Επιστροφή στο Forum : Φτου κι από την αρχή λοιπόν........
Μόλις σήμερα το πρωί, έφτασε από την Κρήτη το χαλικάκι μου, μαζί με μερικές από τις ρίζες.......
Από το πρωί, καθαρίζω το χαλίκι............ μιλάμε για πολλά κιλά χαλίκι........ :D
Πήρα και μερικές φωτογραφιούλες............ δεν είμαι βέβαια ειδικός επί των φωτογραφιών, οπότε ζητώ την χαλαρότητα στις κρίσεις σας.......... :D:D:D
Πως θα τις ανεβάσω όμως που είναι από 785kb μέχρι 850kb???
Είμαι βλέπετε και άσχετος με τούτο το εργαλείο του διαβόλου........... :D
Ωπ ωπ ωπ............. μόλις βρήκα την λύση............. :p
Τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται........... :rolleyes:
Ωραίες οι ρίζες, άντε καλό στήσιμο.:)
Ευχαριστώ πολύ!!!
Υπάρχουν άλλες 3 ρίζες στην Κρήτη............. αυτές, θα έρθουν με........ επόμενη αποστολή.......... :D
Μια πρώτη προσπάθεια τοποθέτησης φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν.
Κάποιο σχόλιο;;; Καμιά πρόταση;;;;;;
Μια χαρά θα ταιριάξουν, αν και ήδη μου φαίνονται αρκετές, εγώ δεν θα έβαζα άλλες, πρόσεξε μην το "πνιξεις" αν βάλεις άλλες 3 αυτού του μεγέθους.
Δεν έχεις άδικο........ έτσι κι αλλιώς, σε πρώτη φάση έτσι θα τις βάλω και θα ξεκινήσω το στρώσιμο....... :p
Όταν θα έρθουν οι άλλες, θα δούμε τι θα γίνει......... άσε που σκέφτομαι ότι έτσι κι αλλιώς, κάποια στιγμή, θα στηθεί και ένα δεύτερο ενυδρείο..... εκεί να μην βάλω καμιά ριζούλα;;;; :D
Αντε με το καλο να το στησεις!!! :p
Τι χαλικι πηρες? (καλο ειναι να χρησιμοποιησεις ασπρη χαλαζιακη αμμο ;))
Τις φωτο δεν ειναι αναγκη να τις κανεις rar απλα βαλτες οπως ειναι με την ιδια διαδικασια!
Ευχαριστώ, ευχαριστώ!!! :p
Δεν πήρα κάποιο χαλίκι. Είναι το ίδιο χαλίκι που χρησιμοποιούσα στα ενυδρεία στην Κρήτη. Το είχα αφήσει στο ξαδερφάκι μου εκεί πέρα, και μου το έστειλε με το καράβι χθες το βράδυ....... ;)
Τι είναι ακριβώς, θα σε γελάσω, καθώς το είχα αγοράσει σχεδόν πριν 4 χρόνια, οπότε που να θυμάμαι........... το θέμα με μένα είναι ότι μου αρέσει πολύ περισσότερο το φυσικό χρώμα του χαλικιού στο ενυδρείο, παρά η λευκή χαλαζιακή........... :)
Όσο για τις φώτο, από ότι είδα, οι φωτογραφίες για να ανεβαίνουν σε jpeg, πρέπει να είναι το πολύ λίγο μεγαλύτερες από 400kb και αυτές είναι πάνω από 700kb!!! Εκτός και αν ανεβαίνουν κανονικά οι φωτογραφίες ασχέτως όγκου.........
Αρκει να μην ειναι ασβεστολιθικο και σου σηκωνει συνεχεια τις σκληροτητες ... κανε το τεστ με ακουαφορτε να βεβαιωθεις (σε στεγνο χαλικι φυσικα!)
Η ασπρη αμμος ειναι στο βιοτοπο τους ... αρα για εκεινα ειναι φυσιολογικο!!!
Τις φωτο δοκιμασε το ... νομιζω τις μετατρεπει (οσες φορες εχω βαλει ετσι δεν υπηρχε θεμα ;))
Πρόβλημα με σκληρότητα, δεν είχα καθόλου στα ενυδρεία όταν ήταν στημένα στα Χανιά, οπότε φαντάζομαι ότι δεν θα έχω ούτε στην Αθήνα.
Δεν χάνω βέβαια και τίποτα να κάνω το τεστάκι.......... ;)
Μωρέ δεν διαφωνώ ότι η άμμος γι αυτά είναι φυσιολογική......... εμένα μου κάθεται καλύτερα το χαλικάκι.............. :p
Θα δοκιμάσω να πάρω κι άλλες φωτογραφίες στη συνέχεια, και θα τις ανεβάσω να δούμε τι θα κάνει το εργαλείο.......... :rolleyes:
Συνηθως οι δισκοι ειναι "τεμπεληδες" στο φαγητο τους ... αφηνουν να πεσει κατω η τροφη και την τρωνε σιγα σιγα!! Για αυτο οταν εχουμε χαλικι "χανεται" μεσα - σαπιζει και επιβαρυνει ακομα πιο πολυ το νερο (κατι που οι δισκοι δεν ανεχονται ...), πιο πολυ ειναι πρακτικοι οι λογοι αλλα και αν θες βιοτοπικη προσεγγιση ... τοτε πας για αμμο! Πρακτικα αν ειναι ψιλο-κοκκο δεν υπαρχει το παραπανω προβλημα ;)
Αν δεις πως "φυσανε" την αμμο για να ανασηκωθει η τροφη απο το βυθο ... θα καταλαβεις πως ειναι "σχεδιασμενα" να τρωνε!
Το χαλίκι έτσι κι αλλιώς είναι ψιλό.
Δεν διαφωνώ σε τίποτα από αυτά που λες για τους δίσκους και για τον τρόπο που τρώνε ή που φυσάνε τον βυθό και μετά τρώνε την τροφή που ανασηκώνουν.
Οπτικά απλώς μου αρέσει πολύ περισσότερο το φυσικό χαλίκι από την άμμο.
Σε γενικές γραμμές, στα σχεδόν τέσσερα χρόνια που φιλοξενώ αυτά τα υπέροχα πλάσματα στα ενυδρεία μου, δεν αντιμετώπισα κάποιο σοβαρό πρόβλημα.
Καλα συζητηση κανουμε!! :p Δεν νομιζω οτι θα υπαρχει προβλημα αλλα καλο ειναι παντα να εχουμε στο νου μας τις "αναγκες" των ψαριων μας! Ακομα και αν δεν ειναι τοσο σημαντικες εμαθα με το καιρο οτι ολα ειναι μικρα κομματακια του παζλ που οσο περισσοτερα υπαρχουν τοσα περισσοτερα σου "δινουν"!
Οταν ειχα κανει αλλαγη απο χαλικι σε αμμο καθομουν ωρες να τα βλεπω να τρωνε (ειχα κολλησει :D) ... Πολλες φορες επαιρναν και αμμο στο στομα τους και την εβγαζαν απο τα βραγχια τους ... ειχα μεινει εκπληκτος :cool::D!
Για οσους υποστηριζουν οτι τα ψαρια μας εχουν προσαρμοστει στα ενυδρεια και "ξεχασαν" τη φυση τους η απαντηση ειναι στη συμπεριφορα τους! Το dna τους δε ξεχναει και στη πρωτη ευκαιρια μας το δειχνει!
Επαναλαμβάνω ότι έχεις δίκιο σχετικά με το τι είναι πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον των δίσκων.
Αυτό που λες το παρατηρούσα στο ένα από τα τέσσερα ενυδρεία (1.250 λίτρα!) με δίσκους που διατηρούσα στα Χανιά και στο οποίο είχα άμμο αντί για χαλίκι.
Αλλά................
Έχοντας κουβαλήσει από τα Χανιά στην Αθήνα πάνω από 50-60 κιλά χαλίκι........
Έχοντας πλύνει το χαλίκι αυτό ώρες ατελείωτες σήμερα............
Έχοντας βάλει το χαλίκι μέσα στο ενυδρείο.............
Δεν με πείθεις με τίποτα (προς το παρόν τουλάχιστον) να το αντικαταστήσω με άμμο.......... :p
χεχε ... φτιαξε ενα φυτεμενο σε αυτο και παρε ενα μεγαλυτερο για τα δισκακια και βαλε αμμο ... :p:smt041:smt020
Χαχαχαχαχαχαχα............... μωρέ χαρά που θα κανει η γυναίκα μου......... :D:D:D
Λίγες μόνο μέρες αφού γέμισε το ενυδρείο με νερό, και ενώ τα ξύλα ακόμη επιπλέουν, έρχονται οι πρώτες μετρήσεις νερού.............
pH -------- 7
gH -------- 7
kH -------- 6
NH3NH4 --- < 0,5
Για πρώτη φορά όμως, βλέπω το νερό να έχει θολώσει!!! Αυτό έγινε χθες......... ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα, καθώς δεν μου έχει ξανασυμβεί...........
Χωρίς βέβαια ψάρια μέσα, και μόνο λίγο τάισμα για να ξεκινήσουν τα βακτήρια.
Το νερό έχει μόνο αντιχλώριο μέσα, και λίγο black water.
Τα φίλτρα έχουν μόνο siporax, ένα σφουγγαρι και τύρφη σε pellets.....
Είμαι περίεργος να δω αν θα φύγει αυτή η θολούρα...........
Ρε σωτηρη ανεβασε τις φωτο σε κανενα photobucket να βλεπει ευκολα ο κοσμος τι κανεις :cool:
Εδώ είναι ρε Σπυράκο............... έβγαλα δύο φωτογραφίες στα γρήγορα.......
Υ.Γ. Και για να μην τρελλαθείτε, απλά σας λέω ότι αυτές οι τελίτσες που φαίνονται στις φωτογραφίες, είναι τα λαμπάκια του δέντρου........ :D
Κι ελεγα, που ειναι το cory που γεννησαν?
Χαχαχαχαχα............. ρε άσε τα corry που γέννησαν και πες καμιά ιδέα για το νερό...........:D
Τι να πω?
Φυσικο ειναι να δημιουργειται θολουρα αν δεν ειναι στρωμενο.
Προκειται περι Bacteria bloom πιθανοτατα.
Λευκη θολουρα δεν ειναι?
Ναι ρε συ, λευκή είναι. Απλώς μου φάνηκε ότι δημιουργήθηκε πολύ γρήγορα και αρκετά έντονα.
Σε τέτοιο βαθμό, δεν μου είχε θολώσει ποτέ ενυδρείο....... τε σπα..........
Την ίδια άποψη έχω και εγώ, ότι είναι bacteria bloom. Θα δούμε σε μερικές μέρες....... ομολογώ ότι δεν κρατιέμαι............ μιλάμε ότι μου λείπουν απίστευτα τα ψαράκια μου............ :(
Σήμερα για δεύτερη φορά από την μέρα που μπήκε νερό στο ενυδρείο μετρήθηκαν τα νερά..............
Οι μετρήσεις είναι οι εξής........
Ph ------- 6,5
Gh ------- 7
Kh ------- 5
NH3/NH4 - σχεδόν 0
NO2 ------ 0,4
NO3 ------ 5
Η θολούρα στο νερό, παραμένει στην θέση της.......... σε ελαφρύτερη μορφή, αλλά στη θέση της..........
Υπομονη. Αστο να τρεξει κι αλλο και βλεπουμε. Ταιζε τη βιολογια.
Εχεις βαλει ανθρακα στο φιλτρο?
Στο ένα από τα φίλτρα, έχω βάλει στο ένα "διαμέρισμα" σφουγγάρι άνθρακα.
Σιγά σιγά, η κατάσταση βελτιώνεται λοιπόν.........
Να και μερικές φωτογραφίες με τα ξύλα βυθισμένα πλέον, και με μερικές ριζούλες φυτεμένες...............
Επόμενο βήμα, τα corry............ αν ακούει κάποια ψυχή και δεν τα ξεχάσει αύριο...... :D
Cory πρωτο ψαρι και σε φρεσκο βυθο? :rolleyes:
Τι ειδος?
Ειναι στρογγυλεμενο το χαλικι τουλαχιστον?
Το χαλίκι Σπύρο μου είναι πολύ ψιλό. Δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα τα corry.
Είναι το χαλίκι που είχα στην Κρήτη, όταν τα corry μου όχι απλώς δεν είχαν πρόβλημα, αλλά είχαν γίνει και θηρία.......... :p
Μια χαρά θα περάσουν..........
Φιλε Σωτηρη οι ριζες σου δεν ειναι και οτι καλητερο για δισκοενυδρειο...
Εκτος του οτι σου 'τρωνε' αρκετα λιτρα δεν προσφερουν στους δισκους τις καταλληλες κρυψωνες που αυτοι χρειαζονται!!!
Δοκιμασε να βαλεις τις αλλες ριζες που κανουν διακλαδωσεις και να τις κρεμασεις αναποδα...;)
Είναι το........... επόμενο κομμάτι του project............
Κάτσε να δούμε αν θα βρεθούν μερικές ανάμεσά μας, αλλιώς θα πρέπει να τις αγοράσω.
Αν και ειλικρινά, στην Κρήτη που είχα τις ίδιες ρίζες, οι δίσκοι περνάγανε μια χαρά, ζευγαρώνανε και τα πιτσιρίκια μεγάλωσαν και έκαναν και αυτά με την σειρά τους μωράκια........ :)
Σωτηρη μια που εισαι στην αρχη καλο ειναι οτι αλλαγες εχεις σκοπο να κανεις στο μελλον να τις κανεις απο τωρα! Ο λογος ειναι οτι το στρες που εχουν απο τις αλλαγες που κανουμε ειναι μεγαλο! Εχω χασει ψαρι με αυτο το τροπο το τρομαξα τοσο πολυ που τραυματιστηκε ... :(
Σου εχω πει ηδη την αποψη μου για την αμμο ... αν συνεχισεις με το χαλικι θα σου ελεγα να αφαιρεσεις αρκετο ... μου φαινεται πολυ για δισκοενυδρειο!
Επόμενο βήμα είπα βρε, δεν είπα ότι θα τις βάλω αφού μπούνε οι δίσκοι μέσα......... ;)
Όσο για το χαλίκι, έχεις δίκιο ότι είναι μπόλικο. Αυτό το χαλίκι, βρισκόταν σε 750 λίτρα νερού στην Κρήτη και όχι σε 550 που βρίσκεται τώρα.
Από την μια έχω την αίσθηση ότι βοηθάει στην καλύτερη διατήρηση της βιολογίας στο ενυδρείο, και από την άλλη, το μόνο που "χάνει" κανείς είναι μερικά λίτρα νερού, κάτι που δεν με πολυαπασχολεί, καθώς δεν βάζω πολλά ψάρια στα ενυδρεία μου............. μου αρέσει να βλέπω τα ψαράκια να κολυμπάνε άνετα. :)
Το μεγαλυτερο μερος της βιολογιας βρισκεται μεσα στο φιλτρο... οχι πως η αμμος δεν αποικειται απο βακτηριδια, απλα οι αποικιες των βιολογικων υλικων ειναι απειρως μεγαλυτερες. Οποτε αφοβα μπορεις να αφαιρεσεις χαλικι.
Θα συμφωνησω οτι για τους δισκους σου θα χρειαστεις περισσοτερες λεπτες ριζες για να μπορουν να κρυβονται.
Τελος, καλο ειναι να αποφευγονται τα corydoras σαν πρωτοι κατοικοι ενυδρειου... εκτος κι αν επιλεξεις στρωσιμο με ψαροτροφη που βοηθαει και στο "στρωσιμο" του βυθου.
Σαφώς και οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί βακτηριδίων βρίσκονται στα φίλτρα.
Από την άλλη, το μοναδικό "κακό" που κάνει η μεγαλύτερη ποσότητα, είναι ότι κόβει λίτρα και τίποτε άλλο.
Αισθητικά στο δικό μου μάτι (αυτό είναι που λένε περί ορέξεως.... :)) μου αρέσει να έχει μπόλικο χαλίκι το ενυδρείο, οπότε αφού δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος, δεν με βλέπω να αφαιρώ χαλίκι αν και συμφωνώ απόλυτα ότι υπάρχει υπέραρκετό μέσα στο ενυδρείο..........
Εδώ και περίπου 10 μέρες και κάτι, το ενυδρείο "τρέχει" και στρώνεται μόνο με ψαροτροφή........... οπότε δεν θεωρώ ότι τα ψορυδορασ θα κακοπεράσουν........ ήδη βρίσκονται στο νερό εδώ και μερικές ώρες, και έχουν ψαχουλέψει όλο τον βυθό........... :p
Εδώ και περίπου 10 μέρες και κάτι, το ενυδρείο "τρέχει" και στρώνεται μόνο με ψαροτροφή........... οπότε δεν θεωρώ ότι τα ψορυδορασ θα κακοπεράσουν........ ήδη βρίσκονται στο νερό εδώ και μερικές ώρες, και έχουν ψαχουλέψει όλο τον βυθό........... :p
zwzwzw :D
Χαχαχαχαχαχα............... ρε Σπυράκο............ κοίταξα το ημερολόγιο και γέμισα νερό το ενυδρείο στις 16 του μηνού............
Σήμερα έβαλα τα corydora(κια) στο νερό..........
Δεν είναι και πολύ παράλογο ρε συ............. αν και η αλήθεια είναι ότι δεν κρατιόμουνα να μην βλέπω τίποτα να κουνιέται μέσα στο νερό για πολύ καιρό ακόμα και γι αυτό τα έβαλα..........
Αλλά θα βοηθήσουν να στρώσει και το ενυδρείο.............. :rolleyes:
το νερακι πως το πηγες 6.5? εχεις τυρφη η α/ο ?
Σωτήρη, θα σου πω κάτι, χωρίς να θέλω να ξεσηκώσω ούτε να ακυρώσω απόψεις, από προσωπική εμπειρία.
1. Corydoras: Με το χαλικάκι έχω ένσταση αλλά δεν ξέρω κοκκομετρία οπότε το βλέπεις εσύ και πορεύεσαι ανάλογα. Για τον άστρωτο βυθό ...προσωπικά δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Είναι μεγάλη κουβέντα και πιθανόν έχει να κάνει και με τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο καθένας μας τις καταστάσεις ίσως και με την εμπειρία του ίσως και με τον παράγοντα τύχη ...ή ατυχία! :grin:
2. Ρίζες: Δοκίμασε να τις τοποθετήσεις την 1 πάνω στην άλλη (πχ. βάλ'τες σταυρωτά, ένα "μπλέξιμο" ρε παιδί) στις 2 άκρες της γυάλας και όχι την μια 2πλα στην άλλη έτσι ώστε ανάμεσά τους να υπάρχουν κρυψώνες, ικανές να φιλοξενήσουν σε περίπτωση ανάγκης τα ψάρια. Τις θεωρώ πολύ λιγότερο επικίνδυνες απ'ότι αυτές με τα λεπτά κλαδιά. Είναι και θέμα γούστου/μόδας βέβαια (κι εγώ ο ίδιος σαν τις 2κές σου είχα και τις άλλαξα σε λεπτές - εδώ βαράτε :D).
το νερακι πως το πηγες 6.5? εχεις τυρφη η α/ο ?
Με τύρφη.
Σωτήρη, θα σου πω κάτι, χωρίς να θέλω να ξεσηκώσω ούτε να ακυρώσω απόψεις, από προσωπική εμπειρία.
1. Corydoras: Με το χαλικάκι έχω ένσταση αλλά δεν ξέρω κοκκομετρία οπότε το βλέπεις εσύ και πορεύεσαι ανάλογα. Για τον άστρωτο βυθό ...προσωπικά δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. Είναι μεγάλη κουβέντα και πιθανόν έχει να κάνει και με τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο καθένας μας τις καταστάσεις ίσως και με την εμπειρία του ίσως και με τον παράγοντα τύχη ...ή ατυχία! :grin:
2. Ρίζες: Δοκίμασε να τις τοποθετήσεις την 1 πάνω στην άλλη (πχ. βάλ'τες σταυρωτά, ένα "μπλέξιμο" ρε παιδί) στις 2 άκρες της γυάλας και όχι την μια 2πλα στην άλλη έτσι ώστε ανάμεσά τους να υπάρχουν κρυψώνες, ικανές να φιλοξενήσουν σε περίπτωση ανάγκης τα ψάρια. Τις θεωρώ πολύ λιγότερο επικίνδυνες απ'ότι αυτές με τα λεπτά κλαδιά. Είναι και θέμα γούστου/μόδας βέβαια (κι εγώ ο ίδιος σαν τις 2κές σου είχα και τις άλλαξα σε λεπτές - εδώ βαράτε :D).
Ούτε ξεσηκώνεις κανέναν, ούτε ακυρώνεις τίποτα.
Κουβέντα κάνουμε εδώ μέσα, όλοι λέμε τις απόψεις μας, και γενικώς μιλάμε για το χόμπυ μας.......... ;)
Είναι ψιλό τα χαλίκι που έχω, το χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια τώρα, και ποτέ δεν είχα πρόβλημα ούτε με τα corry, ούτε με τους δίσκους αν και πράγματι το περιβάλλον στο οποίο ζούνε ελεύθεροι, είναι σαφέστατα πολύ περισσότερο αμμώδες. Από την άλλη βέβαια, οι δίσκοι που θα φιλοξενηθούν, δεν θα είναι άγριοι, αλλά εκτροφής, οπότε το πιθανότερο είναι να μην έχουν δει άμμο στην ζωή τους.......... εκτός αν κάποιους από αυτούς, τους είχε σε ενυδρείο με άμμο άλλος χομπίστας..... ;)
Οι ρίζες που βρίσκονται μέσα στο ενυδρείο, είναι η μία πάνω στην άλλη κατά κάποιο τρόπο και δημιουργούν αρκετές "τρύπες" ανάμεσα. Καθώς δε είναι και αρκετά χοντρές, άνετα μπορούν να αράζουν οι δίσκοι από κάτω, όταν με το καλό μπούνε και αυτοί στο νερό.
Και δεν θα σε βαράει κανείς........... είπαμε...... κουβέντα κάνουμε......... :p
Σημερινές μετρήσεις ενυδρείου...............
Ph ------- 6,3
Gh ------- 6,5
Kh ------- 4
NH3/NH4 - 0
NO2 ------ 0,05
NO3 ------ 10
Είμαι σχεδόν έτοιμος ή μου φαίνεται;;;;;;;
Σπυράκοοοοοοοο........... δεν κρατιέμαι άλλο ρε συ...... βοήθεια......... :D:D:D
harris samos
03-01-11, 08:50
κι εγω αυτο πιστευω πρεπει να βγαλεις το χαλικι ειναι πολυ ντεμπελιδες στο φαει και μεχρι να το φανε θα χανετε μεσα στο χαλικακι
Οι δικοί μου Χάρη, είναι εκπαιδευμένοι και τρώνε γρήγορα............ :D:D:D
Το ξέρω ρε παίδες με το χαλίκι και την άμμο........... αλλά ειλικρινά, 4 χρόνια τώρα που φιλοξενώ στα ενυδρεία μου δίσκους, δεν είχα κανένα πρόβλημα με το θέμα του βυθού.
Όλοι οι δίσκοι μου μεγαλώνανε, όλοι ήταν χοντροί χοντροί από το φαϊ, βγήκανε ζευγαράκια, γεννήσανε, μεγαλώσανε τα μικρά τους και γενικώς περνάγανε μια χαρά.
Άστε που δεν κρατιέμαι τώρα............. τα νερά κοντεύουν, και εγώ περιμένω πως και πως την ώρα που θα βάλω τα δισκάκια μέσα στο ενυδρείο.........
Και να η κατάσταση του ενυδρείου σήμερα...............
Γυρνοβολάνε εκεί μέσα............ :p
Αφού είναι πολύ μικρά βρε συ........... μωράκια ήταν........ δεν έχουν μεγαλώσει ακόμη.......... αν έρθεις από εδώ, θα τα δεις.......... ;)
Γυρνοβολάνε εκεί μέσα............ :p
Ολα? :D
Χαχαχαχαχα............ τι χαμένος είσαι ρε......... :D
Ναι ρε, όλα....... :p
Diskus fan
05-01-11, 18:09
Εγώ ομολογώ ότι .... δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να κάνεις κουβέντα ... όταν μιλάς μόνος σου.
Τα κόρυ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ψιλή άμμο.
Οι δίσκοι χρειάζονται ψιλή άμμο.
Εσένα σου αρέσει το χαλίκι (επιμένεις και ότι είναι ψιλό), έβαλες 3πλάσια ποσότητα κι' από φυτεμένο ... και ενώ γνωρίζεις τα παραπάνω .... κάνεις τα δικά σου ... αλλά παράλληλα θεωρείς ότι κάνεις κουβέντα.:confused:
Μένω απλά κατάπληκτος.-:cool:
Υ.Γ. Μπορείς να γράψεις και ποιό είδος κόρυ έβαλες;
Και εγώ ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς σε πειράζει.
Corry είχαμε στα ενυδρεία της οικογένειάς μου (το είχε και ο πατέρας μου το μικρόβιο και εξακολουθεί να το έχει) τα τελευταία 40 χρόνια (στην κυριολεξία - δεν υπερβάλλω στο αριθμό των ετών) πάντα σε ψιλό χαλίκι και όχι σε άμμο και ΠΟΤΕ τους δεν έβγαλαν το παραμικρό πρόβλημα ζώντας για πολλά χρόνια μέσα στα ενυδρεία μας.
Στην συνέχεια λες ότι οι δίσκοι χρειάζονται άμμο. Όχι ότι θα ήταν ίσως καλύτερα με άμμο, αλλά ότι την χρειάζονται.
Εμένα αυτός ο τρόπος σκέψης που έχεις, μου φαίνεται εξαιρετικά απόλυτος.
Διατηρώ δίσκους τα τελευταία 4 χρόνια. Τόσο σε ενυδρεία με άμμο, όσο και σε ενυδρεία με ψιλό χαλίκι. ΠΟΤΕ δεν δημιουργήθηκε σε κανένα ψάρι πρόβλημα. Όλα μεγαλώσανε, όλα ήταν υγιέστατα, ζευγαρώσανε, μεγάλωσαν τα μικρά τους, και έκαναν και δισκάκια δεύτερης γενιάς.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την επιθετικότητα του ποστ σου.
Στην τελική, αν δεν θέλεις, δεν το διαβάζεις και δεν απαντάς.
Μη τον παρεξηγεις. (δεν τον γνωριζεις και εχεις δικιο να απορεις)
Κοιτα το δεξι μπανερακι στην υπογραφη του (και κανε κλικ και επανω του). :D
Αγυριστο κεφαλι. zw
Γεια σου Σπυράκο!
Μωρέ δεν τον παρεξηγώ, απλά αναρωτιέμαι............. :p
Τε σπα............. και επειδή σας βλέπω όλους με μπανεράκια με κιθαρούλες, πότε θα κανονίσουμε να βρεθούμε όλοι με τις κιθάρες μας, να παίξουμε τίποτα, να πιούμε και κανένα κρασάκι και να πούμε και τίποτα παπαριές;;;;;;;; :D
Που λέει ο λόγος δηλαδή, γιατί εμείς δεν λέμε ποτέ παπαριές........... :smt020:smt020:smt020
harris samos
06-01-11, 15:59
οσο και να σου φενετε περιεργο ο ΦΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ + οτι ειναι απο τους εμπειροτερους στο χωρο
οι δισκοι χρειαζοντε την αμμο
1 δε χανουν την τρωφη στο ξανα ειπα
2 καθαριζουν τα βρανχια τους με αυτη
3 τα κορι με το χαλικι χανουν τα μουστακια τους
3 τα κορι με το χαλικι χανουν τα μουστακια τους
Οχι αν δεν ειναι κοφτερο.
Ομως δεν μπορουν να σκαψουν και δεν μπορουν να καταπιουν χαλικι για να συλλεξουν την τροφη και μετα να το βγαλουν απο τα βραγχεια τους, οπως με την αμμο και αμμοχαλικο μεχρι 1mm.
Οχι αν δεν ειναι κοφτερο.
Εμενα τα εχαναν τα μουστακια τους ακομα και αν δεν ηταν κοφτερο:
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-hh260-georgarask-gat1.jpg
Τα βλεπεις που δεν υπαρχουν?
1. Οταν το εβαλες στο ενυδρειο εισαι σιγουρος οτι ειχε μουστακια?
2. Καποια χαλικακια τα βλέπω αγρια και οχι λεια
harris samos
06-01-11, 17:13
και του παιδιου τα ιδια τα βλεπω
Ε όχι και το ίδιο χαλίκι ρε παιδιά.............. είπαμε.........
Προσπαθώ να το βγάλω φωτογραφίες από κοντά για να δείτε την διαφορά του, αλλά δυστυχώς το φως δεν μου επιτρέπει να βγάλω καθαρές φωτογραφίες (δεν το κατέχω και το άθλημα ιδιαιτέρως έτσι κι αλλιώς), αλλά νομίζω ότι φαίνεται ξεκάθαρα έστω και έτσι, ότι το χαλίκι που χρησιμοποιώ εγώ, είναι σαφέστατα ψιλότερο..........
Επίσης να πω ότι ποτέ δεν είπα ότι ο Fun είναι άσχετος με το αντικείμενο, ή ότι δεν ξέρει τι λέει.
Με την απολυτότητα των απόψεων διαφώνησα, όπως διαφωνώ ΠΑΝΤΑ με οτιδήποτε είναι απόλυτο χωρίς περιθώρεια συζήτησης.
Τε σπα......... δεν έχω καμία διάθεση ούτε να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν, ούτε να δημιουργήσω πρόβλημα τόσο στους χρήστες του φόρουμ, όσο και στον ίδιο τον χώρο που φιλοξενεί τις ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ.
Κάποιοι για παράδειγμα, κοντέψαν να βγάλουν λάθος ανθρώπους επαγγελματίες στον χώρο της αναπαραγωγής των δίσκων (εξαιρετικά επιτυχημένους) επειδή διατηρούν τους δίσκους τους σε χαμηλό ph για την διαδικασία της αναπαραγωγής και σε υψηλό ph για την διαδικασία ανατροφής τους.
Το ότι μερικοί θεωρούν τις απόψεις τους σωστές, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΙΚΟ, το να προσπαθούν σώνει και καλά να πείσουν ότι αυτοί έχουν δίκιο και οι άλλοι έχουν άδικο επειδή έχουν διαφορετική γνώμη και άποψη, ε αυτό προσωπικά με χαλάει λιγάκι.
Οσο αφορα τα πρωην κορυντορακια μου ναι ... πρωτα ειχαν μουστακια ... Οταν τα ειχα παρει ειχα το λευκο στρογγυλο χαλικακι απο πανω και απο κατω το αλλο στη πορεια ανακατευοντουσαν ολο και πιο πολυ με το αλλο ... τα μουστακια τους ειχαν εξαφανιστει απο την αρχη ... και περιμενα να ξαναβγουν αλλα δεν ....
Ο ΦΑΝ μου ειπε οτι δεν εκαναν για το ενυδρειο μου (απο ολες τις πλευρες) και τα εδωσα :p Τοτε μου φανηκε υπερβολικο αλλα τωρα το βλεπω το θεμα με αλλη ματια!
Ευχαριστω ΦΑΝ :smt052 Να πω οτι ο τροπος γραφης του μου αρεσε πιο πολυ απο ολους τους αλλους αφου καταλαβα οτι ειναι ανθρωπος που θα σου πει οτι σκεφτεται ειτε ειναι καλο ειτε κακο χωρις πολλα πολλα! :smt020
Εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36523 η δικη μου "εξελιξη" νομιζω προς το καλυτερο ... Σωτηρη συγκρινε τις φωτο ... εγω βλεπω πολλα κοινα σημεια!!!
Όταν θα βρω τις φωτογραφίες μου από τα ενυδρεία στην Κρήτη, θα δεις ότι πολλά πράγματα ήταν και είναι διαφορετικά.
Τε σπα............. επειδή πρέπει και να την κοπανήσω, θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή εύχομαι.
Το κομμάτι που είναι "προβληματικό" κατά την γνώμη μου με την όλη στάση, μάλλον δεν το κατάλαβες, ή απλά το προσπέρασες........
Diskus fan
07-01-11, 19:32
Και εγώ ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς σε πειράζει.
Μη στέκεσαι στο τι πειράζει εμένα .. αλλά στο τι ΑΠΑΙΤΟΥΝ τα ψάρια.
Corry είχαμε στα ενυδρεία της οικογένειάς μου (το είχε και ο πατέρας μου το μικρόβιο και εξακολουθεί να το έχει) τα τελευταία 40 χρόνια (στην κυριολεξία - δεν υπερβάλλω στο αριθμό των ετών) πάντα σε ψιλό χαλίκι και όχι σε άμμο και ΠΟΤΕ τους δεν έβγαλαν το παραμικρό πρόβλημα ζώντας για πολλά χρόνια
Θυμάσαι πόσα; Τα δικά μου ... περισσότερα από 8 ... κι' ακόμα "πάνε"
μέσα στα ενυδρεία μας.
Στην συνέχεια λες ότι οι δίσκοι χρειάζονται άμμο.
Είσαι έμπειρος ... πέραν του ότι δώθηκαν απαντήσεις σε αυτό ... μπορείς να καταλάβεις εύκολα την διαφορά ... αρκεί να το θέλεις.
Όχι ότι θα ήταν ίσως καλύτερα με άμμο, αλλά ότι την χρειάζονται.
Εμένα αυτός ο τρόπος σκέψης που έχεις, μου φαίνεται εξαιρετικά απόλυτος.
Διατηρώ δίσκους τα τελευταία 4 χρόνια.
Κι' εγώ τα .... τελευταία 30.
Τόσο σε ενυδρεία με άμμο, όσο και σε ενυδρεία με ψιλό χαλίκι. ΠΟΤΕ δεν δημιουργήθηκε σε κανένα ψάρι πρόβλημα. Όλα μεγαλώσανε, όλα ήταν υγιέστατα, ζευγαρώσανε, μεγάλωσαν τα μικρά τους, και έκαναν και δισκάκια δεύτερης γενιάς.
Μην βλέπεις την διαφορετική άποψη ... ως επιθετικότητα. Θα μπορούσα κι' εγώ να παρεξηγήσω την στάση σου .... αλλά αντ' αυτού σου εξέφρασα την απορία μου .
Στην τελική, αν δεν θέλεις, δεν το διαβάζεις και δεν απαντάς.
Γεια σου Σπυράκο!
Μωρέ δεν τον παρεξηγώ, απλά αναρωτιέμαι............. :p
Κοίτα πίσω σου να δεις ... πόσοι ακόμα υπάρχουν που αναρωτιούνται για μένα. :D
Τε σπα............. και επειδή σας βλέπω όλους με μπανεράκια με κιθαρούλες, πότε θα κανονίσουμε να βρεθούμε
Για κανόνισε και πες μας .... όχι τελευταία στιγμή όμως .... με προσυνεννόηση. :smt035:smt035:smt035 :smt087 :D
όλοι με τις κιθάρες μας, να παίξουμε τίποτα, να πιούμε και κανένα κρασάκι και να πούμε και τίποτα παπαριές;;;;;;;; :D
Που λέει ο λόγος δηλαδή, γιατί εμείς δεν λέμε ποτέ παπαριές
Εγώ απ' την άλλη .... συνέχεια.:p
........... :smt020:smt020:smt020
Επίσης να πω ότι ποτέ δεν είπα ότι ο Fun είναι άσχετος με το αντικείμενο, ή ότι δεν ξέρει τι λέει.
Με την απολυτότητα των απόψεων διαφώνησα, όπως διαφωνώ ΠΑΝΤΑ με οτιδήποτε είναι απόλυτο χωρίς περιθώρεια συζήτησης.
Τε σπα......... δεν έχω καμία διάθεση ούτε να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν,
Μη με βάζεις και μένα σε αυτή τη λίστα ... θα διαψευθείς.
ούτε να δημιουργήσω πρόβλημα τόσο στους χρήστες του φόρουμ, όσο και στον ίδιο τον χώρο που φιλοξενεί τις ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ.
Κάποιοι για παράδειγμα, κοντέψαν να βγάλουν λάθος ανθρώπους επαγγελματίες στον χώρο της αναπαραγωγής των δίσκων (εξαιρετικά επιτυχημένους) επειδή διατηρούν τους δίσκους τους σε χαμηλό ph για την διαδικασία της αναπαραγωγής και σε υψηλό ph για την διαδικασία ανατροφής τους.
Το ότι μερικοί θεωρούν τις απόψεις τους σωστές, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΙΚΟ, το να προσπαθούν σώνει και καλά να πείσουν ότι αυτοί έχουν δίκιο και οι άλλοι έχουν άδικο επειδή έχουν διαφορετική γνώμη και άποψη, ε αυτό προσωπικά με χαλάει λιγάκι.
Πως όμως μπορείς να διακρίνεις που βρίσκεται το σωστό και που το λάθος;
Θα ήθελα αν μπορείς ... μερικές πληροφορίες γι' αυτό που έγραψες για τους .... "εξαιρετικά επιτυχημένους στις αναπαραγωγές δίσκων" ... επειδή δεν το γνωρίζω.- ;)
Υ.Γ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ τους συμφορουμίτες για τα καλά τους λόγια (ως προς το πρόσωπο μου).
Θα ήθελα αν μπορείς ... μερικές πληροφορίες γι' αυτό που έγραψες για τους .... "εξαιρετικά επιτυχημένους στις αναπαραγωγές δίσκων" ... επειδή δεν το γνωρίζω.- :wink:
Για τον στενκερ μιλαει προφανως
Και φυσικα το κανει γιατι κατα την αποψη μου οι δισκοι αναπαραγονται καλυτερα σε οξυνο και μαλακο νερο αλλα αναπτυσονται καλυτερα σε νερο λιγο πιο πλουσιο σε μεταλλικα αλατα (πιο σκληρο)
Μη ξεχνας ομως οτι τα ενυδρεια του εχουν αργη αλλα συνεχη ροη φρεσκου νερου κι αυτο θα ηταν και δυσκολο (και αντιοικονομικο) να γινεται με ΑΟ (συν ηλεκτρολυτες) οπως γινεται στα ζευγαρια που ειναι και πολυ μικροτερος πληθυσμος απο τα μικρα.
Αν και με πρόλαβε ο Σπυράκος, εγώ τέτοιες...... απαντήσεις, δίνω μόνο όταν έχω καμιά 10αριά κιλά λουκάνικα ψημένα στο τζάκι, μερικά έως πολλά κιλά κρασί, καλή παρέα, κιθαρούλες και χαβαλέ.
ΑΝ θέλεις να μάθεις, πρέπει να το οργανώσουμε............. :D:D:D
Πηρε χρωμα το φορουμ :smt120
Προσοχη με τον ΦΑΝ αν και αδυνατος (στα κιλα) αν κατσεις να φας μαζι του ... θα πεινας και θα αναρωτιεσαι γιατι!! :p:D
Δεν............. κωλώνουμε............. θα έχουμε πολλά κιλά κρέας δίπλα στο τζάκι έτοιμα να ριχτούν στην μάχη............. :D
-------------------------
Α, και με την ευκαιρία, να και οι σημερινές μετρήσεις των νερών του ενυδρείου..........
Ph ------- 6,3
Gh ------- 6,5
Kh ------- 3
NH3/NH4 - 0
NO2 ------ < 0,05
NO3 ------ 5 - 10
Μπορουμε επισης να βαλουμε και κανενα δισκο στη σχαρα.....:D
Ελα ρε να σου δωσω κανενα σκαλαρακι να δεις τι παει να πει ψαρι....
Δισκοι και μπουρδες...........:D
Σωτηρη εχεις ακομα εκεινους τους "τεραστιους" ?
Μέχρι την αναχώρησή μου από τα Χανιά, τους ίδιους δίσκους είχα........
Όπως τους ήξερες......... απλά ακόμη λίγο μεγαλύτερους!!!
Τώρα, όπως λέει και ο τίτλος του θέματος.........
Νάτος και ο......... μικρός.................... :D
Πηρε χρωμα το φορουμ :smt120:smt030 :smt044
Προσοχη με τον ΦΑΝ αν και αδυνατος (στα κιλα) αν κατσεις να φας μαζι του ... θα πεινας και θα αναρωτιεσαι γιατι!! :p:DΚυκλοφόρησε και στο κέντρο? :p
Υγ. Σωτήρη, κάνε μια προσπάθεια να μην τον παρεξηγείς τον Φαν (καλά, έστω κάνε μια ΥΠΕΡπροσπάθεια), Το Έχει το θέμα "Δίσκοι"... ;)
Δεν παρεξηγώ ρε συ........ καθόλου δεν παρεξηγώ.
Άλλωστε ποτέ μου δεν αμφισβήτησα ότι κάλλιστα μπορεί να ξέρει ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από αυτά που ξέρω εγώ για παράδειγμα.
Αλλά τώρα, έτσι όπως πήγε το θέμα, θα πρέπει να οργανώσουμε συνάντηση με κιθάρες, ψητά στο τζάκι, πολύ κρασί και καλή παρέα σπίτι μου, για να συζητήσουμε τεχνικές αναπαραγωγής (των δίσκων εννοώ)............ :D
White Diamond
11-01-11, 10:04
:smt030 :smt044
Κυκλοφόρησε και στο κέντρο? :p
Υγ. Σωτήρη, κάνε μια προσπάθεια να μην τον παρεξηγείς τον Φαν (καλά, έστω κάνε μια ΥΠΕΡπροσπάθεια), Το Έχει το θέμα "Δίσκοι"... ;)
Δεν παρεξηγώ ρε συ........ καθόλου δεν παρεξηγώ.
Άλλωστε ποτέ μου δεν αμφισβήτησα ότι κάλλιστα μπορεί να ξέρει ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από αυτά που ξέρω εγώ για παράδειγμα.
Αλλά τώρα, έτσι όπως πήγε το θέμα, θα πρέπει να οργανώσουμε συνάντηση με κιθάρες, ψητά στο τζάκι, πολύ κρασί και καλή παρέα σπίτι μου, για να συζητήσουμε τεχνικές αναπαραγωγής (των δίσκων εννοώ)............ :D
Aπο οτι φαινεται εχουν κυκλοφορησει και λεπτομερειες της τεχνικης
ανοιγματος του στοματος του Φανουρη και δεν εννοω το φαι.:D
Τετρακουνητε εσυ τα διαδιδεις τα μυστικα? :smt045
Τι έγινε;;;;;;;;;;
Χτύπησα μάλλον κάποιο ευαίσθητο νεύρο ε;;;;;; :rolleyes:
Θα είναι πάντως χαρά μου να οργανώσουμε κάποια μάζωξη.......... ;)
Με λιγα λογια αν τον ποτισεις καλα μπορει να αρχισει να λεει τα "μυστικα" του για τους δισκους :D
Στα πόσα κιλά αρχίζει να ρολάρει το εργαλείο;;;;;;;;; :D:D:D
harris samos
11-01-11, 21:25
εμενα μου τα λεει απο το τηλ χωρις να των ποτιζω
μπας και τον τσιτωνετε και δε σας λεει ?????
Στα πόσα κιλά αρχίζει να ρολάρει το εργαλείο;;;;;;;;; :D:D:D
Μπα δεν θελει πολυ :cool:
Εσύ ρε Χάρη είσαι μακρυά........ πως να τον ποτίζεις από εκεί πέρα.......... :p
Σπύρο, να τον ποτίζουμε με δόσεις τότε, μη τυχόν και μπει στα κόκκινα το εργαλείο και μας λέει άλλα αντί άλλων............. :D
Diskus fan
12-01-11, 01:57
Palioroyf..... τα διαβάζω!!!! :smt106 :smt030
:smt110:smt016
Μήπως να κανονίζουμε σιγά σιγά;;;;;;;;;; :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Diskus fan
14-01-11, 16:24
Έγινε κάποια πρόταση και δεν την διάβασα;:D
Μαρινάρεται............ :D:D:D
Diskus fan
14-01-11, 16:37
Τον Σπύρο να "προσέξουμε" .... γιατί αυτός είναι ο πολυάσχολος.-;)
Ε, φαντάζομαι ότι ένα βραδάκι, θα μας το διαθέσει.......... :rolleyes:
Δε βλεπω φωτογραφιες απο τα μωρακια μου ....... :rolleyes: :smt110
Ολο στο φαι εχετε το μυαλο σας!! :smt081:smt081:smt081:smt081
Γιώργη θα πάρω μερικές φωτογραφίες το βραδάκι και θα τις ανεβάσω.
ΑΛΛΑ...............
Ο ψάρακας που μου ήρθε πίσω από την Κρήτη, ο οποίος και ήρθε ετοιμοθάνατος ο έρημος και τον έσωσα στο τσακ καθώς το πακετάρισμα καλύτερα να μην σας το περιγράψω, μετά από μερικές μέρες, μου έβγαλε αυτά τα "σπυράκια" (δύο τον αριθμό) τα οποία βλέπω για πρώτη φορά και δεν ξέρω τι είναι.
Μπας και μπορεί κανείς να τα αναγνωρίσει και να προτείνει κάτι;;;;;;;;;;
Φαίνεται αρκετά καλά στο βίντεο............
http://www.youtube.com/watch?v=SKZm4ENDCf4 (http://www.youtube.com/watch?v=SKZm4ENDCf4)
Τα σπυρακια δε θα με ανυσηχουσαν ... Τι θερμοκρασια εχεις??
μου φαινεται οτι εχουν γρηγορες αναπνοες!! Τα ειχες ταισει πριν το βιντεο? Αεραντλια γιατι δεν εχεις?? :confused:
Θερμοκρασία 29 βαθμούς.
Όχι, δεν είναι ταϊσμένα. Απλά άνοιξα τα φώτα, πήρα το βιντεάκι και τα ξανάκλεισα. Τα ταϊζω μετά το μεσημέρι όταν ανάβουν τα φώτα.
Η αεραντλία βγήκε χθες το βράδυ και θα ξαναμπει σε λιγάκι. Είχε πρόβλημα το σωληνάκι και το αντικατέστησα.
harris samos
16-01-11, 13:09
το ψαρι ειναι αρσενικο μηπως ?
και μενα εβγαλε ενας ενας κατι σπιρακια πριν μερες και σε 3 μερες ακριβος εφυγαν μονα τους μου ειπαν οτι εγινε αντρας :D
Τι διάολο ρε Χάρη............... σπυράκια εφηβίας είναι;;;;;;;;;; :D:D:D
Μιλάμε για δίσκο άνω των 20εκ.......... σκέτο θηρίο.......
harris samos
16-01-11, 17:44
το βγαζει αμα θελει γυναικα ;)
Άμα είναι έτσι Χάρη μου, ας βγάλει όσα σπυράκια θέλει........... :D
Ομολογώ όμως, ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπω ψάρακά μου να βγάζει τέτοια σπυράκια, αν και είχα αρκετές γέννες..............
White Diamond
16-01-11, 18:49
Οχι μονο
1.http://forum.discusnews.com/viewtopic.php?f=46&t=7458
2. Μπορεί να είναι απλά μια υπερβολή που παράγεται απο τις βλεννογόνους.
3.Τα σπυράκια που βλέπετε μπορεί να είναι πολλά πράγματα, από ένα εσωτερικο παράσιτο από την ποιότητα των υδάτων ή της διατροφής.
Χόνδρος, πιστεύει και ο Untergasser ότι είναι και τον περιγράφει ως τραγανη ύλη, δηλαδή το ίδιο είδος της ουσίας όπως αυτο του χόνδρου. Συνήθως η αύξηση βιτ Δ ασβεστίου και φωσφόρου, θα τα εξαλειψουν. Κακες περιβαλλοντικές συνθήκες δεν θα βοηθήσουν.
Diskus fan
17-01-11, 03:15
1. Πότε μπήκαν μέσα τα ψάρια και πότε τράβηξες το video;
2. Είδα το video και .... :smt120 .... ενυδρείο για δίσκους υποτίθεται ότι έφτιαξες;:rolleyes:
:cool:
1. Ο ψάρης μπήκες στο ενυδρείο το περασμένο Σάββατο 9/1 και το βίντεο τραβήχτηκε χθες στο πρωί.
2. Δεν αμφέβαλλα ότι θα μου τα έχωνες............. :D:D:D
Diskus fan
17-01-11, 17:02
Μπαααααα δεν έχω κάνει τίποτα ακόμα .... που να δεις όταν θα σε βγάλω φωτογραφία με την κιθάρα γραβάτα!!!!:D
Χαχαχαχαχαχα........... όταν θα είναι να έρθετε σπίτι, θα κουκουλώσω το ενυδρείο να μην φαίνεται.........:D:D:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.