PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλλαγή λάμπας σε jewel Rekord 60

mezedakis
18-12-10, 22:24
Καλησπέρα σε όλους.

Αγόρασα μία λάμπα sera plant color για να αλλάξω την sylvania daylight με την οποία εφοδιάζεται το jewel rekord 60.

Αφού άλλαξα την λάμπα η νέα αναβοσβήνει. Ξαναέβαλα την προηγούμενη και δουλεύει σωστά. Δοκίμασα επαφές, σκούπισα τυχόν υγρασίες αλλά τίποτα. Την γύρισα πίσω στο petshop Και την δοκιμάσαμε σε καπάκι της jewel Και δούλεψε μια χαρά. Καμιά ιδέα τι να φταίει;

Ευχαριστώ πολύ

ARIS1983
18-12-10, 22:35
Τρεμοπαιζει ή αναβοσβηνει? Επαιζες λιγο με την λαμπα γυρο-γυρο μπας και κουμπωσει καλητερα?

mezedakis
18-12-10, 22:47
Πάει να ανάψει και σβήνει, πάει να ανάψει πάλι και ξανασβήνει κ.ο.κ. Την κούμπωσα καλά την έβγαλα την ξαναέβαλα, την έσφιξα αλλά τίποτα :confused:

ARIS1983
18-12-10, 22:57
Κανενα σταρτερ δεν εχεις να το αλλαξεις μπας και φταει αυτο?

mezedakis
18-12-10, 23:06
Εδώ είναι το πρόβλημα δεν ξέρω από που να το ανοίξω. Βλέπω πως το καπάκι δεν ανοίγει με κάποιο τρόπο για να δω μέσα τα εξαρτήματα του. Έχει ένα πλαίσιο το οποίο μου μοιάζει φιξαρισμένο. Μήπως πρέπει να το κόψω ή υπάρχει κίνδυνος να το καταστρέψω;

ARIS1983
18-12-10, 23:16
Οχι μην κοψεις, κινδυνος υγρασιας! Νομιζω κουμποτο ειναι, αλλα δεν ειμαι σιγουρος! Εαν βαλεις ενα κατσαβιδι ισιο εκει στην γωνια που φενεται η ενωση απο το καπακι του ενυδρειου με το καπακι που εχει μεσα τα ηλεκτρολογικα μπορει να ξεκουμποσει εαν ειναι κουμποτο!

mezedakis
19-12-10, 00:19
Τελικά είχες δίκιο. Υπάρχει καπάκι που είναι κολλημένο με σιλικόνη. Το έβγαλα σιγά σιγά με ένα μαχαιράκι αλλά πρέπει να περιμένω για Δευτέρα τώρα για να δω για starter. Ευχαριστώ

ARIS1983
19-12-10, 00:21
Ωραιος... απο αλλη λαμπα στο σπιτι δεν εχεις για να κανεις δωκιμη?

mezedakis
19-12-10, 00:23
μπα δεν έχω τέτοια φωτιστικά.

maikl
19-12-10, 07:43
Το συγκεκριμενο φωτιστικο ειναι με ηλεκτρονικο μπαλαστ και δεν εχει σταρτερ....
Το πιο πιθανο ειναι οτι δε κανει καλη επαφη.;)

mezedakis
19-12-10, 08:13
όχι έχει άνοιξα τελικά το καπάκι και το είδα είναι σαν και αυτό.

http://www.sonicuk.talktalk.net/philipss2galery.jpg

maikl
19-12-10, 08:23
Ωραια.Αρα λαθεψα(το δικο μου ειναι μαλλον νεωτερο μοντελο) :D
Αν με αυτο το σταρτερ σου αναβει η sylvania τοτε γιατι να μην αναβει η sera?
Κατι αλλο "παιζει"...

kingrim
19-12-10, 08:24
αυτο ειναι το σταρτερ και μαλλον αυτο ειναι ο λογος που αναβει και σβηνει η λαμπα
-------------------------
Ωραια.Αρα λαθεψα(το δικο μου ειναι μαλλον νεωτερο μοντελο) :D
Αν με αυτο το σταρτερ σου αναβει η sylvania τοτε γιατι να μην αναβει η sera?
Κατι αλλο "παιζει"...

μπορει και να ειναι αυτος ο λογος ενα καινουργιο κανει 0,5ε ειναι το πρωτο που πρεπει να αλλαξεις κατα την γνωμη μου αφου ειναι και το πιο οικονομικο και δεν εχεις να χασεις κατι

mezedakis
20-12-10, 13:56
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις.

Το πρόβλημα συνεχίζεται. Άλλαξα σταρτερ και άλλαξα και τον διακόπτη που ανοίγει το φως. Η λάμπα η sylvania ανάβει κανονικά και δεν ανάβει η sera. Έλεγξα όλες τις επαφές αλλά τίποτα.

Καμιά άλλη ιδέα;

maikl
20-12-10, 15:21
Ξανατσεκαρε οτι η sera αναβει και σ'αλλο φωτιστικο...π.χ καποιου κοντινου συνχομπιστα.
Φανταζομαι οτι και οι δυο λαμπες ειναι Τ8...

ARIS1983
20-12-10, 20:29
Φανταζομαι οτι και οι 2 λαμπες ειναι τα ιδια watt! Επομενη κινηση ειναι να πας στο μαζαγι που την πηρες και να σου δωσει μια ιδια να δωκιμασεις χωρις να στην χρεωσει ενοητε!

mezedakis
22-12-10, 12:01
Το πρόβλημα λύθηκε. Μου άλλαξε τη λάμπα το pet shop. Ευχαριστώ πολύ όλους.

ARIS1983
22-12-10, 12:03
Μια χαρα, δηλαδη ηταν ελατοματικη η λαμπα και σου εδωσε αλλη?