PDA

Επιστροφή στο Forum : SOS πρόωρη παραλαβή φυτών

paliosdimitris
16-12-10, 12:21
Παρέλαβα χθές φυτά απο το e bay.
Είναι διάφορες ανουμπιες java moss και εχινόδοροι χώρις τα φύλλα.
Τα τοποθέτισα σε πλαστική λεκάνη με φίλτρο και θερμοστάτι.
το νερό είναι με αντιχλώριο και έβαλα χθες μια δόση flourish της seachem.
Πόσες μέρες αντέχουν έτσι γιατι το ενυδρείο δεν είναι έτοιμο?
Τι πρέπει να κάνω επιπλέον για να τα σώσω?

nikosm1
16-12-10, 12:28
Τίποτα επι πλέον. Το αντιχλώριο το ρίχνουμε για τα ψάρια και όχι για τα φυτά. Κάπου κάπου αλλαγές νερού και λίγο excell για διοξείδιο του άνθρακα.

theodor72
16-12-10, 12:29
Παρέλαβα χθές φυτά απο το e bay.
Είναι διάφορες ανουμπιες java moss και εχινόδοροι χώρις τα φύλλα. τι εννοείς χωρίς τα φύλλα;;;
Τα τοποθέτισα σε πλαστική λεκάνη με φίλτρο και θερμοστάτι. δε χρειάζεται το φίλτρο.
το νερό είναι με αντιχλώριο και έβαλα χθες μια δόση flourish της seachem. ούτε το αντιχλώριο χρειάζεται και φυσικά ούτε τα λίπασμα
Πόσες μέρες αντέχουν έτσι γιατι το ενυδρείο δεν είναι έτοιμο? κανε όσο πιο γρήγορα μπορείς
Τι πρέπει να κάνω επιπλέον για να τα σώσω? ξέχασες το πιο βασικό : φως

Πόσες μέρες θα χρειαστείς για να είναι έτοιμο το ενυδρείο σου για φύτεμα;

paliosdimitris
16-12-10, 12:35
Πιστεύω Τρίτη Τετάρτη να είναι έτοιμο.
Είναι DIY και κάνω επένδυση στις γωνίες με πετραδάκια λάβας.
Θα φένεται σαν σπηλιά και θα βάλω Carinotetraodon travancoricus

theodor72
16-12-10, 12:40
Βάλτα κοντά σε κάποιο φωτεινό παράθυρο...

paliosdimitris
16-12-10, 12:49
Σκέφτομαι να βάλω το ένα το φωτιστικό τησ arcadia με ροζ λάμπα που έχω για 6 ώρες.
Ειναι καλη ιδέα?
Γιατι έδω χιονίζει και δεν παιζει πολυ φώς.

bokostas
16-12-10, 13:49
Βάλτο σίγουρα, το φως είναι το πρώτο που θέλουν. Και αλλαγές νερού μέρα παρά μέρα, όπως σου είπαν.

Και μην ανησυχείς, θ' αντέξουν μερικές μέρες. Άσχετο, τι εννοείς: "εχινόδοροι χώρις τα φύλλα"???

paliosdimitris
16-12-10, 13:55
Απο το e bay τα στέλνουν χώρις τα φύλλα.
Μέτα απο λίγο ξαναβγάζουν στο ενυδρείο μέσα.
...Έτσι θάλω να πιστεύω...

stavaigi
16-12-10, 15:14
ναι ετσι τους στελνουν, με κλεδεμενα ολα τα φιλαρακια τους και πετανε μολις τα φυτεψεις! ετσι μου ερχονται και μενα. απο τον magic τα πηρες ? μεσα στο λεκανακι θα αντεξουνε αν τους βαλεις και φως εμενα αντεξαν μιαμιση εβδομαδα και ειχαν αρχισει να πετανε και φιλαρακια!

kingrim
20-12-10, 21:40
μαλλον ειναι φυτα απο διαχωρισμο με ξυραφακι αλλιως δεν υπαρχει λογος να κοπουν ολα τα φυλλα (ετσι νομιζω δλδ)

panosss567
20-12-10, 22:48
Τα φύλλα κόβονται γιατί σαπίζουν μέχρι να έρθουν

tsoum
20-12-10, 23:14
Εγω εχω απο τον aq.magic που λέτε, τρεις εχινόδορους. Οταν τους είδα απογοητευτηκα. Τον ένα τον έδωσα στον χαραμάδα, το 2ο το φύτεψα στο ενυδρείο μου στο πατρικό μου και τον 3ο τον είχα σε ενα μπωλακι με λίγο νερό για να τον παρω στα Γιαννενα. Τον 3ο τον ξέχασα εδώ και ηταν για 2μιση εβδομάδες μεσα στο μπολάκι χωρίς ιδιαιτερο φως, και προφανώς χωρίς θερμοστάτη. Εχει βγάλει δύο φύλλα! :D Το μόνο που θέλουν τα φυτά είναι νερό αέρας και λίγο φως για να διατηρηθούν.

stavaigi
21-12-10, 17:24
Τα φύλλα κόβονται γιατί σαπίζουν μέχρι να έρθουν
+1:smt023

paliosdimitris
21-12-10, 17:26
Σήμερα είδα και απο ένα φυλλαράκι στον καθένα εχινόδορο.
Νομίζω οτι θα πάμε καλά:):):):)