Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Χρονοδιακόπτης

QS-Plan
17-12-10, 02:51
Καλημέρα πλέον.

Είχα αγοράσει έναν χρονοδιακόπτη, λίγο κουμούτσα, από το Λιρόυ Μέρλιν, αλλά έκανε τα δικά του....
Καμμια καλή δοκιμασμένη πρόταση για χρονοδιακόπτη?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Κώστας

tsoum
17-12-10, 02:58
Οι ηλεκτρονικοί του πρακτικερ. Πολύ καλοι. Είχα παρει 2 μεταχειρισμένους. Ο ενας ήταν χαλασμένος απο την αγορα. Ο δευτερος δουλευει πανω απο χρόνο (σε εμένα) απροβλημάτιστα. Είναι σχετικά λεπτοι, ιδιαιτεα ευχρηστοι και πολυ αξιοπιστοι. Μπορείς να κάνεις ξεχωριστές ρυθμίσεις για κάθε μερα τις εβδομάδας. Αλλα κοστίζουν 10-11€ ο ένας.

Επίσης σήμερα πήρα (κατοπιν εορτης) δυο αναλογικούς απο τα Τζαμπο εδώ στα Γιαννενα 3€ τον ενα. Μια χαρά φαίνεται να δουλευουν. :D

Μηπως δεν διάβασες καλά τις οδηγίες χρήσης αυτου που έχεις και γι'αυτο κάνει τα δικά του;

QS-Plan
17-12-10, 03:03
Είναι αναλογικός και λειτουργεί με κάποια διακοπτάκια που ανεβάζεις το ένα (λευκό μου φαίνεται) για την έναρξη και κατεβάζεις το άλλο (κόκκινο θαρρώ) για το σταμάτημα, αφού έχεις ρυθμίσει την ώρα ανεβοκατεβάζοντας διακοπτάκια και γυρνώντας τον κεντρικό δίσκο.... πολύ εύκολο να βάλεις άλλα αντ' άλλων, αφού θα πρέπει να έχει δάκτυλα μωρού παιδιού....
Θα προτιμούσα κάτι πιο λεπτό (ίσα ίσα που μπορώ να ανοιγοκλείνω τον διακόπτη για το φως....).
Ή εμείς είχαμε φως ή τα ψάρια...

bokostas
17-12-10, 03:07
Κάνε μια βόλτα από ΙΚΕΑ. Έχει πιο λεπτούς, αλλά πάλι αναλογικούς με τα καρφάκια που πρέπει ν' ανεβοκατεβάζεις. Δεν είδα ηλεκτρονικούς εκεί.

tsoum
17-12-10, 03:11
Δεν κατάλαβα πόσο λεπτούς θες, αλλα τοσο λεπτούς όσο φαντάζομαι οτι εννοείς δεν νομίζω οτι θα βρείς ευκολα και αν θα βρείς θα είναι ακριβο. Καταλαβαίνεις πως τα αναλογικά έχουν ολόκηλρο σύστημα που γυρνάει για να μπορουν να λειτουργήσουν, εξου κ ο όγκος τους, και τα ηλεκτρονικά έχουν πλακέτα κυκλόματος μέσα. Για να μικρύνει αυτη παει να πει επιπλέον $$.

QS-Plan
17-12-10, 03:12
ψιλοβάσανο τα καρφάκια... καρφάκι και καντίλι και άντε να θυμάσαι ποιό ζευγαράκι ανεοβοκατέβασες .... βλέπεις σε κοροιδεύει κιόλας ότι μπορείς να κάνεις 2-3 προγραμματισμούς...
με βλέπω στο πρακτικερ για τους ηλεκτρονικούς να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και να μην ξαναψαρεύω καμμιά περίεργη άλγη....

tsoum
17-12-10, 03:16
Δες εδώ (http://www.youtube.com/watch?v=6m5xNx3Yneg&fmt=18) στο 2.37 Φαινονται στην μέση, κατω. Πιο λεπτό απο αυτό δεν νομίζω πως παει. (οι ηλεκτρονικού που σου έλεγα)

Πλατος ηλεκτρονικού: 5,5.
Πλατος αναλογικού: 8,5

Ευχρηστία ηλεκτρονικου: 10/10
Ευχρηστία αναλογικου: 8/10 (αναλογα τον αναλογικο)

Προσαρμοστηκότητα ηλεκτρονικού: 100/10
Προσαρμοστηκότητα αναλογικου: 1/10

dimosal
17-12-10, 07:13
ποιο 2.37..........10 φορες ειδα το video τι εχει κανει ο ανθρωπος:smt120:smt120:smt120:smt120:smt120:smt120

Aiolos-910
17-12-10, 07:41
Η Osram έχει κάτι πολύ μικρούς και συμμαζεμένους αναλογικούς, αλλά ακριβούς...νομίζω πάνω από 20 ευρώ.
Επίσης στην ΙΚΕΑ κάτι συμμαζεμένους πάλι, με 2,5 ευρώ (5 οι δύο... πάνε πακέτο). Τους έχω εδώ και καιρό και δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

panos1972
17-12-10, 09:15
Toυ ΙΚΕΑ κάνουν θόρυβο....

aiptek
17-12-10, 09:46
μπορεις να παρεις χρονοδιακοπτη για πινακα,κατι τετοιο:
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=16263&cat=253&page=1
εχει και μηχανικο,αυτα εχω εγω και ειναι πολυ μικρα...
χρονοδιακοπτης ραγας ετσι το ζητας...
-------------------------------------------------------
και εδω εχει εναν http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?cPath=3_135&products_id=8190
νομιζω ειναι καλυτερος λογο της αυτονομιας...

ippomas
17-12-10, 10:29
Bασικα απο το JAMBO ειναι απλοι αλλα φθηνοι, με 3ε και εχεις και εναν εφεδρικο γιατι απο οτι εχω καταλλαβη απο ολα τα αναλωσιμα πρεπει να βρισκεται παντα κατι για εφεδρια.

stav
17-12-10, 11:31
Ειχα παρει απο το καρφουρ ηλεκτρονικο μεχρι στιγμης ειναι ενταξει.

tsoum
17-12-10, 13:31
Τιμή; :D

Βασικά δεν νομίζω πως μεταξύ τους οι ίδιου τύπου έχουν διαφορα. Απλα το όνομα που έχουν επάνω. Τώρα αν είναι λίγο διαφορετικό το πλαστικό τους.... Δεν αλλαζει κατι.

Π.χ. και ο ηλεκτρονικός ράγας που έβαλε ο aiptek είναι το ίδιο πράγμα με τον ηλεκτρονικό πριζας απλα για τον πίνακα...

QS-Plan
17-12-10, 21:17
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας...
Αύριο έχει σόπιν θέραπυ.......

mikeepidio
18-12-10, 02:52
Toυ ΙΚΕΑ κάνουν θόρυβο.... εμένα οι δικοί μου δεν κάνουν θόρυβο:):)

olga
18-12-10, 02:59
Πηρε ενας φιλος μου πριν λιγο καιρο απο το ΙΚΕΑ ,ο ενας κανει θορυβο και ο αλλος οχι..μαλλον οπως τυχει ειναι.Τους δικους μου επισης δεν τους ακουω,ΙΚΕΑ και αυτοι,μια χαρα δουλεια κανουν..

maikl
18-12-10, 07:53
Πηρε ενας φιλος μου πριν λιγο καιρο απο το ΙΚΕΑ ,ο ενας κανει θορυβο και ο αλλος οχι..μαλλον οπως τυχει ειναι.

ετσι ακριβως.;)
Οι δικοι μου παντως εχουν "αρπαξει σασι" :D,μαλλον απο τη ζεστη-καμπουριασαν καπως....

Κλεόβουλος
18-12-10, 10:14
Πήρα χθες έναν απο Praktiker (brennebstuhl -made in Germany;)) με λυχνία ένδειξης λειτουργίας,αναλογικό με 4,90.

bokostas
18-12-10, 15:16
Πήρα χθες έναν απο Praktiker (brennebstuhl -made in Germany;)) με λυχνία ένδειξης λειτουργίας,αναλογικό με 4,90.
Πανάκριβοι οι Γερμανικοί, οι κινέζικοι +-3 δεν ξεπερνούν τα 2,5 ευρώ.:D+-3

diaton101
18-12-10, 16:43
Μπορεις να πας και στο ηλεκτροραμα.
Εχει δυο αναλογικους τυπους εναν απλο (αλλα καλο - στα 5 ευρω νομιζω) και εναν κομψο της Legrand με 13 ευρω.

maikl
18-12-10, 16:46
Legrand....εγγυηση ;)

olga
18-12-10, 17:24
Toυς ειδα και γω αυτους τους Legrand στο ηλεκτροραμα,πολυ συμμαζεμενοι,τετοιους σκεφτομαι να παρω μελλοντικα.Αν δεν κανω λαθος εχουν ρυθμιση ανα τεταρτο?

QS-Plan
18-12-10, 19:36
Τελικά οι τιμές είναι απίστευτες....
Αυτοί της Legrand είναι όντως κοντά στα 13-14 ευρώ... κουκλιά, συμμαζεμένα, εγγυημένα, αλλά με ψιλοεκνευρίζουν τα αναλογικά... Και η ρύθμιση τους είναι όντως ανά τέταρτο.
Οι χρονοδιακόπτες ράγας... πονεμένη ιστορία όπου κι αν πήγα... είχαν γερμανικούς και γαλλικούς και τιμές από 50 έως 60 ευρώ... σε κάποιον πέτυχα με έκπτωση και έβγαινε στα 45...
Τελικά, πήρα από το πράκτικερ, το ηλεκτρονικό-ψηφιακό που είχε, κοντά στα 10 ευρώ...
Απ'ότι λένε οι οδηγίες του, μπορείς να κάνεις έως και 10 διαφορετικούς προγραμματισμούς... αχρείαστο τώρα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

kingrim
18-12-10, 19:39
οσο πιο απλος τοσο πιο σιγουρος εγω απο το ικεα εχω κατι μικρους αναλογικους σουπερ και τζαμπα

QS-Plan
18-12-10, 19:45
οσο πιο απλος τοσο πιο σιγουρος εγω απο το ικεα εχω κατι μικρους αναλογικους σουπερ και τζαμπα

Τζάμπα ήταν και χθές που πέρασα... μου φαίνεται έκαναν 5 ευρώ οι 2, και σχετικά συμμαζεμένοι σε μέγεθος... απλά αυτά τα καρφάκια της έναρξης και του σταματημού μου είναι λίγο εκνευριστικά... περί ορέξεως θα μου πει κανείς... χεχεχεχεχε

delta66
18-12-10, 19:53
Αυτοι οι κοντοχοντροι (http://i225.photobucket.com/albums/dd212/delta66/aqua2/20090823.jpg) απο πρακτικερ μου βγηκαν πιο καλοι απο τους μακροστενους (και εχουν και περισσοτερα προγραμματα)
Οι μακροστενοι που φαινονται στο βιντεο, θελουν προσοχη να μη πατηθει ενα κουμπι (αχρηστο) που εχουν μοστρα και λεει random. Θα ανοιγοκλεινει οποτε θελει.

tsoum
19-12-10, 03:10
Ειναι αχρηστο για το ενυδρείο. Αμα θες να το βάλεις ωστε να νομίζει κάποιος οτι υπάρχει κόσμος μέσα στο σπίτι... Δεν είναι! ;)

Αυτους που λές εσυ, χωράνε να μπούνε 2 σε πολύμπριζο δίπλα δίπλα;

delta66
19-12-10, 13:20
Αυτους που λές εσυ, χωράνε να μπούνε 2 σε πολύμπριζο δίπλα δίπλα;
Δεν τα βαζω διπλα διπλα, Ενδιαμεσα μπορουν να μπουν απλα φις.

QS-Plan
19-12-10, 14:04
Δεν τα βαζω διπλα διπλα, Ενδιαμεσα μπορουν να μπουν απλα φις.

Όντως... Μου φαίνεται όμως, έχει ένα δίμπριζο (δεν έχω δει ακόμη πολύμπριζο) της Legrand, όπου μπαίνουν δίπλα δίπλα...

delta66
19-12-10, 14:07
Όντως... Μου φαίνεται όμως, έχει ένα δίμπριζο (δεν έχω δει ακόμη πολύμπριζο) της Legrand, όπου μπαίνουν δίπλα δίπλα...
Δεν ειπα τι κανει στο βιντεο, αλλα πως τα βαζω εγω γιατι εχουν χοντρο κεφαλι και δεν χωρανε διπλα διπλα.

kwstas_original
23-12-10, 15:23
Για να μην ανοιγω νεο θεμα....
Ψαχνω χρονοδιακοπτη που να μετραει σε δευτερολεπτα και οχι σε ωρες.

Εχω τον ηλεκτρονικο που προαναφερθηκε αλλα δεν κανει.
Οι αλλοι οι μηχανικοι ουτε συζητηση...

Σιγουρα πρεπει να υπαρχει κατι τετοιο απλα εγω δεν το βρισκω.
Εχει παρει ματι πουθενα κανεις????:rolleyes::confused:

tsoum
24-12-10, 00:12
Δηλαδή θες να αναβει στις 4 το απογευμα, στα 16 λεπτα και 37 δευτερόλεπτα; Δεν νομίζω να υπάρχει τετοιο πράγμα στην αγορα...

Kotsos
24-12-10, 00:34
Εχω εναν ηλεκτρονικο που ειναι και ημερισιος, και εβδομαδιαιος, αλλα παει μεχρι λεπτα... οχι δευτερα...

kwstas_original
26-12-10, 18:34
Δηλαδή θες να αναβει στις 4 το απογευμα, στα 16 λεπτα και 37 δευτερόλεπτα; Δεν νομίζω να υπάρχει τετοιο πράγμα στην αγορα...

Θελω καποιες συσκευες να λειτουργουν για λιγοτερο απο ενα λεπτο.....:rolleyes:

tsilojohn
26-12-10, 18:54
Τελικά οι τιμές είναι απίστευτες....
Αυτοί της Legrand είναι όντως κοντά στα 13-14 ευρώ... κουκλιά, συμμαζεμένα, εγγυημένα, αλλά με ψιλοεκνευρίζουν τα αναλογικά... Και η ρύθμιση τους είναι όντως ανά τέταρτο.
Οι χρονοδιακόπτες ράγας... πονεμένη ιστορία όπου κι αν πήγα... είχαν γερμανικούς και γαλλικούς και τιμές από 50 έως 60 ευρώ... σε κάποιον πέτυχα με έκπτωση και έβγαινε στα 45...
Τελικά, πήρα από το πράκτικερ, το ηλεκτρονικό-ψηφιακό που είχε, κοντά στα 10 ευρώ...
Απ'ότι λένε οι οδηγίες του, μπορείς να κάνεις έως και 10 διαφορετικούς προγραμματισμούς... αχρείαστο τώρα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
Υπαρχουν και φθηνοι χρονοδιακοπτες ραγας οπως αυτος..
http://www.elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=68_71&products_id=1508

kwstas_original
28-12-10, 02:35
Και για τους απιστους.....ολα υπαρχουν!!....:rolleyes:
http://www.petzoo.co.uk/product_info.php?products_id=284

tsilojohn
10-04-11, 22:06
Απο Ελλαδα βρηκες σε καποιο καταστημα χρονοδιακοπτη δευτερολεπτου?

kwstas_original
14-04-11, 08:59
Απο Ελλαδα βρηκες σε καποιο καταστημα χρονοδιακοπτη δευτερολεπτου?
Οχι, Αντρεα δυστηχως.
Αλλα δεν εχω παραγγειλει ακομη ομως οποτε αν θελεις τα χτυπαμε μαζι!:D

Το εχω βρει επισης στο ebay αλλα και στο:
http://www.dartfrog.co.uk/equipment/climate.html