PDA

Επιστροφή στο Forum : Αγορα φυτων απο internet


lee_gore
15-02-03, 23:47
Γεια σας .

Λογω των πολυ υψηλών τιμών που βρισκω στην τοπική αλλα και στη γειτονικη αγορα , σε οτι σφορα υδροβια φυτά θεώρησα οτι πολυ πιθανον να μπορει να βρεθει φτηνη και ελπιζω καλη λυση απο το ιντερνετ.

Εχει ποτε κανεις παραγγελει φυτα απο το διαδικτυο ?

Ηταν σε καλη κατασταση?

Ηρθαν γρηγορα?

Συνέφερε τελικα οικονομικα αυτη η αγορα?

Υπηρχε ποικιλια μεγαλυτερη αποοτι σε ενα pet shop ης γειτονιας?

Ψαχνοντας βρήκα ... http://www.aquariumplants.co.za/ οπου στελνουν στην Ελλαδα και οι τιμες του ειναι πολυ δελεαστικες (π.χ.
0,40$ στο web και 3,5-4,00 ευρω εδώ)

Μηπως καποιος γνωριζει για το συγκεκριμενο η για καποιο αλλο ον λινε μαγαζι εκτος απο το www.aquaristikshop.de ?

newfish
16-02-03, 01:03
Πριν από 1 χρόνο περίπου δοκίμασα να παραγγείλω δύο φυτά μέσο Internet μαζί με κάποια άλλα υλικά που χρειαζόμουν.
Παράγγειλα λοιπών στο www.aquaristikshop.de δύο φυτά. Ένα Ceratophyllum demersum και ένα Limnophila sessiliflora.
Μετά από 15 μέρες παρέλαβα ένα κιβώτιο, το οποίο εκτός από τα υπόλοιπα πράγματα που είχα παραγγείλει, περιείχε και μία σακούλα με δύο γλαστράκια.
Στο ένα δεν υπήρχαν τίποτα εκτός από μια ταμπέλα που έγραφε Limnophila sessiliflora και ένα δεύτερο γλαστράκι με ένα φυτό στα κακά του τα χάλια (υπήρχε κορμός 2cm με 1φύλλο κίτρινο και μόλις φανέρωνε ένα δεύτερο) με ένα ταμπελάκι που είχε το όνομα του φυτού (Spathyphyllum wallisii ) το οποίο δεν είναι υδρόβιο.
Μετά από σχετικό e-mail που τους έστειλα μου ζήτησαν συγνώμη για τα φυτά, και μου επέστρεψαν τα χρήματα των φυτών στην Πιστωτικοί μου κάρτα.

Obelix(Reifen)
16-02-03, 02:18
Ωραίο το κατάστημα και έχει και κάποια φυτά που τα θέλω αλλά min 100 φυτά σε κάθε παραγγελιά , δυστυχώς τσάμπα χάρηκα. :cry:

vsavvas
16-02-03, 12:31
Σχετικά με την προμήθεια φυτών θα σου πω τι έκανα και εγώ.

Συνολικά έχω αγοράσει 5 γλαστρακια από διάφορα μαγαζιά της Αθήνας. Αν οι τιμές ήταν πιο λογικές θα είχα πάρει και άλλα. Θα σου έλεγα να κοιτάξεις Αθηνάς στα δύο μαγαζιά, Αλεξάνδρας, και στο Ηράκλειο. Κάποια pet shop, από συζητήσεις που έχουν γίνει εδώ, φαίνεται να μπορούν να σου παραγγείλουν από καταλόγους των προμηθευτών τους. Κάνε ένα search στο board.

Ο ανθοπώλης της γειτονιάς μου, που έχει και θερμοκήπιο, μετά από σχετική συζήτηση μου χάρισε 3 γλαστράκια που τα είχε σε ποτήρια με νερό, και δεν τα χρειαζόταν. Ρωτώντας πάς στην Πόλη.

Από τα meeting του συλλόγου πήρα κλαδέματα από 4-5 διαφορετικά είδη, που με φροντίδα αναπτύσσονται και χρησιμοποιούνται αναλόγως. In unity comes power!!!

Για το διαδίκτυο check www.dennerle.com αλλά είναι προμηθευτής όπως η tropica οπότε θα πρέπει να βρεις retailer. Από εδώ http://www.newleafaquarium.com/ είδα ότι οι τιμές είναι συγκρίσιμες με τα ελληνικά δεδομένα για γλαστράκια. Σημειώνω ότι δεν έχω αγοράσει on –line από κανέναν.

george
16-02-03, 14:49
http://www.java-plants.com/index2.asp

Στελνει φυτα στην Ελλαδα αλλα δεν εχω παραγγειλει.
Εστειλα email καποτε και μου απαντησε τα εξης :

THANK YOU FOR YOUR ENQUIRY AS TO PLANTS BEING SENT TO GREECE. WE CAN SHIP TO YOU. THE POSTAL CHARGE IS £18.50 SENT BY A SERVICE CALLED SWIFT AIR.

THIS TAKES ABOUT 5-6 WORKING DAYS. PLANTS CANOT BE GUARANTEED UNFORTUNATELY DUE TO THE TRANSIT TIME, BUT THERE SHOULD NOT BE A PROBLEM AS WE HAVE SENT MANY TIMES IN THE PAST

kroud
16-02-03, 17:45
To θεμα ειναι οτι δεν σου λεει πιο ειναι το ελαχιστο οριο παραγγελιας και εαν πρεπει να τα παρεις ανα 5 το καθε ειδος ή αν μπορει να σου στειλει το καθε ειδος ξεχωριστα.
Εαν ειναι για καθε παραγγελια(και οποιαδηποτε ποσοτητα) τα μεταφορικα 19 λιρες,τοτε ειναι καλα.
Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι δεν σου δινει καμια εγγυηση για την ποιοτητα των φυτων.

fighterfish
16-02-03, 19:17
κατι λέει βεβαια και για transit time, μήπως ισχύει καραντίνα και για αυτά ;

ασε που για να καλύψεις το κόστος των 19 λιρών θα πρέπει να πάρεις κάμποσα...

νομιζω οτι πιο εύκολα θα βρεις φυτα μεσω ανταλλαγών, (στα meetings που εχουν γίνει μεχρι τώρα κυκλοφόρησαν πολλά είδη και σε ποσότητα και έρχονται και καλύτερες μέρες ;) )

τώρα αν θες κάτι πολύ συγκεκριμένο που δεν το χει κανένας, και είναι και δύσκολο, πιο εύκολα θα το πάρεις με εισαγωγή μεσω επαγελματία...

lee_gore
16-02-03, 23:41
Μετα απο επικοινωνία μου με τον υπευθυνο τελικα πληροφορηθηκα πως τελικα στελνουν 500 φυτα (δηλαδη 5 δεματα) και οχι 100 μονο οπως αναφερει στo web site του.

Σε οτι αφορα το χρονο .... Τα στελνει απο Γιοχανεσμπουργκ Τριτη και ειναι στην Αθηνα Τεταρτη... Πολυ καλα πιστευω.. κανενα μαλλον προβλημα για τα φυτα.

Εξοδα...

Packing , freight rates and fuel surcharge will be 46,20 Euro/Box
δηλαδη 231 ευρω για τα πεντε πακετα

Phytosanitary Cert. and Documentation 31,33 euro /shipment


δηλ. συνολικα 262 περιπου ευρω για τα 500 φυτα..

οποτε παραγγελοντας 500 φυτα των 0,50 ευρω θα εχεις αλλα τοσα εξοδα σε μεταφορικα....

Αλλα παλι ειναι μεγαλη υποθεση να αγορασεις απο του διαολου το κερατο νε 1 ευρω ενα γλαστρακι που εδω το βρισκεις 4 τουλαχιστον.

Και πο ποικιλια ? Μεγαλη.. 45 ειναι ταφυτα τα οποια ειναι διαθεσιμα για αυτην την εβδομαδα..........

annivas2000
17-02-03, 00:26
Οσον αφορα το www.java-plants.com του ειχα στειλει email στο οποιο ρωτουσα αυτην ακριβως την απορια....Αν (και πως) εγγυουνται την ποιοτητα των φυτων και το χρονο παραλαβης.......
Ουδεμια απαντηση ελαβα..... :?:

Obelix(Reifen)
18-02-03, 03:50
http://www.aquaticplants.eu.com/

No more info....

harris
18-02-03, 19:01
http://www.practicalfishkeeping.co.uk/pfk/pages/home.php