Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Άμμος και φυτά

kospets
16-12-10, 22:22
Παιδιά θέλω να βάλω στο καινουργιο μου ενυδρείο άμμο λευκή και θέλω να βάλω και λίγα φυτά κανένα echinodorus καμία anubia όχι πολλά φυτά αλλά δεν ξέρω αν κάνει για τα φυτά η άμμος. Κάνει να βάλω ταμπλέτες για τις ρίζες?:confused:

tsilojohn
17-12-10, 00:32
Μια χαρα ειναι η αμμος για τα φυτα που θελεις να βαλεις,η ταμπλετες μονο καλο θα τους κανουν

kospets
17-12-10, 00:39
ξέρεις καμία μάρκα άμμου καλή να πάρω?

tsilojohn
17-12-10, 00:44
Δεν νομιζω οτι αξιζει να δωσεις λεφτα για να παρεις ''καλη'' αμμο.
Τα παιδια απο θεσσαλονικη λενε συχνα για την pangea http://pangea.gr/gr/contact_gr.shtml.Περιμενε (http://pangea.gr/gr/contact_gr.shtml.%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE %B5%CE%BD%CE%B5) περιμενε να το δει κανενας θασσαλονικιος να σου απαντηση σιγουρα.
Τωρα αν θες λευκη και καλη κοιτα αυτη carrat6

tsoum
17-12-10, 00:59
Η pangea δεν εχει αμμο. Τουλάχιστόν δεν είχε οταν είχα παει εγω για χαλίκι, αλλα πάρε ενα τηλέφωνο για σιγουρια. Για λευκη αμμο εχει το πετκουμουλους. Κοίτα και εκεί.

Απλα να ξερεις δυο πράγματα
α) για την αμμο: δυσκολευει στο φυτεμα γιατί δεν κρατάει τα φυτά κατω καλα. Αμα τα καταφέρεις να μείνουν κάτω και κάνουν καλές ρίζες, μετά δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα

β) η λευκή αμμος χωρίς καλή κυκλοφορία θα σου λερώνεται παρα πολυ ευκολα.

Παντως η Πανγαία έχει πολύ ωραίο μαυρο βασαλτικό (ουδέτερο) χαλικάκι ψιλό, αν σε ενδιαφέρει.

bokostas
17-12-10, 01:30
Έτυχε βρε Γιώργο να μην έχει όταν πήγες εσύ, συνήθως έχει ωραιότατη λευκή-μπεζ με 6-7 ευρώ το τσουβαλάκι των 17-18 κιλών.
Έχω βάλει σε 3 από τα ενυδρεία μου και τα φυτά μου πηγαίνουν μια χαρά, να μη σου πω καλύτερα από τα άλλα που έχουν χαλίκι.
Η συγκεκριμένη είναι πολύ εύκολη στο φύτεμα και κρατάει τα φυτά πολύ σταθερά, την συστήνω ανεπιφύλαχτα.
Είναι χαλαζιακή, δεν επηρεάζει δηλαδή το ΡΗ, απλά όπως όλες οι ανοιχτόχτωμες άμμοι, αφήνει την βρωμιά να φαίνεται.

PANGEA: 27ο χιλ. Εθν. οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας Αγιος Βασίλειος ΤΗΛ.: 23940 51095–96,
PANGEA: Περιοχή Δροσιά Θέρμης (απέναντι από το Ελληνικό κολλέγιο) ΤΗΛ.: 2310 473267

tsoum
17-12-10, 01:36
Δεν ξερω... Η αλήθεια είναι οτι εγώ είχα πει χαλίκι, οπότε μπορεί να μην μου το ανέφερε γι'αυτο τον λόγο.

Εγω απο αυτή που πήρα απο τον petcumulus προσθεσα λίγο για να αυξήσω το παχος του βυθού μου στο ενυδρείο με το χαλίκι. Οταν κλάδεψα μπακόπα και προσπάθησα να την βάλω παλι πίσω δεν καθόταν με τίποτα.

Η αμμος που έχουνε είναι πλυμμένη ή οχι; Θα παω απο εκεί μια βόλτα για κάτι πέτρες που θέλω οπότε αμα είναι καβατζώνω και ένα σακούλι αμμο.

bokostas
17-12-10, 01:52
Οχι, δεν είναι πλυμμένη. Ζήτα άμμο, αν πεις χαλίκι θα σου δείξει μόνο το μαύρο βασαλτικό, το οποίο είναι επίσης ωραιότατο και ιδανικό για γαριδάδικο.

tsoum
17-12-10, 02:06
Ζήτα άμμο, αν πεις χαλίκι θα σου δείξει μόνο το μαύρο βασαλτικό, το οποίο είναι επίσης ωραιότατο και ιδανικό για γαριδάδικο.

Μα καλά αυτό δεν είπα οτι έχω; Δεν διαβάζεις προσεκτικά! :D

Εμενα μου είχε δείξει και ενα χοντρό 1-1,5 εκατοστα λευκο παλι ουδέτερο. Δεν θυμάμαι πετρωμα όμως.

bokostas
17-12-10, 02:13
Απλά επιβεβαιώνω τα λεγόμενά σου.:D Το χοντρό λευκό δεν το έχω δει.

tsoum
17-12-10, 02:18
Το είχε δίπλα απο το μαυρο οταν είχα παει. Αλλα λογικα αυτά τελειώνουν καθε τόσο με τόσα καινούργια, και παρανομα, σπιτια που χτίζονται σε εκείνη την περιοχή.

Τελοσπάντων, ας μην χαλάμε αλλο το θέμα.

και παρανομα, σπιτια

Κυριε δικηγόρε, δεν μπορουν να γίνουν μυνήσεις σε αυτά; Η είναι τοσα πολλά που τελικά θα σε βγάλουν εσένα στραβο για να μην χάσουν μίζες κτλπ; :rolleyes:

kingrim
20-12-10, 21:37
και εγω ειχα χαλαζιακη σε low tech ενυδρειο και ηταν μια χαρα σε αυτο που εχω τωρα εχω βαλει flourite μαζι με μαυρη χαλαζιακη 50-50