PDA

Επιστροφή στο Forum : Τη μπορεί να έχει ο Echinodorus..?

Savou
16-12-10, 20:43
Παιδιά είχα στο προηγούμενο ενυδρείο μου αυτόν τον echinodorus και έγινε όπως βλέπετε στην φωτογραφία και ακόμα και σήμερα στο νέο ενυδρείο που τρέχει κάπου στον μήνα ακόμα είναι έτσι...(Δείτε φώτο). Περισσότερες λεπτομέρειες για λιπάσματα φωτισμού και τα λοιπά:
Το υπόστρωμα είναι το :

Seachem Flourite Black Sand

Τα λιπάσματα είναι τα :

1. Flourish
2. Flourish Iron
3. Flourish Excel

Ο φωτισμός είναι :

Λάμπα Φθορίου 9W 2400 Kelvin

Savou
16-12-10, 20:46
Παιδιά είχα στο προηγούμενο ενυδρείο μου αυτόν τον echinodorus και έγινε όπως βλέπετε στην φωτογραφία και ακόμα και σήμερα στο νέο ενυδρείο που τρέχει κάπου στον μήνα ακόμα είναι έτσι...(Δείτε φώτο). Περισσότερες λεπτομέρειες για λιπάσματα φωτισμού και τα λοιπά:
Το υπόστρωμα είναι το :

Seachem Flourite Black Sand

Τα λιπάσματα είναι τα :

1. Flourish
2. Flourish Iron
3. Flourish Excel

Ο φωτισμός είναι :

Λάμπα Φθορίου 9W 2400 Kelvin

Και οι φωτογραφίες..

Γιώργος Κ
16-12-10, 20:47
Εχεις βαλει φωτο?? Δε μπορω να την δω :D

Savou
16-12-10, 20:53
ναι έχω βάλει..!!

Γιώργος Κ
16-12-10, 21:02
Νομιζω μια ταμπλετα λιπανσης αν τη θαψεις κοντα στη ριζα του θα σου ελυνε το προβλημα! Λογικα προκειται για ελλειψη Καλιου! :rolleyes:

aquaman
16-12-10, 21:03
Σε πρώτη φάση εγώ θα έλεγα "φύτεψε" ταμπλέτα λίπανσης στη ρίζα του (το έχεις μήπως κάνει ήδη; ) γιατί ο εχινόδωρος τρέφεται από τη ρίζα.

Φαίνεται σαν να λείπει κάποιο μακρο-στοιχείο, πιθανώς Κάλιο.
Μέτρησες τα νιτρικά σου να δεις που βρίσκεσαι; Αν έχεις μετρήσεις και για φωσφορικά και γενική σκληρότητα, δωστες κι αυτές.

Savou
16-12-10, 21:12
Σε πρώτη φάση εγώ θα έλεγα "φύτεψε" ταμπλέτα λίπανσης στη ρίζα του (το έχεις μήπως κάνει ήδη; ) γιατί ο εχινόδωρος τρέφεται από τη ρίζα.

Φαίνεται σαν να λείπει κάποιο μακρο-στοιχείο, πιθανώς Κάλιο.
Μέτρησες τα νιτρικά σου να δεις που βρίσκεσαι; Αν έχεις μετρήσεις και για φωσφορικά και γενική σκληρότητα, δωστες κι αυτές.

φωσφορικά δεν έχω μετρήσει ποτέ..

GH: >10od
KH:6od

aquaman
16-12-10, 21:20
Σε πρώτη φάση τότε, εγώ θα έβαζα ταμπλέτα στη ρίζα, και θα έριχνα και λίγο κάλιο, μήπως και του λείπει.

maikl
16-12-10, 21:35
...κανε και ενα καθαρισμα* στα "περιφερειακα" και προβληματικα φυλλα ωστε να πεταξει νεα και υγειη.;)

* τα κοβεις χαμηλα και κοντα στη ριζα.

diaton101
20-12-10, 10:28
Προκειται για καραμπινατη ελλειψη σιδηρου και μαγνησιου.
Μαζι με τα παραπανω, που λειπουν σιγουρα απο το φυτο λογω των συμπτωματων, δεν αποκλειεται και ελλειψη αλλων στοιχειων.
Οπως ειπαν οι προλαλησαντες, μια ταμπλετα θα βοηθουσε σιγουρα.

kingrim
20-12-10, 21:32
εχεις πλεκο μεσα στο ενυδρειο?