙΓΟ??? ΕΓΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ... :?

Admin: ΠΟΙΕΣ?????

stefanos.f
22-02-03, 01:21
Υποθετω οτι εννοεις τις ΚΙΧΛΙΔΕΣ ε? Αν ναι ποιες ακριβως? Αν μιλας για Αφρικανικες Κιχλιδες ευχαριστως να σε βοηθησω, αν μιλας για τις υπολοιπες... ε τοτε θα σε βοηθησουν μαλλον οι υπολοιποι! :lol: Στα 40 λιτρα παντως λιγες Αφρικανικες Κιχλιδες πανε και μιλαμε μονο για Tanganyika shell dwellers! Γινε πιο συγκεκριμενος στην ερωτηση σου για να ειναι πιο συγκεκριμενες και οι απαντησεις μας! 8)

n1sarris
22-02-03, 18:04
Αφρικάνικες Κιχλίδες. Και κυρίως μικρού μεγέθους. Να μην ξεπερνάνε τα 10 εκατοστά

n1sarris
22-02-03, 18:30
Με ενδιαφέρουν κυρίως (από αισθητικής άποψης, γιατί δε γνωρίζω πολλά για τα συγκεκριμένα ψάρια) τα εξής:

Krib (Pelvicachromis pulcher)
Powder Blue Cichlid (Pseudotropheus socolofi)
Red Zebra Cichlid (Pseudotropheus estherae)
Saulos's Mbuna (Pseudotropheus saulosi)
Dogtooth Cichlid (Cynotilapia afra)
Blue Cobalt Cichlid (Metriaclima callainos)
etc

εχετε να προτείνετε κάτι εσείς?
πόσο εύκολα μπορώ να βρω καποια από τα παραπάνω στη χώρα μας?

stefanos.f
22-02-03, 18:32
Εμμμ... :roll: μαλλον δεν καταλαβες καλα, οποτε θα προσπαθησω να γινω ακομη πιο σαφης! Αν μιλας για Αφρικανικες Κιχλιδες σε ενα ενυδρειο 40 λιτρων τοτε πρεπει να ψαχνεις μονο για Tanganyikan shell dwellers και μονο για ενα ειδος, δευτερο εκει μεσα δεν χωραει! Τα περισσοτερα shell dwellers δεν ξεπερνανε σε μηκος τα 5-6 cm. (με καποιες εξαιρεσης) και για αυτα θα επρεπε να αρχισεις να ψαχνεις! Ανηκουν κυριως στις οικογενειες Lamprologus και Neolamprologus και θα συνιστουσα να αγορασεις ενα γκρουπ απο 8 ψαρια με σκοπο να καταληξεις σε ενα μονο αρσενικο με οσο το δυνατον περισσοτερες θηλυκες! Οσες περισσοτερες σου βγουνε, τοσο το καλυτερο :wink: Αφρικανικες Κιχλιδες που φτανουν σε τελικο μεγεθος τα 10 cm. αποκλειονται για ενα τοσο μικρο ενυδρειο!

stefanos.f
22-02-03, 18:39
Το τι σου προτεινω εγω το εγραψα πιο πανω! Οσο για τα ειδη που ψαχνεις... εγω και ο Ναθαν τα εχουμε και τα 6 που ζητας οποτε θα ειναι και ευκολο να τα βρεις στην αγορα! Μονο που για να κρατησεις καποια μονο απο αυτα τα ειδη χρειαζεσαι τουλαχιστον ενα 200αρι ενυδρειο! :roll: Εκτος και αν θες να κρατησεις μονο ενα απο αυτα οποτε βολευεται καπως η κατασταση και με ενα 120αρι :wink:

n1sarris
22-02-03, 18:48
υπαρχει καποιο link όπου μπορώ να δω και να μάθω περισσοτερα σχετικα με τα Tanganyikan shell dwellers?

stefanos.f
22-02-03, 18:57
Ναι υπαρχουν αρκετα, εγω θα συνιστουσα πρωτα το www.cichlidae.com και μετα το www.tanganyikan-cichlids.co.uk Μολις τελειωσεις με αυτα εχω κι αλλα! :wink: