PDA

Επιστροφή στο Forum : Πολλαπλό ζευγαρωμα kribensis


sot-zoe
13-02-03, 15:55
Θα σας πω τι αντιμετωπιζω και θα ηθελα να μου πειτε τις εμπειριες σας ή τις γνωσεις σας γυρω απο αυτο το θεμα .
Εχω ενα ζευγαρι kribensis που τα παει παρα πολυ καλα στον εγγαμο βιο . Ξεκινησε με ενα ζευγαρωμα τελη σεπτεμβριου και τα μωρα χαθηκαν στην αλλαγη νερου απο χαμηλη θερμοκρασια , και στην συνεχεια στα μεσα δεκεμβριου ζαυγαρωσαν ξανα . Απο αυτην την γεννα υπαρχουν μεσα στο ενυδρειο περιπου 15 μωρα τα οποια εχουν γινει περιπου 1½ ποντους .
Και ξαφνικα η μαμα kribensis αρχισε να τα κυνηγαει και σε μια εβδομαδα και o μπαμπας και τοτε παρατηρησα οτι ειχαν ξανακανει αυγα ( σημερα τα αυγα πρεπει να ειναι 3 ημερων ) .
Και το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να πιασω τα πρωτα μωρα για τι το ενυδρειο ειναι full planted , και επειδη σε καμια περιπτωση δεν θα ηθελα να ξηλωσω το ενυδρειο για να τα πιασω , και βλεποντας αυτο που επαθε η sonia που χαλασε ολη η ισοροπια του ενυδρειου της και αργησε να επανελθει , λεω να τα αφησω ετσι .
Τωρα απο αυτα που εχω διαβασει οι γνωμες ειναι περιπου 2 :
1. Οι γονεις οταν ξαναζευγαρωνουν αντιμετωπιζουν τις πιο παλιες γεννες οπως τα υπολοιπα ψαρια του ενυδρειου , δηλαδη τα απωθουν απο την περιοχη τους , αλα τιποτα παραπανω , δηλαδη φαγωμα .
2. Οι γονεις για να κανουν χωρο για την καινουργια γεννα τρωνε ορισμενα απο την πρωτη .

Θα ηθελα να μου πειτε λοιπον τις εμπειριες εαν εχετε ή τις γνωσεις σας γυρω απο το θεμα .
Να θυμησω εδω οτι το ενυδρειο ειναι full planted και με σταθερες και ισοροπιμενες συνθηκες πανω απο ενα εξαμηνο .

Takis
13-02-03, 16:45
Εγώ είχα βρεθεί με πολλές γενιές από αυτά τα ψάρια. Δεν είδα ποτέ να τρώνε οι γονείς τα μικρά σε καμία φάση. Απλά τα απομακρύνουν, όπως και όλα τα άλλα ψάρια. Να ξέρεις όμως ότι αργά ή γρήγορα το πρόβλημα θα το αντιμετωπίσεις γιατί θα γίνουν πολλά... πάρα πολλά!! :lol:
Εγώ τα έβγαλα από το ενυδρείο μόνο για αυτό τον λόγο...

sot-zoe
13-02-03, 17:13
Καλο μου ακουγεται αυτο :D

γαυρος
13-02-03, 19:33
Εγω ειχα φτασει στη 5η γεννα,μεχρι που δεν αντεξε ο αρσενικος τις ορμες της συζυγου και (υποψιαζομαι)αυτοκτονησε :shock: !!Εχω μεσα 4 διαφορετικα μεγεθη,η μονη συμπεριφορα σαν αυτη που λες,οχι να τα τρωνε -αλλα να διωχνουν τα μικρα,ειναι οταν προκειται να ξανα-ζευγαρωσουν,τοτε ναι -τα κυνηγανε,σε καμια περιπτωση να τα τρωνε ομως δε διαπιστωσα.Μια αλλη ιδια συμπεριφορα βλεπω παλι τωρα που μεγαλωσανε και το πρωτο αρσενικο γυροφερνει τη μαμα,οποιο αλλο αδερφακι μπει στη μεση,την εβαψε!!αυτα απο μενα,παμε στον επομενο...Παντως τωρα καταλαβα γιατι ο Τακης τα..απεβαλλε!! :wink: :wink:

Giorgos
13-02-03, 20:04
Το ότι οι γονείς κυνηγούν τα μικρά είναι φυσιολογικό αφού περιμένουν γέννα και προστατεύουν τα αυγά. Όμως όταν τα μικρά μεγαλώσουν να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις προβλήματα. ΙΜΟ, ΙΜΕ απαγορεύεται να έχεις πάνω από ένα ζευγάρι (ενήλικα) kribensis στο ίδιο ενυδρείο.

Discos
14-02-03, 12:11
Η δικη μου εμπειρια παιδια ειναι οτι ενω εχω ενα ζεγαρι kribs σε full planted οτι υπαρχει μεσα οταν ζευγαρωνουν το τσακιζουν.Μιλαμε για και γ*** τους γονεις ετσι?Στην αρχη ειχα μεσα και αλλα kribs μεχρι να βρεθει το ζευγαρι.Μολις εγινε το κονε τα αλλα επρεπε να φυγουν γιατι ο μοικανος μου(male) τα ειχε τσακισει.Μετα εβγαλα τα ramirezi που ειχα γιατι με το που βγηκαν τα μικρα εκει που δεν τους εδιναν σημασια τα γονατισαν και μετα στο καπακι αναγκαστικα να βγαλω ακομα και τα γατοψαρα!!!!Ειναι πολυ επιθετικα οταν ειναι για τα μικρα τους.Στο μεταξυ τα ramirezi και τα catfish ποιο πολυ τα κυνηγαγε η θυληκια!!!
Φανταζομαι παντως πως με την δευτερη γεννα θα εχω τα ιδια προβληματα...Για ετοιμο,ομορφο,σεξουλιαρικο ζευγαρι kribs κανεις?

ASCCO1
14-02-03, 13:15
Εγκυκλοπεδικα μιλωντας, τα περισοτερα ξενα site λενε οτι τα μικρα πρεπει να απομακρυνονται απο τους γονεις :? :?
Και πρακτικα>> ενας φιλοςς ειχε καταφερει να πηξει στα μωρα, με ενα ζευγαρι βεβαια στο ενυδρειο του ,γιατι αυτα εμπαιναν μεσα στο βιολογικο φιλτρο που ειχε το ενυδρειο, και εκει δεν μπορουσε να μπει αλλο ψαρι να τα φαει :lol: :lol:

soza
14-02-03, 15:12
Δινει καποιος τα κριμπς του ακουσα????? :roll:

Ηλιουπολη ειπαμε???
8) Το Μπραχαμι ειναι κοντα? :roll: